יום ראשון, 5 במרץ 2017

טראפלס שני שוקולדים על מקל בייגלה

מכיוון שאני עדיין שרויה בתקופה "ההודית", הייתה לי מחשבה לדלג על פוסט פורים. גם ככה אני לא מתחברת מדי לאוזני המן. כבר יש בבלוג מתכון אחד, פשוט וטעים, ולדעתי אפשר בהחלט להסתפק בו.
למזלי ולשמחתי, פורים הוא לא רק אוזני המן. משלוחי מנות לא סובלים מסנוביזם, וגם עוגיות וממתקים אחרים מתקבלים בברכה. מה שמשאיר מלא מקום ליצירתיות. ובמקרה שלי גם לשוקולד, לציפויים צבעוניים, כמו שאני אוהבת, וגם לשילוב הנהדר של מתוק ומלוח.
כאמור, על תקן מתוק נמצאים שני שוקולדים: מריר בבסיס של הטראפלס ולבן בציפוי. על תקן מלוח נמצאים מקלות בייגלה. הם גם אלה שעוזרים לממתק הפשוט להתחפש למין עוגת קייק-פופ צבעונית ומגניבה.
ההכנה לא מאתגרת כלל: מכינים את תערובת הטראפלס, מקררים, מכדררים כדורים בגודל רצוי, נועצים את המקלות, מקררים שוב ומצפים. כן, קירור הוא שם המשחק במקרה של הטראפלס. ואתעכב עוד דקה על נושא הגודל שלהם: אני הכנתי ממתקים יחסית גדולים, בגודל אגוז בערך. בדיעבד אני ממליצה להכין אותם יותר קטנים. זה טוב מכל בחינה אפשרית: גם תתקבל כמות גדולה יותר, גם יהיה יותר נוח לכדררם, והרבה יותר נוח ובטוח לטבול בשוקולד לבן ולצפות. כי מקלות בייגלה יחסית עדינים ונוטים להישבר כשיש עליהם משהו גדול וכבד. ובנוסף, זה ממש נחמד שאפשר לאכול את הממתק בביס אחד.
אם בא לכם לזרז את התהליך, תוכלו כמובן לוותר על המקלות בכלל. אבל אני ממליצה שלא. כי אין על השילוב של מתוק-מלוח, כי הם מוסיפים קראנץ' מושלם, וכי זה ממש כיף לקבל ממתק אכיל ב- 100%. אולי הוא לא הכי דיאטטי, אבל מאוד אקולוגי :)
 ועוד לא אמרתי שכל ביס בממתק הזה שנראה כולו עשוי משוקולד לבן, מסתיר הפתעה של טראפל חום ומריר למהדרין. בא לכם להשתמש בשוקולד חלב – לכו על זה. אפשר להגיש את הממתקים האלה כמו שהם, ואפשר לארוז יפה ולהכניס למשלוח מנות. הם מתוקים, צבעוניים, לא מלכלכים את הידיים, לא משאירים פסולת, ובמילה אחת – מעולים. אז שיהיה חג שמח ובתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 12 טראפלס גדולים או 21 קטנים:

לטראפלס:
200 גרם שוקולד מריר / חלב
100 מ"ל (כ-7 כפות) שמנת מתוקה
1 כף אבקת שקדים
קורט מלח

לציפוי שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאה
תוספות: מקלות בייגלה, פירורי אוראו, פירורי לוטוס, שבבי קוקוס, פיסטוק קצוץ, פטל מיובש



אופן הכנה:
1.     מכינים טראפלס: מניחים בקערה שוקולד ושמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה במיקרוגל או על באן מרי. מערבבים עד שכל השוקולד נמס ומתקבלת תערובת חלקה. מעבירים לקופסת פלסטיק מרופדת בנייר אפייה ומקררים במשך 2-3 שעות עד שהתערובת מתייצבת לגמרי.
2.     חותכים ל- 12 (טראפלס גדולים) או 21 (טראפלס קטנים) חתיכות, ומכדררים כל אחת לכדור.
3.     ממיסים מעט שוקולד לבן, טובלים בו קצה מקל בייגלה ונועצים במרכז כל כדור. מעבירים לקירור נוסף של שעה לפחות.
4.     מכינים ציפוי: ממיסים שוקולד לבן וחמאה במיקרוגל בפולסים קצרים או על באן מרי ומערבבים עד שמתקבל ציפוי חלק סמיך. מקררים מעט.
5.     פורסים על משטח עבודה נייר אפייה. מחזיקים את הטראפלס במרכז המקל (לא בקצה – זה עלול להישבר!) וטובלים בציפוי עד הכיסוי המלא. משתדלים לעבוד זריז אך בעדינות.
6.     טובלים כל טראפל מצופה שוקולד לבן בתוספת לפי הטעם (עד חצי גובה הטראפל) ומניחים על נייר האפייה.
7.     מוודאים שהציפוי התייצב ומגישים. בקיץ עדיף להעביר לקירור נוסף של שעה.
8.     שומרים במקרר.


הערות:
·       בגדול אפשר להחליף את מקלות הבייגלה במקלות פלסטיק, אבל אני בעד קינוח אכיל ב- 100%. מעבר לכך שזה יעיל וממש חמוד, הבייגלה המלוח מוסיף ניגוד מעניין לשוקולד.
·       אם החלטתם ללכת על רעיון הבייגלה, תעבדו איתם בזהירות. המקלות האלה שבריריות. אל תחזיקו אותם בקצה (אלא כמה שיותר קרוב לטראפל) בזמן הטבילה, וגם תאחסנו במצב כזה שלא יישברו.
·       אפשר לשחק עם שוקולדים לפי הטעם האישי. אפשר להכין ציפוי משוקולד מריר או חלב, פשוט השוקולד הלבן מייצר משחק צבעים נחמד.

2 comments:

  1. רעיון חמוד ממש! הכי עושה חשק לנגוס לו בישבן
    בדיוק הכנתי אוזני המן צ'אי, אולי דווקא היו מתחברים לך לתקופה ההודית ומשנים את דעתך ;) מתה על אוזני המן!

    השבמחק
    תשובות
    1. אצלי מחכה לפרסום טארט צ'אי מסלה :)
      ותודה!

      מחק