לדעתי אפשר להכין את החצילים האלה על בסיס כל רוטב בתנאי שיהיה מספיק נוזלי. אני בחרתי ברוטב עגבניות ועל מנת להוסיף לו ניחוח ים תיכוני או אסיאתי הוספתי אניס וטחינה גולמית (בהגשה). בשביל המתכון הזה עדיף לבחור חצילים ארוכים וצרים, כך זמן הבישול לא יהיה ארוך מדי והספירלה תהיה ברורה ומודגשת.
מתחילים בלהוריד את עלי הכתר ולחרוץ חריצים במרווחים של כס"מ בין חריץ לחריץ. מתחילים כס"מ מתחת לגבעול ומסיימים כמה ס"מ לפני החלק התחתון של החציל.
קוצצים בצל ושום לקוביות קטנות ומטגנים בסיר, שמתאים בגודלו להכיל את שני החצילים (אחד ליד השני), עד שהם שקופים. מוסיפים עגבניות מרוסקות, חצי כוס מים, מתבלים ומביאים לרתיחה.
ברגע שהרוטב רותח, מנמיכים את האש, מסדרים את החצילים בתוך הרוטב, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות בלי לערבב. הזמן יכול להשתנות בהתאם לגודל חצילים. אם אחרי 20 דקות החצילים לא רכים מלמטה – ממשיכים לבשל עוד קצת.
אחרי כ- 20 דקות הופכים את החצילים לצד השני, מכסים ומבשלים עוד רבע שעה – 20 דקות. המרקם הסופי צריך להיות ממש רך. בעיקרון זהו זה: אפשר לאכול. חותכים את "כובע החציל", מורידים את הקליפה שמתנתקת ממש בקלות ומגישים לצד לחם שחור מלא עם רוטב עגבניות, מלח גס, פלפל שחור גרוס וטחינה גולמית. החציל הזה גם מאוד טעים לצד אורז.
אבל אני ממליצה להשקיע עוד קצת ולהגיש בצורה מהודרת שבזכותה התחלנו את כל הסיפור: מסדרים בצלחת כמה כפות של רוטב עגבניות, מרימים את החציל מעל הסיר (מחזיקים בגבעול) ונותנים לנוזלים מיותרים לזרום בחזרה לסיר. עדיין מחזיקים בגבעול ומעמידים על מצה העגבניות. מכיוון שהחציל רך תהיה לו נטייה לשקוע וליפול. זה הזמן לסובב את הגבעול ימינה או שמאלה כמה סיבובים עד שהחלק התחתון נפתח והחלק העליון נראה כספירלה. בתאבון!
חציל ספירלה טבעוני בסגנון ים תיכוני או אסיאתי
אז מה היה לנו?
מרכיבים:
2 חצילים
1 בצל, קלוף
3 שיני שום, קלופות
1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
1/2 כוס מים
3 כוכבי אניס טחונים
1/2 כפית עד כפית מלח
1/2 כפית פלפל גרוס
1 כפית פפריקה מתוקה
שמן לטיגון
אופן הכנה:
- שוטפים חצילים, מורידים את עלי הכתר (משאירים את הגבול) וחורצים בהם חריצים ארוכים במרווח של כס"מ בין חריץ לחריץ. שוטפים מספר פעמים ומשאירים להשרייה במים לזמן שמכינים רוטב.
- חותכים בצל ושום לקוביות קטנות ומטגנים בשתי כפות שמן בסיר שמספיק רחב ע"מ להכיל שני חצילים אחד ליד השני. מטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
- מוסיפים רוטב עגבניות, מים ותבלינים. מערבבים ומביאים לרתיחה. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
- מכניסים לסיר את החצילים, מכסים ומבשלים על הצד הזה בלי לערבב כ- 20 דקות או עד שהם מתרככים מלמטה. הופכים לצד השני, מערבבים את הרוטב ומבשלים עוד רבע שעה – 20 דקות. בסוף החצילים צריכים להיות רכים מכל הצדדים.
- מגישים בצורת ספירלה על מצה רוטב עגבניות עם מלח גס, פלפל שחור גרוס וטחינה גולמית, לצד לחם שחור מלא או אורז.
הערות:
- לחצילים מבושלים אין אומנם את הניחוח ה"שרוף" אבל הם יוצאים מאוד עדינים ומיוחדים.
- אני בחרתי באניס בתור התבלין המוביל כי אני אוהבת את השילוב. אתם מוזמנים לתת לדימיון לעוף ולבחור כל תבלין שבא לכם.
- אפשר לבשל את החצילים בכל סוג של רוטב כולל שמנת צמחית, קרם קוקוס או רוטב טחינה. העיקר שהוא יהיה מספיק נוזלי.
3 תגובות
מדהההים!!!! ומגרהההה!!!
אולגה, מה זה תבלין אניס? אני לא יודעת…. רוסיה שכמוני…
בושה וחרפה! 🙂
לכי עם הלינק הזה: http://www.chefbabait.com/ingredienttree/spices/%D7%90%D7%A0%D7%99%D7%A1 ותתכונני להתאהב 🙂