שטרודל תפוחים טבעוני לעצלנים

מאת אולגה טוכשר
ינואר 13, 2014
שטרודל טבעוני לעצלנים
תגידו, אם יש במתכון
צימוקים, הוא נחשב לט"ו בשבטי? אני בוחרת להאמין שכן. ותגידו, אם
הכנתי שטרודל נהדר על בסיס בצק עלים מוכן, יש לו זכות קיום בבלוג? טוב, אתם רואים
אותו כאן, אז כנראה התשובה היא שוב כן. כלומר, בשלב הזה אני כן הייתי מצפה מעצמי
להכין את הבצק לבד, אבל על מי אני עובדת? אני לא קונדיטורית ומעולם לא הכנתי בצק
עלים בבית.
שטרודל טבעוני לעצלנים
אבל אני מאמינה שאפילו לאופים המתקדמים שביננו יש
במקפיא איזו חבילה של בצק עלים מוכן. שמורה היטב ליום השחור שבו נרצה משהו מלוח או
מתוק ולא יהיה לנו כוח להשקיע יותר מדי. אז מה, לא נשתמש? לפני
שמתחילים לעבוד עם הבצק, עדיף להעביר אותו מהמקפיא למקרר, ולא להפשיר מחוצה לו.
מקלפים תפוחים, מנקים
את האמצע וחותכים את מה שנשאר לקוביות קטנות. במחבת, על אש נמוכה, ממיסים שמן קוקוס,
מוסיפים סוכר ומערבבים עד שהוא נמס, והתערובת הופכת לקרמלית. מוסיפים את התפוחים,
מערבבים היטב ומטגנים תוך ערבוב בין 5 ל- 10 דקות. מוסיפים צימוקים, מתבלים
בקינמון ומיץ לימון וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ- 5 דקות נוספות. מכבים את האש
ומשאירים בצד להתקרר.
על נייר אפייה מרדדים
קלות את בצק העלים המופשר. משתדלים לעבוד זריז, כי הוא מתחמם מהר מאוד ונהיה דביק.
חותכים את ארבע הפינות של הבצק כמו בתמונה, ואת הצדדים חותכים לרצועות סימטריות
ברוחב כשני ס"מ. משאירים את השטח במרכז הבצק שלם. עליו מניחים את תערובת
התפוחים והצימוקים ללא רוטב קרמל (אותו שומרים בינתיים בצד) ומתחילים
"לקלוע" שטרודל: קודם כל סוגרים את שני הקצוות ואחרי זה לוקחים לסירוגין
רצועה מצד ימין ומצד שמאל ומניחים אחת על השנייה עד שמגיעים לקצה.
את השטרודל המוכן
מברישים ברוטב שנשאר במחבת, מעבירים יחד עם הנייר על תבנית האפייה ומכניסים לתנור
שחומם מראש ל- 180 מעלות ל-20-30 דקות או עד שהבצק מזהיב. שאריות הקרמל עלולות
להישרף טיפה, אבל אל תדאגו, הן יישארו על נייר האפייה ולא יפגעו בשטרודל עצמו.
מוציאים מהתנור,
מקררים טיפ-טיפה, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. הכי מומלץ בתוספת
כדור גלידה טבעונית ומייפל. כי גם לעצלנים מגיע להתפנק.
שטרודל טבעוני לעצלנים
אני נשבעת שלכתוב את
הפוסט הזה לקח יותר זמן מאשר להכין את השטרודל. הוא מהיר, קליל, טעים מאוד, וכמו
שציינתי, יש לו זיקה לט"ו בשבט שבא עלינו לטובה בהמשך השבוע. אם בא לכם משהו
מתוק וטעים ועכשיו – תנו לו צ'אנס. הוא גם נראה לגמרי לא רע. אז שיהיה חג שמח
ובתאבון!

