אני גאה בעצמי: הכנתי ביום אחד שני סוגי עוגיות בריאות. ואני שמחה לשתף כאן קודם כל את המתכון הזה – עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר. הן לא מתוקות מדי, מאוד פשוטות להכנה ועשויות מ-3 מרכיבים בלבד. אחד מהם הוא מרכיב סודי שהולך להתגלות מיד ?
אבל קודם כל חשוב לי להסביר את עניין ה-בלי סוכר. כפי שתוכלו לראות, אין במתכון תוספת סוכר. המתיקות של העוגיות מגיעה מהמרכיב הסודי שהוא.. מוכנים לזה? בטטה! בטטה זה ירק מתקתק, והוא מפרגן מהמתיקות שלו לעוגיות. כמובן שגם שוקולד מכיל כמות מסויימת של סוכר, לכן תשתדלו להשתמש בשוקולד בעל אחוזי קקאו כמה שיותר גבוהים.
הכנת העוגות מאוד פשוטה: מה כבר אפשר לעשות עם שלושה מרכיבים? ? מערבבים את הכל בקערה, מצננים קצת את התערובת, יוצרים עוגיות קטנות וחמודות, מקשטים בשקד ואופים. זהו. העוגיות האלה לא פריכות – הן רכות ומאוד נעימות בביס. שוקולדיות אבל לא מתוקות מדי. אגב, אפשר להחליף את הבטטה בירקות כתומים מתקתקים אחרים, כמו דלעת או גזר.
העוגיות האלה מעולות עם כוס קפה של הבוקר וגם בתור חטיף בריא במשבר סוכר של אחר הצהריים. אפשר בקלות לקחת אותן לכל מקום וגם לשנע ארוכות ברכב. אני ממש אהבתי אותן, וממליצה לכם לנסות גם. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מתכון עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-14 עוגיות:
בצק:
150 גרם (1 כוס לא דחוסה) פירה בטטה
150 גרם שוקולד מריר (ככל שאחוזי הקקאו גבוהים יותר, כך יש בפנים פחות סוכר)
50 גרם (1/2 כוס) קמח שקדים
קישוט:
14 שקדים טבעיים שלמים
אופן הכנה:
- מבשלים 2 בטטות בינוניות כ-20 דקות עד שהן מתרככות. מסננים, מועכים לפירה ושוקלים 150 גרם (זה קצת יותר מכוס אחת לא דחוסה).
- ממיסים את השוקולד, מוסיפים לקערה את פירה הבטטה וקמח השקדים ומערבבים לתערובת אחידה ורכה. מעבירים למקרר ל-20 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחלקים את התערובת ל-14 חלקים שווים (כל עוגיה תהיה בגודל אגוז), מכדררים ומשטחים קלות בתבנית למעין דיסקיות. מטביעים במרכז כל עוגייה שקד שלם.
- אופים 18-20 דקות עד שהעוגיות נאפות ומתייצבות. הן יישארו יחסית רכות, אז תחילה מצננים אותן בתבנית. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בהכנת העוגיות בפירה בטטה טרי שהוכן במיוחד או בשאריות.
- אפשר להחליף את פירה הבטטה בכמות זהה של פירה דלעת או גזר.
- ככל שתשתמשו בשוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים יותר, קח יהיה בעוגיות פחות סוכר שמגיע יחד איתו.
- אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח קוקוס.
מחפשים עוד מתכוני חטיפים טבעוניים בריאים? נסו את:
עוגיות מגולגלות מקמח כוסמין ללא סוכר
6 תגובות
היי, האם אפשר להחליף את הבטטה בבננה? תודה מראש
לא ניסיתי, אבל שווה לנסות
היי, האם אפשר במקום השוקולד המריר לשים אבקת קקאו? (במידה ולא, יש תחליף אחר לשוקולד המריר?) המון תודה 🙂
הי שירן. אי אפשר להחליף בקקאו ולמען האמת אין לי רעיון לתחליף לשוקולד…
היי אולגה 🙂
תודה רבה, טעים מאוד!
נראה לך שאפשרי להכין עם שוקולד 100% קקאו ולהוסיף מייפל? או שזה יהיה מר מדי?
ותודה על כל המתכונים המהממים שלך ❤️
הי רחלי, תודה לך 🙂 אני לא ניסיתי, אבל יש לי תחושה שעשוי להיות מעט מריר. שווה לנסות ומקסימום להמתיק קצת יותר.