יום רביעי, 22 בפברואר 2017

עוגת שוקולד טבעונית במחבת עם קרם תפוז וזיגוג שוקולד

מכיוון שהעוגה המטוגנת שפרסמתי בשבוע שעבר הייתה כל כך מוצלחת וגרפה מלא תשומת לב, וגם כי אני אישית חושבת שהיא שוס לא נורמלי, החלטתי להכין עוד אחת. הפעם כזו שתתאים לטבעונים, או לאלה שמחפשים עוגת פרווה יפה וטעימה. העוגה הזו יכולה להיות עוגת יום הולדת מעולה. יש לה את כל מה שצריך: הרבה שכבות - 7 למען הדיוק, קרם מתוק וטעים, זיגוג שוקולד מבריק ומלא סוכריות צבעוניות.

צילום: אפרת ליכטנשטט

היא רכה ונימוחה מאוד, בעיקר בזכות הקרם התפוזי החורפי, והלא מאוד סמיך, שנספג בשכבות העוגה. היא מדויקת הודות לשיטת ההכנה, שדורשת אך ורק מחבת non-stick טובה. תוכלו לראות את כל הפרטים בפוסט הקודם.
היא תמצא חן בעיניים של כולם, כי היא גם מרשימה וגם טעימה מאוד. מבוגרים יעריכו את שילוב הטעמים ואת האסתטיקה, וילדים ימותו על השוקולד, הסוכריות הצבעוניות והדגלונים, או כל קישוט חגיגי אחר שתבחרו להוסיף.
וכמובן היא הכי יפה בחיתוך שמאפשר לראות את מסדר השכבות. וכל זה בלי להפעיל את התנור. נסו את השיטה, נסו את העוגה, ואל תשכחו לספר לי איך יצא. ושיהיה בתאבון!
אז מה היה לנו?

7 שכבות בקוטר 22 ס"מ
מרכיבים לבלילה:
420 גרם (3 כוסות) קמח
60 גרם (6 כפות) קקאו
2 כפיות סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1 בננה גדולה בשלה ומעוכה
150 מ"ל (1/2 כוס + 3 כפות) שמן
300 גרם (1.5 כוסות) סוכר
1 כוס חלב סויה / אורז / שקדים / קוקוס
2 כוסות מים רותחים

מרכיבים לקרם:
120 מ"ל (3 תפוזים) מיץ תפוזים סחוט
גרידה מתפוז אחד
300 מ"ל (3/4 פחית) חלב קוקוס
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
3 כפות קורנפלור

מרכיבים לזיגוג:
200 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל (1/4 פחית) חלב קוקוס
2 כפות שמן צמחי
לקישוט: סוכריות צבעוניות


אופן הכנה:
1.     מכינים בלילה: בקערה מנפים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה קמח, קקאו, סודה לשתייה ואבקת אפייה.
2.     בקערה גדולה טורפים בעזרת המטרפה בננה, שמן, סוכר וחלב צמחי.
3.     מאחדים את שתי התערובות ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
4.     מוסיפים בבת אחת את כל המים וממשיכים לערבב בזהירות (כי זה עלול להשפריץ לצדדים) עד לקבלת בלילה יחסית דלילה והומוגנית.
5.     מחממים מחבת (מומלץ להשתמש ב- non stick) על אש בינונית, יוצקים מצקת או שתיים מהבלילה במרכזה ודוחפים לשוליים ליצירת עיגול יפה בעובי כ- 5-7 מ"מ. מטגנים כ- 1-2 דקות, עד שעל פני השכבה מתחילות להופיע בועות רבות. בשלב זה אפשר להנמיך את האש. הופכים לצד השני בעזרת תרבד ומטגנים עוד כחצי דקה-דקה. מעבירים על משטח עבודה מרופד בנייר אפייה או על הרשת ומצננים. ממשיכים באותה הדרך עד שהבלילה נגמרת. אמורות להתקבל 7 שכבות, מחוררות מצד אחד וחלקות מהצד השני.
6.     מכינים קרם: מניחים בקלחת מיץ תפוזים, חלב קוקוס וסוכר ומביאים לסף רתיחה. יוצקים מעט מהתערובת לקערית עם קורנפלור, מערבבים היטב ומחזירים לקלחת. ממשיכים לבשל תוך ערבוב קבוע במשך דקה או שתיים עד שהקרם מתחיל להסמיך. מעבירים לכלי אחר, מניילנים ומצננים.
7.     מכינים זיגוג: ממיסים שוקולד וחלב קוקוס במיקרוגל או על באן מרי, מוסיפים שמן ומערבבים לקבלת גנאש חלק.
8.     מרכיבים את העוגה: מניחים שכבת עוגה ראשונה על צלחת הגשה עם הצד המחורר כלפי מלעה ומורחים ב- 2-3 כפות הקרם. ממשיכים הלאה באותה הדרך. מסיימים עם השכבה האחרונה מונחת עם הצד המחורר כלפי מטה. אם רוצים, מיישרים את העוגה בעזרת חיתוך רינג.
9.     יוצקים את זיגוג השוקולד על העוגה ומיישרים בעזרת פלטה ליצירת זילופים.
10. מקשטים בסוכריות צבעוניות.

2 comments:

  1. לגבי הגאנש, ההמסה של השוקולד ביחד עם קרם הקוקוס יצרה תערובת מפורקת למרות שהקפדתי לא להגיע לטמפרטורה גבוהה של השוקולד. האם לא אמורים להרתיח את קרם הקוקוס ולשפוך על השוקולד?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ליאור, אפשר לעשות את זה כמו שכתבת. אבל גם אם ממיסים את השוקולד עם הקוקוס במיקרו בפולסים או על באן מרי, זה לא אמור להתפרק. אולי חיממת יותר מדי..

      מחק