יום רביעי, 30 בנובמבר 2016

עוגת גבינה קרה עם תותים

תותים כאן, וקשה להתאפק ולא להתחיל מיד לשלב אותם בכל קינוח אפשרי. אז לא התאפקתי. למה לי? אני פותחת רשמית את עונת התותים עם עוגת גבינה קרה שמשלבת את שני טעמי הילדות הנוסטלגיים – תותים ווניל.
התותים מופיעים כאן גם בשכבה האמצעית בצורת מחית, שאפשר בעיקרון להכין גם מתותים קפואים, וגם כקישוט מהמם. זה לא שאני עפה על עצמי, פשוט התותים מהממים איך שלא תניחו אותם.
העוגה נראית מרשימה, אך יחד עם זאת היא ממש פשוטה להכנה. היא לא דורשת אפייה, מה שמייצב את שכבות הגבינה זה ג'לטין. מה שבעצם אומר שכל מה שאתם צריכים זה מקום במקפיא / מקרר וטיפה סבלנות. השכבות הישרות מסתדרות בעצמן – מבטיחה. אין צורך לעמוד עם סרגל או פלס.
הסבלנות תשתלם לכם, כי העוגה הזו היא מוש. חיפשתי מילה אחרת ולא מצאתי. אם תקלידו "מוש" בחיפוש בגוגל, תקבלו כתוצאה את תמונת העוגה הזו :)
וגם אני נדחפתי, כי רציתי להראות לכם איך העוגה נראית בחתך, וזו התמונה היחידה שהייתה לי. אז הי, נעים מאוד! אני אולגה, המרכיבה הסודית :)
מה אגיד עוד על העוגה הזו? בנוסף למראה החגיגי, היא ממש טעימה: לא מתוקה מדי (תוכלו לשחק עם כמות הסוכר שבמתכון לכאן או לכאן), עם אלמנט תותי ברור ומורגש. מרקמה נעים, רך ונמס בפה. אותי היא גם מרגיעה הודות לקוויה הישרים. ויש עליה ערימה של תותים טריים! צריך עוד מילים? לא נראה לי.. אז שיהיה בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לעוגה בקוטר 18-20 ס"מ:

לתחתית:
200 גרם עוגיות ביסקוויט
70 גרם חמאה מומסת

לשכבות גבינה עם תותים ווניל:
20 גרם ג'לטין
100 גרם (1/3 כוס + 4 כפיות) מים
400 גרם גבינה כחושה (טבורוג)
140 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
200 מ"ל (3/4 כוס + 4 כפיות) חלב
100 גרם חמאה רכה
200 גרם (קופסה קטנה) תותים, מרוסקים למחית חלקה
צבע מאכל אדום (אופציונלי)
1 כף שטוחה מחית וניל
תותים טריים לקישוט


אופן הכנה:
1.     מרפדים תבנית / רינג בסרט או ניילון נצמד.
2.     מכינים תחתית: טוחנים עוגיות במעבד מזון לפירורים דקים, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית, מהדקים בעזרת הידיים לתחתית ויוצרים שכבה בגובה אחיד. מעבירים למקפיא.
3.     מכינים שכבת גבינה-תות: מניחים ג'לטין בקערה, יוצקים מים, מערבבים ומשאירים ל- 10 דקות, עד שכל הנוזלים נספחים.
4.     מניחים בקערת מעבד המזון 200 גרם (1/2 כמות) גבינה כחושה, 70 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר, 100 מ"ל (1/2 כמות) חלב ו- 50 גרם חמאה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מחית תותים וממשיכים לערבב עד שהיא נטמעת בתערובת. אם רוצים צבע שכבה אדום יותר, מוסיפים מעט צבע מאכל.
5.     מחלקים את מסת הג'לטין חצי-חצי, ממיסים את החצי הראשון במיקרוגל במשך כ- 10 שניות עד שהוא נמס ומוסיפים לשכבת התותים. מערבבים היטב.
6.     יוצקים את התערובת על שכבת התחתית, טופחים קצת על השיש ע"מ להוציא בועות אוויר, מניילנים ומעבירים למקפיא ל- 30 דקות לפחות.
7.     מכינים שכבת גבינה-וניל: מניחים בקערת מעבד המזון את שאריות המצרכים: 200 גרם (1/2 כמות) גבינה כחושה, 70 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר, 100 מ"ל (1/2 כמות) חלב ו- 50 גרם חמאה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מחית וניל ומערבבים שוב.
8.     ממיסים את החצי השני של מסת הג'לטין במיקרוגל במשך כ- 10 שניות עד שהיא נמסה ומוסיפים לשכבת הוניל. מערבבים היטב.
9.     יוצקים את תערובת הוניל מעל שכבת התותים שהתייצבה, טופחים קצת על השיש ע"מ להוציא בועות אוויר, מניילנים ומעבירים למקפיא לשעה לפחות, או ללילה שלם.
10. לקראת הגשה מעבירים למקרר. מקשטים בתותים טריים ומגישים.
11. שומרים במקרר בכלי אטום.


