רגע לפני פסק הזמן של יום כיפור, יש לי בשבילכם מתכון חמוד וקליל שישמח אתכם מאוד בצאת הצום. מדובר בגלידוניות שוקולד בננה טבעוניות מ-2 מרכיבים בלבד. מכינים אותן ב-5 דקות עבודה, מכניסים למקפיא, והן מחכות לכם שם, קטנות ומתוקות, להחזיר אתכם לשגרה ולהשלים את המאזן הקלורי ?
כאמור בסיס המתכון זה שני מרכיבים אהובים במיוחד בלבד: בננות ושוקולד. הסקר שעשיתי אתמול באינסטגרם שלי הוכיח שהמון אנשים אוהבים את השילוב. חוץ מזה, החלטתי להתפנק ולהוסיף כמה תוספות: פיסטוקים, חמוציות ופקאנים מוסיפים לגלידוניות הרכות מרקם נגיס ונקודות צבע משמחות.
אתם יכולים להשתמש בתוספות כמו שלי, לבחור תוספות משלכם או לוותר על כל תוספת – הגלידוניות האלה יהיו טעימות גם סתם ככה, בלי כלום. בהערות מתחת למתכון כתבתי לכם כמה רעיוינות לתוספות אפשריות.
יכולתי להכין את הגלידוניות מראש בתבניות סיליקון אישיות, אבל בכוונה הכנתי אותן בתבנית אחת גדולה וחתכתי – זה נראה לי יותר פשוט ונגיש. ככה הקינוח יושב על התפר בין גלידונית לעוגה קפואה ופאדג'ית – אפשר להגיש את הפרוסות בצלחת עם כפית. ככה זה גם פחות ילכלך את האצבעות ?
מחוץ למקפיא, בטמפרטורת החדר, הקינוח נמס יחסית מהר. אז תאכלו אותו מיד, ותקפידו לשמור במקום קר – במקרר או מקפיא. הגלידוניות יוצאות רכות, נמסות על הלשון ומאוד מאוד טעימות. חובה לכל אוהבי שוקולד ובננה!
כמובן אפשר להכין את הגלידוניות האלה בכל יום בשנה, במיוחד עכשיו בסוף הקיץ. זה קינוח טעים, בריא יחסית וממש קל להכנה. אבל לדעתי הן פשוט מושלמות לצאת כיפור – ביס קטן ומפנק בסוף הצום שנמס בפה ומזכיר למה החיים יפים, לא משנה מה ? אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. גמר חתימה טובה!
מתכון גלידוניות שוקולד בננה טבעוניות
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-16 ריבועים:
גלידוניות:
200 גרם שוקולד מריר
300 גרם בננות (בערך 4 בננות קטנות קלופות)
½ כפית קינמון (אופציונלי)
תוספות וקישוט:
חופן פיסטוק קצוץ גס
חופן חמוציות ללא תוספת סוכר
חופן פקאן מסוכר קצוץ
אופן הכנה:
- ממיסים את השוקולד על באן מרי או במיקרודל ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
- מרסקים את הבננות במעבד מזון או בלנדר לתערובת כמה שיותר אחידה. אם אין לכם מכשירים חשמליים, אפשר לרסק את הבננות בעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג – פשוט תנסו שהתערבת תהיה כמה שיותר אחידה וחלקה.
- מאחדים בקערה בעזרת מרית (אפשר גם בבלנדר) את הבננות והשוקולד לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הפיסטוק והחמוציות ומערבבים.
- יוצקים את המסה לתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה ומיישרים (אצלי תבנית מרובעת בגודל 18 ס"מ). אם רוצים, מפזרים מעל פקאן קצוץ.
- מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות, אפשר לילה שלם. הגלידוניות אמורות להתייצב לגמרי.
- חותכים לקוביות בגודל רצוי ומגישים. שומרים במקפיא.
הערות:
- הבסיס של המתכון הוא שני מרכיבים – שוקולד ובננה. כל השאר זה תוספות, ואפשר לשחק איתן לפי הטעם האישי. אפשר לוותר על כל התוספות, ולהישאר עם נטו גלידוניות. זה גם מאוד טעים ?
- אפשר להוסיף לגלידוניות: שקדים או אגוזים קצוצים גס, צימוקים או פירות יבשים אחרים, שוקולד צ'יפס, חתיכות חלבה, ובאופן כללי כל דבר פחות או יותר שייראה לכם.
- הגלידוניות קפואות ומן הסתם מתרככות בטמפרטורת החדר. תאכלו אותן מהר ואל תשאירו מחוץ למקרר או מקפיא. דרך ההגשה המומלצת ביותר – בצלחת עם כפית.
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים שמתאימים לארוחה מפסקת או שבירת צום? נסו את:
אוסף מתכונים טבעוניים ליום כיפור
4 תגובות
האם במקום בננה יכול לעבוד פרי אחר?
האמת היא שלא ניסיתי עם פירות אחרים.. אבל הגיוני שיעבוד גם עם מחית מנגו
יצא מעולה!!
מתכון קל וכיפי, היה ממש מוצלח, תודה!
בשמחה 🙂