כמה פעמים ביום מתחשק לכם משהו מתוק? אני לצערי או לשמחתי שייכלת לאנשים שיכולים לספור על כף יד אחת כמה פעמים ביום לא מתחשק להם משהו מתוק 🙂 וביקיצור, אני הולכת על קרח דק בין שמירה על אורח חיים שפוי ובריא לבין בכל זאת לפנק את עצמי עד כמה שאפשר. הדרך הטובה ביותר היא להכין קינוחים שאפשר לאכול במנות קטנות, שתמיד יהיו בהישג יד, ושיבואו עם כמה שפחות רגשות אשם. למשל, חטיפים טבעוניים עם שיבולת שועל, חמאת בוטנים ושוקולד.
מדובר בחטיפים סופר מהירים וקלים להכנה, ללא אפייה. העובדה האחרונה
הופכת להיות רלוונטית ומשמעותית במיוחד בקיץ, כשלא מתחשק לחמם את התנור. פשוט מדהים
שאפשר לקבל כזה קינוח טעים במינימום זמן ומניפולציה עם מרכיבים זמינים ביותר.
הופכת להיות רלוונטית ומשמעותית במיוחד בקיץ, כשלא מתחשק לחמם את התנור. פשוט מדהים
שאפשר לקבל כזה קינוח טעים במינימום זמן ומניפולציה עם מרכיבים זמינים ביותר.
במתכון הזה משתמשים בשיבולת שועל שלמה, כלומר לא בקווקר. יש לה המון יתרונות בריאותיים,
ובשילוב עם חמאת בוטנים ושוקולד היא הופכת פחות או יותר למזון אלים. כל כך טעים
שאי אפשר להפסיק לנשנש. פשוט ממכר – ראו הוזהרתם!
ובשילוב עם חמאת בוטנים ושוקולד היא הופכת פחות או יותר למזון אלים. כל כך טעים
שאי אפשר להפסיק לנשנש. פשוט ממכר – ראו הוזהרתם!
כמו שאמרתי, ההכנה היא פשוטה ביותר. בסיר קטן על אש בינונית מבשלים
תוך ערבוב את כל המרכיבים למעט חמאת בוטנים ושיבולת שועל עד שמתקבלת תערובת אחידה
וחלקה. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד כמה דקות, תלוי במרקם הרצוי של
החטיפים. אם רוצים אותם רכים במרקם טופי קרמל – תבשלו 2-3 דקות אחרי הרתיחה; אם מעדיפים
אותם קשים ופריכים יותר – תבשלו 5-6 דקות. בסוף הבישול מוסיפים את חמאת הבוטנים
ומערבבים עד שהיא נמסה ומתאחדת עם תערובת השוקולד.
תוך ערבוב את כל המרכיבים למעט חמאת בוטנים ושיבולת שועל עד שמתקבלת תערובת אחידה
וחלקה. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד כמה דקות, תלוי במרקם הרצוי של
החטיפים. אם רוצים אותם רכים במרקם טופי קרמל – תבשלו 2-3 דקות אחרי הרתיחה; אם מעדיפים
אותם קשים ופריכים יותר – תבשלו 5-6 דקות. בסוף הבישול מוסיפים את חמאת הבוטנים
ומערבבים עד שהיא נמסה ומתאחדת עם תערובת השוקולד.
מכבים את האש ומוסיפים לסיר את כל שיבולת השועל בבת אחת. מערבבים היטב
במשך 2-3 דקות עד שהיא מתכסה לגמרי מכל הצדדים בתערובת חמאת הבוטנים והשוקולד. הערבוב
כאן חשוב מאוד, כי במהלכו שיבולת השועל מתבשלת בתערובת החמה. אם אתם רוצים לעשות
"וידוא הריגה", כלומר להיות בטוחים ששיבולת השועל התרככה כמו שצריך –
פשוט תשקיעו עוד כמה דקות בערבוב התערובת.
במשך 2-3 דקות עד שהיא מתכסה לגמרי מכל הצדדים בתערובת חמאת הבוטנים והשוקולד. הערבוב
כאן חשוב מאוד, כי במהלכו שיבולת השועל מתבשלת בתערובת החמה. אם אתם רוצים לעשות
"וידוא הריגה", כלומר להיות בטוחים ששיבולת השועל התרככה כמו שצריך –
פשוט תשקיעו עוד כמה דקות בערבוב התערובת.
