השנה לא אהיה
בארץ בפסח. אני מוותרת על הארוחה הכבדה לטובת מאכלים מזרחיים צבעוניים וחריפים
והנופים המהממים של ווייטנאם, עם דגש חזק על ירוק ותכלת. כמובן הטיול יהיה קשור
קשר הדוק לאוכל, ואני מאחלת לעצמי שהדבר המוכר היחיד שאפגוש בדרכי יהיה אורז. אני
מחפשת חוויות קולינריות וטעמים חדשים, ומשהו אומר לי שעשיתי את הבחירה הנכונה. אבל
לא אעזוב בלי לחלוק איתכם מתכון של עוגה שווה שהייתי מכינה לארוחת הסדר אם הייתי
נשארת בארץ.
בארץ בפסח. אני מוותרת על הארוחה הכבדה לטובת מאכלים מזרחיים צבעוניים וחריפים
והנופים המהממים של ווייטנאם, עם דגש חזק על ירוק ותכלת. כמובן הטיול יהיה קשור
קשר הדוק לאוכל, ואני מאחלת לעצמי שהדבר המוכר היחיד שאפגוש בדרכי יהיה אורז. אני
מחפשת חוויות קולינריות וטעמים חדשים, ומשהו אומר לי שעשיתי את הבחירה הנכונה. אבל
לא אעזוב בלי לחלוק איתכם מתכון של עוגה שווה שהייתי מכינה לארוחת הסדר אם הייתי
נשארת בארץ.
אם
הייתי נשארת בארץ, הייתי מכינה אותה לפחות פעם אחת, או בערב פסח או במהלך חול המועד.
הרי מדובר בעוגה ללא אפייה, פשוטה וקלה להכנה, אך יחד עם זאת מאוד טעימה, יפה ומרשימה. ובנוסף לכך מכינים אותו ממצרכים זמינים וסופר פופולריים בפסח –
אגוזים למיניהם, תמרים, קוקוס וכמובן שוקולד. מקשטים בתותים או פירות טריים אחרים, והנה
– קיבלתם את פנינת שולחן החג 🙂
הייתי נשארת בארץ, הייתי מכינה אותה לפחות פעם אחת, או בערב פסח או במהלך חול המועד.
הרי מדובר בעוגה ללא אפייה, פשוטה וקלה להכנה, אך יחד עם זאת מאוד טעימה, יפה ומרשימה. ובנוסף לכך מכינים אותו ממצרכים זמינים וסופר פופולריים בפסח –
אגוזים למיניהם, תמרים, קוקוס וכמובן שוקולד. מקשטים בתותים או פירות טריים אחרים, והנה
– קיבלתם את פנינת שולחן החג 🙂
קראתי לעוגה הזו
"באונטי" כי הקוקוס משחק בה תפקיד די מרכזי. היא מורכבת משלוש שכבות:
תחתית מתערובת אגוזים ותמרים, שכבה אמצעית מקוקוס שהיא בעצם חטיף באונטי אחד גדול,
ושכבה עליונה מגנאש שוקולד מוקצף בתגבור תותים טריים. לכו אחריי שלב-שלב ותראו כמה
פשוט להכין אותו.
"באונטי" כי הקוקוס משחק בה תפקיד די מרכזי. היא מורכבת משלוש שכבות:
תחתית מתערובת אגוזים ותמרים, שכבה אמצעית מקוקוס שהיא בעצם חטיף באונטי אחד גדול,
ושכבה עליונה מגנאש שוקולד מוקצף בתגבור תותים טריים. לכו אחריי שלב-שלב ותראו כמה
פשוט להכין אותו.
מתחילים דווקא מהשכבה
העליונה – הגנאש, כי הוא צריך הכי הרבה זמן קירור לפני ההקצפה. בסיר קטן על אש
נמוכה מחממים קרם קוקוס כמעט עד להרתחה. מכבים את האש ומוסיפים פנימה שוקולד.
מערבבים בעזרת מרית עד שמתקבל גנאש חלק ואחיד. מעבירים את הגנאש לקערה, מכסים
בניילון נצמד ומקררים במקפיא, לפחות במשך חצי שעה.
העליונה – הגנאש, כי הוא צריך הכי הרבה זמן קירור לפני ההקצפה. בסיר קטן על אש
נמוכה מחממים קרם קוקוס כמעט עד להרתחה. מכבים את האש ומוסיפים פנימה שוקולד.
מערבבים בעזרת מרית עד שמתקבל גנאש חלק ואחיד. מעבירים את הגנאש לקערה, מכסים
בניילון נצמד ומקררים במקפיא, לפחות במשך חצי שעה.
בינתיים מכינים את
תחתית הטארט. מרסקים במעבד מזון אגוזים לפי בחירתכם (אני בחרתי באגוזי מלך, פקאן ושקדים) עד שמתקבלת תערובת בעלת גושים קטנטנים. מוסיפים תמרים בטמפרטורת החדר
ומערבבים שוב. מוסיפים שמן קוקוס ומייפל ומערבבים בפעם האחרונה עד שמתקבלת תערובת
אחידה ודביקה.
תחתית הטארט. מרסקים במעבד מזון אגוזים לפי בחירתכם (אני בחרתי באגוזי מלך, פקאן ושקדים) עד שמתקבלת תערובת בעלת גושים קטנטנים. מוסיפים תמרים בטמפרטורת החדר
ומערבבים שוב. מוסיפים שמן קוקוס ומייפל ומערבבים בפעם האחרונה עד שמתקבלת תערובת
אחידה ודביקה.
מרפדים תבנית
אינגלישקייק חד-פעמית בניילון נצמד, שיהיה לנו נוח לשלוף את הטארט המוכן החוצה.
מעבירים את תערובת התמרים והאגוזים לתוך התבנית. מהדקים היטב בעזרת האצבעות או
תחתית כוס ומיישרים. מעבירים את התבנית לחצי שעה למקפיא. ובינתיים מכינים את שכבת
הבאונטי: בסיר קטן על אש נמוכה מחממים תוך ערבוב קרם קוקוס, סוכר ושמן קוקוס עד שמתקבלת תערובת אחידה. מכבים את האש, מוסיפים לסיר שבבי קוקוס ומערבבים בעזרת כף עד שכל הקוקוס
נטמע בתערובת.
אינגלישקייק חד-פעמית בניילון נצמד, שיהיה לנו נוח לשלוף את הטארט המוכן החוצה.
מעבירים את תערובת התמרים והאגוזים לתוך התבנית. מהדקים היטב בעזרת האצבעות או
תחתית כוס ומיישרים. מעבירים את התבנית לחצי שעה למקפיא. ובינתיים מכינים את שכבת
הבאונטי: בסיר קטן על אש נמוכה מחממים תוך ערבוב קרם קוקוס, סוכר ושמן קוקוס עד שמתקבלת תערובת אחידה. מכבים את האש, מוסיפים לסיר שבבי קוקוס ומערבבים בעזרת כף עד שכל הקוקוס
נטמע בתערובת.
מוציאים מהמקפיא את
התבנית עם תחתית הטארט ומעבירים לתוכה את תערובת הקוקוס. מהדקים היטב בעזרת
האצבעות ומיישרים. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים בחזרה למקפיא לפחות לחצי
שעה נוספת. בינתיים מכינים את הגנאש המוקצף: מוציאים מהמקפיא את הקערה עם הגנאש
ומקציפים אותו בעזרת מיקסר במשך כמה דקות. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק ומשאירים מחוץ למקרר.
התבנית עם תחתית הטארט ומעבירים לתוכה את תערובת הקוקוס. מהדקים היטב בעזרת
האצבעות ומיישרים. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים בחזרה למקפיא לפחות לחצי
שעה נוספת. בינתיים מכינים את הגנאש המוקצף: מוציאים מהמקפיא את הקערה עם הגנאש
ומקציפים אותו בעזרת מיקסר במשך כמה דקות. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק ומשאירים מחוץ למקרר.
מרכיבים ומקשטים את
הטארט: מוציאים את התבנית מהמקפיא, משחררים את הטארט מהתבנית ומורידים את הניילון הנצמד.
במידת הצורך מיישרים את הקצוות בעזרת סכין. מזלפים מעל שכבת הקוקוס את הגנאש
המוקצף ומקשטים את הטארט בתותים טריים חתוכים, שבבי קוקוס ועלי נענע.
הטארט: מוציאים את התבנית מהמקפיא, משחררים את הטארט מהתבנית ומורידים את הניילון הנצמד.
במידת הצורך מיישרים את הקצוות בעזרת סכין. מזלפים מעל שכבת הקוקוס את הגנאש
המוקצף ומקשטים את הטארט בתותים טריים חתוכים, שבבי קוקוס ועלי נענע.
פורסים ומגישים. מומלץ לטבול סכין בכוס עם מים חמים ולנגב
לפני כל חיתוך. את הטארט מגישים בטמפרטורת החדר.
לפני כל חיתוך. את הטארט מגישים בטמפרטורת החדר.
מתקבל יופי של קינוח:
לא מתוק מדי, לא כבד מדי (אם לא זוללים יותר מדי), עסיסי למרות השימוש בחומרי הגלם
"יבשים", ומאוד חגיגי ויפה. כל זה בלי שנאלצתם להפעיל את התנור. בכלל,
הכי טוב להכין את העוגה יום-יומיים מראש ורק לקשט לקראת ההגשה. חוסכים זמן ואנרגיה
בערב החג ומקבלים מקסימום הנאה לאחר הארוחה. אז שיהיה לכם פסח שמח, טעים ומהנה! תנוחו
כמה שיותר ונתראה אחרי החג.
לא מתוק מדי, לא כבד מדי (אם לא זוללים יותר מדי), עסיסי למרות השימוש בחומרי הגלם
"יבשים", ומאוד חגיגי ויפה. כל זה בלי שנאלצתם להפעיל את התנור. בכלל,
הכי טוב להכין את העוגה יום-יומיים מראש ורק לקשט לקראת ההגשה. חוסכים זמן ואנרגיה
בערב החג ומקבלים מקסימום הנאה לאחר הארוחה. אז שיהיה לכם פסח שמח, טעים ומהנה! תנוחו
כמה שיותר ונתראה אחרי החג.
עוגת באונטי טבעונית כשרה לפסח
אז מה היה לנו?
מרכיבים לתחתית,
תבנית אינגלישקייק:
תבנית אינגלישקייק:
1.5 כוס תערובת אגוזי
מלך, שקדים ואגוזי פקאן
מלך, שקדים ואגוזי פקאן
250 גרם תמרים
בוואקום (חצי אריזה)
בוואקום (חצי אריזה)
2 כפות שמן קוקוס
2 כפות סירופ מייפל
מרכיבים לשכבת באונטי:
250 מ"ל קרם קוקוס
50 גרם שמן קוקוס
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3 כוסות שבבי קוקוס
מרכיבים לגנאש מוקצף:
100 מ"ל קרם קוקוס
150 גרם שוקולד מריר
תותים טריים, שבבי
קוקוס ועלי נענע לקישוט
קוקוס ועלי נענע לקישוט
אופן הכנה:
- מכינים את גנאש
השוקולד: בסיר קטן על אש נמוכה מחממים את קרם הקוקוס כמעט עד להרתחה. מכבים את
האש ומוסיפים פנימה את השוקולד. מערבבים בעזרת מרית עד שמתקבל גנאש חלק ואחיד. מעבירים
את הגנאש לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים במקפיא, לפחות במשך חצי שעה. - מכינים את תחתית
התמרים והאגוזים: מרסקים את האגוזים במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת בעלת גושים
קטנטנים. מוסיפים את התמרים בטמפרטורת החדר ומערבבים שוב. מוסיפים את שמן הקוקוס והמייפל ומערבבים
בפעם האחרונה עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. - מרפדים את תבנית
האינגלישקייק בניילון נצמד. - מעבירים את תערובת
התמרים והאגוזים לתוך התבנית. מהדקים היטב בעזרת האצבעות או תחתית כוס ומיישרים.
מעבירים את התבנית למקפיא לחצי שעה לפחות. - מכינים את שכבת
הבאונטי: בסיר קטן על אש נמוכה מחממים תוך ערבוב את קרם הקוקוס, הסוכר ושמן הקוקוס. מכבים את האש, מוסיפים לסיר את שבבי הקוקוס ומערבבים בעזרת כף עד שכל
הקוקוס נטמע בתערובת. - מוציאים מהמקפיא את
התבנית עם תחתית הטארט ומעבירים לתוכה את תערובת הקוקוס. מהדקים היטב בעזרת
האצבעות ומיישרים. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים בחזרה למקפיא לפחות לחצי שעה
נוספת. - מכינים את הגנאש
המוקצף: מוציאים מהמקפיא את הקערה עם הגנאש ומקציפים אותו בעזרת מיקסר במשך כמה
דקות. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק ומשאירים מחוץ למקרר. - מקשטים את הטארט:
מוציאים את התבנית מהמקפיא, משחררים את הטארט ומורידים ממנו את הניילון הנצמד. במידת
הצורך מיישרים את הקצוות בעזרת סכין. מזלפים מעל שכבת הקוקוס את הגנאש המוקצף
ומקשטים בתותים הטריים החתוכים, שבבי הקוקוס ועלי הנענע. - חותכים לפרוסות
ומגישים (בטמפרטורת חדר). - שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל
אגוזים שאוהבים. אפשר להשתמש בסוג אחד כלשהו ולא בתערובת. - אפשר להחליף את המייפל בסירופ אגבה או סילאן.
- אם אתם לא חייבים
שכבת שוקולד מעוצבת ומזולפת, אפשר לקשט את הטארט בעזרת גנאש שוקולד רגיל ולא מוקצף. פשוט תוותרו על
שלב קירור הגנאש במקפיא וההקצפה, ותיצקו אותו ישירות על הטארט המוכן. הגנאש פשוט יכסה
אותו. - אפשר להכין את כל אחת
משלוש שכבות הטארט עד יומיים-שלושה מראש ולשמור במקרר.
0/5
(0 Reviews)
49 תגובות
מושלם!!
רעיון פשוט אדיר וההגשה ממש מהממת!!
ואוו ואוו ואוו! חוץ מזה שזה נראה יפה וחתיכי לאללה אין לי ספק שזה גם סופר טעים! נגמרה ההתלבטות לפסח..
תעשי חיים, תאכלי טעים ותעלי לנו תמונות!
תודה, שרון וחג שמח! ♥
מהמם ברמות! אם כי נראה שיש הרבה שלבי עבודה… נראה משלם
הי סיוון, תודה רבה! אומנם יש מספר שלבים, אבל ההכנה ממש ממש פשוטה 🙂
קינוח מושלם! כל כך יפה!! רעיון מעולה עם הבסיס אגוזים. מאמצת
היכן ניתן להשיג שבבי קוקוס…??
הי לינדה. מוכרים אותם בכל מקום: בשווקים בדוכנים שמוכרים תבלינים, בחנויות טבע כמו עדן טבע מרקט וגם בסופרים רגילים באריזות (לא במשקל). יותר משתלם לקנות במשקל.
נראה ממש נפלא!!
היי
האם יש לך רעיון לאופציה אחרת שהוא לא קוקוס ?
משפחה בעייתית שלא מחבבת קוקוס אבל הרעיון של העוגה מושלם.
הי ארי, הקוקוס כאן הוא לב העניין. לא סתם קראתי לטארט הזה "באונטי" 🙂
אני מניחה שאפשר להחליף בשכבת עוגת גבינה או למשל פנקוטה, אבל אין לי מתכונים מדויקים לתת.
הי אולגה. אפשר במקום התמרים שוקולד מומס?
הי, אני מניחה שכן, אבל צריך לקחת בחשבון שהתערובת תהיה הרבה יותר קשה, כי שוקולד ממש מתגבש.
קינוח מהמם!
ולהיות בליל הסדר בחו"ל זה רעיון נפלא 🙂
מהמם!!!
מרגישה כמו ילד בן שלוש שאוצר המילים שלו מסתכם ב "את זה!"
הגרסא הטבעונית בדרך 🙂
איילת, תודה רבה! בזכות התגובה הכרתי את הבלוג המקסים שלך 🙂
ספרי לך איך תיצא הגרסה הטבעונית
היי,
נראה ממש טעים!!
במה ניתן להחליף את שמן הקוקוס?
תודה מראש וחג שמח 🙂
הי, תודה רבה! אפשר להחליף אותו בחמאה אם העוגה יכולה להיות חלבית, או במרגרינה אם היא צריכה להיות פרווה
נראה נהדר, אבל האם אני יכולה להכין אותו 3-4 ימים מראש ולהקפיא?
תודה רבה
עדה
הי, הייתי מקפיאה מראש את שתי שכבות הבסיס, ואת השוקולד מזליפה ביום ההגשה.
כמה זה שלוש כוסות קוקוס? 500 גרם?
הי, תבדקי בבקשה בטבלת ההמרות. אני בחו״ל ואין לי תשובה בשלוף 🙂
הי, נראה אחלה מתכון. האם אפשר להמיר את הנוזלים במיץ תפוזים?(במקום חלב קוקוס) תודה
תודה! אני לא ניסיתי, אבל לא נראה לי שזה רעיון טוב. בשכבת באונטי הוא יצבע את הכל בצהוב וגם יש מצב שלא יתייצב ותצטרכי להוסיף למשל שמן קןקןס. בקיצור – אם יש בך רוח הרפתקנית תנסי 🙂
במתכון ציינת כי לגרסת הפרווה יש להחליף את השמנת המתוקה והחמאה בכמויות זהות של חלב קוקוס ושמן קוקוס.
הכוונה היא ל-250 גר' חלב קוקוס ו-50 גר' שמן קוקוס?
האם זה יפגום בטעם?
מדויק. לטעמי זה לא פוגע בטעם.
האם אפשר להחליף את האגוזים בתחתית בפצפוצי אורז?
הי יעל, לא ניסיתי, אבל נשמע לי בסדר גמור. לא אמורה להיות בעיה. בהצלחה וחג שמח!
במקום קפצפת כתבת לשים חלב קוקוס זה יהיה מספיק יציב? לא עדיף קצפת צמחית?
לדעתי לא תהיה בעיה, אבל אפשר להשתמש גם בשמנת צמחית
הכוונה במקום קצפת לשים חחב קוקוס או קרם קוקוס? זה חחב רגיל בקרטון או משהו מיוחד? אף לא השתמשתי בחלב קוקוס
אפשר אז להשתמש בשמנת צמחית
היי נראה מעולה! אם אני אשים קרם קוקוס במקום החלב קוקוס זה יהיה יציב יותר?
בהשוואה לשמנת צמחית – לא. בהשוואה לחלב קוקוס – כן
אולגה תודה יצא מעולה!!! הכנתי עם קרם קוקוס בסוף, זללו את הכל!!! קל להכנה קינוח מושלם!!!
איזה כיף! שמחה שאהבת 🙂 אם צילמת, מוזמנת להעלות לעמוד הבלוג בפייסבוק
אפשר לעשות את תערובת הקוקוס בלי קוקוס? כלומר עם פריטעם אחר?
תודה!
אני מניחה שכן, אבל זה יהיה מתכון אחר לגמרי 🙂
קינוח עם מראה מושלם !
אשר שמן רגיל במקום שמן קוקוס ?
(לא אוהבים את טעם הלוואי….)
אם רוצה להכין בתבנית עגולה 24 או 26 האם להכפיל כמויות ?
רק גנאש רגיל יהיה ציפוי מתאים ?
תודה רבה וחופשה נעימה !
🌹🌹🌹
הי שרית, תודה רבה! במקום שמן קוקוס אפשר לשים חמאת קקאו או מרגרינה מומסת – לא שמן רגיל.
כן צריך להכפיל את הכמויות בשביל תבנית עגולה, כדי שהעוגה תיצא גבוהה ומרשימה.
גנאש רגיל יהיה טעים, אבל הוא לא יהיה יציב. זה רק ציפוי.
בהצלחה 🙂
תודה רבה על המתכון. היה לנו מאד טעים. נהנתי מכל ביס.
איזה כיף, לוסי! תודה ששיתפת אותי ושמחה שאהבת 🙂
האם אפשר להקפיא את העוגה מראש לשבוע בערך ?
הי הילה. לא אמורה להיות בעיה. תאטמי אותה טוב טוב ולפני הגשה תעבירי למקרר להפשרה הדרגתית
לא זכור לי שבבאונטי יש את פרי השטן, תמרים.
בגלל שאנחנו טבעונים לא מגיע לנו שחיתות? הכל חייב להיות עם תמרים כל הזמן?
הצחקת אותי 🙂 לא חייבת תמרים. באונטי במקור זה חטיף ולא עוגה, אז לפעמים מאלתרים. כנסי למתכון של סוכריות באונטי כאן בבלוג ותקבלי שחיתות
הכנתי. שכבת הקוקוס לא מוצלחת. היא חוסה ולכן כבדה מאוד לאכילה. מלאה שומן קוקוס ומאחר ויושבת במקרר, קשה לחתוך אותה.
מצטערת שלא אהבת דורית