בימי ראשון אני אוהבת לשתף כאן מתכונים הכי פשוטים שיש – כאלה שיעזרו לכולנו להניע את השבוע. והיום יש לי משהו טעים ומגניב במיוחד – ממתק שוקולד ושומשום טבעוני ללא גלוטן. תקשיבו – הדבר המהמם הזה עשוי מ-3 מרכיבים בלבד, וזמן ההכנה שלו קצר בטירוף. התוצאה יחד עם זאת טעימה וכיפית כל כך, ששווה להכין את הממתק הזה גם בתחילת השבוע. בעצם די בכל רגע נתון.
אני מאוד אוהבת שומשום, במיוחד שומשום קלוי. אני מפזרת אותו כמעט על כל דבר, ובמתכון הזה הוא תופס מקום מרכזי ממש. יחד עם שוקולד הוא הופך לממתק מושלם במרקם קראנצ'י מהמם. זה בעצם ממתק שומשום קלוי שמודבק ע"י שוקולד מומס 😊 חובה לכל אוהבי שומשום באשר הם!
ההכנה של הממתק סופר פשוטה: קולים את השומשום, מוסיפים לשוקולד מומס, מערבבים ויוצקים לתבניות. זהו, סיימתם. עכשיו רק נשאר לחכות שהממתקים יתייצבו במקרר ויהפכו לסוכריות נדירות שיתנו לכם אנרגיה שכל כך דרושה בימי ראשון.
אני השתמשתי בתבניות סיליקון אישיות בצורת פרח, אבל אפשר להכין את הממתקים האלה בכל סוג של תבנית. מומלץ שתהיה מסיליקון, כי החילוץ יהיה ממש פשוט, אבל גם קופסת פלסטיק מרופדת בנייר אפייה תעשה את העבודה. פשוט תצטרכו לחתוך את המלבן לקוביות או אצבעות. תזכרו את הדבר המהותי – הצורה לא משפיעה על הטעם 😊
ואיזה טעם נדיר יש לדבר הפשוט הזה – זה לא יאומן! השומשום הקלוי מעביר את הטעם שלו לשוקולד, והביס כולו טעים וקראנצ'י בטירוף. מומלץ לאכול את הממתקים ישירות מהמקרר, כדי שלא יימסו. הם פחות טובים לשינוע, אבל מעולים בתור חטיף ופינוק זמין כשאתם בבית. ממליצה ממש לנסות, וגם להכין כמות כפולה ולשמור במקרר או מקפיא. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מתכון ממתק שוקולד ושומשום טבעוני ללא גלוטן
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-10 ממתקים:
150 גרם (1 כוס + 1 כף גדושה) שומשום
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן ניטרלי
אופן הכנה:
- קולים את השומשום במחבת יבשה כ-5 דקות עד שהוא מזהיב. מנערים את המחבת ומקפיצים או מערבבים את השומשום כדי שלא יישרף ויזהיב באופן אחיד מכל הצדדים.
- במקביל ממיסים את השוקולד בבאן מרי או במיקרוגל. מוסיפים את השמן ומערבבים עד שהוא נטמע ומתקבלת תערובת חלקה לגמרי.
- שומרים בצד כ-2 כפות שומשום ומוסיפים את כל היתר לקערה עם השוקולד. מערבבים היטב.
- מפזרים מעט שומשום בתחתית תבניות סיליקון (אצלי תבניות אישיות בצורת פרח) ויוצקים מעל כ-2 כפות תערובת השוקולד והשומשום.
- מקררים לפחות שעה, או עד שהממתקים מתייצבים לגמרי.
- מחלצים את הממתקים מהתבניות ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר או מקפיא.
הערות:
- מומלץ להשתמש בתבנית סיליקון, כי מאוד קל לשחרר ממנה את הממתקים המוכנים, והם גם יוצאים מבריקים. אפשר להשתמש בתבנית סיליקון שקעים או בכל צורה אחרת. פשוט כדאי שהשקעים יהיו יחסית קטנים ומתאימים לממתק אישי.
- אין לכם תבנית סיליקון? אפשר לרפד קופסת פלסטיק קטנה בנייר אפייה, לצקת לתוכה את כל המסה, לקרר היטב ולאחר מכן לחתוך לקוביות או אצבעות.
מחפשים עוד מתכונים של ממתקים טבעוניים? נסו את:
4 תגובות
הי, למה צריך להוסיף שמן?
כדי שהשוקולד יהיה יותר נוזלי ויהיה יותר קל לערבב. חוץ מזה זה מוסיף ברק לממתק המוכן
היי, הכנתי את זה וזה היה קל להכנה וטעים ברמות !!
אפשר לעשות גם עם קוקוס קלוי?
מה עוד אפשר לגוון חוץ משומשום?
תודה יסכה, שמחה שאהבת 🙂 אפשר קוקוס קלוי, אגוזים או שקדים טחונים דק, אולי אפילו זרעי צ'יה.