עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן

מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021

עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן

כל כמה זמן יש לי בחיים תקופות שאני חייבת לקחת פסק זמן מהבלוג. בכל זאת, אני כאן כבר 10 שנים, ולפעמים צריך להתרחק כדי לקבל פרספקטיבה ולהבין שיש חשק להתקרב בחזרה 😊 שלום, התגעגעתי. חזרתי עם מתכון מעולה של עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, בריאות ופשוטות להכנה.

עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן

העוגיות האלה עשויות מ-3 מרכיבים בלבד. אני חושבת שזה היה הטריגר הראשי להכין אותן. רציתי משהו קל וזריז, לא הפקה שלמה. וגם שיהיה בריא, בלי סוכר לבן. קראתי לעוגיות האלה עוגיות טחינה, אבל באותה מידה הן גם עוגיות שקדים.

עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן
טעימות, בריאות וגם יפות

טעמי טחינה ושקדים משתלבים מעולה אחד עם השני לכדי עוגייה מושלמת ממש, גם במושגים של טעם, וגם במושגים של מראה.

עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן

ההכנה סופר פשוטה: היא מתרחשת כולה בקערה אחת וכוללת רק ערבוב. הבצק רך מאוד – אל תיבהלו. תעבדו עם ידיים רטובות, תצפו את כדורי הבצק בשומשום ותאפו – הן כבר יסתדרו באפייה, יתפסו את הצורה וייסדקו באופן הכי מקסים שיש.

עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן
אוי – הסדקים האלה..

אני ציפיתי חלק מהעוגיות בשומשום לבן, ואת החלק השני בתערובת שומשום לבן ושחור. האחרונות יותר מיוחדות, עם טעם טחינה מורגש יותר. אבל שתי הגרסאות טעימות מאוד.

עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן
פריכות ומעולות

וגם המרקם שלהן שווה ביותר. העוגיות פריכות מאוד אחרי שהן מתקררות. אחרי יום-יומיים בקופסה אטומה הן מתרככות בחזרה. ככה או ככה זה ה-דבר ליד הקפה של הבוקר. במיוחד עכשיו, בחילופי העונות, כשלקפה יש גם פונקציה של חימום ופינוק. מקווה שעשיתי לכם חשק לנסות ולהכין אותן. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

 

מתכון עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-14 עוגיות:
בצק:
120 מ"ל (1/2 כוס) טחינה גולמית (מומלץ טחינה מלאה)
80 מ"ל (1/3 כוס) מייפל טבעי
150 גרם (1.5 כוסות) קמח שקדים
ציפוי:
שומשום / שומשום שחור

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית והמייפל לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים שוב לבצק אחיד, רך ונוח לעבודה.
  4. יוצרים כדורי בצק בגודל אגוז בעזרת ידיים רטובות (לי יצאו 14 כאלה) וטובלים אותם משני הצדדים בשומשום המונח בכלי רחב ושטוח. ברגע שכדור בצק ייגע בשומשום הוא ישתטח מעט, וזה בסדר – פשוט תהפכו אותו ותצפו גם מהצד השני.
  5. מסדרים את העוגיות המצופות בתבנית ואופים כ-14 דקות עד שהן מתייצבות ונסדקות. הן יישארו יחסית רכות, אז תחילה מצננים אותן בתבנית. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח קוקוס.
  • אני השתמשתי לציפוי של מחצית העוגיות בשומשום לבן רגיל, ולציפוי יתר העוגיות בתערובת שומשום לבן ושחור. אהבתי את אלה אפילו יותר, כי טעם הטחינה בהן עוד יותר מודגש.

מחפשים עוד מתכוני חטיפים טבעוניים בריאים? נסו את:

עוגיות שוקולד בלי גלוטן וסוכר

ממתק שוקולד ושומשום ללא גלוטן

כדורי תמרים ללא סוכר וגלוטן

כדורי בצק עוגיות ללא גלוטן

כדורי חמאת בוטנים ללא גלוטן

עוגיות מגולגלות מקמח כוסמין ללא סוכר

 

0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

43 תגובות

  1. היי אולגה 🙂
    את אופה בתנור על חום עליון תחתון או טורבו?
    ואת מדהימה, תודה על המתכונים המעולים.

    1. הי שיר, תודה רבה על הפרגון 🙂
      אני אופה כמעט את כל המתכונים שלי בחום עליון תחתון.

  2. הכנתי עכשיו יצא ממש טעים!!! למרות שהשארתי עוד קצת בתנור וטיפלה נשרף למטה אבל עדיין טעים.
    אלופה תודה

  3. הי
    מתה על עוגיות טחינה מנסה להשאר ללא גלוטן ואין לי קמח שקדים או קמח קוקוס
    אפשר פשוט לטחון קוקוס אם אין קמח קוקוס?

  4. אגב, 1/3 כוס סילאן לא ממתיק כמו אותה הכמות של מייפל והסילאן "משחיר" את העוגיות..

  5. היי, נשמע מושלם. יש לי כמה שאלות: יעבוד עם תחליף סוכר כמו אריטריטול, סוויטנגו וכאלה? אם כן, צריך להוסיף נוזלים בכמות של הסירופ? אין צורך באבקת אפיה? רוצה להכין היום אז ממש אודה לך על תשובה בהקדם. 🙂

    1. הי, אמור לעבוד עם תחליפי סוכר, רק לא יכולה להגיד מה הכמות כי לא ניסיתי. אין צורך באבקת אפייה. בהצלחה!

  6. מתים על העוגיות האלה. ממליצים להפחית קצת (או הרבה) את המייפל, כי האווריריות הופכת אותן למתוקות מדי לפעמים.
    אצלנו קוראים להן עוגיות שחמט, כי אנחנו מערבבים את השומשום הלבן והשחור יחד.
    תענוג

  7. יש לי שאלה העוגיות מעולות למרות שהם בתוך קופסא סגורה לגמרי העויות מתקשות כבר ביום השני.מה ניתן לעשות ???

  8. בדיוק הזמן שציינת.העוגיות מעולות ביום הראשון.הכנסתי לקופסא פשוט מתקשות ולדעתי ממש קשה לאכול אותם.האם להוציא מהקופסא לכמה שעות ואז שוב יתרכחו??

  9. הי אולגה, אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח מלא? והאם אפשר לוותרהבכלל על ציפוי השומשום?

    1. הי יפעת. אני לא ניסיתי, לכן קשה לי להתחייב על כמות מדויקת של קמח מלא.. את יכולה להוסיף בהדרגה עד שתקבלי בצק במרקם רך ונוח לעבודה. אפשר לוותר על השומשום.

  10. היי,
    האם החלפת קמח השקדים בקמח קוקוס היא אחד לאחד בכמות? מנסיוני בשני הקמחים הללו, השימוש בקמח קוקוס צריך להיות בכמות קטנה יותר עקב תכונת ספיגת הנוזלים הגדולה יותר של סוג הקמח הזה.
    תודה

    1. הי מזל. זה פחות או יותר אותה הכמות. ממליצה להוסיף בהדרגה עד שמגיעים למרקם בצק נכון.

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 13, 2021
קיש אורז טבעוני ללא גלוטן עם טופו וירקות זה קיש...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם