עוגת באונטי טבעונית כשרה לפסח

מאת
עוגת באונטי טבעונית כשרה לפסח
השנה לא אהיה בארץ בפסח. אני מוותרת על הארוחה הכבדה לטובת מאכלים מזרחיים צבעוניים וחריפים והנופים המהממים של ווייטנאם, עם דגש חזק על ירוק ותכלת. כמובן הטיול יהיה קשור קשר הדוק לאוכל, ואני מאחלת לעצמי שהדבר המוכר היחיד שאפגוש בדרכי יהיה אורז. אני מחפשת חוויות קולינריות וטעמים חדשים, ומשהו אומר לי שעשיתי את הבחירה הנכונה. אבל לא אעזוב בלי לחלוק איתכם מתכון של עוגה שווה שהייתי מכינה לארוחת הסדר אם הייתי נשארת בארץ.
עוגת באונטי טבעונית כשרה לפסח אם הייתי נשארת בארץ, הייתי מכינה אותה לפחות פעם אחת, או בערב פסח או במהלך חול המועד. הרי מדובר בעוגה ללא אפייה, פשוטה וקלה להכנה, אך יחד עם זאת מאוד טעימה, יפה ומרשימה. ובנוסף לכך מכינים אותו ממצרכים זמינים וסופר פופולריים בפסח – אגוזים למיניהם, תמרים, קוקוס וכמובן שוקולד. מקשטים בתותים או פירות טריים אחרים, והנה – קיבלתם את פנינת שולחן החג 🙂
קראתי לעוגה הזו “באונטי” כי הקוקוס משחק בה תפקיד די מרכזי. היא מורכבת משלוש שכבות: תחתית מתערובת אגוזים ותמרים, שכבה אמצעית מקוקוס שהיא בעצם חטיף באונטי אחד גדול, ושכבה עליונה מגנאש שוקולד מוקצף בתגבור תותים טריים. לכו אחריי שלב-שלב ותראו כמה פשוט להכין אותו.
מתחילים דווקא מהשכבה העליונה – הגנאש, כי הוא צריך הכי הרבה זמן קירור לפני ההקצפה. בסיר קטן על אש נמוכה מחממים קרם קוקוס כמעט עד להרתחה. מכבים את האש ומוסיפים פנימה שוקולד. מערבבים בעזרת מרית עד שמתקבל גנאש חלק ואחיד. מעבירים את הגנאש לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים במקפיא, לפחות במשך חצי שעה.
בינתיים מכינים את תחתית הטארט. מרסקים במעבד מזון אגוזים לפי בחירתכם (אני בחרתי באגוזי מלך, פקאן ושקדים) עד שמתקבלת תערובת בעלת גושים קטנטנים. מוסיפים תמרים בטמפרטורת החדר ומערבבים שוב. מוסיפים שמן קוקוס ומייפל ומערבבים בפעם האחרונה עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.
מרפדים תבנית אינגלישקייק חד-פעמית בניילון נצמד, שיהיה לנו נוח לשלוף את הטארט המוכן החוצה. מעבירים את תערובת התמרים והאגוזים לתוך התבנית. מהדקים היטב בעזרת האצבעות או תחתית כוס ומיישרים. מעבירים את התבנית לחצי שעה למקפיא. ובינתיים מכינים את שכבת הבאונטי: בסיר קטן על אש נמוכה מחממים תוך ערבוב קרם קוקוס, סוכר ושמן קוקוס עד שמתקבלת תערובת אחידה. מכבים את האש, מוסיפים לסיר שבבי קוקוס ומערבבים בעזרת כף עד שכל הקוקוס נטמע בתערובת. 
מוציאים מהמקפיא את התבנית עם תחתית הטארט ומעבירים לתוכה את תערובת הקוקוס. מהדקים היטב בעזרת האצבעות ומיישרים. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים בחזרה למקפיא לפחות לחצי שעה נוספת. בינתיים מכינים את הגנאש המוקצף: מוציאים מהמקפיא את הקערה עם הגנאש ומקציפים אותו בעזרת מיקסר במשך כמה דקות. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק ומשאירים מחוץ למקרר.
עוגת באונטי טבעונית כשרה לפסח
מרכיבים ומקשטים את הטארט: מוציאים את התבנית מהמקפיא, משחררים את הטארט מהתבנית ומורידים את הניילון הנצמד. במידת הצורך מיישרים את הקצוות בעזרת סכין. מזלפים מעל שכבת הקוקוס את הגנאש המוקצף ומקשטים את הטארט בתותים טריים חתוכים, שבבי קוקוס ועלי נענע.
עוגת באונטי טבעונית כשרה לפסח
פורסים ומגישים. מומלץ לטבול סכין בכוס עם מים חמים ולנגב לפני כל חיתוך. את הטארט מגישים בטמפרטורת החדר.
עוגת באונטי טבעונית כשרה לפסח
פרוסת עוגת באונטי
מתקבל יופי של קינוח: לא מתוק מדי, לא כבד מדי (אם לא זוללים יותר מדי), עסיסי למרות השימוש בחומרי הגלם “יבשים”, ומאוד חגיגי ויפה. כל זה בלי שנאלצתם להפעיל את התנור. בכלל, הכי טוב להכין את העוגה יום-יומיים מראש ורק לקשט לקראת ההגשה. חוסכים זמן ואנרגיה בערב החג ומקבלים מקסימום הנאה לאחר הארוחה. אז שיהיה לכם פסח שמח, טעים ומהנה! תנוחו כמה שיותר ונתראה אחרי החג.

עוגת באונטי טבעונית כשרה לפסח

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתחתית, תבנית אינגלישקייק:
1.5 כוס תערובת אגוזי מלך, שקדים ואגוזי פקאן
250 גרם תמרים בוואקום (חצי אריזה)
2 כפות שמן קוקוס
2 כפות סירופ מייפל
מרכיבים לשכבת באונטי:
250 מ”ל קרם קוקוס
50 גרם שמן קוקוס
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3 כוסות שבבי קוקוס
מרכיבים לגנאש מוקצף:
100 מ”ל קרם קוקוס
150 גרם שוקולד מריר
תותים טריים, שבבי קוקוס ועלי נענע לקישוט
אופן הכנה:
  1. מכינים את גנאש השוקולד: בסיר קטן על אש נמוכה מחממים את השמנת המתוקה כמעט עד להרתחה. מכבים את האש ומוסיפים פנימה את השוקולד. מערבבים בעזרת מרית עד שמתקבל גנאש חלק ואחיד. מעבירים את הגנאש לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים במקפיא, לפחות במשך חצי שעה.
  2. מכינים את תחתית התמרים והאגוזים: מרסקים את האגוזים במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת בעלת גושים קטנטנים. מוסיפים את התמרים בטמפרטורת החדר ומערבבים שוב. מוסיפים את שמן הקוקוס והדבש ומערבבים בפעם האחרונה עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.
  3. מרפדים את תבנית האינגלישקייק בניילון נצמד.
  4. מעבירים את תערובת התמרים והאגוזים לתוך התבנית. מהדקים היטב בעזרת האצבעות או תחתית כוס ומיישרים. מעבירים את התבנית למקפיא לחצי שעה לפחות.
  5. מכינים את שכבת הבאונטי: בסיר קטן על אש נמוכה מחממים תוך ערבוב את השמנת המתוקה, הסוכר והחמאה עד שהחמאה נמסה. מכבים את האש, מוסיפים לסיר את שבבי הקוקוס ומערבבים בעזרת כף עד שכל הקוקוס נטמע בתערובת.
  6. מוציאים מהמקפיא את התבנית עם תחתית הטארט ומעבירים לתוכה את תערובת הקוקוס. מהדקים היטב בעזרת האצבעות ומיישרים. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים בחזרה למקפיא לפחות לחצי שעה נוספת.
  7. מכינים את הגנאש המוקצף: מוציאים מהמקפיא את הקערה עם הגנאש ומקציפים אותו בעזרת מיקסר במשך כמה דקות. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק ומשאירים מחוץ למקרר.
  8. מקשטים את הטארט: מוציאים את התבנית מהמקפיא, משחררים את הטארט ומורידים ממנו את הניילון הנצמד. במידת הצורך מיישרים את הקצוות בעזרת סכין. מזלפים מעל שכבת הקוקוס את הגנאש המוקצף ומקשטים בתותים הטריים החתוכים, שבבי הקוקוס ועלי הנענע.
  9. חותכים לפרוסות ומגישים (בטמפרטורת חדר).
  10. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
  • אפשר להשתמש בכל אגוזים שאוהבים. אפשר להשתמש בסוג אחד כלשהו ולא בתערובת.
  • אפשר להחליף את הדבש במייפל או בסירופ אגבה.
  • אם אתם לא חייבים שכבת שוקולד מעוצבת ומזולפת, אפשר לקשט את הטארט בעזרת גנאש שוקולד רגיל ולא מוקצף. פשוט תוותרו על שלב קירור הגנאש במקפיא וההקצפה, ותיצקו אותו ישירות על הטארט המוכן. הגנאש פשוט יכסה אותו.
  • אפשר להכין את כל אחת משלוש שכבות הטארט עד יומיים-שלושה מראש ולשמור במקרר.
הדפסה
39 תגובות
  1. נטלי 4 שנים לפני
    הגב

    מושלם!!

  2. Liron Mcley 4 שנים לפני
    הגב

    רעיון פשוט אדיר וההגשה ממש מהממת!!

  3. שרון 4 שנים לפני
    הגב

    ואוו ואוו ואוו! חוץ מזה שזה נראה יפה וחתיכי לאללה אין לי ספק שזה גם סופר טעים! נגמרה ההתלבטות לפסח..
    תעשי חיים, תאכלי טעים ותעלי לנו תמונות!

  4. סיוון צברה 4 שנים לפני
    הגב

    מהמם ברמות! אם כי נראה שיש הרבה שלבי עבודה… נראה משלם

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      הי סיוון, תודה רבה! אומנם יש מספר שלבים, אבל ההכנה ממש ממש פשוטה 🙂

  5. יהודית אביב 4 שנים לפני
    הגב

    קינוח מושלם! כל כך יפה!! רעיון מעולה עם הבסיס אגוזים. מאמצת

  6. linda shaish 4 שנים לפני
    הגב

    היכן ניתן להשיג שבבי קוקוס…??

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      הי לינדה. מוכרים אותם בכל מקום: בשווקים בדוכנים שמוכרים תבלינים, בחנויות טבע כמו עדן טבע מרקט וגם בסופרים רגילים באריזות (לא במשקל). יותר משתלם לקנות במשקל.

  7. נראה ממש נפלא!!

  8. eri 4 שנים לפני
    הגב

    היי
    האם יש לך רעיון לאופציה אחרת שהוא לא קוקוס ?
    משפחה בעייתית שלא מחבבת קוקוס אבל הרעיון של העוגה מושלם.

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      הי ארי, הקוקוס כאן הוא לב העניין. לא סתם קראתי לטארט הזה "באונטי" 🙂
      אני מניחה שאפשר להחליף בשכבת עוגת גבינה או למשל פנקוטה, אבל אין לי מתכונים מדויקים לתת.

  9. roee43 4 שנים לפני
    הגב

    הי אולגה. אפשר במקום התמרים שוקולד מומס?

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      הי, אני מניחה שכן, אבל צריך לקחת בחשבון שהתערובת תהיה הרבה יותר קשה, כי שוקולד ממש מתגבש.

  10. The Cookie Fairy 4 שנים לפני
    הגב

    קינוח מהמם!
    ולהיות בליל הסדר בחו"ל זה רעיון נפלא 🙂

  11. איילת 4 שנים לפני
    הגב

    מהמם!!!
    מרגישה כמו ילד בן שלוש שאוצר המילים שלו מסתכם ב "את זה!"
    הגרסא הטבעונית בדרך 🙂

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      איילת, תודה רבה! בזכות התגובה הכרתי את הבלוג המקסים שלך 🙂
      ספרי לך איך תיצא הגרסה הטבעונית

  12. אנונימי 4 שנים לפני
    הגב

    היי,
    נראה ממש טעים!!
    במה ניתן להחליף את שמן הקוקוס?
    תודה מראש וחג שמח 🙂

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      הי, תודה רבה! אפשר להחליף אותו בחמאה אם העוגה יכולה להיות חלבית, או במרגרינה אם היא צריכה להיות פרווה

  13. אנונימי 4 שנים לפני
    הגב

    נראה נהדר, אבל האם אני יכולה להכין אותו 3-4 ימים מראש ולהקפיא?
    תודה רבה
    עדה

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      הי, הייתי מקפיאה מראש את שתי שכבות הבסיס, ואת השוקולד מזליפה ביום ההגשה.

  14. אנונימי 4 שנים לפני
    הגב

    כמה זה שלוש כוסות קוקוס? 500 גרם?

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      הי, תבדקי בבקשה בטבלת ההמרות. אני בחו״ל ואין לי תשובה בשלוף 🙂

  15. אנונימי 3 שנים לפני
    הגב

    הי, נראה אחלה מתכון. האם אפשר להמיר את הנוזלים במיץ תפוזים?(במקום חלב קוקוס) תודה

    • אולגה טוכשר 3 שנים לפני
      הגב

      תודה! אני לא ניסיתי, אבל לא נראה לי שזה רעיון טוב. בשכבת באונטי הוא יצבע את הכל בצהוב וגם יש מצב שלא יתייצב ותצטרכי להוסיף למשל שמן קןקןס. בקיצור – אם יש בך רוח הרפתקנית תנסי 🙂

  16. Unknown 3 שנים לפני
    הגב

    במתכון ציינת כי לגרסת הפרווה יש להחליף את השמנת המתוקה והחמאה בכמויות זהות של חלב קוקוס ושמן קוקוס.
    הכוונה היא ל-250 גר' חלב קוקוס ו-50 גר' שמן קוקוס?
    האם זה יפגום בטעם?

  17. יעל 2 שנים לפני
    הגב

    האם אפשר להחליף את האגוזים בתחתית בפצפוצי אורז?

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      הי יעל, לא ניסיתי, אבל נשמע לי בסדר גמור. לא אמורה להיות בעיה. בהצלחה וחג שמח!

  18. אנונימי 2 שנים לפני
    הגב

    במקום קפצפת כתבת לשים חלב קוקוס זה יהיה מספיק יציב? לא עדיף קצפת צמחית?

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      לדעתי לא תהיה בעיה, אבל אפשר להשתמש גם בשמנת צמחית

  19. אנונימי 2 שנים לפני
    הגב

    הכוונה במקום קצפת לשים חחב קוקוס או קרם קוקוס? זה חחב רגיל בקרטון או משהו מיוחד? אף לא השתמשתי בחלב קוקוס

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      אפשר אז להשתמש בשמנת צמחית

    • Dana B 2 שנים לפני
      הגב

      היי נראה מעולה! אם אני אשים קרם קוקוס במקום החלב קוקוס זה יהיה יציב יותר?

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      בהשוואה לשמנת צמחית – לא. בהשוואה לחלב קוקוס – כן

  20. Dana B 2 שנים לפני
    הגב

    אולגה תודה יצא מעולה!!! הכנתי עם קרם קוקוס בסוף, זללו את הכל!!! קל להכנה קינוח מושלם!!!

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      איזה כיף! שמחה שאהבת 🙂 אם צילמת, מוזמנת להעלות לעמוד הבלוג בפייסבוק

  21. מרינידו 8 חודשים לפני
    הגב

    אפשר לעשות את תערובת הקוקוס בלי קוקוס? כלומר עם פריטעם אחר?
    תודה!

    • אולגה טוכשר 8 חודשים לפני
      הגב

      אני מניחה שכן, אבל זה יהיה מתכון אחר לגמרי 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם