טפיוקה טבעונית עם מנגו ורוטב פירות יער

מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 2, 2014
יצא לכם
כבר לטעום טפיוקה? אני שמעתי עליה לראשונה לפני כחצי שנה, קניתי שקית של כדורונים
מגניבים בשלושה צבעים, שמתי במגירה, ובדומה לדברים רבים אחרים, שכחתי על קיומה.
טפיוקה מצאה אותי בסופ”ש האחרון, ומאז לא עוזבת. כי מי היה מאמין שהדבר הזה,
שנראה כמו קלקר כשהוא ארוז וכמו ג’לי עמילני כשהוא מבושל, יכול להיות כל כך טעים?
למען הדיוק, לטפיוקה עצמה אין שום טעם, היא די ניטראלית. אבל ברגע שמשדכים לה כמה
מרכיבים נוספים, היא הופכת למעדן של ממש. במקרה שלי – למעדן טבעוני עם מנגו ורוטב
פירות יער.
מדובר במנה ממש לא מאתגרת, אבל כזו שדורשת קצת זמן, כי
בין הכנת הטפיוקה והרוטב לבין הרכבת הקינוח צריך לעבור זמן מסוים שמיועד לקירור
המרכיבים. אפשר לראות בזה חסרון, אבל למה לנו להיות שליליים? במקום זה אפשר להתמקד
בצד החיובי של העניין. נאמר, אתם מחליטים להגיש את הקינוח המיוחד הזה בראש השנה
(זה מה שאני הולכת לעשות). אז אפשר להכין את כל המרכיבים יום לפני ולהרכיב את
הקינוח ממש לקראת ההגשה, ביום החג. גאוני, לא?
את הטפיוקה מכינים כמו פסטה: זורקים למים רותחים. בזמן הבישול התערובת תסמיך מאוד,
תהפוך לג’לית, ופניני הטפיוקה יהפכו לשקופות עם נקודה לבנה במרכז.
בזמן שהטפיוקה מתקררת, מכינים רוטב. מערבבים בסיר מים,
סוכר ופירות יער, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות עד שהרוטב
מתחיל טיפה להסמיך. מכבים את האש ומקררים. תוך כדי הקירור, הרוטב יסמיך עוד קצת. ברגע שהטפיוקה פושרת, אפשר לסיים את הכנתה. פשוט מערבבים
אותה עם נוזל קוקוס עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה במרקם פודינג. אם היא יוצאת
דלילה, אל תדאגו: הטפיוקה ממשיכה לספוג נוזלים, להתגבש ולהסמיך בזמן הקירור.
טפיוקה עם מנגו ורוטב פירות יער
אחרי שהטפיוקה קרה לגמרי, אפשר להרכיב את הקינוח. מקלפים
וחותכים שני מנגו בשלים לקוביות בינוניות ומניחים בתחתית כלי הגשה. מעל יוצקים את
הטפיוקה ומסיימים עם כף נדיבה של רוטב פירות יער. זהו – זה מוכן.
טפיוקה עם מנגו ורוטב פירות יער
מערבבים ואוכלים. פודינג הטפיוקה הוא כל מה שקינוח אקזוטי
אמור להיות: יפה, צבעוני, פירותי, בעל מגוון טעמים שמשלימים אחד את השני, עדין
ומיוחד. הוא מוגש בכוסות אישות, הוא פרווה, מתאים לצמחונים וטבעונים ויוכל להיות
מענה נהדר לכל סוג אורחים שיסעדו אצלכם בראש השנה. בקיצור – מושלם! אז שיהיה חג
שמח ובתאבון!

טפיוקה טבעונית עם מנגו ורוטב פירות יער

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 6-8
קינוחים אישיים
:
1/3 כוס פניני טפיוקה
1/3 כוס סוכר
2 כוסות מים
1 פחית נוזל קוקוס
1 כוס פירות יער קפואים
6 כפות מים
3 כפות סוכר
2 מנגו בשלים
אופן הכנה:
  1. מערבבים בסיר קטן את
    המים והסוכר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מוסיפים את הטפיוקה ומבשלים תוך
    ערבוב מפעם לפעם כרבע שעה, או עד שהתערובת מסמיכה מאוד והפנינים נעשות שקופות. מכבים
    את האש ומקררים.
  2. מערבבים בסיר קטן את
    פירות היער הקפואים, המים והסוכר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים את האש
    ומבשלים כעשר דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מקררים.
  3. מוסיפים לטפיוקה
    שהתקררה את נוזל הקוקוס ומערבבים היטב עד שמתקבל פודינג אחיד וסמיך. מקררים במקרר
    שעה לפחות, עדיף יותר.
  4. לקראת הגשה מקלפים את
    המנגו וחותכים לקוביות בינוניות.
  5. מרכיבים את הקינוח:
    מניחים בתחתית כלי הגשה כף-שתיים של קוביות המנגו, מעל יוצקים את פודינג הטפיוקה
    ומעליו מניחים כף של רוטב פירות היער.
  6. מגישים מיד או שומרים
    במקרר מכוסה בניילון נצמד.
הערות:
  • אפשר להשתמש בכל פרי
    או תערובת פירות שאוהבים. לטעמי עדיף לבחור בפירות שמרקמם רך, כמו אפרסק, שזיף,
    משמש, ענבים, אננס וכו’.
  • אפשר להחליף סוכר לבן
    בכמות זהה של סוכר חום בהיר.
  • אם רוצים רוטב פירות יער
    דליל יותר, פשוט מבשלים אותו פחות זמן או מוסיפים קצת יותר מים.
  • בזמן הבישול הטפיוקה
    נהיית מאוד סמיכה וג’לית – אל תבהלו. היא אמורה להיות כזאת. אחרי שהיא תתקרר
    ותעורבב עם נוזל הקוקוס, היא תגיע למרקם האמיתי הרצוי.
  • רוצים להשביח את
    הפודינג עוד יותר? – תוסיפו יחד עם נוזל הקוקוס כפית תמצית וניל או כף אלכוהול
    שאתם אוהבים.
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

26 תגובות

  1. זה נראה נהדר!
    ולא רק בגלל הנזיפה 😉 אלא בגלל שאני מת על קינוחי טפיוקה!

    אגב, אף פעם לא בישלתי את הצבעונית, אלא רק את הלבנה. היא איבדה צבע בבישול או שבישלת לבנה וצילמת צבעונית לא מבושלת?

    1. גיל, הנזיפות אף פעם לא מזיקות 🙂
      את הטפיוקה הזו קניתי כשהיינו יחד בשוק לוינסקי, בחנות האסיאתית ההיא שגילית לי. היא צבעונית באריזה ואחרי הבישול היא נהיית שקופה ומאבדת את הצבע.

    2. אפילו לא זכרתי שקנית אותן אז. (חוץ מזה, מאז גיליתי את הסניף השני שלהם שהוא גדול ומגוון הרבה יותר!)
      בעסה, חשבתי שאולי הן גם שומרות על הצבע אחרי הבישול, אחרת זה די מיותר, בשביל מה לאכול צבע מאכל אם אפילו לא רואים אותו? 🙂
      לפחות הן מצטלמות יותר יפה!

  2. מה זה נוזל קוקוס? מי קוקוס או חלב קוקוס? כמה ימים ניתן להחזיק במקרר עד הארוחה?

    1. הי, אני לא ניסיתי. אבל אין כל כך צורך, כי בדיוק נודע לי שברגע שלא מערבבים את הפודינג המוכן עם פירות ו/או רוטב, הוא יכול להישמר במקרר במשך שבוע.

  3. איך באמת מבשלים טפיוקה:
    כמו פסטה . פשוט שופכים את הגרגרים למים רותחים ומבשלים ( כ – 20 דקות עד חצי שעה ) עד שהגרגרים נהיים שקופים .
    בשום פנים לא שמים אותם עם מים קרים בסיר כי אז הם מתפרקים ונהיית עיסה צמיגית שאפשר לזרוק לפח .
    לפניני הטפיוקה השקופה מוסיפים מה שרוצים , אבל לא מבשלים אותם ברוטב , אלה מוספים כשהם כפר מוכנים .

  4. מתה על טפיוקה!
    במיוחד אוהבת את השילוב שלה עם מנגו
    ויחד עם פירות יער זה נראה יופי של קינוח, קיצי וסופר מרענן

    נ.ב.
    הכי מבאס שהצבעים לא נשארים אחרי ההכנה, לא? 🙂

    1. הי דנית, אפשר להחליפו בשמנת מתוקה אם את לא חייבת קינוח טבעוני. אם כן – אפשר באופן תיאורטי בחלב סויה, שקדים או אורז, אבל לא ניסיתי, אז אין לי מושג איך זה יוצא.

    1. הי. קשה לי להגיד מה השתבש בלי שראיתי.. יכול להיות ששמת יותר מדי חלב קוקוס? אבל גם במקרה הזה הטפיוקה יכולה להיות דלילה, אך ממש לא מיימית. למעשה, היא בהגדרה לא יכולה להיות מיימית, כי יש בה כמות גבוהה ממש של עמילן.

      1. היי, גם פה יצא מיימי. בישלתי את הטפיוקה לא מעט זמן, עד שהייתה צמיגית וטובה. כשהוספתי את הקרם קוקוס (450 מ״ל), דאגתי לערבב היטב. לאחר 3 שעות במקרר, זה כאמור לא קרוב לפודינג. מה פספסתי? איך אפשר לתקן?

        1. הי, מה זה גם פה? איפה עוד ומה עוד יצא מימי? בגדול זה לא אמור להיות מימי.. אפשר להוסיף עוד טפיוקה מבושלת

    1. הי גיל, זה תלוי בתוצאה שא תה רוצה לקבל. לטפיוקה סמיכה ופודינגית כזו אפשר לא לשטוף. לטפיוקה יותר עדינה, פנינה-פנינה, עדיף להעביר למסננת ולשטוף תחת מים זורמים. בהצלחה!

    1. הי טל. השתמשתי בכוס מדידה סטנדרטית של 240 מ”ל. יש ב-1/3 כוס 60 גרם פניני טפיוקה.

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
יוני 16, 2021
קארי נודלס טבעוני עם טופו וירקות זו מנה קיצית, צבעונית וכיפית: טעימה, בריאה, מזינה, מלאה בחלבון מהצומח ומאוד פשוטה להכנה
מאת אולגה טוכשר
מאי 31, 2021
פאי ליים טבעוני זה קינוח קיצי קלאסי – טעים ומרענן, ללא אפייה, עם מלית קרמית עשירה, חמצמצה ומתקתקה בו זמנית, זריז ופשוט הכנה
מאת אולגה טוכשר
מאי 20, 2021
תבשיל קינואה טבעוני עם עדשים וירקות זה ארוחה טעימה, בריאה, מזינה, ללא גלוטן ומלאה בחלבון מהצומח, שמכינים בזריזות ובקלות
מאת אולגה טוכשר
מאי 15, 2021
עוגת גבינה טבעונית קרה ללא תוספת סוכר זאת עוגה טעימה, חגיגית, עדינה ופשוטה להכנה שמתאימה גם לכל מי שנמנע מצריכת סוכר
מאת אולגה טוכשר
מאי 10, 2021
עוגת גבינה טבעונית קרה עם פטל זה קינוח שבועות טעים, יפה ולא מסובך להכנה. העוגה יוצאת במרקם קרמי ומתיקות עדינה, והיא תכבוש את כולם
מאת אולגה טוכשר
מאי 9, 2021
פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד זו מנה שמתאימה בול לשולחן שבועות: טעימה, מוקרמת ועשירה, יפה ומגרה, וגם ממש פשוטה להכנה