יום רביעי, 30 בדצמבר 2015

תותים בציפוי פאדג' שוקולד

אלא אם כן מדובר בישיבות ארוכות ומשעממות, בני אדם אוהבים לסכם. ככה אנחנו בנויים, אני מניחה שחשבון נפש תקופתי נותן לנו מוטיבציה לנוע. וכמובן סוף שנה זה ה-זמן לסיכומי ביניים. 

אז מה היה לי?
סה"כ שנת 2015 הייתה טובה אליי, והיא תיכנס להיסטוריה האישית כשנת הגשמות. קודם כל, התחלתי את קורס הקונדיטוריה ב"בישולים" ובקרוב ממש, בפעם הראשונה בחיי, אהיה בעלת מקצוע אמיתי. התוספת הזו, הידיעה שאני יכולה ליצור דברים במו ידיי מרגשת אותי בלי סוף. אם מחר מפטרים אותי, או פורצת מלחמה, או איזה מתאור קטן פוגע בכדור הארץ, אוכל לפחות לקפל בבצקים כמויות אדירות של חמאה, לפרנסתי והנאתי :) במקביל ללימודים עשיתי צעד קטן בכיוון עדכון הדרגתי של הסטטוס משכירה לעצמאית. התגברתי על הפחד ודעות קדומות, נגשתי למס הכנסה, ביטוח לאומי ומקומות סופר-אטרקטיביים נוספים ופתחתי תיק. ובכך "המרכיב הסודי" הפך רשמית מתחביב ושם הבלוג לשם העסק, למותג הפרטי. והדבר המגניב ביותר הוא שהעסק הזה אשכרה מתחיל לעבוד! חוץ מזה, השנה פרגנתי לעצמי שני טיולים די ארוכים שנתנו לי כוח והמון השראה. ואתם אולי הרגשתם את השפעתם על המתכונים שפרסמתי. וכאילו שזה לא מספיק, אז הגשמתי עוד חלום וקניתי מצלמה חדשה שיודעת לצלם גם וידאו. וכך באלגנטיות של פיל הובלתי אותכם להגשמה נוספת - הסרטון הראשון שצילמתי, אותו אני מתכבדת לשתף איתכם כאן ועכשיו לרגל החלפת השנה האזרחית. אני מודעת לכך שהוא לא מושלם, ויש לי עוד הרבה ללמוד כדי להשתפר, אבל אני מאוהבת בו קשות, ומאוד מקווה שגם אתם תאהבו ותמצאו אותו לא רק נעים לעין, אלא גם שימושי.
אז קבלו מתכון מצולם של תותים בציפוי פאדג' שוקולד – קינוח טעים, יפה, חגיגי, עונתי, פשוט להכנה ונטול גלוטן. כל זה, ועוד לא ציינתי שהוא מבוסס על ארבעה מרכיבים בלבד (לא כולל קישוטים). להכין אותו זה כמו לגלגל קובה, רק בגרסה מתוקה :) הצלחתי לסקרן? מוכנים? אז יאללה, לחצו על Play.

חברים, אני מאחלת לכולכם וגם לעצמי ש- 2016 תהיה לא פחות טובה ומוצלחת מאשר השנה הנוכחית, ואם אפשר, וזה לא גרידי מדי – אז אפילו יותר! לי יש מלא תכניות, אדווח על ההתקדמות בעוד שנה.
ואי אפשר בלי קריאה נרגשת: תכינו את הקינוח הזה! כי הוא מהמם. כמובן אני ממש אשמח לשמוע מה חשבתם על הסרטון. תרגישו חופשי לשתף אותו ולספר עליו לחברים, ושיהיה בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים:
פחית חלב מרוכז (כמעט 400 גרם)
15 גרם חמאה
3 כפות אבקת קקאו
כ- 20 תותים קטנים
* קצת חמאה מומסת / שמן לשימון ידיים
* קישוטים: סוכריות שוקולד, סוכריות צבעוניות, פיסטוק קצוץ, שבבי קוקוס


אופן הכנה:
  1. מניחים בסיר את החלב המרוכז, הקקאו והחמאה ומבשלים תוך ערבוב על אש נמוכה כ- 25 דקות, עד שהמסה מסמיכה.
  2. מעבירים אותה לכלי אחר ומקררים תחילה על השיש ואחרי זה במקרר, לפחות כמה שעות, אפשר לילה שלם.
  3. שוטפים את התותים, מייבשים היטב ומורידים את העלים הירוקים.
  4. משמנים היטב את הידיים, לוקחים כף של התערובת, מכדררים ומשטיחים בין האצבעות.
  5. מניחים במרכז תות, עוטפים אותו מכל הצדדים ומגלגלים בין כפות הידיים.
  6. מעבירים כל סוכריה לצלחת עם ציפוי, מגלגלים היטב ומניחים על צלחת הגשה. מקפידים לשמן את הידיים בין כדור לכדור.
  7. מכניסים למקרר או מגישים מיד.
  8. שומרים במקרר בכלי אטום במשך מקסימום יומיים.


הערות:
  • חשוב לערבב את מסת השוקולד בזמן הבישול ע"מ שהיא לא תידבק לתחתית הסיר. כמו כן מומלץ להשתמש בסיר עם תחתית עבה.
  • מומלץ להשתמש בתותים קטנים, ע"מ שאחרי הציפוי בפאדג' השוקולד הקינוח יצא בגודל ביס סביר.
  • מאוד חשוב לייבש את התותים היטב לפני שעוטפים אותם בפאדג'.
  • יש לשמן את הידיים בין כדרור לכדרור.