מרק בטטה וגזר טבעוני בנוסח אסיאתי

מאת

מרק בטטה וגזר טבעוני בנוסח אסיאתי

חברים, העונה הכתומה בעיצומה: אחרי שפע דלעת קיבלנו אפרסמונים, תפוזים וקלמנטינות, ובטטה וגזר איתנו לאורך כל השנה. אז למה שלא נכין מרק? את המרק הזה הכנתי בווריאציות רבות, עם דלעת או בלעדיה, אבל את ההשראה לתיבול בנוסח אסיאתי שכולל זנגביל (ג’ינג’ר), סויה וחלב קוקוס קיבלתי מ- i_lara  (זהירות – רוסית). מה אני אגיד לכם, אין על המרק הזה: סמיך, מלטף, מנחם ואותנטי. הוא יכול בקלות להחליף מנה עיקרית ולהיות ארוחה בפני עצמה. מתחילים בלקלף ולחתוך ירקות: בצל, שום, בטטות, גזרים ותפוח אדמה. לא חייבים לחתוך דק מדי כי בסופו של דבר נטחן את המרק.

בסיר גדול מטגנים בצל חתוך לקוביות ושום עד שהם נהיים שקופים. מוסיפים תיבול ומערבבים. מוסיפים את הירקות החתוכים ומערבבים. מוסיפים מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה על אש גבוהה, אחרי זה מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות מתרככים. את המוכנות עדיף לבדוק לפי גזר כי הוא הקשה ביותר בחבורה.
כשהירקות התרככו, מכבים את האש ומעבירים את כל תכולת הסיר למעבד מזון (עשיתי את זה בשתי נגלות). טוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה שדומה לפירה. אני אוהבת את המרק שלי בדיוק ככה, אבל אם זה סמיך מדי בשבילכם, תוסיפו בהדרגה מים רותחים עד שתגיעו למרקם רצוי.
מחזירים את תכולת הבלנדר חזרה לסיר ומוסיפים סויה וחלב קוקוס. מערבבים היטב ומתקנים את התיבול אם צריך. אני בכלל לא השתמשתי במלח כי הסויה מספיק מלוחה בעצמה. וזהו זה. מגישים עם קצת קצח או גרעיני דלעת. שומרים במקרר. בתאבון!

מרק בטטה וגזר טבעוני בנוסח אסיאתי

אז מה היה לנו?
מרכיבים:
2 בטטות גדולות
2-3 גזרים
1 תפוח אדמה בינוני
1 בצל
1 שן שום
2 כפות שמן לטיגון
כ-1 ליטר מים רותחים
1 כוס חלב קוקוס
2 כפות סויה
1 כפית אבקת זנגביל (ג’ינג’ר)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
קורט סוכר חום

 

אופן הכנה:

  1. מקלפים את כל הירקות. חותכים בצל ושום לקוביות בינוניות ואת שאר הירקות לחתיכות גדולות.
  2. בסיר גדול מטגנים בצל ושום עד שקיפות, מתבלים בסוכר, ג’ינג’ר, פפריקה וכורכום ומערבבים.
  3. מוסיפים לסיר את שאר הירקות ומערבבים.
  4. מוסיפים לסיר מים עד לכיסוי הירקות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות מרככים.
  5. מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון (אם צריך – בשתי נגלות) וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. אם רוצים אפשר לדלל באמצעות מים רותחים עד לקבלת מרקם רצוי.
  6. מוסיפים סויה וחלב קוקוס ומתקנים את התיבול אם צריך.
  7. מגישים עם קצח או גרעיני דלעת.

 

הערות:

  • עדיף להשתמש בג’ינג’ר טרי מגורר – כ-1/2 כף – ולא באבקה. הטעם יהיה יותר עשיר.
  • ממליחים אם בכלל רק לקראת הסוף כי הסויה מאוד מלוחה.
  • אם אין חלב קוקוס אז אפשר להחליף אותו בכמות זהה של שמנת פרווה לבישול.
  • אם רוצים אפשר להוסיף למרק גם דלעת, כ- 250 גרם.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה
2 תגובות
  1. אנונימי 3 שנים לפני
    הגב

    מעולה! ה-מרק. פשוט נהדר. אלופה.

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם