אני מודה שאין לי מספיק זמן פנוי לתחזק את מסורת התבשישיל – התבשיל לשישי, על בסיס שבועי. אבל אני משתדלת להתאים את הפוסטים והמתכונים שלי לימים בשבוע, והפעם נוצרה התאמה מעולה 😊 שימו לב: לקראת הסופ"ש הקרוב הכנתי תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן – ארוחה בסיר אחד שתשמח אותכם מאוד בארוחת שבת, וגם בכל יום אחר בשבוע.
התבשיל הזה עונה על כל הדרישות של ארוחת שבת: הוא טעים, בריא וללא גלוטן, פשוט להכנה ומבוסס על מצרכים בסיסיים שיש בכל בית. אפשר להגיש אותו כמו שהוא, או ביחד עם אורז, קוסקוס, פסטה, ירקות וכל תוספת אחרת להגברת תחושת שובע והרגשת שפע. אני מתה על תבשילים מסוג זה שנשארים איתי לכמה ימים כי הכנתי מראש סיר גדול.
כאמור ההכנה מאוד פשוטה ומתרחשת כל כולה באותו סיר. כל פעם מתווספים אליו מרכיבים חדשים, והתוצאה הסופית סופר נימוחה, מנחמת ומשביעה. צבע התבשיל מושפע מהירקות: עגבניות, גמבה ודלעת מייצרות צבע כתום מהמם.
שהכי כיף לשבור עם עשבי תיבול ירוקים קצוצים. אין תבשילים שאני לא מוסיפה להם בסוף הבישול חופן נדיבה של כוסברה, פטרוזיליה, נענע, בזיליקום או לפעמים מיקס של כל מה שיש לי בבית. לא יאומן ששנים התנזרתי מעשבי תיבול – מה לעזאזל חשבתי לעצמי?! 😊
אני מאוד ממליצה לכם לנסות את התבשיל החדש: הוא טעים, בריא, משביע ומאוד פשוט להכנה. הוא סתיווי כזה, מסוג המאכלים שכיף לאכול בערבים שכבר התחילו להתקרר. תערבבו אותו עם אורז, תגישו כמוני עם קצת שעועית ירוקה בצד, ותהיה לכם ארוחה חלומית בחצי שעה. אם הכנתם, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מתכון תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן
אז מה היה לנו?
מרכיבים לסיר גדול:
2-3 כפות שמן
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
2-3 שיני שום כתושות
2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות בינוניות
350 גרם דלעת קלופה חתוכה לקוביות בינוניות
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות
2 גמבות קטנות חתוכות לקוביות בינוניות
2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
2 כפיות כמון
1 כפית שטוחה קינמון
1/2 כפית פפריקה חריפה או לפי הטעם
2 פחיות (כ-4 כוסות) חומוס מבושל (קפוא ומופשר, מסונן משימורים או מבושל מראש)
1 צרור עלי כוסברה קצוצים
הגשה:
אורז וירקות
אופן הכנה:
- מחממים שמן בסיר רחב ושטוח (סוטאז') ומטגנים את הבצל כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומטגנים עוד 3 דקות.
- מוסיפים לסיר את הדלעת, תפוחי האדמה והגמבה ומערבבים.
- מוסיפים את המים, מתבלים, מערבבים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות, עד שכל הירקות מתרככים. מכבים את האש.
- טוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט לתערובת אחידה – לא נורא אם יישארו קצת גושים קטנים. אפשר לעשות את הפעולה הזו גם במעבד מזון, או לחלופין למעוך בעזרת מועך תפוחי אדמה.
- מוסיפים לתבשיל את החומוס, מערבבים ומחזירים את הסיר לאש הכי נמוכה ל-5 דקות נוספות.
- מוסיפים כוסברה, מערבבים ומגישים. מומלץ לצד אורז וירקות.
הערות:
- אפשר להחליף את העגבניות בעגבניות מרוסקות משומרות.
- אפשר להחליף את הדלעת בבטטה או דלורית.
- אפשר לא לטחון את התבשיל ולהשאיר קוביות ירקות, אבל לדעתי במצב הטחון הוא הכי טעים ומפנק.
- רוצים להוסיף לתבשיל עוד חלבון? תוסיפו לירקות גם טופו.
מחפשים עוד מתכונים של תבשילים טבעוניים? נסו את:
6 תגובות
יאאאא ממש טעים! תודה
תודה רבה 🙂
אפשר לוותר על הדלעת? לשים עוד תפוא במקום?
כן, אין שום בעיה
הכנתי בשינויים קלים – בלי תפוא, בטטה במקום דלעת, והוספתי קישוא, שמתי כרישה במקום הבצל 🙂 יצא מצויין!
ממליצה על חריפות למנה הזו ולא לוותר על הקנמון ועל הכוסברה מעל
תודה רבה על המתכון !
הי דנה, תודה רבה! מאוד שמחה שאהבת 🙂