יום רביעי, 30 בנובמבר 2016

עוגת גבינה קרה עם תותים

תותים כאן, וקשה להתאפק ולא להתחיל מיד לשלב אותם בכל קינוח אפשרי. אז לא התאפקתי. למה לי? אני פותחת רשמית את עונת התותים עם עוגת גבינה קרה שמשלבת את שני טעמי הילדות הנוסטלגיים – תותים ווניל.
התותים מופיעים כאן גם בשכבה האמצעית בצורת מחית, שאפשר בעיקרון להכין גם מתותים קפואים, וגם כקישוט מהמם. זה לא שאני עפה על עצמי, פשוט התותים מהממים איך שלא תניחו אותם.
העוגה נראית מרשימה, אך יחד עם זאת היא ממש פשוטה להכנה. היא לא דורשת אפייה, מה שמייצב את שכבות הגבינה זה ג'לטין. מה שבעצם אומר שכל מה שאתם צריכים זה מקום במקפיא / מקרר וטיפה סבלנות. השכבות הישרות מסתדרות בעצמן – מבטיחה. אין צורך לעמוד עם סרגל או פלס.
הסבלנות תשתלם לכם, כי העוגה הזו היא מוש. חיפשתי מילה אחרת ולא מצאתי. אם תקלידו "מוש" בחיפוש בגוגל, תקבלו כתוצאה את תמונת העוגה הזו :)
וגם אני נדחפתי, כי רציתי להראות לכם איך העוגה נראית בחתך, וזו התמונה היחידה שהייתה לי. אז הי, נעים מאוד! אני אולגה, המרכיבה הסודית :)
מה אגיד עוד על העוגה הזו? בנוסף למראה החגיגי, היא ממש טעימה: לא מתוקה מדי (תוכלו לשחק עם כמות הסוכר שבמתכון לכאן או לכאן), עם אלמנט תותי ברור ומורגש. מרקמה נעים, רך ונמס בפה. אותי היא גם מרגיעה הודות לקוויה הישרים. ויש עליה ערימה של תותים טריים! צריך עוד מילים? לא נראה לי.. אז שיהיה בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לעוגה בקוטר 18-20 ס"מ:

לתחתית:
200 גרם עוגיות ביסקוויט
70 גרם חמאה מומסת

לשכבות גבינה עם תותים ווניל:
20 גרם ג'לטין
100 גרם (1/3 כוס + 4 כפיות) מים
400 גרם גבינה כחושה (טבורוג)
140 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
200 מ"ל (3/4 כוס + 4 כפיות) חלב
100 גרם חמאה רכה
200 גרם (קופסה קטנה) תותים, מרוסקים למחית חלקה
צבע מאכל אדום (אופציונלי)
1 כף שטוחה מחית וניל
תותים טריים לקישוט


אופן הכנה:
1.     מרפדים תבנית / רינג בסרט או ניילון נצמד.
2.     מכינים תחתית: טוחנים עוגיות במעבד מזון לפירורים דקים, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית, מהדקים בעזרת הידיים לתחתית ויוצרים שכבה בגובה אחיד. מעבירים למקפיא.
3.     מכינים שכבת גבינה-תות: מניחים ג'לטין בקערה, יוצקים מים, מערבבים ומשאירים ל- 10 דקות, עד שכל הנוזלים נספחים.
4.     מניחים בקערת מעבד המזון 200 גרם (1/2 כמות) גבינה כחושה, 70 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר, 100 מ"ל (1/2 כמות) חלב ו- 50 גרם חמאה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מחית תותים וממשיכים לערבב עד שהיא נטמעת בתערובת. אם רוצים צבע שכבה אדום יותר, מוסיפים מעט צבע מאכל.
5.     מחלקים את מסת הג'לטין חצי-חצי, ממיסים את החצי הראשון במיקרוגל במשך כ- 10 שניות עד שהוא נמס ומוסיפים לשכבת התותים. מערבבים היטב.
6.     יוצקים את התערובת על שכבת התחתית, טופחים קצת על השיש ע"מ להוציא בועות אוויר, מניילנים ומעבירים למקפיא ל- 30 דקות לפחות.
7.     מכינים שכבת גבינה-וניל: מניחים בקערת מעבד המזון את שאריות המצרכים: 200 גרם (1/2 כמות) גבינה כחושה, 70 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר, 100 מ"ל (1/2 כמות) חלב ו- 50 גרם חמאה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מחית וניל ומערבבים שוב.
8.     ממיסים את החצי השני של מסת הג'לטין במיקרוגל במשך כ- 10 שניות עד שהיא נמסה ומוסיפים לשכבת הוניל. מערבבים היטב.
9.     יוצקים את תערובת הוניל מעל שכבת התותים שהתייצבה, טופחים קצת על השיש ע"מ להוציא בועות אוויר, מניילנים ומעבירים למקפיא לשעה לפחות, או ללילה שלם.
10. לקראת הגשה מעבירים למקרר. מקשטים בתותים טריים ומגישים.
11. שומרים במקרר בכלי אטום.


הערות:
·       לצורך הכנת המחית אפשר להשתמש בתותים קפואים.
·       אפשר להחליף את התותים בפטל או כל פירות יער אחרים.
·       אפשר לשחק עם כמות אבקת הסוכר בשכבות בהתאם לטעם.