חברים, העונה הכתומה בעיצומה: אחרי שפע דלעת קיבלנו אפרסמונים, תפוזים וקלמנטינות, ובטטה וגזר איתנו לאורך כל השנה. אז למה שלא נכין מרק? את המרק הזה הכנתי בווריאציות רבות, עם דלעת או בלעדיה, אבל את ההשראה לתיבול בנוסח אסיאתי שכולל זנגביל (ג’ינג’ר), סויה וחלב קוקוס קיבלתי מ- i_lara (זהירות – רוסית). מה אני אגיד לכם, אין על המרק הזה: סמיך, מלטף, מנחם ואותנטי. הוא יכול בקלות להחליף מנה עיקרית ולהיות ארוחה בפני עצמה. מתחילים בלקלף ולחתוך ירקות: בצל, שום, בטטות, גזרים ותפוח אדמה. לא חייבים לחתוך דק מדי כי בסופו של דבר נטחן את המרק.



מרק בטטה וגזר טבעוני בנוסח אסיאתי
אז מה היה לנו?
מרכיבים:
2 בטטות גדולות
2-3 גזרים
1 תפוח אדמה בינוני
1 בצל
1 שן שום
2 כפות שמן לטיגון
כ-1 ליטר מים רותחים
1 כוס חלב קוקוס
2 כפות סויה
1 כפית אבקת זנגביל (ג’ינג’ר)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
קורט סוכר חום
אופן הכנה:
- מקלפים את כל הירקות. חותכים בצל ושום לקוביות בינוניות ואת שאר הירקות לחתיכות גדולות.
- בסיר גדול מטגנים בצל ושום עד שקיפות, מתבלים בסוכר, ג’ינג’ר, פפריקה וכורכום ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את שאר הירקות ומערבבים.
- מוסיפים לסיר מים עד לכיסוי הירקות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות מרככים.
- מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון (אם צריך – בשתי נגלות) וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. אם רוצים אפשר לדלל באמצעות מים רותחים עד לקבלת מרקם רצוי.
- מוסיפים סויה וחלב קוקוס ומתקנים את התיבול אם צריך.
- מגישים עם קצח או גרעיני דלעת.
הערות:
- עדיף להשתמש בג’ינג’ר טרי מגורר – כ-1/2 כף – ולא באבקה. הטעם יהיה יותר עשיר.
- ממליחים אם בכלל רק לקראת הסוף כי הסויה מאוד מלוחה.
- אם אין חלב קוקוס אז אפשר להחליף אותו בכמות זהה של שמנת פרווה לבישול.
- אם רוצים אפשר להוסיף למרק גם דלעת, כ- 250 גרם.
מעולה! ה-מרק. פשוט נהדר. אלופה.
תודה! שמחה שאהבת 🙂
המרק נראה נהדר! 🙂 אפשר להשתמש בקצת קרם קוקוס וחלב צמחי אחר אם אין חלב קוקוס?
תודה 🙂
הי נועם, תודה רבה! עדיף להחליף את קרם הקוקוס בשמנת צמחית כלשהי ולא בחלב צמחי. זה יהיה דליל מדי. בהצלחה 🙂