ממתק שוקולד ושומשום טבעוני ללא גלוטן

מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 10, 2021

ממתק שוקולד ושומשום טבעוני ללא גלוטן

בימי ראשון אני אוהבת לשתף כאן מתכונים הכי פשוטים שיש – כאלה שיעזרו לכולנו להניע את השבוע. והיום יש לי משהו טעים ומגניב במיוחד – ממתק שוקולד ושומשום טבעוני ללא גלוטן. תקשיבו – הדבר המהמם הזה עשוי מ-3 מרכיבים בלבד, וזמן ההכנה שלו קצר בטירוף. התוצאה יחד עם זאת טעימה וכיפית כל כך, ששווה להכין את הממתק הזה גם בתחילת השבוע. בעצם די בכל רגע נתון.

ממתק שוקולד ושומשום טבעוני ללא גלוטן
אחלה ממתק שוקולד תוצרת בית מ-3 מרכיבים בלבד

אני מאוד אוהבת שומשום, במיוחד שומשום קלוי. אני מפזרת אותו כמעט על כל דבר, ובמתכון הזה הוא תופס מקום מרכזי ממש. יחד עם שוקולד הוא הופך לממתק מושלם במרקם קראנצ'י מהמם. זה בעצם ממתק שומשום קלוי שמודבק ע"י שוקולד מומס 😊 חובה לכל אוהבי שומשום באשר הם!

ממתק שוקולד ושומשום טבעוני ללא גלוטן

ההכנה של הממתק סופר פשוטה: קולים את השומשום, מוסיפים לשוקולד מומס, מערבבים ויוצקים לתבניות. זהו, סיימתם. עכשיו רק נשאר לחכות שהממתקים יתייצבו במקרר ויהפכו לסוכריות נדירות שיתנו לכם אנרגיה שכל כך דרושה בימי ראשון.

ממתק שוקולד ושומשום טבעוני ללא גלוטן
צורת תבנית לא עקרונית

אני השתמשתי בתבניות סיליקון אישיות בצורת פרח, אבל אפשר להכין את הממתקים האלה בכל סוג של תבנית. מומלץ שתהיה מסיליקון, כי החילוץ יהיה ממש פשוט, אבל גם קופסת פלסטיק מרופדת בנייר אפייה תעשה את העבודה. פשוט תצטרכו לחתוך את המלבן לקוביות או אצבעות. תזכרו את הדבר המהותי – הצורה לא משפיעה על הטעם 😊

ממתק שוקולד ושומשום טבעוני ללא גלוטן
ביס קסום

ואיזה טעם נדיר יש לדבר הפשוט הזה – זה לא יאומן! השומשום הקלוי מעביר את הטעם שלו לשוקולד, והביס כולו טעים וקראנצ'י בטירוף. מומלץ לאכול את הממתקים ישירות מהמקרר, כדי שלא יימסו. הם פחות טובים לשינוע, אבל מעולים בתור חטיף ופינוק זמין כשאתם בבית. ממליצה ממש לנסות, וגם להכין כמות כפולה ולשמור במקרר או מקפיא. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

 

מתכון ממתק שוקולד ושומשום טבעוני ללא גלוטן

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-10 ממתקים:
150 גרם (1 כוס + 1 כף גדושה) שומשום
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן ניטרלי

 

אופן הכנה:

  1. קולים את השומשום במחבת יבשה כ-5 דקות עד שהוא מזהיב. מנערים את המחבת ומקפיצים או מערבבים את השומשום כדי שלא יישרף ויזהיב באופן אחיד מכל הצדדים.
  2. במקביל ממיסים את השוקולד בבאן מרי או במיקרוגל. מוסיפים את השמן ומערבבים עד שהוא נטמע ומתקבלת תערובת חלקה לגמרי.
  3. שומרים בצד כ-2 כפות שומשום ומוסיפים את כל היתר לקערה עם השוקולד. מערבבים היטב.
  4. מפזרים מעט שומשום בתחתית תבניות סיליקון (אצלי תבניות אישיות בצורת פרח) ויוצקים מעל כ-2 כפות תערובת השוקולד והשומשום.
  5. מקררים לפחות שעה, או עד שהממתקים מתייצבים לגמרי.
  6. מחלצים את הממתקים מהתבניות ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר או מקפיא.

 

הערות:

  • מומלץ להשתמש בתבנית סיליקון, כי מאוד קל לשחרר ממנה את הממתקים המוכנים, והם גם יוצאים מבריקים. אפשר להשתמש בתבנית סיליקון שקעים או בכל צורה אחרת. פשוט כדאי שהשקעים יהיו יחסית קטנים ומתאימים לממתק אישי.
  • אין לכם תבנית סיליקון? אפשר לרפד קופסת פלסטיק קטנה בנייר אפייה, לצקת לתוכה את כל המסה, לקרר היטב ולאחר מכן לחתוך לקוביות או אצבעות.

מחפשים עוד מתכונים של ממתקים טבעוניים? נסו את:

נקניק שוקולד

כדורי תמרים ללא סוכר וגלוטן

כדורי בצק עוגיות ללא גלוטן

באונטי פטל

כדורי חמאת בוטנים ללא גלוטן

פרלין שוקולד במילוי מפתיע

5/5 (1 Review)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

4 תגובות

  1. היי, הכנתי את זה וזה היה קל להכנה וטעים ברמות !!
    אפשר לעשות גם עם קוקוס קלוי?
    מה עוד אפשר לגוון חוץ משומשום?

    1. תודה יסכה, שמחה שאהבת 🙂 אפשר קוקוס קלוי, אגוזים או שקדים טחונים דק, אולי אפילו זרעי צ'יה.

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם