שנה טובה, חברים! רוב הסיכויים שלאחרונה ביליתם במטבח שעות נוספות, אבל מה לעשות – ככה זה בתקופת החגים. וגם בין חג לחג צריך לאכול משהו. וכדאי שהמשהו הזה יהיה טעים ובריא, אך לא ידרוש מאיתנו יותר מדי מאמץ וזמן. תבשיל ירקות וטופו ברוטב עגבניות עונה בול להגדרה הזו.
מדובר בארוחה קלאסית בסיר אחד שאפשר להגיש עם כל תוספת שאוהבים. אני התחברתי לרוסיה שבי והגשתי עם כוסמת, אבל אפשר בהחלט להגיש את התבשיל הזה גם עם אורז, קוסקוס או פתיתים. מה שעושה לכם טוב 😊 בתבשיל יש הרבה רוטב, וכיף לערבב אותו עם משהו.
תוספות מעבות את המנה, והופכות את הארוחה ליותר משביעה ועשירה. היא גם מזינה ומכילה כמות מכובדת של חלבון מהצומח. אני מדברת כמובן על הטופו, שגם מוסיף לתבשיל הסופר נימוח הזה מרקם נגיס כיפי. ולמי שזה חשוב – התבשיל לא מכיל גלוטן. בקיצור – בריאות בצלחת.
הארוחה מאוד פשוטה להכנה – הכל קורה בסיר אחד. אומנם בתמונות רואים שני סירים, אבל זה רק כי הייתי אופטימית שכל כמות הירקות תיכנס לי לסיר יחסית קטן 😊 ההכנה גם זריזה, ולא חייבים בכלל להיות כל הזמן ליד הסיר.
כעבור חצי שעה תקבלו ארוחה ביתית פשוטה וכיפית. טבעונית, טעימה, בריאה, מזינה. תוכלו לשחק עם נבחרת הירקות וגם עם התיבול. בקיצור – זה תבשיל נהדר לסופ"ש, לארוחה מפסקת וגם לחול המועד סוכות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מתכון תבשיל ירקות וטופו ברוטב עגבניות
אז מה היה לנו?
מרכיבים לסיר גדול:
3-4 כפות שמן
300 גרם (1 חבילה) טופו מסונן, מיובש וחתוך למלבנים בינוניים
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
2-3 שיני שום כתושות
1 פלפל גמבה גדול חתוך לקוביות בינוניות
1 חציל בינוני חתוך לקוביות בינוניות
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות בינוניות
1 זוקיני בינוני חתוך לקוביות בינוניות
400 גרם (1 פחית) עגבניות מרוסקות
2.5-3 כוסות מים רותחים (תלוי בסמיכות רצויה)
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1 כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל, או לפי הטעם
1 כפית סוכר
1 כף פפריקה מתוקה או מעושנת
1 כפית כמון
הגשה:
כוסמת / אורז / קוסקוס
עלי תימין / כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
- מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ומטגנים את הטופו משני הצדדים עד להזהבה קלה. מעבירים לצלחת ושומרים בצד.
- מחממים באותה מחבת את יתר השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והפלפלים, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את החצילים, תפוחי האדמה, הבטטה והזוקיני, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהחצילים מתחילים להזהיב קלות. מדי פעם מערבבים.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והמים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מתבלים, מערבבים ומבשלים עם מכסה כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך.
- מחזירים לסיר את הטופו, מערבבים וממשיכים לבשל ללא מכסה כ-10 דקות נוספות עד שכל הירקות רכים והרוטב מתחיל להסמיך. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מפזרים עשבי תיבול לפי הטעם ומגישים לצד כוסמת או כל תוספת אחרת שאוהבים.
הערות:
- אפשר להכין את התבשיל גם בלי טופו.
- אפשר להוריד או להוסיף ירקות לפי הטעם האישי. ישתלבו טוב ברוקולי, כרובית, שעועית ירוקה, דלעת, קישואים וכו'.
- אפשר לתבל את התבשיל לפי הטעם האישי.
מחפשים עוד מתכוני תבשילים טבעוניים? נסו את:
2 תגובות
שלום
זה נראה נהדר
לכמה מנות מתאים המתכון הזה?
תודה טל! הייתי אומרת 2-3, זה מאוד תלוי בגודל המנה..