שטרודל תפוחים טבעוני לעצלנים

אז מה היה לנו?
מרכיבים:
1/2 חבילה בצק עלים
2 תפוחים בינוניים
20 גרם שמן קוקוס
1/4 כפית קינמון (אופציונלי)
3 כפות סוכר חום
1-2 כפיות מיץ לימון (לפי הטעם)
1/2 כוס צימוקים
אופן הכנה:
  1. מקלפים תפוחים, מנקים
    את האמצע וחותכים את מה שנשאר לקוביות קטנות.
  2. במחבת, על אש נמוכה, ממיסים
    שמן קוקוס, מוסיפים סוכר ומערבבים עד שהוא נמס והתערובת הופכת לקרמלית.
  3. מוסיפים את התפוחים,
    מערבבים היטב ומטגנים תוך ערבוב בין 5 ל- 10 דקות.
  4. מוסיפים צימוקים, מתבלים בקינמון ומיץ לימון וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ- 5 דקות נוספות.
    מכבים את האש ומשאירים בצד להתקרר.
  5. על נייר אפייה מרדדים
    קלות את בצק העלים המופשר. חותכים ארבעה ריבועים בפינות של הבצק (לא נצטרך אותם) ואת הצדדים חותכים
    לרצועות סימטריות ברוחב כשני ס"מ. משאירים את השטח במרכז הבצק שלם.
  6. במרכז הבצק מניחים את
    תערובת התפוחים והצימוקים ללא רוטב קרמל (שומרים בינתיים בצד) ו"קולעים"
    שטרודל: קודם כל סוגרים את שני הקצוות ואחרי זה לוקחים לסירוגין רצועה מצד ימין
    ומצד שמאל ומניחים אחת על השנייה עד שמגיעים לקצה.
  7. מברישים את השטרודל
    המוכן ברוטב שנשאר במחבת, מעבירים יחד עם הנייר על תבנית האפייה ומכניסים לתנור
    שחומם מראש ל- 180 מעלות ל-20-30 דקות או עד שהבצק מזהיב.
  8. מוציאים מהתנור, מקשטים
    באבקת סוכר ומגישים. מומלץ עם כדור גלידה ומייפל בצד.
  9. שומרים במקרר. לפני
    הגשה מחממים בתנור או במיקרוגל.

 

הערות:

  • השימוש בקינמון
    אופציונלי. אני באופן אישי אוהבת שילוב של תפוחי עץ עם קינמון.
  • מיץ לימון אמור לשבור
    את המתיקות של הרוטב. מכיוון שלכל אחד סטנדרט המתיקות משלו, מומלץ לטעום ולהוסיף
    בהדרגה.
  • בא לכם להתפרע?
    תוסיפו  לרוטב כמה כפות אלכוהול שאתם
    אוהבים, למשל ברנדי או ליקר.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

24 תגובות

  1. תודה רבה. התמונות מעידות על הטעם והריח הנפלאים.
    אני סבורה שהשקעת זמן אינה בהכרח מתכון להצלחה והראיה מונחת לנגד עינינו.

      1. הי מיכל, אין שמנת מתוקה במתכון – הורדתי אותה. היא לא נחוצה, והמתכון עכשיו טבעוני 🙂

  2. במילה אחת – תענוג!!!
    תענוג לקרוא את הפוסטים שלך, תענוג לצפות בתמונות והתענוג הכי גדול הוא להכין את המתכונים שאת מפרסמת.
    נהנת מאוד מפירוט, התמונות מפעילות את בלוטות הרוק ומשם רצה למטבח.
    תודה רבה יקירתי! המשיכי כך! ואני אמשיך לעקוב… 🙂

    1. הי שמרית, תודה רבה-רבה! אין לך מושג כמה כיף היה לקבל את התגובה המושקעת שלך! זה כמו לקבל זריקה של מוטיבציה להמשיך 🙂 מקווה לפגוש אותך כאן הרבה. שיהיה סופ"ש נפלא!

  3. עשיתי היום עם בצק מלאווח, רק בגודל יותר קטן, בהתאם לבצק, ובלי שמנת מתוקה כי לא היה לי, יצא אחלה וטעים ביותר

  4. שלום אומגה נראה קל להכנה וטעים יש אולי סרטון? לא ממש ברור עם הפינות שצריך להוריד
    תודה

    1. תודה מזל! אין סרטון, זה מתכון ישן. פשוט צריך להיפטר מבצק עודף בפינות.

  5. תודה על מתכון קליל ונפלא!
    אני לקחתי את הפינות העודפות (יצאו לי 8 פינות מ-2 עוגות)
    וגלגלתי אותן עם ממרח שוקולד, יצא טעים 🙂

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם