בסופ"ש הזה חוגגים את ט"ו באב, ובדרך כלל הייתי מכינה איזשהו קינוח שוקולד. אבל הפעם בדיוק פתחתי קופסת אננס גדולה, ואחרי הכנת סלסה זריזה נשארו לי הרבה טבעות צהובות יפהפיות. וככה נולד קינוח פירותי טעים וסופר פשוט להכנה – עוגת גבינה אננס טבעונית בכוס.
תוכלו להכין את הקינוח הזה תוך 15 דקות עבודה ולהגיש לאהובים שלכם בסופ"ש, או לשמור את המתכון ליותר מאוחר. כי הוא בהחלט שווה ניסיון, במיוחד לכל מי שמתגעגע לעוגות גבינה, וגם לא רוצה להסתכן או לעבוד קשה מדי בשביל ביס מתוק 😊
הרי ידוע שקינוחי כוסות יותר זורמים, ולא צריך להיות קונדיטור גדול כדי להכין אותם. שימו לב: התחתית כאן עשויה מעוגיות טחונות – תוכלו להשתמש בכל סוג שאתם אוהבים (אצלי זה לוטוס). שכבת "הגבינה" מתקתקה וקרמית ומשודרגת בקוביות אננס שמתפצפצות בביס. והשוס הגדול של הקינוח זה הקישוט שלו.
טבעת אננס צרובה ודובדבן במרכז נותנים לקינוח מראה חמוד, שובב וחגיגי, ולוקחים את העוגה לעולמות של סברינה 😊 וכל הקינוח כולו פשוט אוסף שילובים נפלאים – תחתית פריכה, קרם נימוח מתקתק ופירות עסיסיים. ממליצה ממש לנסות! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה ט"ו באב שמח ובתאבון.
מתכון עוגת גבינה אננס טבעונית בכוס
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-4 מנות:
שכבת פירורים:
200 גרם עוגיות לוטוס
שכבת עוגת "גבינה" אננס:
250 גרם (1 גביע) גבינת סויה
240 מ"ל (1 כוס) קרם או חלב קוקוס
80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג וניל
3-4 טבעות אננס, חתוכות לקוביות קטנות
קישוט:
4 טבעות אננס שלמים
4 דובדבנים מסוכרים / טריים
אופן הכנה:
- שמים את העוגיות בקערת מעבד מזון וטוחנים לפירורים דקים. מחלקים אותם בין כוסות הגשה (2-3 כפות בכל כוס) ושומרים בצד.
- מכינים את שכבת העוגה: שמים את כל המרכיבים, למעט האננס החתוך, בקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים במשך 3-4 דקות לקרם אחיד וסמיך. אפשר לעשות זאת גם בעזרת מיקסר ידני. מוסיפים את האננס ומערבבים.
- מעבירים את תערובת "הגבינה" לכוסות הגשה ומיישרים.
- מחממים מחבת יבשה ומטגנים את טבעות האננס כ-2-3 דקות מכל צד, עד שהן מתחילות להתקרמל ולהזהיב.
- מקשטים את הקינוח בטבעות אננס, נועצים במרכז דובדבן ומגישים מיד, או מעבירים לקירור. אפשר לשמור במקרר עד 4 ימים.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל עוגיות טבעוניות שאתם אוהבים: פתיבר, אוראו וכו'.
- אפשר להשתמש באננס טרי או משומר. אם משתמשים במשומר, תקפידו לקנות טבעות אננס.
- אפשר להגיש את הקינוח מבלי לטגן את טבעות האננס, אבל לדעתי זה גם יותר יפה וגם יותר טעים.
- אם מגישים את הקינוח בכלים קטנים, יצאו לכם הרבה יותר מנות. אבל קחו בחשבון שכדאי שזה יהיה כלי עם קוטר מספיק גדול להכיל טבעת אננס שלמה.
- אם אתם לא מתחברים לאננס ומוכנים לוותר על הקישוט הספציפי הזה, אפשר להשתמש בהכנת הקינוח גם במנגו, ענבים, דובדבנים, פירות יער וכו'.
מחפשים עוד קינוחים טבעוניים לט"ו באב? נסו את:
כדורי חמאת בוטנים טבעוניים כשרים לפסח
כיפת מוס שוקולד טבעונית עם הפתעה
10 תגובות
היי, אשמח לדעת באיזה גבינת סויה את משתמשת ובאיזה קרם קוקוס. תודה :).
השתמשתי בממרח סויה של תנובה וקרם קוקוס אפילו לא זוכרת איזה. באמת שלא משנה..
איך אוכלים את זה? איך חותכים את האננס עם כפית כשמתחת קרם?
אולי כדאי מראש לחתוך את הטבעת ולסדר מחדש למעלה.
הי יוכי, זה קינוח כוס שאוכלים עם כפית. זה לא אמור להיות מסודר מדי לדעתי.. אבל לכי עם הלב שלך 🙂
איזה קינוח קיצי קריר ומשגע וקל להכנה. יאמי
תודה רבה 🙂
העוגה הזו כל כך טעימה שאני חושבת להכפיל את כמות הקרם ולהכין ממנה עוגת גבינה קרה על תחתית ביסקוויטים או בצק פריך. נראה לך שיעבוד? חשבתי במקום גביע שני של גבינת סויה לשלב 2 גביעי יוגורט סויה. אפשרי?
תודה לי! אפשר בהחלט, אבל כן תצטרכי להקפיא אותה או לקרר ממש ממש טוב, כדי שהיא תחזיק אחרי שתוציאי אותה מהתבנית. חיובי לגבי מעדני הסויה.
האם אפשר להכפיל כמויות ולהכין כעוגה קרה בתבנית?
הי. לדעתי מתאים פחות. העוגה לא מספיק יציבה לתבנית.