יש לי בבלוג מלא מתכונים טבעוניים לראש השנה וחגי תשרי. אני גאה בהם אחד-אחד, והשיא מגיע היום עם מתכון טעים וסופר פשוט של דבש טבעוני תוצרת בית. לא מייפל, סילאן, דבש ענבים או סירופ סוכר, אלא ממש דבש שמכינים לבד בבית משלושה מרכיבים בסיסיים, שהעיקרי מביניהם בעצמו סמל ראש השנה. באינסטגרם אף אחד לא הצליח לנחש מה זה 🙂
אני חושבת שיש משהו פואטי ומאוד חביב בכך שהדבש הטבעוני לראש השנה עשוי מ…תפוחים! תחשבו – זה הכי הגיוני שיש ? אפשר היה לנסות להכין אותו ממיץ רימונים, אבל צבע וטעם היו יוצאים אחרים. מיץ תפוחים מניב תוצאה דבשית למדי: סמיכה, מתוקה וטעימה. תחליף דבש שמתאים גם לאכילה, וגם כחומר גלם לבישול או אפייה.
ההכנה סופר פשוטה, ולמטה במתכון תיארתי לכם את כל האופציות האפשריות להשגת מיץ תפוחים טבעי. חשוב לערבב אותו עם מיץ לימון כדי שלא יתחמצן וישחיר, והדבש יהיה בהיר. אתם כמובן יכולים להכפיל את הכמויות אם בא לכם להכין כמות דבש גדולה שתספיק להרבה זמן. הוא נשמר מעולה בכלי אטום במקרר. ואם הוא מסמיך, תמיד תוכלו לדלל אותו ע"י הוספת מים רותחים וערבוב טוב.
השנה אני לא מוסיפה לאוסף מתכונים טבעוניים לראש השנה הרבה מתכונים חדשים – הוא מעודכן ובאמת מלא בכל טוב, ואני ממליצה לכם לבדוק אותו. אבל המתכון הזה של דבש טבעוני הוא פנינה קטנה שמתווספת אליו באהבה רבה ? שתהיה לכולנו שנה טובה כמו דבש תפוחים מושלם! תודה שאתם כאן. אם תכינו את הדבש הזה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מתכון דבש טבעוני תוצרת בית
אז מה היה לנו?
מרכיבים לכוס אחת של דבש:
5 תפוחי עץ בינוניים (2 כוסות = 480 מ"ל מיץ תפוחים סחוט טרי)
1 כף מיץ לימון
200 גרם (1 כוס) סוכר
אופן הכנה:
- מכינים את מיץ התפוחים במסחטה: מנקים את החלק הפנימי של התפוחים (משאירים את הקליפה) וסוחטים במסחטת מיץ. אמורות להתקבל 2 כוסות מיץ תפוחים סחוט טרי. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים (כדי שמיץ התפוחים לא יתחמצן ולא יהיה כהה מדי).
- אם אין לכם מסחטת מיץ, קופצים לדוכן מיצים הסמוך לביתכם וקונים 2 כוסות מיץ תפוחים סחוט טרי (תבקשו להוסיף פנימה מיץ לימון). כמו כן אפשר לקנות בחנויות מיץ תפוחים טבעי 100% ללא תוספות.
- דרך נוספת וקצת יותר ארוכה היא לטחון בבלנדר או מעבד מזון את התפוחים עם כוס מים לעיסה אחידה ולסחוט דרך חיתול בד או מסננת צפופה 2 כוסות מיץ. ייתכן ותצטרכו עוד תפוח עץ אחד. אל תשכחו להוסיף בסוף מיץ לימון.
- מכינים את הדבש הטבעוני: שמים בסיר בינוני את מיץ התפוחים והסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מערבבים עד שכל הסוכר נמס וממשיכים לבשל על להבה בינונית בערך 30 דקות. מדי פעם מערבבים. התערובת אמורה כל הזמן לבעבע בעדינות. היא תצטמצם משמעותית, ובסוף התהליך יישאר ממנה בערך שליש, שזה כוס דבש. הוא ייראה לכם נוזלי, אבל זה בסדר – הוא יתקרר ויהפוך לסמיך ודבשי. אם הוא יסמיך מדי, תמיד תוכלו לדלל אותו ע"י הוספת כמות רצויה של מים רותחים.
- מעבירים את הדבש לצנצנת ושומרים במקרר עד לערב חג. מגישים עם פרוסות תפוח עץ.
הערות:
- הדבש יוצא סמיך ומתוק, ואני לא ממליצה לכם להפחית את כמות הסוכר. הוא חשוב להסמכת המיץ. ראש השנה יש רק פעם בשנה, וכדי שהשנה תהיה מתוקה, בהחלט מותר לאכול קצת מתוק ?
- אי אפשר להשתמש במיצי תפוחים קנויים שהם סיידר / נקטר או כל דבר לא 100% טבעי.
- הדבש הטבעוני מתאים לבישול ואפייה ומחליף דבש רגיל אחד על אחד.
מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? נסו את:
אוסף מתכונים טבעוניים לראש הנה
12 תגובות
מאיזה תפוחים הכי כדאי להשתמש?
הי מירב. לא מאוד משנה. העיקר שיהיו עסיסיים ומלאים במיץ, ולא ישנים וקמחיים. אני השתמשתי בתערובת של גרני סמית ירוקים וגאלה אדומים.
מתכון מהמם ומקסים!
תודה רבה ?
היי, השתמשתי במיץ תפוחים אורגני, גם אחרי לילה במקרר זה עדיין נוזלי….
הי רחלי, אבל בישלת מספיק? הוא התחיל להסמיך בבישול? כי בקירור הוא רק מתייצב סופית..
אפשר להחליף את הסוכר בסוכר ממתיק ( לחולי סכרת)?
הי דורון, לצערי לא – זה לא יסמיך את התערובת..
תכלס, אפשר גם לקנות בארומה מיץ תפוח לימון-
לא מוסיפים לו כלום!!
נכון 🙂
היי, נראה מהמם! אם משתמשים בתרכיז תפוחים טבעי, יש לך מושג כמה לשים? או למהול במים לפי ההוראות עד שיגיע ל-480 מ"ל?
הי מירי, לצערי לא יודעת כי לא ניסיתי.. אפשר לנסות למהול. הייתי ממליצה לשים פחות מים ויותר תרכיז, כדי לחסוך זמן בישול.