רוטב פסטו טבעוני ביתי

מאת
הפוסט הזה הולך להיות קצר במיוחד, כי מאוד, אבל מאוד קל להכין פסטו בבית. אין צורך לקנות רוטב מוכן: זה גם יותר יקר וכמעט בוודאות פחות איכותי. יצרנים שרוצים למקסם את הרווחים משתמשים בחומרי גלם פחות יקרים: שמן צמחי במקום שמן זית, אגוזים במקום צנוברים וכו’. תקבלו בחבילה גם כמות מכובדת של חומרים משמרים. למה לנו? הכי טוב זה להיות בטוחים ולהכין לבד. פעם היו כותשים את הפסטו ידנית (עדיין מותר כמובן), אני משתמשת במעבד מזון. כל מה שאנחנו צריכים זה צרור בזיליקום טרי, שמן זית, כמה שיני שום, צנוברים, מלח ופלפל.
טוחנים במעבד מזון צרור בזיליקום, מוסיפים שום, צנוברים ושמן זית, מתבלים במלח ופלפל גרוס וזהו – רוטב פסטו מוכן. אפשר להשתמש בו כרוטב לפסטה, כממרח וכמטבל. בתאבון!
 

רוטב פסטו טבעוני ביתי

אז מה היה לנו?
מרכיבים:
1 צרור בזיליקום
2 שיני שום
5 כפות שמן זית
2 כפות צנוברים
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
אופן הכנה:
  1. שוטפים צרור בזיליקום וטוחנים במעבד מזון בפולסים קצרים.
  2. מוסיפים שיני שום, צנוברים, שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  3. מעבירים לכלי הגשה. את השאריות שומרים במקרר בכלי אטום.
הערות:
  • מצרור בזיליקום אחד יוצאת כמות יחסית קטנה של פסטו (בערך כוס אחת). אם יש לכם הרבה אורחים תשקלו להכפיל את כמות חומרי הגלם.
  • אם אין לכם צנוברים אפשר להשתמש באגוזים, אבל טעם הצנוברים הרבה יותר שווה.
  • אל תוותרו על שמן זית!
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה
2 תגובות
  1. אנונימי 3 שנים לפני
    הגב

    האם אפשר להכין את הפסטו גם בלי צנוברים או שחייב עם

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם