יום שני, 12 בספטמבר 2016

טארט טבעוני ללא אפייה במילוי גנאש שוקולד ותאנים

יש מתכונים שגם אם רוצים לדבר עליהם בהרחבה, זה לא כל כך מצליח. ולא חס וחלילה כי הם לא טובים או לא מעוררים השראה, אלא מסיבה אחת פשוטה – המראה שלהם מדבר בעד עצמם. הוא מאגד בתוכו כל כך הרבה אינפורמציה על מרקמים וצבעים, שמילים פשוט מיותרות. בעלי דימיון מפותח אף יכולים לסגור לעצמם במדויק את הפינה של טעם וריח. תגידו לי שאתם מסתכלים על תמונת הטארט הזו ולא מרגישים בפה את הטעם השוקולדי שלו? :)
כמו כל טארט, גם הטארטים האישיים האלה מתחילים מקלתית. מדובר במתכון טבעוני וללא אפייה, לכן הקלתיות עשויות מתערובת של שיבולת שועל, שבבי קוקוס, קקאו וחמוציות בתגבורת מייפל ושמן קוקוס. הטעם החמצמץ העדין שלהן עושה קונטרסט נהדר למלית השוקולד העשירה.
המלית מורכבת משני מרכיבים בלבד: שוקולד מריר משובח ומעדן סויה בטעם שוקולד. שניהם יחד מייצרים גנאש מתוק במרקם קטיפתי שמצד אחד מתגבש יפה ולא זולג החוצה כשחותכים את הטארט, ומצד שני נשאר רך, סופר עדין ונמס בפה, כמו טראפלס.
מעבר לכל הצדדים החיוביים הברורים מאליהם של הטארטים האלה, היתרון הנוסף שלהם הוא בקצב ההכנה. אם יש לכם בשלוף את כל המצרכים הנחוצים, הם יכולים להיות מוכנים ממש מעכשיו לעכשיו. כל היופי והטעם יהיו שלכם גג ב- 20 דקות.
כל מה שיישאר זה לתת להם כמה דקות להתייצב, ואחרי זה לקשט בפירות לפי טעמכם. אני הלכתי על תאנים חתוכות ופטל שחור.
וזהו, יש לכם קינוח טעים מאוד שנראה מצוין, וגם מתאים לכולם ללא יוצא מן הכלל: הוא טבעוני, פרווה, ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב. ויחד עם זאת יעמוד בכבוד ובגבורה בתחרות עם קינוחים חלביים מושחתים. אז שיהיה בתאבון וניפגש בקרוב ממש במתכוני ראש השנה.

אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 4 טארטים אישיים או טארט אחד בקוטר 20 ס"מ:
לקלתיות:
1 כוס שיבולת שועל דקה
1/2 כוס שבבי קוקוס
1 כף קקאו
1 כוס חמוציות
2 כפות סירופ מייפל
1 כף שמן קוקוס
קמצוץ מלח
1 כפית מים במידת הצורך

למלית שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
250 גרם (2 יח') מעדן סויה בטעם שוקולד של תנובה
4 תאנים שטופות וחתוכות לרבעים
חופן פטל שחור


אופן הכנה:
  1. מכינים קלתיות: מניחים בקערת מעבד מזון את כל המרכיבים למעט מים ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. אם היא לא דביקה מספיק, מוסיפים כפית מים.
  2. מעבירים את התערובת לתבניות טארט (מומלץ עם תחתית מתפרקת) ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מעבירים למקפיא ל- 10 דקות לפחות.
  3. בינתיים מכינים מלית שוקולד: ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל או על בן מרי. מוסיפים לקערה מעדני סויה בטעם שוקולד ומערבבים היטב עד שמתקבל גנאש חלק.
  4. יוצקים את המלית לתוך הקלתיות ומעבירים לקירור ל- 10 דקות עד שהיא מתייצבת.
  5. מקשטים ברבעי תאנים ופטל שחור ומגישים.
  6. שומרים בכלי אטום במקרר.


הערות:
  • אפשר להשתמש בשיבולת שועל עבה. במקרה הזה צריך קודם כל לטחון אותה שתהיה דקה יותר ורק אז להוסיף את שאר מרכיבי הקלתית.
  • אפשר להחליף את החמוציות בכמות זהה של צימוקים או 4-5 תמרים. במקרה הזה אפשר להוריד את המייפל, כי התערובת תיצא מספיק מתוקה.
  • אפשר לקשט את הטארטים בכל פרי שאוהבים.


12 תגובות:

  1. האם אפשר להכין מראש ולהקפיא ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי נתי, את הקלתיות אפשר להכין מראש ולהקפיא. לילה לפני הגשה כדאי להעביר למקרר. בגדול אפשר להקפיא גם יחד עם הגנאש, אבל הוא לא יהיה מבריק אחרי הפשרה. בהצלחה!

      מחק
  2. פשוט ומקסים. קל ומרשים.
    בדיוק מהסוג המושלם לאירוח בחגים

    השבמחק
  3. שלום
    האם יש לך רעיון במה להחליף את השיבולת שועל במקרה של צליאקים שרגישים גם לשיבולת שועל?

    תודה מראש

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אורנה, אפשר להחליף אותה בכל סוג של אגוזים. בהצלחה!

      מחק
  4. היי האם ניתן להכין בתבנית טרט גדולה ? האם מצריך שינויים במתכון של התחתית ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, כמובן אפשר. שינויים תלויים בגודל התבנית. בעיקרון כמות המצרכים שבמתכון מספיקה לטארט בקוטר 20 ס"מ. אם רוצים גדול יותר, יש צורך לעשות התאמות. בהצלחה!

      מחק
    2. נראה מצוין! לתבנית טארט 24 בכמה אצטרך להגדיל? 2 יח' מעדן סויה יספיקו גם לתבנית 24?

      מחק
    3. מאוד גבולי. אני הייתי מכפילה את כל הכמויות.

      מחק
  5. הכנתי היום ויצא מעולה ! אפילו המשפחה שלא מאמינה בקינוחים שאין בהם חמאה שמנת וביצים התעלפה... היה חסר לי קצת קוקוס ושיבולת שועל אז השלמתי בתערובת של שקדים ואגוזי ברזיל. קישטתי בתותים טריים. המתכון קל והתוצאה מרשימה, תודה :-))

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף! אני שמחה שאהבת :)
      אם צילמת, מוזמנת להעלות לדף הבלוג בפייסבוק.

      מחק