יום שלישי, 12 בדצמבר 2017

לביבות דלעת, בטטה וקוקוס טבעוניות אפויות

בפוסט הקודם עם מתכון צ'ורוס בציפוי סוכר ורוד הבטחתי להעלות מטוגנים ואפויים לסירוגין. ובכך הגיע התור של מתכון אפוי. את הלביבות הכתומות האלה עם דלעת ובטטה בשילוב של פתיתי קוקוס הכנתי במסגרת העבודה שלי כמתכונאית וצלמת עבור החברה ג'מוקה, שבין השאר מביאה לארץ מוצרי קוקוס אורגניים מעולים. השיתוף בבלוג לא היה חלק מההסכם, אבל אני אישית כל כך אהבתי את הלביבות האלה, שביקשתי לשתף אותן.
ומה כל כך מיוחד בהן? אני אספר. התחלתי להכין את הבלילה, והייתי בטוחה שבשלב מאוחר יותר אצטרך להוסיף גם פירורי לחם שיחזיקו אותה ויתנו לה "גוף". אבל אחרי שהוספתי את פתיתי הקוקוס, הסתבר שאין שום צורך בפירורי לחם! הם סופחים נהדר את כל הנוזלים המיותרים, מתערבבים עם טחינה ומייצרים יחד בלילה ממש נוחה לעבודה. וככה, בלי שהתכוונתי, יצאו לביבות מושלמות: לא רק טבעוניות, אלא גם ללא גלוטן. 
הן ממש טעימות, במתיקות הכי עדינה שיש, ואפשר לקחת אותן גם לכיוון המלוח. הרי גם דלעת, גם בטטה, וגם קוקוס הם חומרי גלם שמאפשרים את המשחק הזה. וזה עוד משהו שאני אוהבת בלביבות האלה. מוסיפים סוכר או מייפל וקינמון ומגישים עם מטבל מתוק בצד – והן קינוח. מוסיפים מלח, תבלינים או עשבי תיבול ומגישים כמוני, עם גבינת סויה, או עם טחינה בצד – והן הופכות לאחלה פתיח או אפילו ארוחה. לביבות בריאות, אפויות, בצבע כתום מגניב, נראות ומריחות פגז, ממש עושות מצב רוח - מה עוד צריך? ואם תתעקשו, כמובן ניתן לטגן אותן. הן פשוט חובה לכל אוהבי קוקוס, אבל לא רק.
אני מאחלת לכם חג שמח ובתאבון! נתראה כאן בקרוב ממש. אני אבוא עם סופגניות :)
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 15 לביבות:
300 גרם דלעת ללא קליפה                        
2 בטטות קטנות (כ- 250 גרם) מקולפות
3.5 כפות טחינה גולמית מלאה
1.5 כוסות פתיתי קוקוס 
1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כמון
1/4 כפית קינמון (אופציונלי)
ספריי שמן לשימון התבנית



אופן הכנה:
1.     מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות בעזרת ספריי שמן.
2.     מגרדים דק דלעת ובטטה במעבד מזון או פומפייה וסוחטים היטב את הנוזלים.
3.     מניחים בקערה גדולה את הירקות, טחינה, פתיתי קוקוס ותבלינים ומערבבים.
4.     מרטיבים את הידיים, יוצרים מעין קציצות שטוחות בגודל רצוי ומסדרים על התבנית. מתיזים עוד קצת שמן על הלביבות.
5.     אופים במשך 30 דקות בלי להפוך, או כ- 20 דקות על צד אחד, ו- 10 דקות נוספות על הצד השני. אופים עד להזהבה.
6.     מגישים מיד. שומרים במקרר בכלי אטום.


הערות:
·       אם התערובת יוצאת לא מספיק דביקה, אפשר להוסיף עוד כף של טחינה גולמית.
·       תוסיפו או תורידו את התבלינים בהתאם לטעם האישי.
·       אפשר להכין לביבות בסגנון הזה עם ירקות אחרים: גזר, תפוחי אדמה, קישואים.
·       אם אוהבים, אפשר להוסיף למרכיבי המתכון עשבי תיבול טריים קצוצים.