יום שלישי, 18 ביולי 2017

חצילים ממולאים בגרגירי חומוס, עגבניות שרי צרובות ושקדים

הבלוג שלי ברובו מוקדש למתוקים, אבל מדי פעם אני מעלה גם מתכונים של מה שנקרא "אוכל-אוכל", כלומר אוכל אמיתי. המתכון הזה מופיע כאן משתי סיבות עיקריות: קודם כל כדי לתת לכם רעיון מה אפשר לעשות עם גרגירי חומוס שנשארים אחרי הכנת מרנג טבעוני; ולא פחות חשוב מזה – כדי לפרגן לשני אנשים נפלאים שהכרתי לאחרונה.
הראשונה היא גל בן זאב המהממת, שהשתתפתי בקורס הצילום הקולינרי שלה. ארבעה מפגשים בסטודיו הקסום והמואר של גל, וסיור בשוק הפשפשים ביפו, השאירו אותי עם טונות של השראה, רצון להשתפר ולהתקדם בתחום הצילום, לא מעט כלים חדשים, וקולקציה שלמה של תמונות נפלאות (לדעתי כמובן) שצילמתי במהלך השיעורים. 
כמו למשל החציל הזה.
או החצילים האלה, אותם ניסיתי לשחזר בבית. וכאן המקום לפרגן לבן אדם הנוסף, לשף ערן שילר המוכשר, שכיכב באחד השיעורים עם המנות המעלפות והפוטוגניות שלו. אחת מהן הייתה כל כך טעימה, שלא נרגעתי עד שהכנתי אותה בעצמי. ולהלן התוצאה.
מדובר בחצילים אפויים, מרוקנים מהבשר שלהם, וממולאים בתערובת של כל טוב, שבין השאר כוללת את גרגירי החומוס שנפרדו ממי החלבון שלהם. יש בפנים גם עגבניות שרי צרובות, הרבה כוסברה, חריף לאוהבי הז'אנר ושפע שקדים קלויים.
מערבבים את הכל, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל וכמון (הכמון לא הופיע במתכון המקורי של ערן, אני הוספתי, כי אני מתה על התבלין הזה), וממלאים את מעטפת החציל. 
מתקבלות מעין סירות של שפע, שיכולות להיות מנה ראשונה או מנה עיקרית, תלוי איך תגישו. החצילים האלה מעולים ברמות אחרות. יש משהו מאוד נכון בשילוב המרכיבים, משהו שמייצר ביס מושלם, משביע, בריא. אפשר לאכול אותם חמים או קרים, ישר מהמקרר. אהבתי את שתי הגרסאות. מומלץ להשתמש בחציל בלאדי, אבל אפשר גם ברגילים, גדולים או בייבי חצילונים. 
אני מתה על הקטנטנים הממולאים האלה, הם נראים חמודים ממש. אבל כמובן דורשים יותר זמן התעסקות, אז הכנתי רק אחד, להמחשה בלבד :) אני ממליצה לכם לנסות את המתכון הזה בבית: הוא פשוט, לא ארוך במיוחד, צבעוני, מלא בטעמים וניחוחות, ובמילה אחת – טעים! אז שיהיה בתאבון וספרו לי איך יצא.
אז מה היה לנו?

מרכיבים לשני חצילים ממולאים:
2 חצילים בלאדי
15 עגבניות שרי צבעוניות קטנות חתוכות לחצאים
מעט שמן זית
מלח גס ופלפל שחור
5-6 ענפי טימין
1 קופסת שימורי חומוס מסוננת
1 צרור כוסברה קצוצה
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק (אופציונלי)
חופן שקדים פרוסים קלויים
מיץ מ- 1/2 לימון
1 כף שמן זית, מלח, פלפל, כמון


אופן הכנה:
1.     מחממים את התנור ל- 190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2.     שוטפים חצילים, מייבשים ודוקרים בכמה מקומות בעזרת קיסם עץ או מזלג.
3.     מניחים עגבניות שרי בקערה, יוצקים מעט שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים.
4.     מסדרים את החצילים בצד אחד של התבנית, את עגבניות השרי בצד השני, מניחים מעליהן ענפי טימין ומכניסים לתנור ל- 20 דקות, או עד שהעגבניות צרובות היטב.
5.     מוציאים את התבנית, מעבירים את עגבניות השרי לקערה, ומחזירים את התבנית עם החצילים חזרה לתנור ל- 20-25 דקות נוספות, או עד שהם מתרככים (אפשר לוודא בעזרת קיסם). מוציאים ומצננים.
6.     מקלפים גרגירי חומוס ומוסיפים לקערה עם עגבניות השרי הצרובות.
7.     בעזרת סכין חותכים את החלק העליון של כל חציל לאורך, ובעזרת כף או אצבעות מרוקנים את התוכן שלו, כך שתישאר רק מעטפת הקליפה. משתדלים לעשות זאת בזהירות ועדינות כדי לא לקרוע אותה.
8.     מעבירים את בשר החצילים על קרש חיתוך וקוציים היטב בעזרת סכין. מוסיפים לקערה עם עגבניות השרי וגרגירי החומוס.
9.     מוסיפים כוסברה, פלפל צ'ילי, שקדים קלויים. מתבלים במלח, פלפל, כמון, מיץ לימון ושמן זית ומערבבים היטב.
10. ממלאים את קליפות החצילים בתערובת ומגישים.
11. שומרים במקרר בכלי אטום.


הערות:
·       אפשר להשתמש בחצילים רגילים. תשתדלו לבחור את אלה עם השפיץ בקצה.
·       אפשר להחליף את שימורי החומוס בחומוס יבש מושרה ומבושל. אם אין לכם חומוס, אפשר להחליף אותו בקטניות אחרות, כמו אורז, עדשים, שעועית.
·       אם אין לכם זמן או כוח, אפשר לדלג על השלב קילוף גרגירי החומוס. אבל אני אישית מעדיפה אותם מקולפים.
·       אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה או עירית.
·       אפשר לשדרג את המנה ולהוסיף גם חופן זיתי קלמטה קצוצים.
·       אם לא אוהבים חריף, אפשר לוותר על פלפל צ'ילי.
·       מתבלים את המלית לפי הטעם האישי.

4 תגובות:

  1. נשמע מעולה!!! ינוסה בודאות :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. מאיה, את לא מבינה כמה טעים!! :)

      מחק
  2. תשובות
    1. בוודאי! אפשר לשחק עם הטעמים בהתאם להעדפות האישיות שלך.

      מחק