הערות:
·       לצורך הכנת המחית אפשר להשתמש בתותים קפואים.
·       אפשר להחליף את התותים בפטל או כל פירות יער אחרים.
·       אפשר לשחק עם כמות אבקת הסוכר בשכבות בהתאם לטעם.


36 תגובות:

  1. וואו!!!
    איך בא לי....
    מדהימה ברמות!!!

    השבמחק
  2. נראה מעולה ממש מעולה ❤

    השבמחק
  3. העוגה נראית מדהים..שלמות :)
    מה כוונתך במחית וניל? זו מחית שקונים?
    או מכינים? מהם המרכיבים?

    השבמחק
    תשובות
    1. חנה, תודה רבה!
      מחית וניל אכן קנויה. אפשר להשיג בחנויות מתמחות. לחלופין, אפשר להשתמש בתמצית וניל או במקל וניל אמיתי.

      מחק
  4. מה הכוונה "מניילנים"? שקף מסביב לתבנית זה בסדר?

    השבמחק
    תשובות
    1. הייתי מניחה נייר אפייה בתחתית ושקף מסביב. בהצלחה!

      מחק
  5. אני יכולה לבהות בה שעות! אחת היפות!

    השבמחק
  6. האם צריך לסנן התותים אחרי שמרסקים ?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, אפשר כן ואפשר לא. אם רוצים מרקם ממש חלק, אפשר להעביר דרך מסננת. לי אגב לא מפריעים גרגירי תות, אז לא סיננתי. בהצלחה!

      מחק
  7. יש יש יש! יש לי עוגה ליומולדת של הבת שלי ש-מטורפת על תותים.
    והיא כל עך יפה.... שלמות ממש. צריך לעשות אמוג'י של העוגה שלך :)

    השבמחק
    תשובות
    1. שרון, תודה רבה ומזל טוב!
      צלמי לי את התוצאה :)

      מחק
  8. אפשר להשתמש בסוג אחר של גבינה ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, אפשר לנסות ריקוטה או גבינה לבנה 9%. אמור לעבוד מצוין. בהצלחה!

      מחק
  9. האם להכפיל הכמויות כשמשתמשים בתבנית 24?

    השבמחק
  10. האם אפשר להשתמש בגבינת מסקרפונה במקום?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, בעיקרון כן. אבל מכיוון שמסקרפונה בעלת אחוזי שומן גבוהים, אפשר להפחית את כמות הג׳לטין במתכון. לדעתי ב-50%. בהצלחה!

      מחק
  11. הי אולגה. עוגה מהממת. כמה זמן העוגה צריכה להיות במקרר לפני ההגשה ? בהנחה ששהתה לילה שלם בפריזר ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, תודה רבה! אני מניחה ששעתיים שלוש. אם דחוף, אפשר להשאיר אותה גם מחוץ למקרר. שבת שלום!

      מחק
  12. האם אפשר לעשות את העוגה ללא ג׳לטין?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא את העוגה הזו. יש עוגות גבינה ללא ג׳לטין, אבל מתכונים אחרים לגמרי. אפשר לנסות להחליף את הג׳לטין באגר אגר

      מחק
  13. האם אפשר להשתמש בגבינת שמנת במקום?

    השבמחק
    תשובות
    1. בעיקרון כן. אחוז השומנים יעלה בהתאם.

      מחק
  14. למה הכוונה בעוגיות ביסקוויט??

    השבמחק
  15. אפשר להשתמש בגבינה לבנה רגילה 5% או 9% במקום הגבינה הכחושה?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי דניה. לדעתי אין בעיה, אבל הייתי מסננת את הגבינה לפני השימוש מנוזלים מיותרים. בהצלחה!

      מחק
    2. היי, אפשרי להחליף במחית תותים קנויה?

      מחק
    3. הי סמדר. לא ניסיתי, אבל לא אמורה להיות בעיה. בהצלחה :)

      מחק
  16. היי אולגה,נראה מדהים והשכבה הראשונה יצאה מעולה. השכבה השניה העליונה יצאה לי נמוכה ועם גושים קטנים. איך לתקן או מה לעשות בפעם הבאה?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי יוני, קיבלתי תגובה זהה בשני מתכונים: זה וטארט פרנז׳יפאן. מה הכנת? :)

      מחק
  17. עוגת גבינה קרה עם תותים.

    השבמחק
    תשובות
    1. הי יוני, מרקם הבלילה זה פקטור של טחינת המצרכים. אני מניחה שככל שתעבד את התערובת טוב יותר, כך היא תיצא יותר חלקה. אם בא לך מרקם חלק משי - אפשר להעביר את התערובת דרך מסננת צפופה. לגבי גובה השכבה - כנראה שלא חילקת את הגבינה חצי-חצי. אין סיבה שהשכבות יהיו שונות משמעותית. בשכבת התותים יש את התותים שמוסיפים נפח, אז השכבה הזו קצת יותר גבוהה (רואים את זה גם בתמונה שלי).

      מחק