לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן

מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021

לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן

בתחילת השבוע הבא, בראשון לנובמבר, מציינים בעולם את יום הטבעונות הבינלאומי. לכבוד האירוע קוואקר יזמו אתגר מקסים ויצירתי שבמסגרתו היה צריך לטבען מנת דגל של אחת המסעדות הפופולריות בארץ. ככה נולדו לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן – המחווה שלי ללביבות האייקוניות של "אורנה ואלה".

לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן
לביבות בטטה מעולות של אורנה ואלה בגרסה טבעונית

כל מי שאי פעם אכל במסעדה זוכר ומתגעגע ללביבות האלה שהיו שיא נימוחות וטעם. טעם פשוט, לא מתחכם, של בטטה מתקתקה שבשילוב עם מטבל עירית חמצמץ יצרה ביס בלתי נשכח. אני נצמדתי למקור, החלפתי כמה חומרי גלם, והלביבות שלי יצאו מהממות ועל הדרך גם ללא גלוטן.

לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן
הנבחרת

באורנה ואלה השתמשו בקמח, ואני החלפתי אותו בשיבולת שועל להכנה מהירה. אם אתם ממש רגישים לגלוטן, תקנו את הקופסה שרשום עליה ללא גלוטן. אבל אם אין לכם רגישות מיוחדת – בעיקרון שיבולת שועל לא מכילה גלוטן. ובשונה מקמח, היא גם מקנה ללביבות מרקם טיפה יותר נגיס ומגניב.

לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן

כמו כל דבר העשוי מבטטה, הלביבות יוצאות כתומות ומרהיבות. אני טיגנתי אותן, אבל בהחלט אפשר גם לאפות (ראו את ההנחיות בהערות). אני ממליצה להשתמש במחבת עם ציפוי נונסטיק, ולא לדאוג שהלביבות נשארות רכות תוך כדי טיגון – הן יתייצבו לגמרי אחרי הקירור. ואם בא לכם לראות את סרטון ההכנה, תבואו לאינסטגרם שלי – הוא נמצא ברילז.

לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן
ביס מושלם

וככה בקלות, ומ-3 מרכיבים בלבד, תהיה לכם ארוחת צהרים, ערב או נשנוש בריא וטעים ברמות. לביבות בטטה טבעוניות טעימות גם חמות וגם קרות, ישירות מהמקרר. אל תוותרו על המטבל: גם מתוך הכבוד למסורת של אורנה ואלה, וגם כי זה מוסיף המון לטעם למנה. תוכלו לשמור את המתכון לחנוכה או להכין את הלביבות האלה במיידי, או בעצם גם וגם 😊 ככה או ככה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה יום הטבעונות שמח ובתאבון!

 

מתכון לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-12-14 לביבות:
לביבות:
1 ק"ג (4-5 יחידות בינוניות) בטטה קלופה וחתוכה לקוביות גסות
3/4 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה של קוואקר
1-2 כפות רוטב סויה
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן לטיגון
מטבל עירית:
1 גביע גבינת סויה
2 כפות מיונז טבעוני
חופן עירית קצוצה
הגשה:
ירקות חתוכים

 

אופן הכנה:

  1. מבשלים את הבטטה בסיר עם מים עד לכיסוי במשך כ-20 דקות, או עד שהבטטות מתרככות. מסננים ומועכים לפירה.
  2. מוסיפים לסיר את הסויה והקוואקר ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים את התיבול. משאירים בצד ל-10 דקות כדי שהקוואקר יספוג את רטיבות הבטטה וייצב את התערובת.
  3. מחממים מעט שמן במחבת עם ציפוי נונסטיק. מרטיבים קלות את הידיים וצרים לביבות פחוסות בגודל רצוי. מטגנים במשך כמה דקות מכל צד עד שהלביבות מזהיבות יפה. נעזרים בתרווד כדי להפוך אותן מצד לצד (הלביבות יחסית רכות תוך כדי הטיגון, אבל מתייצבות אחרי הקירור).
  4. מכינים את המטבל: מערבבים בקערה את גבינת הסויה, המיונז הטבעוני והעירית. מתבלים במלח במידת הצורך.
  5. מגישים את הלביבות החמות עם המטבל וירקות. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אתם יכולים לשקול את הבטטה, אבל גם אם יהיה לכם קצת פחות או קצת יותר פירה – זה בסדר. פשוט שחקו עם כמות הקוואקר בהתאם. התערובת אמורה להיות נוחה לעבודה.
  • אפשר להחליף את העירית במטבל בעשבי תיבול קצוצים אחרים לפי הטעם שלכם.
  • אפשר לאפות את הלביבות: מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן, מסדרים את הלביבות, משמנים גם אותן ואופים ב-180 מעלות עד הזהבה. הופכים באמצע האפייה לצד השני.

מחפשים עוד מתכוני לביבות טבעוניות? נסו את:

לביבות גבינה מתוקות מטופו

לביבות בטטה וברוקולי אפויות

לביבות דלעת, בטטה וקוקוס אפויות

לביבות שעועית ללא גלוטן

לביבות חומוס וסלק ללא גלוטן

0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 13, 2021
קיש אורז טבעוני ללא גלוטן עם טופו וירקות זה קיש טעים, בריא, מלא בחלבון מהצומח ופשוט להכנה. אפשא להשתמש גם בשאריות אורז לבן או מלא