העולם מתחלק לאוהבי ושונאי פטריות, ובלב שלי אני מקווה שהמשוואה נוטה דווקא לכיוון אלה שאוהבים. כי אני שם, וכי פטריות זה אחד מהדברים הטעימים שיש לטבע להציע. בשביל כל אוהבי פטריות באשר הם הכנתי רוטב פטריות טבעוני אוניברסלי שהולך עם כל דבר, וגם יכול להיות מנה בפני עצמה.
איכשהו רוטב פטריות מתיישב אוטומטית על משבצת פסטה. אבל השוס הוא שאפשר להגיש אותו עם כל דבר! כדי להמחיש את הטענה הזו בכוונה הכנתי וצילמתי אותו עם בורגול, שזה לא הכי טריוויאלי, אבל מאוד טעים. באותה מידה אפשר להגיש אותו עם פולנטה, פירה, אורז וגם סתם ככה, בתור תבשיל זריז. אגב, הרוטב עצמו לא מכיל גלוטן.
ההכנה של הרוטב מאוד פשוטה, והוא יוצא סמיך, קרמי, עסיסי ומפנק ברמות. אני מעדיפה להשתמש בפטריות פורטובלו בשרניות ובעלות טעם עז ומיוחד, אבל אפשר בהחלט ללכת על סוגי פטריות אחרים, כמו שמפיניון, פטריות יער או שילוב של כל מיני.
כאמור הרוטב מוקרם וסופר טעים. לצורך ההקרמה הזו אני השתמשתי בקרם קוקוס, והוא לא משאיר כאן שום טעם לוואי. אבל אפשר להשתמש גם בשמנת צמחית או כל חלב צמחי שאתם אוהבים, רצוי בלי תוספת סוכר.
בישול של הרוטב זריז למדי, ותוך רבע שעה כבר תוכלו להגיש אותו. קשה לי לתאר לכם כמה הוא טעים וארומטי! רק אוהבי פטריות יבינו איזה מעדן זה 😊
אני מסוגלת לאכול רוטב כזה ישירות מהמחבת, בלי כלום. זה כמה אני אוהבת אותו. הוא טעים, משביע, מנחם, בריא ומאוד פשוט להכנה. הוא משדרג כל תוספת משעממת לכדי חגיגת טעמים שלמה. ואני מאוד מקווה שעשיתי לכם חשק להיכנס למטבח ולהכין אותו ממש בהקדם 😊 אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מתכון רוטב פטריות טבעוני
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-4 מנות:
7-8 פטריות פורטובלו, חצויות ופרוסות גס או 2 סלסילות פטריות שמפיניון
1-2 כפות שמן
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
3-4 שיני שום כתושות, או לפי הטעם
רוטב:
2 כפיות שטוחות חרדל חלק
1 כפית פפריקה מעושנת / מתוקה
½ כפית מלח, או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור, או לפי הטעם
1 כפית גדושה קורנפלור
1 כוס מים / ציר ירקות
1/3 כוס חלב או קרם קוקוס
הגשה:
מעט שבבי צ'ילי יבש (אופציונלי)
בצל ירוק קצוץ או עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם
בורגול / פולנטה / פסטה / פירה תפ"א / אורז וכו'
אופן הכנה:
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד להזהבה יפה.
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן כ-4-5 דקות, עד שהפטריות מגירות את הנוזלים ומתחילות להשחים. מדי פעם מערבבים.
- מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
- מכינים את הרוטב: שמים בקערת ערבוב בינונית את החרדל, הפפריקה, מלח ופלפל, הקורנפלור ומערבבים למשחה. מוסיפים את המים ומערבבים שוב, מומלץ בעזרת מטרפה, עד שהנוזל אחיד ואין גושים.
- מוסיפים את הרוטב למחבת, מערבבים עם הפטריות ומבשלים כדקה – הרוטב יסמיך מהר.
- מוסיפים את החלב או קרם הקוקוס ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול. אם הרוטב סמיך מדי לטעמכם, אפשר לדלל אותו קצת ע"י הוספת מים, קרם קוקוס או נוזלים אחרים.
- מפזרים מעט שבבי צ'ילי (לא חובה) ובצל ירוק ומגישים מיד כרוטב מעל בורגול, פולנטה, פסטה, פירה תפ"א או פירה כרובית, אורז וכו'.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל סוג פטריות שאוהבים. אני אוהבת פורטובלו כי הן בשרניות ובעלות טעם מיוחד.
- אפשר להחליף את חלב או קרם הקוקוס בכל חלב צמחי ללא תוספת סוכר שאוהבים או בשמנת צמחית.
- אפשר לאכול את הרוטב הזה גם ללא תוספות, בתור תבשיל זריז ומאוד טעים.
מחפשים עוד מתכוני פטריות טבעוניים? נסו את:
טופו מוקפץ עם פטריות, גמבה ואדממה
10 תגובות
המתכון נראה מתאים אבל שמנת צמחית לא תתאים כתחליף. היא מכילה הרבה מאד סוכר ומתוקה בטעמה.
אני לא התכוונתי לשמנת צמחית של תנובה או קיץ׳, שהן באמת מתוקות. הכוונה לשמנת צמחית לבישול: אורז, סויה, שיבולת שועל
אולגה יקרה. בקצרה, את ה"אהרוני" שלנו. כל שישישבת מקבלים השראה טבעונית מכיוונך. המתכונים שלך תמיד מדוייקים ותמיד מאפשרים מרחב אילתור. המתכון הזה הוא פשוט מסמל היטב את דרכך: שלמות, פשטות וטבעונות:-) זוגתי המדהימה, טבעונית ללא גלוטן כבר כמה שנים מבחירה. אצלך היא תמיד מרגישה שהמנות הן ללא פשרות קולינריות. בדיוק כמו המתכון הזה. מכין כרגע בפעם השלישית החודש(!). תודה מולטי על מפעל חייך. מתחממים באורך תדיר. אגב, מתכון מומלץ מאד (אם לא היה ברור עד כה) למתחילים, למתקדמים. לכולם! בתיאבון
הי אוהד, תודה רבה על התגובה הכה מפרגנת ומחממת לב! גרמת לי לחיוך גדול 🙂 זאת בדיוק המטרה שלי – להנגיש לכולם את המטבח הטבעוני ולהראות שהוא יכול להיות טעים, פשוט וגם בריא ללא פשרות על נושאי איכות או טעם.
אז אני שמחה שאני עומדת ביעדים של עצמי :))
עשיתי את המתכון הזה היום, ויצא ממש טעים, ממש נהנית להיות טבעונית מאז שגיליתי את הבלוג שלך. הוספתי טופו משי וזה ממש השתלב יפה. תודה רבה!
הי קאלה, מאוד שמחה שאהבת את המתכון! תודה 🙂
הי אולגה. מתכונים מטריפים ותודה רבה ענקית. שאלה: בא לי להכין בלינצ׳ס כוסמת ירוקה, למלא אותם במשהו, למעלה את רוטב הפטריות ולתנור. יש לך רעיון במה כדאי למלא (מלבד תפוח אדמה ובצל מטוגן 😀) ?
תפוחי אדמה ובצל זה רעיון מעולה. גם תפוחי אדמה ופטריות.
וואו! אחד המעולים שיצא לי עם פטריות. תודה!!
תודה רבה!