יום רביעי, 20 ביולי 2016

ארטיקים טבעוניים עם שלל תוספות

קיץ בכלל וקיץ ישראלי בפרט מזמין קינוחים קלילים, כאלה שלא דורשים אפייה, ורצוי גם קרים או קפואים. כאלה שיורידו, ולו לכמה דקות, את חום הגוף והבעירה הפנימית. שיקררו את השיניים והלשון ויחליקו בגרון ככדורי שלג קטנים שנמסים לכדי שלולית מתוקה. כן, אני מדברת על גלידה, ארטיק, סורבה, ברד, גרניטה ואייס מכל זן אפשרי. כמו כל בן אדם ממוצע שלא לגמרי מרוצה ממה שיש לו, בקיץ אני חולמת שיהיה לי קצת יותר קר.
כששני רייך, קונדיטורית שמתמחה בקינוחים טבעוניים, כותבת טור ב"ארץ" ובנוסף פשוט בחורה מהממת וסופר מתוקה, יצרה איתי קשר וקבענו להיפגש, מיד ידעתי שנכין משהו קיצי. ביני לבין שני היה קליק מיידי, לא הפסקנו לקשקש מהשיחה הראשונה שלנו ועד היום, וזאת ההזדמנות להגיד לה תודה על החברות!
המטרה שלנו הייתה להכין קינוחים טבעוניים שאף אחד לא יוכל לנחש על פי המראה שלהם בלבד שהם כאלה. כלומר יפים, מרשימים, ההפך המוחלט מסטייל "הטבעונים שמדכאים אותי". וכמובן טעימים. כי אנחנו יכולות להיות שטחיות רק עד נקודה מסוימת שאחריה זה רק איכות איכול איכות:)
אז הכנו ארטיקים עם שלוש תוספות שונות כדי שתוכלו לבחור מה הכי מדבר אליכם, וקינוח נוסף, מהמם ממש, אבל כרגע לא אדבר עליו כדי לשמור על המתח. פשוט תחזרו לכאן עוד שבועיים ותתכוננו להתעלף.
כמו שאמרתי, קינוח קיץ קלסי צריך להיות קליל בכל המובנים, כלומר גם פשוט להכנה. הארטיקים האלה ממש לא מסובכים, משאירים מלא מקום לדימיון ומשחקי תוספות, ויכולים להפוך לפעילות משותפת נפלאה עם ילדים בחופש הגדול. הרי הכי כיף לאכול ארטיקים תוצרת בית שמכילים אך ורק את הדברים שאוהבים!
וכמובן, זה שהארטיקים האלה טבעוניים, לא אומר שהם מיועדים אך ורק לטבעונים. הם פרווה, וזה אומר שהם יכולים להיות סיום מתוק נהדר של כל ארוחה, ואני מבטיחה שכולם יידלקו עליהם ויבקשו ארטיק נוסף מיד אחרי שיסיימו את הראשון. אז שיהיה קיץ קריר ובתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 10 ארטיקים בינוניים:
150 מ"ל שמנת צמחית קרה
400 מ"ל (פחית) קרם קוקוס קר (לילה במקפיא)
2-3 כפות מחית וניל

תוספות לארטיק קוקוס ופירות יער:
חופן אוכמניות ופטל
2 כפות שוקולד מריר מומס
פטל מיובש ופיסטוק קצוץ

תוספות לארטיק מנגו ודובדבני אמרנה:
1 מנגו גדול טחון למחית חלקה
6 דובדבני אמרנה

תוספות לארטיק בננה וממרח לוטוס:
1 בננה בשלה מעוכה למחית
1-2 כפות ממרח לוטוס מומס אך לא חם
תאנה חתוכה לפלחים לקישוט


אופן הכנה:
  1. מקציפים שמנת צמחית בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  2. מוסיפים לקערה קרם קוקוס קר ומחית וניל ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  3. מחלקים את התערובת לשלושה חלקים (בהתאם לשלוש התוספות המוצעות). לארטיק קוקוס עם תוספת פירות יער: מערבבים את שליש תערובת הבסיס עם הפירות ומעבירים לשקעי תבנית ארטיקים. נועצים מקלות. לארטיק מנגו ודובדבני אמרנה: מוסיפים לשליש תערובת הבסיס מחית מנגו ודובדבני אמרנה ומערבבים קלות לקבלת מראה משויש. ממלאים את השקעים בתערובת ונועצים מקלות. לארטיק בננה-לוטוס: מוסיפים לשליש תערובת הבסיס מחית בננה וממרח לוטוס ומערבבים היטב. מרפדים את שקעי התבנית בפלחי תאנה, ממלאים אותן בתערובת ונועצים מקלות. מעבירים להקפאה של 4 שעות לפחות, עדיף לילה שלם.
  4. מחלצים את הארטיקים מהתבניות. על-מנת לזרז את התהליך, אפשר לטבול את התבנית לכמה שניות במים חמים.
  5. לקראת הגשה אפשר לקשט את הארטיקים בשוקולד מומס ולפזר מעל פטל מיובש ופיסטוק קצוץ.
  6. שומרים במקפיא.


הערות:
  • אפשר לשחק עם התוספות בהתאם לטעם.
  • אם אין לכם תבניות ארטיק, אפשר להשתמש בכוסות חד-פעמיות.
  • מומלץ לזלף את התערובת לתבניות בעזרת שק זילוף או שקית סנדוויץ' עבה עם פינה חתוכה.
  • מקלות לארטיקים ניתן להשיג בחנויות מתמחות או חנויות יצירה.

10 תגובות:

  1. יפיפייה ויצירתי! רעיון להכין יחד עם הילדים. תודה!

    השבמחק
  2. משגע ממש. והתמונות מעולות

    השבמחק
  3. האם לא חסר ממתיק כלשהו ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי נורית, זה עניין של טעם. אני לא חושבת שחסר, מה גם שהתוספות די מתוקות ויש זיגוג שוקולד. אם חסר לך, אפשר להוסיף מייפל טבעי.

      מחק
  4. איזה כיף :) מתה על ארטיקים תוצרת בית, חמוד ממש

    השבמחק
  5. מה זה מחית וניל והיכן מסיגים

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, מחית וניל זה כמו תמצית, רק יותר סמיכה ומרוכזת. אפשר לקנות בחנויות מתמחות או להשתמש בתמצית וניל לפי הטעם. בהצלחה!

      מחק
  6. הי אולגה!
    אם אני ממש לא בעניין של קצפת צמחית, אפשר להשתמש בעוד קרם קוקוס מוקשה ולהקציף אותו?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי טלי. כן, אין שום בעיה. בהצלחה :)

      מחק