יום רביעי, 3 באוגוסט 2016

עוגת שוקולד-פטל טבעונית עם ציפוי שוקולד

עונת פטל עושה לי טוב. אני מאוד אוהבת את פירות היער היפים החמצמצים האלה. הם ליווי אותי לאורך הילדות, וכאן בארץ, למרות שהם יחסית נדירים ולא זולים במיוחד, הם נותנים לי המון השראה ליצירת קינוחים חדשים.
בעוגה הזו השתמשתי דווקא בפטל קפוא להכנת מוס שוקולד-פטל, ובפטל מיובש (האהבה הגדולה שלי) לקישוט. הפטל הקפוא הוא אופציה הרבה יותר זמינה ונגישה, אפשר להשיג אותו כמעט בכל סופרמרקט. אבל אם בא לכם להתפנק על פטל טרי או מחית פטל – זה גם אפשרי.
כאמור העוגה טבעונית, פרווה, ללא גלוטן. מאוד שוקולדית, מאוד פטלית (יש מילה כזו??). היא הכי מזכירה פרלין שוקולד במילוי פטל, פשוט פיצוץ טעמים וניחוחות נפלאים.
אם הצלחתי לסקרן, ובא לכם לראות אותי מכינה את העוגה הזו ועוד כמה קינוחים טבעוניים שווים, תהיה לכם הזדמנות לפגוש אותי פנים מול פנים בסדנה שתתקיים בתל-אביב בתאריך 22.9. נכין ונטעם מנות אחרונות טעימות ומרשימות שכיף להכניס לרשימת קינוחי בית. אני מאוד אשמח להכיר אותכם אישית – תבואו! :) ההרשמה לסדנה כאן
ובינתיים – שיהיה בתאבון.
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 18-20 ס"מ:
לתחתית:
1.5 כוסות אגוזים
5 תמרים מגולענים
1/4 כוס שבבי קוקוס
1 כף קקאו
קורט מלח
1 כף מים במידת הצורך

למלית:
1 קופסה (300 גרם) פטל קפוא (לשמור חופן בצד)
200 מ"ל (1/2 פחית) קרם קוקוס
4 כפות שמן קוקוס
1 כף מייפל טבעי
300 גרם שוקולד מריר
חופן פטל קפוא

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן צמחי / קוקוס (לציפוי קשיח) או
2-3 כפות קרם קוקוס (לציפוי רך)
לקישוט: פטל מיובש, פולי קקאו, פיסטוק קצוץ


אופן הכנה:
  1. מניחים רינג על קרש חיתוך מרופד בנייר אפייה. מרפדים אותו מבפנים בשקף. אם משתמשים בתבנית, מרפדים את התחתית והדפנות שלה בנייר אפייה.
  2. מכינים קלתית: מניחים במעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.
  3. מעבירים את התערובת לתוך הרינג ומהדקים היטב לתחתית. מעבירים למקפיא ל- 15 דקות לפחות.
  4. בינתיים מכינים מלית: שוטפים פטל תחת מים זורמים במשך כדקה ע"מ להפשירו וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה. מעבירים את המחית דרך מסננת ומשאירים בצד.
  5. מניחים בקלחת קרם קוקוס, שמן קוקוס ומייפל ומביאים לסף רתיחה על אש בינונית. מוסיפים שוקולד ומשאירים לכמה דקות. מערבבים היטב בעזרת מרית עד לקבלת גנאש חלק.
  6. מוסיפים את מחית הפטל ומערבבים היטב.
  7. יוצקים כחצי מהמלית על תחתית העוגה המקוררת, מפזרים מעל את הפטל, יוצקים מעל את שאר המלית ומחזירים למקפיא ל-3 שעות לפחות, או עד שהמלית מתייצבת.
  8. מכינים ציפוי: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על באן מרי, מוסיפים שמן ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה. להכנת ציפוי רך יותר: מביאים קרם קוקוס לסף רתיחה, מוסיפים שוקולד, משאירים לכמה דקות ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק.
  9. מחלצים את העוגה מהתבנית, יוצקים מעליה את הציפוי ומקשטים בפטל מיובש, פולי קקאו ופטל טרי.
  10. חותכים ומגישים.
  11. שומרים במקרר בכלי אטום.


הערות:
  • אפשר להשתמש בכל סוג אגוזים שאוהבים.
  • אם יש רגישות לאגוזים, אפשר להשתמש רק בתערובת תמרים (יש להגדיל את הכמות) ושבבי קוקוס.
  • אפשר להחליף את התמרים בצימוקים או חמוציות.
  • אפשר להחליף את הפטל במחית כל פרי אחר לפי הטעם, למשל: מנגו, אוכמניות, תותים, משמשים, פסיפלורה וכו'.
  • מומלץ לחתוך את העוגה בעזרת סכין מחוממת ויבשה לקבלת חתך ישר ויפה.

3 תגובות: