טפיוקה טבעונית עם מנגו ורוטב פירות יער

מאת
יצא לכם כבר לטעום טפיוקה? אני שמעתי עליה לראשונה לפני כחצי שנה, קניתי שקית של כדורונים מגניבים בשלושה צבעים, שמתי במגירה, ובדומה לדברים רבים אחרים, שכחתי על קיומה. טפיוקה מצאה אותי בסופ”ש האחרון, ומאז לא עוזבת. כי מי היה מאמין שהדבר הזה, שנראה כמו קלקר כשהוא ארוז וכמו ג’לי עמילני כשהוא מבושל, יכול להיות כל כך טעים? למען הדיוק, לטפיוקה עצמה אין שום טעם, היא די ניטראלית. אבל ברגע שמשדכים לה כמה מרכיבים נוספים, היא הופכת למעדן של ממש. במקרה שלי – למעדן טבעוני עם מנגו ורוטב פירות יער.
מדובר במנה ממש לא מאתגרת, אבל כזו שדורשת קצת זמן, כי בין הכנת הטפיוקה והרוטב לבין הרכבת הקינוח צריך לעבור זמן מסוים שמיועד לקירור המרכיבים. אפשר לראות בזה חסרון, אבל למה לנו להיות שליליים? במקום זה אפשר להתמקד בצד החיובי של העניין. נאמר, אתם מחליטים להגיש את הקינוח המיוחד הזה בראש השנה (זה מה שאני הולכת לעשות). אז אפשר להכין את כל המרכיבים יום לפני ולהרכיב את הקינוח ממש לקראת ההגשה, ביום החג. גאוני, לא?
את הטפיוקה מכינים כמו פסטה: זורקים למים רותחים. בזמן הבישול התערובת תסמיך מאוד, תהפוך לג’לית, ופניני הטפיוקה יהפכו לשקופות עם נקודה לבנה במרכז.
בזמן שהטפיוקה מתקררת, מכינים רוטב. מערבבים בסיר מים, סוכר ופירות יער, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות עד שהרוטב מתחיל טיפה להסמיך. מכבים את האש ומקררים. תוך כדי הקירור, הרוטב יסמיך עוד קצת. ברגע שהטפיוקה פושרת, אפשר לסיים את הכנתה. פשוט מערבבים
אותה עם נוזל קוקוס עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה במרקם פודינג. אם היא יוצאת דלילה, אל תדאגו: הטפיוקה ממשיכה לספוג נוזלים, להתגבש ולהסמיך בזמן הקירור.
טפיוקה עם מנגו ורוטב פירות יער
אחרי שהטפיוקה קרה לגמרי, אפשר להרכיב את הקינוח. מקלפים וחותכים שני מנגו בשלים לקוביות בינוניות ומניחים בתחתית כלי הגשה. מעל יוצקים את הטפיוקה ומסיימים עם כף נדיבה של רוטב פירות יער. זהו – זה מוכן.
טפיוקה עם מנגו ורוטב פירות יער
מערבבים ואוכלים. פודינג הטפיוקה הוא כל מה שקינוח אקזוטי אמור להיות: יפה, צבעוני, פירותי, בעל מגוון טעמים שמשלימים אחד את השני, עדין ומיוחד. הוא מוגש בכוסות אישות, הוא פרווה, מתאים לצמחונים וטבעונים ויוכל להיות מענה נהדר לכל סוג אורחים שיסעדו אצלכם בראש השנה. בקיצור – מושלם! אז שיהיה חג שמח ובתאבון!

טפיוקה טבעונית עם מנגו ורוטב פירות יער

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 6-8 קינוחים אישיים:
1/3 כוס פניני טפיוקה
1/3 כוס סוכר
2 כוסות מים
1 פחית נוזל קוקוס
1 כוס פירות יער קפואים
6 כפות מים
3 כפות סוכר
2 מנגו בשלים
אופן הכנה:
  1. מערבבים בסיר קטן את המים והסוכר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מוסיפים את הטפיוקה ומבשלים תוך ערבוב מפעם לפעם כרבע שעה, או עד שהתערובת מסמיכה מאוד והפנינים נעשות שקופות. מכבים את האש ומקררים.
  2. מערבבים בסיר קטן את פירות היער הקפואים, המים והסוכר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מקררים.
  3. מוסיפים לטפיוקה שהתקררה את נוזל הקוקוס ומערבבים היטב עד שמתקבל פודינג אחיד וסמיך. מקררים במקרר שעה לפחות, עדיף יותר.
  4. לקראת הגשה מקלפים את המנגו וחותכים לקוביות בינוניות.
  5. מרכיבים את הקינוח: מניחים בתחתית כלי הגשה כף-שתיים של קוביות המנגו, מעל יוצקים את פודינג הטפיוקה ומעליו מניחים כף של רוטב פירות היער.
  6. מגישים מיד או שומרים במקרר מכוסה בניילון נצמד.
הערות:
  • אפשר להשתמש בכל פרי או תערובת פירות שאוהבים. לטעמי עדיף לבחור בפירות שמרקמם רך, כמו אפרסק, שזיף, משמש, ענבים, אננס וכו’.
  • אפשר להחליף סוכר לבן בכמות זהה של סוכר חום בהיר.
  • אם רוצים רוטב פירות יער דליל יותר, פשוט מבשלים אותו פחות זמן או מוסיפים קצת יותר מים.
  • בזמן הבישול הטפיוקה נהיית מאוד סמיכה וג’לית – אל תבהלו. היא אמורה להיות כזאת. אחרי שהיא תתקרר ותעורבב עם נוזל הקוקוס, היא תגיע למרקם האמיתי הרצוי.
  • רוצים להשביח את הפודינג עוד יותר? – תוסיפו יחד עם נוזל הקוקוס כפית תמצית וניל או כף אלכוהול שאתם אוהבים.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה
22 תגובות
  1. גיל 4 שנים לפני
    הגב

    זה נראה נהדר!
    ולא רק בגלל הנזיפה 😉 אלא בגלל שאני מת על קינוחי טפיוקה!

    אגב, אף פעם לא בישלתי את הצבעונית, אלא רק את הלבנה. היא איבדה צבע בבישול או שבישלת לבנה וצילמת צבעונית לא מבושלת?

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      גיל, הנזיפות אף פעם לא מזיקות 🙂
      את הטפיוקה הזו קניתי כשהיינו יחד בשוק לוינסקי, בחנות האסיאתית ההיא שגילית לי. היא צבעונית באריזה ואחרי הבישול היא נהיית שקופה ומאבדת את הצבע.

    • גיל 4 שנים לפני
      הגב

      אפילו לא זכרתי שקנית אותן אז. (חוץ מזה, מאז גיליתי את הסניף השני שלהם שהוא גדול ומגוון הרבה יותר!)
      בעסה, חשבתי שאולי הן גם שומרות על הצבע אחרי הבישול, אחרת זה די מיותר, בשביל מה לאכול צבע מאכל אם אפילו לא רואים אותו? 🙂
      לפחות הן מצטלמות יותר יפה!

  2. נטלי 4 שנים לפני
    הגב

    נראה מושלם!

  3. אנונימי 4 שנים לפני
    הגב

    מה זה נוזל קוקוס? מי קוקוס או חלב קוקוס? כמה ימים ניתן להחזיק במקרר עד הארוחה?

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      הי, אני השתמשתי במי קוקוס, פחית סטנדרטית של 400 מ"ל.
      לדעתי יומיים- שלושה.

  4. ענת 4 שנים לפני
    הגב

    האם ניתן להקפיא את פודינג הטפיוקה המוכן?

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      הי, אני לא ניסיתי. אבל אין כל כך צורך, כי בדיוק נודע לי שברגע שלא מערבבים את הפודינג המוכן עם פירות ו/או רוטב, הוא יכול להישמר במקרר במשך שבוע.

  5. נראה מצוין!!
    עשית לי חשק לנסות טפיוקה בפעם הראשונה בחיי 🙂

  6. כרמית 4 שנים לפני
    הגב

    איך באמת מבשלים טפיוקה:
    כמו פסטה . פשוט שופכים את הגרגרים למים רותחים ומבשלים ( כ – 20 דקות עד חצי שעה ) עד שהגרגרים נהיים שקופים .
    בשום פנים לא שמים אותם עם מים קרים בסיר כי אז הם מתפרקים ונהיית עיסה צמיגית שאפשר לזרוק לפח .
    לפניני הטפיוקה השקופה מוסיפים מה שרוצים , אבל לא מבשלים אותם ברוטב , אלה מוספים כשהם כפר מוכנים .

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      כרמית, תודה על ההערה. אני כאמור כן שמתי לסיר עם מים קרים ולא זרקתי שום דבר לפח. בפעם הבאה אנסה את הגרסה שלך.

  7. The Cookie Fairy 4 שנים לפני
    הגב

    מתה על טפיוקה!
    במיוחד אוהבת את השילוב שלה עם מנגו
    ויחד עם פירות יער זה נראה יופי של קינוח, קיצי וסופר מרענן

    נ.ב.
    הכי מבאס שהצבעים לא נשארים אחרי ההכנה, לא? 🙂

  8. Danit Melamed 4 שנים לפני
    הגב

    האם אפשר להחליף את נוזל הקוקוס במשהו?

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      הי דנית, אפשר להחליפו בשמנת מתוקה אם את לא חייבת קינוח טבעוני. אם כן – אפשר באופן תיאורטי בחלב סויה, שקדים או אורז, אבל לא ניסיתי, אז אין לי מושג איך זה יוצא.

  9. Unknown 4 שנים לפני
    הגב

    אפשר קרם קוקוס במקום חלב???

  10. Unknown 3 שנים לפני
    הגב

    שלום, הכנתי בדיוק לפי ההוראות אך יצא מאוד מיימי, לא קרוב אפילו לפודינג

    • אולגה טוכשר 3 שנים לפני
      הגב

      הי. קשה לי להגיד מה השתבש בלי שראיתי.. יכול להיות ששמת יותר מדי חלב קוקוס? אבל גם במקרה הזה הטפיוקה יכולה להיות דלילה, אך ממש לא מיימית. למעשה, היא בהגדרה לא יכולה להיות מיימית, כי יש בה כמות גבוהה ממש של עמילן.

  11. גיל 2 שנים לפני
    הגב

    הי, צריך לשטוף את הטפיוקה אחרי הבישול או להשאיר אותה עם כל הצמיגיות?

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      הי גיל, זה תלוי בתוצאה שא תה רוצה לקבל. לטפיוקה סמיכה ופודינגית כזו אפשר לא לשטוף. לטפיוקה יותר עדינה, פנינה-פנינה, עדיף להעביר למסננת ולשטוף תחת מים זורמים. בהצלחה!

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם