כל כמה זמן יש לי בחיים תקופות שאני חייבת לקחת פסק זמן מהבלוג. בכל זאת, אני כאן כבר 10 שנים, ולפעמים צריך להתרחק כדי לקבל פרספקטיבה ולהבין שיש חשק להתקרב בחזרה 😊 שלום, התגעגעתי. חזרתי עם מתכון מעולה של עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, בריאות ופשוטות להכנה.
העוגיות האלה עשויות מ-3 מרכיבים בלבד. אני חושבת שזה היה הטריגר הראשי להכין אותן. רציתי משהו קל וזריז, לא הפקה שלמה. וגם שיהיה בריא, בלי סוכר לבן. קראתי לעוגיות האלה עוגיות טחינה, אבל באותה מידה הן גם עוגיות שקדים.
טעמי טחינה ושקדים משתלבים מעולה אחד עם השני לכדי עוגייה מושלמת ממש, גם במושגים של טעם, וגם במושגים של מראה.
ההכנה סופר פשוטה: היא מתרחשת כולה בקערה אחת וכוללת רק ערבוב. הבצק רך מאוד – אל תיבהלו. תעבדו עם ידיים רטובות, תצפו את כדורי הבצק בשומשום ותאפו – הן כבר יסתדרו באפייה, יתפסו את הצורה וייסדקו באופן הכי מקסים שיש.
אני ציפיתי חלק מהעוגיות בשומשום לבן, ואת החלק השני בתערובת שומשום לבן ושחור. האחרונות יותר מיוחדות, עם טעם טחינה מורגש יותר. אבל שתי הגרסאות טעימות מאוד.
וגם המרקם שלהן שווה ביותר. העוגיות פריכות מאוד אחרי שהן מתקררות. אחרי יום-יומיים בקופסה אטומה הן מתרככות בחזרה. ככה או ככה זה ה-דבר ליד הקפה של הבוקר. במיוחד עכשיו, בחילופי העונות, כשלקפה יש גם פונקציה של חימום ופינוק. מקווה שעשיתי לכם חשק לנסות ולהכין אותן. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מתכון עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-14 עוגיות:
בצק:
120 מ"ל (1/2 כוס) טחינה גולמית (מומלץ טחינה מלאה)
80 מ"ל (1/3 כוס) מייפל טבעי
150 גרם (1.5 כוסות) קמח שקדים
ציפוי:
שומשום / שומשום שחור
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית והמייפל לתערובת אחידה.
- מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים שוב לבצק אחיד, רך ונוח לעבודה.
- יוצרים כדורי בצק בגודל אגוז בעזרת ידיים רטובות (לי יצאו 14 כאלה) וטובלים אותם משני הצדדים בשומשום המונח בכלי רחב ושטוח. ברגע שכדור בצק ייגע בשומשום הוא ישתטח מעט, וזה בסדר – פשוט תהפכו אותו ותצפו גם מהצד השני.
- מסדרים את העוגיות המצופות בתבנית ואופים כ-14 דקות עד שהן מתייצבות ונסדקות. הן יישארו יחסית רכות, אז תחילה מצננים אותן בתבנית. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.
הערות:
- אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח קוקוס.
- אני השתמשתי לציפוי של מחצית העוגיות בשומשום לבן רגיל, ולציפוי יתר העוגיות בתערובת שומשום לבן ושחור. אהבתי את אלה אפילו יותר, כי טעם הטחינה בהן עוד יותר מודגש.
מחפשים עוד מתכוני חטיפים טבעוניים בריאים? נסו את:
עוגיות מגולגלות מקמח כוסמין ללא סוכר
43 תגובות
הכנתי אותן היום, קל קל קל וממש טעים
תודה ❤️
איזה כיף! שמחה שאהבת 🙂
היי אולגה 🙂
את אופה בתנור על חום עליון תחתון או טורבו?
ואת מדהימה, תודה על המתכונים המעולים.
הי שיר, תודה רבה על הפרגון 🙂
אני אופה כמעט את כל המתכונים שלי בחום עליון תחתון.
נראה מעולה! האם אפשר להחליף את המייפל בסילאן?
תודה רבה. אפשר, אבל העוגיות יהיו קצת יותר כהות
הכנתי עכשיו יצא ממש טעים!!! למרות שהשארתי עוד קצת בתנור וטיפלה נשרף למטה אבל עדיין טעים.
אלופה תודה
תודה לך 🙂 שמחה אהבת!
האם אפשר להשתמש בקמח רגיל לגרסה עם גלוטן?
כן
הי
מתה על עוגיות טחינה מנסה להשאר ללא גלוטן ואין לי קמח שקדים או קמח קוקוס
אפשר פשוט לטחון קוקוס אם אין קמח קוקוס?
הי, אם הכוונה לשבבי קוקוס טחונים – לא. זה לא אותו דבר..
קמח שיבולת שועל במקום קמח שקדים יכול להתאים?
כן, אבל לדעתי יהיה פחות מוצלח מבחינת הטעם.
תודה רבה על המתכון מעולה,האם ידוע לך כמות קלוריות ל100 גרם?
בשמחה! לצערי אין לי מושג..
שלום אולגה,
איך עם סוכר או עם אבקת סוכר במקום מייפל/סילאן?
ואם כן, כמות?
אפשר אותה כמות או לפי הטעם
כלומר, 1/3 כוס סוכר / אבקת סוכר?
כן. ותטעמי אם זה מספיק מתוק..
אגב, 1/3 כוס סילאן לא ממתיק כמו אותה הכמות של מייפל והסילאן "משחיר" את העוגיות..
נכון. הטעם נשאר אותו דבר. ההבדל במתיקות לא משמעותי לטעמי
הכנתי עם כוס קמח קינואה וחצי כוס קמח שקדים ויצא נפלא!
מתכון נהדר. תודה.
תודה רבה! שמחה שאהבת 🙂
היי, נשמע מושלם. יש לי כמה שאלות: יעבוד עם תחליף סוכר כמו אריטריטול, סוויטנגו וכאלה? אם כן, צריך להוסיף נוזלים בכמות של הסירופ? אין צורך באבקת אפיה? רוצה להכין היום אז ממש אודה לך על תשובה בהקדם. 🙂
הי, אמור לעבוד עם תחליפי סוכר, רק לא יכולה להגיד מה הכמות כי לא ניסיתי. אין צורך באבקת אפייה. בהצלחה!
מתים על העוגיות האלה. ממליצים להפחית קצת (או הרבה) את המייפל, כי האווריריות הופכת אותן למתוקות מדי לפעמים.
אצלנו קוראים להן עוגיות שחמט, כי אנחנו מערבבים את השומשום הלבן והשחור יחד.
תענוג
תודה רבה! מאוד שמחה שאהבתם 🙂
יש לי שאלה העוגיות מעולות למרות שהם בתוך קופסא סגורה לגמרי העויות מתקשות כבר ביום השני.מה ניתן לעשות ???
הי פנינה. יכול להיות שאפית אותן יותר מדי?
בדיוק הזמן שציינת.העוגיות מעולות ביום הראשון.הכנסתי לקופסא פשוט מתקשות ולדעתי ממש קשה לאכול אותם.האם להוציא מהקופסא לכמה שעות ואז שוב יתרכחו??
שווה לנסות. האמת היא שלי זה לא קרה. אני לא יודעת למה הן התקשו..
הרבה תודות אנסה.שבוע טוב!
הכנתי אתמול
יש הכפלתי כמויות
יצא מהמם!!! תודה!
תודה רות! שמחה שאהבת 🙂
היי אפשר להחליף את המייפל בדבש?
כן
הי אולגה, אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח מלא? והאם אפשר לוותרהבכלל על ציפוי השומשום?
הי יפעת. אני לא ניסיתי, לכן קשה לי להתחייב על כמות מדויקת של קמח מלא.. את יכולה להוסיף בהדרגה עד שתקבלי בצק במרקם רך ונוח לעבודה. אפשר לוותר על השומשום.
איזה כיף!
מתכון כל כך פשוט ומהיר להכנה והעוגיות מצוינות.
תודה רבה (:
תודה רבה יובל! שמחה שאהבת 🙂
היי,
האם החלפת קמח השקדים בקמח קוקוס היא אחד לאחד בכמות? מנסיוני בשני הקמחים הללו, השימוש בקמח קוקוס צריך להיות בכמות קטנה יותר עקב תכונת ספיגת הנוזלים הגדולה יותר של סוג הקמח הזה.
תודה
הי מזל. זה פחות או יותר אותה הכמות. ממליצה להוסיף בהדרגה עד שמגיעים למרקם בצק נכון.