ללא ספק, אוראו הן
עוגיות מוכנות שאני הכי אוהבת. הן מתוקות, שוקולדיות ומשלבות שני מרקמים, קראנצ'י
ורך, שיחד מייצרים חוויה נעימה ואף ממכרת. כי ביננו, מי פותח חבילת אוראו ומפסיק לאכול
אחרי עוגייה אחת בלבד? דבר נוסף שאני מאוד אוהבת בעוגיות האלה זה שאפשר לשלב אותן
באינספור קינוחים. וכמובן – הן טבעוניות.
עוגיות מוכנות שאני הכי אוהבת. הן מתוקות, שוקולדיות ומשלבות שני מרקמים, קראנצ'י
ורך, שיחד מייצרים חוויה נעימה ואף ממכרת. כי ביננו, מי פותח חבילת אוראו ומפסיק לאכול
אחרי עוגייה אחת בלבד? דבר נוסף שאני מאוד אוהבת בעוגיות האלה זה שאפשר לשלב אותן
באינספור קינוחים. וכמובן – הן טבעוניות.
במקרה של הטארט הזה
הן גם חומר גלם, כי הקלתית עשויה מעוגיות מרוסקות, וגם קישוט פוטוגני במיוחד.
אומנם הגיע הסתיו, אבל הימים עדיין חמים בטירוף, כך שבטוח תוכלו להעריך את העובדה
שהטארט הנפלא הזה לא דורש אפייה, ובכלל יותר מדי התעסקות.
הן גם חומר גלם, כי הקלתית עשויה מעוגיות מרוסקות, וגם קישוט פוטוגני במיוחד.
אומנם הגיע הסתיו, אבל הימים עדיין חמים בטירוף, כך שבטוח תוכלו להעריך את העובדה
שהטארט הנפלא הזה לא דורש אפייה, ובכלל יותר מדי התעסקות.
הוא יכול להיות מוכן תוך פחות מחצי שעה, ורק תצטרכו
להמתין כמה שעות שיתקרר ויתייצב במקרר. אגב, כמה שתקררו אותו יותר, כך הוא יהיה
יותר טעים. את המתכון ראיתי כאן, והכנתי את הטארט עם כמה שינויים. אני פשוט
התאהבתי במראה שלו בצילומים, ולא יכולתי לעמוד בפיתוי לצלם אותו בין השאר באופן
דומה ומחמיא בטירוף.
להמתין כמה שעות שיתקרר ויתייצב במקרר. אגב, כמה שתקררו אותו יותר, כך הוא יהיה
יותר טעים. את המתכון ראיתי כאן, והכנתי את הטארט עם כמה שינויים. אני פשוט
התאהבתי במראה שלו בצילומים, ולא יכולתי לעמוד בפיתוי לצלם אותו בין השאר באופן
דומה ומחמיא בטירוף.
הכל נעשה מאוד מהר: הקלתית במעבד מזון, המלית בסיר. מוציאים את הקלתית מהמקפיא, מוזגים פנימה את גנאש
השוקולד, מקשטים בעזרת חצאי עוגיות אוראו ושוקולד צ'יפס ומעבירים לקירור של שעתיים
לפחות. עדיף להשאיר את הטארט בקירור כל הלילה.
השוקולד, מקשטים בעזרת חצאי עוגיות אוראו ושוקולד צ'יפס ומעבירים לקירור של שעתיים
לפחות. עדיף להשאיר את הטארט בקירור כל הלילה.
כשהטארט מתקרר, אפשר
להוציא אותו מהתבנית, לחתוך ולהגיש. לצערי הפרשי הטמפרטורה בין המקרר לגיהינום
שאנו חיים בו, גורמים לשוקולד קצת "להזיע". זה כמובן לא פוגע באיכות
וטעם הטארט, רק מצטלם פחות טוב.
להוציא אותו מהתבנית, לחתוך ולהגיש. לצערי הפרשי הטמפרטורה בין המקרר לגיהינום
שאנו חיים בו, גורמים לשוקולד קצת "להזיע". זה כמובן לא פוגע באיכות
וטעם הטארט, רק מצטלם פחות טוב.
אתם מוזמנים לבדוק
מכל זווית אפשרית ולשפוט 🙂
מכל זווית אפשרית ולשפוט 🙂
אבל איך שלא תסתכלו
עליו, מדובר באחד הטארטים הפשוטים והטעימים שיש. למרות שאין במתכון טיפת סוכר, ואני לא
מדברת כרגע על המתיקות שבאה מהעוגיות והשוקולד, הוא מיועד אך ורק לאנשים שאוהבים מתוק. וכאלה שלא שוקלים להתחיל
דיאטה. יכול להיות שמדובר בביס המתוק ביותר שתטעמו אי פעם, אבל הי – בואו נסתכל על
חצי הכוס המלאה: אי אפשר לאכול יותר מדי מהטארט הזה. מה שבעצם אומר שהוא יספיק
להמון אנשים, או פשוט יישאר איתכם להרבה זמן. אם אתם אוהבים עוגיות אוראו, הטארט
הזה יעשה לכם טוב. בתאבון!
עליו, מדובר באחד הטארטים הפשוטים והטעימים שיש. למרות שאין במתכון טיפת סוכר, ואני לא
מדברת כרגע על המתיקות שבאה מהעוגיות והשוקולד, הוא מיועד אך ורק לאנשים שאוהבים מתוק. וכאלה שלא שוקלים להתחיל
דיאטה. יכול להיות שמדובר בביס המתוק ביותר שתטעמו אי פעם, אבל הי – בואו נסתכל על
חצי הכוס המלאה: אי אפשר לאכול יותר מדי מהטארט הזה. מה שבעצם אומר שהוא יספיק
להמון אנשים, או פשוט יישאר איתכם להרבה זמן. אם אתם אוהבים עוגיות אוראו, הטארט
הזה יעשה לכם טוב. בתאבון!
טארט אוראו טבעוני ללא אפייה
אז מה היה לנו?
מרכיבים לקלתית אוראו:
80 גרם שמן קוקוס
2 חבילות אוראו (27
עוגיות לקלתית + 5 עוגיות לקישוט)
עוגיות לקלתית + 5 עוגיות לקישוט)
מרכיבים למילוי:
400 מ"ל (1 פחית) קרם קוקוס
250 גרם שוקולד מריר
חופן שוקולד צ'יפס מריר לקישוט (אופציונלי)
אופן הכנה:
- מכינים את הקלתית: ממיסים
את שמן הקוקוס ומשאירים בצד. מרסקים במעבד מזון את
עוגיות אוראו עד שמתקבלת תערובת חולית. מוסיפים את השמן ומערבבים עוד חצי
דקה. מעבירים את התערובת הרטובה לתבנית ובעזרת האצבעות מייצרים קלתית. מקפידים להדק היטב. כשהקלתית מוכנה, מכניסים את התבנית למקפיא. - מכינים את המילוי: על
אש נמוכה מביאים לסף רתיחה את הקרם הקוקוס, מוסיפים את השוקולד, מורידים מהאש,
משאירים לחמש דקות ומערבבים עד שמתקבל גנאש אחיד וחלק לגמרי. - מוציאים את הקלתית
מהמקפיא, מוזגים פנימה את גנאש השוקולד, מקשטים בעזרת חצאי עוגיות אוראו ושוקולד
צ'יפס ומעבירים לקירור של שעתיים לפחות, עדיף לילה שלם. - אחרי הקירור מוציאים
את הטארט מהתבנית, חותכים ומגישים. - שומרים במקרר.
הערות:
- אפשר להחליף את קרם הקוקוס בכמות זהה של שמנת צמחית.
- מומלץ להשתמש בתבנית
עם תחתית מתפרקת שמקלה על הוצאת הטארט המוכן. - קישוט
הטארט הינו בגדר המלצה בלבד. לכו עם הדמיון שלכם.
0/5
(0 Reviews)
51 תגובות
נראה ממש ממש מגניב וטעים! אין על אוריו בעוגות 🙂
והתמונות שלך שיכנעו אותי שאני גם רוצה תבנית טארט מלבנית כזו 🙂
אני חושב שאפשר אפילו להשתמש בקרם קוקוס ושמן קוקוס במקום השמנת והחמאה ואז גם יש קינוח טבעוני למהדרין!
גיל, תודה! אין לך מושג כמה זה טעים – התענגנו על כל ביס 🙂
וכן – התבנית שווה ביותר, אני מכינה בה מלא טארטים וקישים. מוכנה לבוא איתך ללווינסקי ולעזור לבחור :))
לגבי טבעון הטארט – רעיון מעולה. גם חסכת לי תשובה לשאלה אפשרית. אני רק אף פעם לא בטוחה איך ממירים חמאה בשמן קוקוס..
איפה קונים בלוינסקי?
הי, יש שם הרבה חנויות שמוכרות כלי בית ומטבח. למשל, גרובשטיין.
התמונות בפוסט הזה מעולות!!
נראה מעולה!
מה גודל התבנית?
הי, תודה רבה!
זאת תבנית מלבנית לפאי בגודל 12X34
תודה רבה!
אולגה, הטארט יפהפה!
מושלם!
אוי זה מהמםםם!
כמה פשוט ככה טעים,
עושה חשק ליישר עד שנגמר…
יפהפה ונראה כל כך טעים. אולי אכין עם תוספת של בננות בקרקעית (היי, זה מוסיף קצת בריאות לסוכר. טוב, בערך).
הי יעל, תודה רבה! פעם הכנתי משהו דומה עם בננות (אפילו יש מתכון בבלוג) ויצא ממש מעולה. בננות ושוקולד זה זיווג מהשמיים 🙂
הכנתי! יצא מדהים (גם בטעם וגם במראה).
גרפתי מלא מחמאות 🙂
איזה כיף! אני ממש שמחה 🙂
אם במקרה צילמת את הטארט, את מוזמנת לשתף את התמונה בדף הפייסבוק של המרכיב הסודי: https://www.facebook.com/markivsodi
זה היה לבריתה של הבת שלי.
אקבל את התמונות ואעלה 🙂
הי, תודה רבה על המתכון. בשביל להגיש ביום שבת בבוקר אפשר להכין ברביעי בערב? אודה לתגובה מהירה מאחר ויום רביעי זה היום 🙂
הי, אין שום בעיה. תכיני ותשאירי במקרר בתוך התבנית עד יום שבת בבוקר. אחרי שהמילוי מתקרר לגמרי, אפשר לעטוף את התבנית בניילון נצמד, שהעוגה לא תספוג ריחות מהמקרר. אפשר גם לשמור את העוגה במקפיא עד נגיד יום שישי בערב, ובלילה לפני שבת להעביר למקרר.
בהצלחה!
הי, המתכון נראה מעולה, אם אין לי תבנית טארט מלבנית באיזה תבנית את ממליצה להשתמש?
הי, תודה 🙂
אותן כמויות מתאימות לתבנית עגולה 24 ס"מ. מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתרפקת.
היי,
נראה מושלם!
אני רוצה להכין את זה לחברה שלי ליום ההולדת וחייבת שייצא מוצלח. אז כמה שאלות:
1. כמה זמן הקלתית צריכה להיות במקפיא לפני ששופכים עליה את הגאנש?
2. באיזה דרך את ממליצה להכין את הקלתית במידה ואין לי מעבד מזון? אם אפשרי בכלל בלי..
3. זה בסדר להכין בחמישי אחה"צ, להקפיא ולהגיש בשישי בערב?
תודה רבה מראש זה פשוט נראה מושלם, אין לתאר!!
הגר
הי הגר. קודם כל – תודה רבה!
לגבי שאלותייך:
1. הקלתית יכולה להיות במקפיא משהו כמו חצי שעה – שעה. לא כזה עקרוני. העיקר שהחמאה תתקרר ו"תדביק" את העוגיות.
2. אם אין מעבד מזון, אפשר להכניס את העוגיות לשקית עבה, לסגור היטב ולהרביץ אותה עם חפץ כבד 🙂 למשל סיר, מערוך או אפילו פטיש. תנערי את השקית מדי פעם ע"מ לוודא שלא נשארו עוגיות שלמות.
3. את יכולה להכין את העוגה בחמישי, אבל אל תקפיאי, העוגה יכולה להיות במקרר.
בהצלחה!
תודה רבה רבה על התשובות.
עכשיו אני רואה שכתבת במקרר ולא במקפיא 🙂
התבנית שיש לי היא תבנית פאי מתפרקת מלבנית 35/11 ס"מ, זה יהיה בסדר?
ראיתי במתכון בXNET שכתוב גודל אחר..
תודה,
הגר
כן, הגודל בסדר גמור 🙂
תודה על התשובות המהירות את מקסימה!
האם יש צורך לשמן את התבנית?
ממש לא. יש מספיק שומן בחמאה 🙂
איך אפשר להמיר את הכמויות אם יש לי רק תבנית מתפרקת של 29 ס"מ?
עגולה 29 ס"מ? יש דבר כזה? 🙂
לדעתי פשוט מכפילים את כל המרכיבים.
* מקשטים 🙂
המסתי את השוקולד כמו שכתוב, ולמרות זאת החמאה צפה מעליו ולא מתאחדת עם השוקולד גם בערבוב. במקום שהתערובת תהיה חלקה היא נראית גושית ולא יפה. מה אפשר לעשות?
הי דנה, אין לי מושג מה השתבש לך אם עשית את הכל כמו שכתוב. הייתי ממליצה לנסות לערבב את התערובת בעזרת בלנדר או בלנדר מוט. זה יכול לעזור להטמיע את החמאה בתערובת וגם לגרום לגנאש להיראות חלק. בהצלחה!
עוגה מעלפת..יצא טעים..
איזה כיף! תודה ששיתפת 🙂
בעלי מבקש אגוזי מלך שלמים מעל.. יכול להתאים או שהם יטבעו שם?
וגם – איך ניתן להפוך לביס פחות מתוק? מה שנקרא.. עוגה לגדולים?
תודה,
הי יעל, אגוזים מלמעלה זה מעולה – לא יטבעו 🙂 תני לגנאש להתייצב טיפה, ממש איזה 15 דקות ואז תקשטי.
לגבי השאלה השנייה – לדעתי רק ע"י שימוש בשוקולד מריר.
בהצלחה!
היי, אני מחפשת את הגרסה הלא-טבעונית של הטארט, זכור לי שבמקום שמן קוקוס שמים חמאה ובמקום קרם קוקוס אפשר לשים שמנת. השאלה שלי היא האם הכמויות נשארות זהות?
תודה!
כן, הכמויות אותו דבר. ייתכן ותצטרכי קצת יותר חמאה
הי נעמי, תודה רבה!. אפשר להשתמש במרגרינה/נטורינה/מחמאה. וכמובן אפשר להכין בתבנית עגולה, למשל בקוטר 20-22 ס"מ. בהצלחה 🙂
שאלה 1.מה אפשר לשים במקום שמן הקוקוס ושלא יהיה חלבי?
2.אני יכולה להכין בתבנית עגולה של פאי?
תודה נראה מושלםםם
הי אולגה.
האם יש לך טיפ איך ליישר את השוליים? כיוון שהקלתית שומנית היא לא נתפסת לי טוב על התבנית פאי המתפרקת . היא מחליקה לי למטה
הי נופר. יכול להיות שהתערובת עדיין חמה. תני לה לעמוד טיפה ואז תתחילי לעבוד. אולי היא קצת "רטובה" מדי, אפשר להוסיף עוד קצת פירורי עוגיות. בהצלחה !
היי!! הכנתי את הטארט והוא יצא טעים אבל מתוק מדי כםי שציינת במתכון.
מאוד אהבתי את הקלתית! יש לך רעיון אחר למילוי שאפשר לשים בכדי שלא יהיה מתוק מדי?
הי נופר, שמחה שאהבת 🙂 אפשר לנסות להכין את הקלתית הזו עם מלית של טארט ליים חמצמצה או עם קרם פטיסייר טבעוני. אפשר גם לנסות את המלית של טארט שוקולד ללא אפייה, היא הרבה פחות מתוקה. כל המתכונים נמצאים בבלוג.
האם טוחנים את האוראו בשלמותן, עם המילוי?
כן
היי אולגה,
את חושבת שזה יכול לעבוד עם רסק תפוחים במקום שמן הקוקוס?
הי אורלי, לצערי לא. שמן קוקוס מייצב את התחתית במקום חמאה. הרסק לא יחזיק. אפשר להמיר בחמאת קקאו
נשמע טוב תודה 🙂
אפשר להכין בתבניות מאפינס מסילקון?
הי. לדעתי לא אמורה להיות בעיה. בהצלחה 🙂