מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני

מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021

מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני

את המרק הנדיר הזה הכנתי כבר לפני איזה שלושה שבועות, כשרק התחלתי להריח באוויר את הסתיו. מאז הקיץ עשה קאמבק רציני עם כמה ימי שרב שלא היו קשורים בשום פנים ואופן למרק. אז חיכיתי בסבלנות לגשם הרציני שאמור לרדת מחר. לכבודו קבלו את המתכון של מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני שיחמם לכם את סוף השבוע.

מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני
תגישו עם פלח ליים או לימון

אל תחשבו לרגע שמדובר במרק כתום רגיל – הוא הרבה יותר מתוחכם ומיוחד. בארצות אסייה קוראים לסוג המרק הזה "לקסה". זה מעין מרק קארי ירקות מתובל ומוקרם בחלב או קרם קוקוס שמוגש עם נודלס, לרוב אטריות אורז אבל לא בהכרח, ומלא טופינגס שווים.

מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני
שילוב טעמים, מרקמים וצבעים משגע

אני הלכתי על בסיס כתום של דלעת ובטטה, השתמשתי באטריות ראמן מהירות הכנה (סתם כי זה מה שהיה לי בשלוף), ומבחינת הטופינגס בחרתי בפרוסות דלעת, בטטה, ברוקולי, עשבי תיבול וגרגירי רימון שהשתלבו מעולה ממש והוסיפו נקודות צבע מהממות. בהערות תמצאו עוד כמה רעיונות לטופינגס טעימים ומשביעים.

מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני

מבחינת ההכנה המרק לא מאתגר בכלל. הוא סוג של מתבשל פעמיים: בפעם הראשונה מבשלים את הבסיס הכתום. ובפעם השנייה מבשלים אותו שוב, הפעם לאחר הטחינה, עם תבלינים, החומר המקרים והתוספות. הכל מתרחש באותו סיר, וזמן הבישול לא ארוך בכלל.

מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני
מרק כתום אסיאתי מושלם

טעם המרק הזה מיוחד ונדיר! יש משהו בשילוב חומרי הגלם שהופך את המרק הכתום הזה למעדן אקזוטי עם ניחוח של חופשה בתאילנד או וייטנאם. הוא גם בריא, לא מכיל גלוטן (בחרו בנודלס אורז או שעועית), סופר עשיר, מנחם ומשביע. אני מצרפת אותו בגאווה רבה לפרויקט שלי "אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית", ומקווה שתנסו אותו בהקדם! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה סופ"ש חמים ובתאבון!

 

מתכון מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-4-5 מנות:
2 כפות שמן
1 כפית שמן שומשום
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום כתושות
פרוסת ג'ינג'ר בעובי כ-2 ס"מ קצוצה
1/2 פלפל צ'ילי חריף קצוץ (אפשר גם בלי, ואופשר לפי הטעם)
400 גרם דלעת קלופה חתוכה לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ
2 בטטות קטנות קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ
4 כוסות מים רותחים
3 כפות רוטב סויה (תמרי לגרסה ללא גלוטן)
1 כף גדושה חמאת בוטנים חלקה
400 מ"ל (1 פחית) חלב או קרם קוקוס
1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים קטנים
חופן גדולה עשבי תיבול קצוצים (אצלי כוסברה ונענע)
מלח לפי הטעם
הגשה:
1 חבילה אטריות נודלס מוכנות לפי הוראות היצרן
כוסברה קצוצה
גרגרי רימון (אופציונלי – מאוד מוסיף!)
ליים חתוך לרבעים

 

אופן הכנה:

  1. מחממים שני סוגי שמן בסיר ומטגנים את הבצל כ-4 דקות תוך כדי ערבוב להזהבה. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והצ'ילי, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות.
  2. מוסיפים לסיר את הדלעת, הבטטה והמים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות עד שהירקות מתרככים.
  3. שומרים בצד להגשה כמה חתיכות דלעת ובטטה שלמים וטוחנים את יתר תכולת הסיר במעבד מזון לתערובת אחידה וחלקה לגמרי (אפשר גם בעזרת בלנדר מוט). מחזירים חזרה לסיר.
  4. מוסיפים למרק את הסויה, חמאת הבוטנים וחלב או קרם הקוקוס ומביאים שוב לרתיחה.
  5. מוסיפים את הברוקולי ומבשלים כ-10 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול.
  6. מפזרים כוסברה ומגישים את המרק עם נודלס חמימים, ירקות ששמרנו בצד, גרגרי רימון ופרוסות ליים.

 

הערות:

  • אתם יכולים לשחק עם תיבול המרק בהתאם לטעם האישי, אבל אל תוותרו על הסויה וחמאת הבונים – הם אלה שהופכים את המרק הכתום הפשוט למשהו מיוחד מאוד.
  • כדאי להכין את אטריות הנודלס בסמוך להגשה, כדי שיישארו חמימות ולא יקררו את המרק. בהגשה חוזרת אפשר פשוט לזרוק אותן לתוך הסיר ולחמם יחד עם המרק.
  • טופינגס נוספים שאפשר להגיש עם המרק: נבטים, שעועית ירוקה, קוביות טופו מוקפץ, קוביות חצילים או זוקיני קלויים, כרוב סגול פרוס דק, חומוס מבושל וכו'.

מחפשים עוד מתכוני מרקים טבעוניים מרחבי העולם? נסו את:

מרק חרירה מרוקאי ללא גלוטן

מרק שעועית לבנה יווני – פסולאדה

מרק קאו סוי תאילנדי

מרק לזניה איטלקי

ראמן טבעוני

מרק מיסו יפני ללא גלוטן עם פטריות ודלעת

5/5 (1 Review)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

16 תגובות

  1. מתכון מושלם! קיבלתי אפילו שאפו מאחיותיי המוכשרות בבישול שלא כמוני, והילדים שלי טרפו את המרק !!!

  2. הכנתי עם קישוא בטטה ודלעת בתנור בתור קישוט, לא יכולנו להפסיק לאכול. וואו כמה שזה טעים, שאפו ענק!

  3. נראה מעולה, האם אני יכולה להשתמש בדלורית שיש לי במקום הדלעת? ובאיזה שלב להוסיף את הכוסברה והנענע?

  4. מרק מתקתק עם טעם מטריף, כבר פעם שניה מכינה אותו וישר מתחסל
    כדאי להכפיל כמויות. תודה על מתכון מנצח

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 13, 2021
קיש אורז טבעוני ללא גלוטן עם טופו וירקות זה קיש...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם