יום רביעי, 14 בדצמבר 2016

סופגניות דונאטס עם ציפוי שוקולד ופירות יער

אני מעדיפה סופגניות עם חור. קוראים להן "דונאטס", והן מוצאות חן בעיניי הרבה יותר מסופגניות עגולות קלאסיות. אולי זה בגלל טראומת מלית. היא מסתתרת בתוך סופגנייה, מציצה החוצה, חצופה ומפתה, אבל כשנותנים ביס, איכשהו תמיד יש נורא מעט ממנה, וזה מבאס. אולי בגלל האמונה הסופר רציונלית שלי שבדונאטס יש פחות קלוריות, כי הן נחסכות בזכות החור המדובר.
ואולי כי זה פשוט נורא כיף להכין סופגניות שמנמנות שתופחות להן בצורה כה מקסימה, ומזכירות לי משום מה גלגלי ים קטנים ואכילים. כן, עולם האסוציאציות שלי מפתיע לעיתים גם אותי.. בכל אופן, סופגניות דונאטס לא מסתירות סודות. אולי הן קצת פחות מסתוריות, אבל אני דווקא ממש מתחברת לזה שהמלית שלהן גלויה ומוצגת לראווה. מה שאתם רואים – זה מה שאתם מקבלים.
את הדונאטס מכינים כמו סופגניות רגילות, פשוט במקום עיגול אחד קורצים שניים. את הבצק שנשאר מקריצת העיגול הפנימי הקטן מטגנים גם, ומקבלים מיני סופגניות משגעות בגודל ביס. אפשר לפזר עליהן אבקת סוכר, ואפשר לנגב איתן את שאריות השוקולד של הציפוי. יש קרונאט – שזה הכלאה בין קרואסון לדונאט. ואני ברגע זה המצאתי פינאט – הכלאה בין דונאט לפיתה! :)
כמו שבטח שמתם לב, אני נורא אוהבת פירות יער ומשתדלת להשתמש בהם כמה שיותר, במיוחד לצורכי קישוט. אז גם הדונאטס שלי קיבלו מנה גדושה של אוכמניות ופטל, שיושבים להם בנחת על ציפוי שוקולד מבריק. אפשר כמובן ללכת על ציפויים אחרים, למשל ממרח לוטוס, נוטלה, ריבת חלב, זיגוגים על בסיס אבקת סוכר וצבעי מאכל. אפשר לקשט סופגניות בתותים שהרבה יותר זמינים עכשיו מפטל ואוכמניות, או להסתפק באבקת סוכר או סוכריות צבעוניות. בעצם אין גבול לאפשרויות. וזה מה שכל כך כיף בכל הסיפור הזה של חנוכה. אז שיהיה חג שמח ובתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לבצק:
1.5 כוסות חלב פושר
½ קוביית שמרים לחים (1 כף שטוחה שמרים יבשים) מפוררים
4 כפות סוכר
2 ביצים
2 כפות שמן
500 גרם קמח
שמן לטיגון

מרכיבים לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
לקישוט: סוכריות צבעוניות, פיסטוק קצוץ, פירות יער, עלי נענע


אופן הכנה:
1.     מניחים בקערת מיקסר חלב, שמרים וסוכר וטורפים במטריפה ידנית..
2.     מוסיפים ביצים ושמן וטורפים שוב עד לאיחוד החומרים.
3.     מתקינים וו לישה, מוסיפים קמח ולשים בים 5 ל- 7 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ודביק שמתקבץ מסביב לוו.
4.     משמנים קערה, מעבירים אליה את הבצק, מניילנים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
5.     מקמחים משטח עבודה, מעבירים את הבצק מהקערה, מפזרים מעל עוד קצת קמח ולשים ע"מ להוציא אוויר. אם הבצק עדיין דביק, מוסיפים עוד קצת קמח.
6.     מקמחים שוב את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול בעובי כ- 4 ס"מ.
7.     קורצים עיגולים בעזרת כוס, ובעזרת צנטר או פקק בקבוק קורצים חור קטן במרכז כל עיגול (אפשר לאפות גם את הסופגניות הקטנטנות שנוצרות). מכסים במגבת ומתפיחים שוב במשך כ- 15 דקות.
8.     מחממים שמן בסיר רחב ועמוק.
9.     מטגנים את הסופגניות במשך פחות מדקה מכל צד עד להזהבה. מוציאים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
10. מכינים ציפוי: במיקרוגל מחממים שוקולד ושמנת מתוקה ומערבבים עד שמתקבל גנאש חלק.
11. טובלים כל סופגנייה בציפוי ומניחים על צלחת הגשה. מקשטים בסוכריות צבעוניות, פיסטוק קצוץ, פירות יער ועלי נענע.


הערות:
·       לגרסת פרווה מחליפים את החלב בחלב סויה / שקדים / אורז, או במים פושרים. את השמנת המתוקה שבציפוי מחליפים בשמנת צמחית או שמנת סויה.
·       אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או שוקולד לבן.

2 comments:

  1. מקסימים כאלה עם פירות היער שמעטרים אותם מעל
    ואימצתי את החיסכון הקלורי בחור ;)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה ענבל, וברוכה הבאה לעולם הרציונליות :)

      מחק