עוגת גבינה אננס טבעונית בכוס

מאת אולגה טוכשר
יולי 22, 2021

עוגת גבינה אננס טבעונית בכוס

בסופ”ש הזה חוגגים את ט”ו באב, ובדרך כלל הייתי מכינה איזשהו קינוח שוקולד. אבל הפעם בדיוק פתחתי קופסת אננס גדולה, ואחרי הכנת סלסה זריזה נשארו לי הרבה טבעות צהובות יפהפיות. וככה נולד קינוח פירותי טעים וסופר פשוט להכנה – עוגת גבינה אננס טבעונית בכוס.

עוגת גבינה אננס טבעונית בכוס
פשוט להכנה ומאוד טעים

תוכלו להכין את הקינוח הזה תוך 15 דקות עבודה ולהגיש לאהובים שלכם בסופ”ש, או לשמור את המתכון ליותר מאוחר. כי הוא בהחלט שווה ניסיון, במיוחד לכל מי שמתגעגע לעוגות גבינה, וגם לא רוצה להסתכן או לעבוד קשה מדי בשביל ביס מתוק 😊

הרי ידוע שקינוחי כוסות יותר זורמים, ולא צריך להיות קונדיטור גדול כדי להכין אותם. שימו לב: התחתית כאן עשויה מעוגיות טחונות – תוכלו להשתמש בכל סוג שאתם אוהבים (אצלי זה לוטוס). שכבת “הגבינה” מתקתקה וקרמית ומשודרגת בקוביות אננס שמתפצפצות בביס. והשוס הגדול של הקינוח זה הקישוט שלו.

עוגת גבינה אננס טבעונית בכוס
ביס טעים

טבעת אננס צרובה ודובדבן במרכז נותנים לקינוח מראה חמוד, שובב וחגיגי, ולוקחים את העוגה לעולמות של סברינה 😊 וכל הקינוח כולו פשוט אוסף שילובים נפלאים – תחתית פריכה, קרם נימוח מתקתק ופירות עסיסיים. ממליצה ממש לנסות! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה ט”ו באב שמח ובתאבון.

 

מתכון עוגת גבינה אננס טבעונית בכוס

מרכיבים ל-4 מנות:
שכבת פירורים:
200 גרם עוגיות לוטוס
שכבת עוגת “גבינה” אננס:
250 גרם (1 גביע) גבינת סויה
240 מ”ל (1 כוס) קרם או חלב קוקוס
80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג וניל
3-4 טבעות אננס, חתוכות לקוביות קטנות
קישוט:
4 טבעות אננס שלמים
4 דובדבנים מסוכרים / טריים

 

אופן הכנה:

  1. שמים את העוגיות בקערת מעבד מזון וטוחנים לפירורים דקים. מחלקים אותם בין כוסות הגשה (2-3 כפות בכל כוס) ושומרים בצד.
  2. מכינים את שכבת העוגה: שמים את כל המרכיבים, למעט האננס החתוך, בקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים במשך 3-4 דקות לקרם אחיד וסמיך. אפשר לעשות זאת גם בעזרת מיקסר ידני. מוסיפים את האננס ומערבבים.
  3. מעבירים את תערובת “הגבינה” לכוסות הגשה ומיישרים.
  4. מחממים מחבת יבשה ומטגנים את טבעות האננס כ-2-3 דקות מכל צד, עד שהן מתחילות להתקרמל ולהזהיב.
  5. מקשטים את הקינוח בטבעות אננס, נועצים במרכז דובדבן ומגישים מיד, או מעבירים לקירור. אפשר לשמור במקרר עד 4 ימים.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל עוגיות טבעוניות שאתם אוהבים: פתיבר, אוראו וכו’.
  • אפשר להשתמש באננס טרי או משומר. אם משתמשים במשומר, תקפידו לקנות טבעות אננס.
  • אפשר להגיש את הקינוח מבלי לטגן את טבעות האננס, אבל לדעתי זה גם יותר יפה וגם יותר טעים.
  • אם מגישים את הקינוח בכלים קטנים, יצאו לכם הרבה יותר מנות. אבל קחו בחשבון שכדאי שזה יהיה כלי עם קוטר מספיק גדול להכיל טבעת אננס שלמה.
  • אם אתם לא מתחברים לאננס ומוכנים לוותר על הקישוט הספציפי הזה, אפשר להשתמש בהכנת הקינוח גם במנגו, ענבים, דובדבנים, פירות יער וכו’.

מחפשים עוד קינוחים טבעוניים לט”ו באב? נסו את:

באונטי פטל טבעוני

כדורי חמאת בוטנים טבעוניים כשרים לפסח

כיפת מוס שוקולד טבעונית עם הפתעה

טארט שוקולד טבעוני ללא אפייה

כדורי בצק עוגיות ללא גלוטן

אוסף מתכוני שוקולד טבעוניים

 

שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

2 תגובות

    1. השתמשתי בממרח סויה של תנובה וקרם קוקוס אפילו לא זוכרת איזה. באמת שלא משנה..

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
יולי 19, 2021
טופו צרוב עם סלסה זריזה זו ארוחה טעימה, קלילה ובריאה, ללא גלוטן ומלאה בחלבון מהצומח. היא פשוטה להכנה, צבעונית וממש קיצית
מאת אולגה טוכשר
יולי 14, 2021
כנאפה טירמיסו טבעונית זה קינוח הכי טעים והכי פשוט, ללא אפייה, שמשלב את הקריספיות הנפלאה של הכנאפה עם הנימוחות והמתיקות של טירמיסו
מאת אולגה טוכשר
יולי 7, 2021
נקניק שוקולד טבעוני זה קינוח קיצי אולטימטיבי עם טעם נוסטלגי של ילדות: טעים, פשוט להכנה וללא אפייה ועשוי מ-3 מרכיבים בלבד
מאת אולגה טוכשר
יוני 29, 2021
פשטידת ירקות טבעונית מקמח כוסמין זו ארוחה טעימה, בריאה, משביעה ומנחמת, שנראית יפה ומגרה, שמכינים בקלי קלות בתבנית אחת
מאת אולגה טוכשר
יוני 22, 2021
קציצות שעועית טבעוניות ללא גלוטן זה מנה טעימה, בריאה, מזינה ומאוד פשוטה להכנה. אפשר לטגן או לאפות, ויחד עם סלט זה ארוחה שלמה
מאת אולגה טוכשר
יוני 16, 2021
קארי נודלס טבעוני עם טופו וירקות זו מנה קיצית, צבעונית וכיפית: טעימה, בריאה, מזינה, מלאה בחלבון מהצומח ומאוד פשוטה להכנה