קארי דאל טבעוני של עדשים כתומות ובטטה

מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 3, 2021

 

קארי דאל טבעוני של בטטה ועדשים כתומות

ברוכים הבאים למציאות חברים – החגים הסתיימו 😊 קרוב לחודש לא הייתי כאן. לא טסתי לחו"ל, פשוט לקחתי פסק זמן ואפשרתי לעצמי לנוח. אבל אם כן הייתי טסה, רוב הסיכויים שהייתי בוחרת בהודו או לתאילנד. אז המתכון החדש, שמסמל את החזרה לשגרה, מוקדש לשתי המדינות האהובות האלה. הכנתי קארי דאל טבעוני של עדשים כתומות ובטטה.

קארי דאל טבעוני של בטטה ועדשים כתומות
המפגש הלוהט בין המטבח ההודי לתאילנדי

קארי דאל זה המקום הקסום הזה בסיר שבו נפגשים מטבחי הודו ותאילנד. תחשבו על דאל עדשים כתומות הודי מתובל במשחת קארי תאילנדית ומתוגבר בפירה בטטה, שמוסיף מרקם נימוח וצבע כתום עז. לטעמי זה פשוט חיבור מושלם!

קארי דאל טבעוני של בטטה ועדשים כתומות

הכנת התבשיל מאוד פשוטה ועונה על כל הדרישות של מצב חירום של חזל"ש 😊 נכון שבישלנו הרבה בחגים, אבל אי אפשר באמת לקחת פסק זמן מהאוכל. אז לפחות נבשל דברים פשוטים, טעימים ומזינים שיתנו פתרון לארוחה ליום-יומיים-שלושה, תלוי במספר סועדים. וגם נגיש את התבשיל עם תוספת כמו אורז שתיתן נפח ותעבה את הארוחה.

קארי דאל טבעוני של בטטה ועדשים כתומות
אושר בסיר

וכמובן ניקח בחשבון שאחרי חגים זה תקופה קלאסית לאיזון וחזרה לחיים בריאים יותר. אז קארי דאל שלי משביע ובריא, לא מכיל גלוטן ומספק כמות מכובדת של חלבון מהצומח, במיוחד בשילוב עם דגנים מלאים. ויש בו תוספת סיבים תזונתיים שמביא איתו תרד, שגם משתלב מעולה ברמת הטעמים.

קארי דאל טבעוני של בטטה ועדשים כתומות
הכי טעים להגיש עם אורז

בקיצור, מה אני אגיד לכם… התבשיל הזה שיחוק, ואני ממש נהניתי גם להכין אותו וכמובן גם לאכול. הוספתי בהגשה כוסברה קצוצה ואגוזי קשיו להשלמת חוויית הודו-תאילנד אולטימטיבית 😊

קארי דאל טבעוני של בטטה ועדשים כתומות
כתום עולה

אם אתם אוהבים דאל ו/או קארי, אני ממש ממליצה לכם לנסות את התבשיל. הוא טעים ברמות, בריא, משביע ומנחם. הוא מסמל את בוא הסתיו, ומשמח את העין והבטן בצבעים וטעמים. הוא פשוט להכנה, ואין לכם בעצם שום תירוץ לא לנסות אותו 😊 רק אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!

מתכון קארי דאל טבעוני של בטטה ועדשים כתומות

אז מה היה לנו?
מרכיבים לסיר גדול:
3 בטטות קטנות או 2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
2-3 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
2-3 שיני שום כתושות
1-2 כפיות משחת קארי אדום או צהוב, לפי רמת חריפות רצויה
2 כפות (1 קופסה קטנה) רסק עגבניות
720 מ"ל (3 כוסות) מים רותחים
240 מ"ל (1 כוס) חלב או קרם קוקוס
1 כפית מלח
1 כוס עדשים כתומות שלמות
חופן עלי תרד (אצלי תרד גוליבר)
הגשה:
אורז לבן או מלא
כוסברה קצוצה
קשיו טבעי או קלוי

 

אופן הכנה:

  1. מכינים פירה בטטות: שמים את הבטטות בסיר עם מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות עד שהן מתחילות להתרכך (הן לא חייבות להיות רכות לחלוטין כי מחכה להן בישול נוסף). מסננים ומועכים לפירה בעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג. שומרים בצד.
  2. מכינים את התבשיל: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את משחת הקארי ורסק העגבניות ומערבבים היטב עד שהם נטמעים בתערובת הבצל והשום.
  3. מוסיפים את המים ופירה הבטטה (בערך כוס וחצי) ומערבבים היטב בזהירות עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את חלב או קרם הקוקוס והמלח ומערבבים שוב.
  4. מוסיפים את העדשים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, או עד שהעדשים מתרככות. אם התבשיל סמיך מדי, אפשר לדלל אותו עם מים רותחים. חשוב לערבב את התבשיל מדי פעם כדי שהעדשים לא יידבקו לתחתית הסיר!
  5. לקראת סוף הבישול מוסיפים את התרד, מערבבים ומכבים את האש.
  6. מפזרים כוסברה וקשיו ומגישים את התבשיל עם אורז.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את הבטטה בלדעת.
  • אפשר להחליף את העדשים הכתומות בירוקות, אבל זמן הבישול יתארך טיפה – תבשלו עד שהן רכות. קחו בחשבון שהתבשיל יהיה גם פחות הומוגני, כי עדשים ירוקות לא מתפרקות כמו כתומות.
  • אפשר להחליף את קרם או חלב הקוקוס בחלב צמחי ניטרלי אחר, למשל סויה או שיבולת שועל. אבל לדעתי דווקא טעם קוקוס הכי מחמיא לתבשיל וגם משאיר אותו במחוזות הודו ותאילנד.
  • תוסיפו את משחת הקארי לפי הטעם, אפשר גם בהדרגה, עד שתגיעו לחריפות רצויה. קחו בחשבון שברגע שמגישים את התבשיל עם אורז, חלק גדול מהחריפות נבלעת ומתאזנת.

מחפשים עוד מתכוני תבשילים הודיים או תאילנדיים? נסו את:

 טופו טיקה מסאלה

תבשיל במיה הודי (בהינדי מסאלה)

דאל הודי

קארי נודלס עם טופו וירקות

טופו ברוטב שום ופלפל שחור (גרליק פפר)

4/5 (3 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

17 תגובות

    1. במקום משחת קארי? ממליצה להיכנס למתכון בבלוג שנקרא דאל הודי ולהשתמש בתיבול שלו

    1. תודה! הכוונה במקום משחת הקארי? הייתי הולכת על אבקת קארי או גראם מסאלה, או תערובת של פפריקה מתוקה וחריפה, כורכום, כמון, הל, קינמון

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה