כל מי שקצת מכיר תרבות אכילה רוסית יודע על הקשר המיוחד הנרקם בין העדה למיונז ? יוצאי ברית המועצות לשעבר מוסיפים אותו כמעט לכל דבר שהם אוכלים, ואפילו משתמשים במיונז כחומר גלם בהכנת עוגות. כמעט ואין סלט רוסי שאין בו מיונז, ומהבחינה הזו סלט תפוחי אדמה "אוליבייה", שעשה עלייה לארץ ונקלט כאן טוב-טוב, הוא דוגמה מעולה. בקיצור, די התבקש שאכין סלט תפוחי אדמה טבעוני. אולי בזכותו יבוא לי החשק לעשות בבלוג את שבוע האוכל הרוסי במסגרת הפרויקט "אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית".
מה שמפריד את המתכון המקורי הרוסי מהגרסה הטבעונית שלו זה שימוש בביצים קשות, נקניק או חזה עוף וכמובן האחד והיחד שאי אפשר בלעדיו – המיונז. אז תקשיבו.. הסלט הטבעוני יוצא לא פחות טעים, מאוזן וכיפי. כמו המקור הוא מאוד פשוט להכנה, ויש גם כמה קיצורי דרך שיהפכו אותו לעוד יותר נגיש וקל.
אחד מקיצורי הדרך, וגם ה-תגלית שלי בתקופה האחרונה הוא מיונז טבעוני מוכן. אני הכנתי את המתכון בשיתוף עם היינץ. השתמשתי בממרח הטבעוני שלהם (כן-כן, זה מיונז) בעל טעם ומרקם מעולה, והסלט יצא בול כמו שאני זוכרת אותו מבית אמא. חייבת לציין שמאוד מרגש אותי שחברה בסדר גודל כזה הוציאה מוצר טבעוני טוב והפכה אותו לזמין ונגיש.
יכול להיות שלא תתחברו להתלהבות שלי מסלט תפוחי אדמה פשוט. אבל אתם צריכים להבין – אני גדלתי באוקראינה, והסלט הזה הוא חלק בלתי נפרד מהזכרונות הנוסטלגיים. לשחזר ולאכול אותו זה כמו לצלול לרגע לילדות. גם אם אין לכם זיקה לנושא, הסלט הזה כל כך טעים ופשוט להכנה ששווה לכם לנסות אותו. הוא לא מכיל גלוטן, הוא משביע ומפנק ברמות וגם מתאים בול לעונה. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מתכון סלט תפוחי אדמה טבעוני
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-3-4 מנות:
4 תפוחי אדמה גדולים בקליפתם
2 גזרים בינוניים בקליפתם
1 כוס אפונה טרייה, מופשרת או משומרת
1 תפוח עץ ירוק גדול חתוך לקוביות קטנות
2-3 מלפפונים חמוצים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
2-3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
4-5 כפות ממרח טבעוני של היינץ או לפי הטעם
מלח ופלפל לפי הטעם
הגשה:
שמיר קצוץ
אופן הכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה והגזר בשפע מים עד שהם מתרככים. מסננים, מקלפים וחותכים לקוביות קטנות (כדאי שכל המרכיבים יהיו בגודל פחות או יותר זהה).
- מרכיבים את הסלט: מאחדים את כל המרכיבים בקערה גדולה, מוסיפים את הממרח הטבעוני, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.
- מפזרים שמיר קצוץ ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- במקום לבשל את הגזר אפשר להשתמש בשימורי אפונה וגזר או באפונה וגזר מופשרים.
- אם בא לכם בכל זאת ללמוד להכין מיונז טבעוני בבית, תוכלו למצוא את המתכון כאן.
מחפשים עוד מתכונים של סלטים טבעוניים? נסו את:
שניצל טופו יפני עם סלט כרוב פריך
6 תגובות
ממליצה להוסיף קוביות קטנות של טופו חומוס כתחליף לביצה
רעיון מעולה!
בתפקיד הביצה: טופן חומוס חתוך לקוביות
רעיון מעולה 🙂
האם זה משנה אם המלפפונים בחומץ או במלח?
לא, מה שאוהבים יותר.