מי לא אוהב עוגיות? יש כאלה בקהל? הן קטנות וסוגרות מעולה את הפינה של המתוק, הן פשוטות וזריזות להכנה, והן גם די עמידות – קל לנייד אותן ממקום למקום, כולל נסיעות ארוכות ברכב. אני אישית מאוד אוהבת את הז'אנר, ומשתדלת להעשיר את הבלוג בכמה שיותר מתכונים של עוגיות טבעוניות. היום תורן של עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות מקמח כוסמין מלא.
אני עדיין בתקופת איזונים שאחרי החגים, לכן העוגיות שלי יושבות על התפר בין פינוק לחטיף יחסית בריא. הן עשויות מקמח כוסמין מלא. הן מכילות סוכר, אבל אפשר להפחית את הכמות שלו. אפשר להחליף שוקולד צ'יפס בתוספת יותר בריאה, כמו אגוזים או שקדים, ואפשר גם לדלג על תוספות. אפשר להכין אותן בגודל קטן, ואפשר גם לאכול רק עוגייה אחת ביום. אבל איזו עוגיה זו! ?
חייבת לומר שהעוגיות האלה יצאו ממש מוצלחות. פריכות, אבל לא קשות. בצבע מהמם בין היתר בזכות הסוכר החום הדביק. טעם הקוקוס לא מורגש, אולי כי השתמשתי ברבע כוס שמן קוקוס ורבע כוס שמן קנולה – סתם כי נגמרה לי צנצנת שמן הקוקוס.
הכנת העוגיות סופר פשוטה ומתרחשת כולה בקערה אחת. הבצק רך, מעט דביק ונוח לעבודה. אם אין לכם כף גלידה, אפשר לעבוד עם כף רגילה ולתת לעוגיות איזה כדרור קטן עם ידיים רטובות. אפשר גם לקרר את הבצק, ואז הוא יהיה עוד יותר נוח לעבודה.
אני הכנתי 9 עוגיות יחסית גדולות, במשקל 60 גרם בצק לעוגייה. זה מה שיוצא כשמשתמשים בכף גלידה סטנדרטית. אפשר כמובן להכין הרבה יותר עוגיות בגודל קטן יותר. ככה, כשאוכלים עוגיה קטנה ותמימה, גם המצפון נשאר יותר שקט ?
מקווה מאוד שתנסו את העוגיות האלה בהקדם – הן טעימות ומפנקות, אבל גם יחסית בריאות ולא מוגזמות. הן פשוטות להכנה, ויקח לכם איזה 20 דקות לסיים אותן, כולל זמן האפייה. הן נשמרות מעולה בקופסה אטומה, ואפשר גם להקפיא אותן ברמת בצק מכודרר ולאפות מתי שבא לכם. אז תרגישו חופשי להכפיל את כמויות הבצק מראש ? והכי חשוב – אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מתכון עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות מקמח כוסמין מלא
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-9 עוגיות גדולות:
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קוקוס או קנולה
180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום דביק
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב צמחי (אצלי סויה ללא תוספת סוכר)
1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
210 גרם (1.5 כוסות) קמח כוסמין מלא
½ כפית סודה לשתייה
קורט מלח
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- טורפים בקערה את השמן והסוכר לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את החלב הצמחי והווניל (לא חובה) וטורפים שוב לאיחוד החומרים.
- מוסיפים את הקמח והסודה לשתייה ומערבבים בעזרת מרית או כף עד לקבלת בצק אחיד ודביק במרקם פלסטלינה רכה.
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומקפלים אותם פנימה.
- מייצרים עוגיות בעזרת כף גלידה – אצלי כל עוגייה שוקלת 60 גרם, ומסדרים במרווחים בתבנית.
- אופים 12-13 דקות עד שהעוגיות מתייצבות וטיפה נסדקות בחלק העליון. הן יהיו רכות ויתייצבו סופית אחרי הקירור.
- מגישים או שומרים בכלי אטום.
הערות:
- אפשר להחליף את הסוכר החום בסוכר רגיל. העוגיות יצאו יותר בהירות.
- אפשר להפחית את כמות הסוכר ל-1/2 כוס, אבל לדעתי לא פחות מזה. אני לא ניסיתי לאפות את העוגיות האלה עם מייפל או תחליפי סוכר אחרים.
- אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים, עדיף לא ממותק.
- אפשר להחליף את קמח הכוסמין בכל קמח אחר, כולל לבן רגיל.
- אפשר להחליף את השוקולד צ'יפס בצימוקים, חמוציות, אגוזים, שקדים וכו'. אפשר להכין אותן ללא כל תוספת.
- אם אין לכם כף גלידה, אפשר לכדרר ידנית כדורים בגודל רצוי – הבצק רך וטיפה דביק, אבל אפשר לעבוד איתו עם ידיים רטובות.
מחפשים עוד מתכונים של עוגיות טבעוניות? נסו את:
עוגיות מגולגלות מקמח כוסמין ללא סוכר
עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד צ'יפס
37 תגובות
מה אפשר במקום חלב צמחי ? תודה
מים או מיץ
תודה .יצא מעולהההה
הי מאיה, תודה רבה! שמחה שאהבת 🙂
יש תחליף ללא גלוטן לקמח כוסמין?
אני לא ניסיתי קמח ללא גלוטן
לכמה ימים נשמר בכלי סגור בחוץ?
לדעתי לפחות שבוע
הכנתי עם קמח ללא גלוטן של Schär יצא מושלם
טוב לדעת שזה עובד גם עם קמח ללא גלוטן 🙂 תודה
אני עושה את העוגיות עם מייפל כי לבת שלי אסור סוכר. יוצא מעדן אמיתי!!
איזה כיף 🙂 תודה רבה!
היי רציתי לשאול שתי דברים אחד איזה מיץ את ממליצה? תפוזים הולך?
דבר שני אני חדשה פה יש אפשרות לקבל הודעה למייל או משהו בסיגנון כשאת מעלה מתכון חדש? )אין לי פייסבוק או אינסטגרם?…
הי בתאל וברוכה הבאה 🙂 לא כל כך הבנתי לגבי המיץ – אין מיץ במתכון. לגבי קבלת עדכונים מהאתר – תירשמי לקבלת העדכונים. יש לך שדה מיוחד לזה בצד שמאל למעלה
היי, צריך להוסיף אבקת אפייה?
לא, רק את הסודה לשתייה.
באחת התגובות שאלו במה אפשר להמיר את החלב? אמרת במיץ או במים אז דיברתי על המיץ הזה… ניראה לך שמיץ תפוזים ילך פה טוב או מיץ אחר?
כן, מיץ תפוזים זה טוב
תודה !! מתכון מעולה!! הכנתי היום פעם ראשונה ולא נשאר…כבר מכינה שוב 🙂
הי בתי, תודה רבה! מאוד שמחה שאהבת 🙂
העוגיות הכי מושלמות שיש מתכון מנצח!!!!
תודה רבה אבישג! 🙂
אפשר גם לעשות גם עם קמח לבן
כן, אין בעיה
היי הכנתי את העוגיות ויצא טעיםםם? אם אני רוצה לעשות גרסה של עוגיות שוקולד כהות עם אבקת קקאו נא, כמה להוסיף? והאם צריך להוסיף על חשבון הקמח במתכון? תודה?
תודה שירה. כן, מורידים מהקמח ומוסיפים קקאו.
עוגיות מנצחות!!!!!!!!!!
שמחה שאהבת 🙂
בס"ד שלום וברכה.אולגה שלום .הכנו את המתכון ב"ה יצא טעים . לא היה לנו סודה לשתיה אז שמנו אבקת אפייה במקום . וגם מים במקום חלב סויה .יישר כח על המתכון
ותודה רבה .
תודה שרה! שמחה שאהבת 🙂
יצאו עוגיות מעולות וטעימות והורדתי בכמות סוכר מזכיר לי עוגיות גדולות בגלידריות רק בגרסה יותר בריאה .מתכון מעולה??
מעולה! תודה רבה. שמחה שאהבת 🙂
מיץ תפוזים טוב?
הולך
יצאו נפלאות! השתמשתי בסוכר קוקוס וקצת סוכר לבן ולדעתי בפעם הבאה אסתפק רק בסוכר קוקוס וקצת פחות ממנו. מעולות, תודה!
הי, הכנתי כבר כמה פעמים. טעים מאוד אבל הן ממש משטחות. מה לעשות כדי שיצאו שמנמנות כמו בתמונה?
הי רחל. קצת יותר קמח..