יום שלישי, 7 ביוני 2016

עוגת גבינה אפויה עם קצפת ודובדבנים

באופן מפתיע, עם כל אהבתי לעוגות גבינה, במיוחד עוגות גבינה אפויות, עד כה יש בבלוג רק מתכון אחד כזה. אני מרגישה שהגיע הזמן לתקן את המצב, במיוחד לאור העובדה שמדובר באחת עוגות הגבינה המוצלחות, הפשוטות והטעימות ביותר שיצא לי להכין ולטעום. 
היא רכה ואוורירית, כזו שתמיד מצליחה, לא צונחת, לא מאכזבת, תופחת ומזהיבה כמו גדולה, קופצת החוצה מהתבנית, נחתכת חלק, וכל דבר אחר שרק אפשק לבקש מעוגת גבינה אפויה חלומית.
בנוסף היא גם פשוט יפהפיה מושלמת. זהובה מבחוץ ולבנה מבפנים. מקושטת בשכבת קצפת עדינה ומעוטרת במלא דובדבנים. בזכותה תגרפו המון מחמאות. אני אישית הספקתי להכין אותה כבר שלוש פעמים, וכל זה עוד לפני שבועות :) במקור היא הייתה חלק מהפקת שבועות לעיתון אוכל דובר רוסית "עניין של טעם". מאז אני אופה אותה פעם בשבוע, וגם הולכת להביא אותה לברנץ' שבועות עם החברים.
אחד הטיפים החשובים ביותר בהכנת העוגה הזו היא שימון תבנית אפייה ו"ריפוד" שלה בשכבת אבקת סוכר. הטריק הקטן הזה יבטיח תפיחתה הדרגתית של העוגה, יציבותה וגם את הגוון הזהוב המטריף שלה.
ואם בא לכם לראות הסבר עוד יותר מפורט – יש גם סרטון! חברים מיאמיז התלהבו מהעוגה הזו לא פחות ממני, ולי יצא מזה סרטון מקסים.
אז אני אשמח אם תתנו לעוגה הזו צ'אנס, וגם תספרו לי איך יצא. ובינתיים – שיהיה חג שמח!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לעוגה עגולה בקוטר 20-22 ס"מ או תבנית אינגלישקייק:
500 גרם גבינת טבורוג 5%
100 מ"ל (7 כפות) שמנת מתוקה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
4 חלמונים
2 כפות קורנפלור
4 חלבונים
קמצוץ מלח
20 גרם חמאה לשימון תבנית
1-2 כפות אבקת סוכר

לקצפת:
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג
1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
כ- 250 גרם דובדבנים טריים לקישוט


אופן הכנה:
  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים היטב תחתית ודפנות של תבנית אפייה, מפזרים מעל אבקת סוכר ומנערים את העודפים.
  2. מניחים בקערת מעבד מזון גבינה, שמנת מתוקה, סוכר, חלמונים וקורנפלור ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  3. מקציפים חלבונים עם מלח במשך כמה דקות עד לקבלת קצף לבן יציב.
  4. מוסיפים את החלבונים המוקצפים לתערובת הגבינה ומקפלים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים בין 45 ל- 55 דקות (תלוי בגודל תבנית ותנור) עד שהעוגה תופחת ומזהיבה. לא פותחים את דלת התנור בזמן האפייה!
  6. מצננים לגמרי בתוך התבנית ורק אחרי זה מחלצים. העוגה יכולה לשקוע מעט במרכזה וזה בסדר.
  7. מכינים קצפת: מקציפים את כל המרכיבים עד לקבלת קצפת עבה.
  8. מניחים את הקצפת במרכז העוגה ומקשטים אותה בדובדבנים.
  9. שומרים במקרר בכלי אטום.


הערות:
  • אפשר להחליף את גבינת הבטבורוג בריקוטה.
  • אל תוותרו על שימון התבנית ופיזור אבקת הסוכר – זה שלב חשוב למניעת קריסת העוגה!
  • מומלץ מאוד להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת – זה מאוד מקל על מלאכת חילוץ העוגה מהתבנית. אם אין לכם – תכסו את התבנית עם צלחת גדולה ותהפכו אותה על הצלחת.
  • לא מומלץ לפתוח את דלת התנור בזמן האפייה.
  • אפשר לקשט את העוגה בכל פרי או שילוב פירות שאוהבים.

6 תגובות:

  1. וואוו איזו יפיפיה!
    נראה שמצאתי את עוגת החג שלנו..
    ובכלל הבלוג שלך משגע!!
    (מעוטרת ולא מאותרת ;-) )
    חג שמח

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה (גם על התיקון) וחג שמח! :)

      מחק
  2. הי אולגה,
    הזדמנות לומר כמה כייף בבלוג שלך.
    האם יש אפשרות להדפיס את המתכון?
    תודה, איילה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה! לצערי אין אופציית הדפסה בבלוג. אפשר פשוט להעתיק את המתכון. חג שמח!

      מחק
  3. תודה על המתכון. יש הרבה טעויות כתיב והגהה. חבל

    השבמחק
    תשובות
    1. בבקשה. וגם לי חבל.. לא משנה כמה פעמים אני בודקת, הן תמיד מתגנבות לי

      מחק