וזהו זה בעצם. נשאר רק לקרר את החטיפים העתידיים שלנו. יש כמה דרכים
לעשות זאת: אפשר להעביר את כל התערובת לכלי מרופד בנייר אפייה, ליישר, לקרר ואחר
כך לחתוך לפסים או ריבועים. לגודל הכלי ממש אין משמעות: פשוט כדאי שגובה החטיפים
יהיה לא פחות מסנטימטר. הדרך השנייה היא לגלגל בין הידיים הרטובות כדורים
בגודל רצוי ולשטח טיפה על נייר האפייה. אמורות להתקבל מעין עוגיות. אני הכנתי את
שתי הגרסאות. התערובת מספיקה לקופסת פלסטיק מלבנית בינונית ולעוד 7-8 עוגיות.
בקיצור – ייצאו לכם די הרבה חטיפים מעולים.
לעשות זאת: אפשר להעביר את כל התערובת לכלי מרופד בנייר אפייה, ליישר, לקרר ואחר
כך לחתוך לפסים או ריבועים. לגודל הכלי ממש אין משמעות: פשוט כדאי שגובה החטיפים
יהיה לא פחות מסנטימטר. הדרך השנייה היא לגלגל בין הידיים הרטובות כדורים
בגודל רצוי ולשטח טיפה על נייר האפייה. אמורות להתקבל מעין עוגיות. אני הכנתי את
שתי הגרסאות. התערובת מספיקה לקופסת פלסטיק מלבנית בינונית ולעוד 7-8 עוגיות.
בקיצור – ייצאו לכם די הרבה חטיפים מעולים.
מקררים תחילה על השיש ואחר כך מעבירים לקירור נוסף של כשעתיים במקרר.
חותכים ומגישים.
חותכים ומגישים.
אפשר לעטוף את החטיפים האלה ולהפוך למתנה בריאה, מזינה וטעימה.
ואפשר לאכול סתם ככה, בתור חטיף אנרגיה או קינוח חמוד. מומלץ לשמור אותם
במקרר בכלי אטום. הם יכולים לשרוד ככה די הרבה זמן, יותר משבועיים. מחוץ למקרר, בחום,
הם עלולים להפוך לדביקים. לי באופן אישי זה לא מפריע – הכי טעים ללקק את
כל חמאת הבוטנים והשוקולד מהאצבעות 🙂
במקרר בכלי אטום. הם יכולים לשרוד ככה די הרבה זמן, יותר משבועיים. מחוץ למקרר, בחום,
הם עלולים להפוך לדביקים. לי באופן אישי זה לא מפריע – הכי טעים ללקק את
כל חמאת הבוטנים והשוקולד מהאצבעות 🙂
ובשתי מילים – חובה לנסות. אז שיהיה בתאבון!
חטיפים טבעוניים עם שיבולת שועל, חמאת בוטנים ושוקולד
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 15-20 חטיפים בינוניים:
1 כוס סוכר
½ כוס קקאו איכותי
½ כוס חלב קוקוס
½ כוס שמן קוקוס
קמצוץ מלח
½ כוס חמאת בוטנים
3 כוסות שיבולת שועל שלמה
אופן הכנה:
- בסיר קטן על אש בינונית מבשלים תוך ערבוב את הסוכר, הקקאו, חלב
הקוקוס, שמן הקוקוס ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מביאים לרתיחה וממשיכים
לבשל תוך ערבוב 2-3 דקות נוספות אם רוצים חטיפים רכים, או 5-6 דקות אם מעדיפים
חטיפים קשים יותר. - מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים עד שהיא נמסה ומתאחדת עם תערובת
השוקולד. - מכבים את האש ומוסיפים לסיר את כל שיבולת השועל בבת אחת. מערבבים היטב
במשך 2-3 דקות עד שהיא מתכסה לגמרי בתערובת חמאת הבוטנים והשוקולד. - מעבירים את כל התערובת לכלי מרופד בנייר אפייה ומיישרים. לחלופין אפשר
לגלגל בין הידיים הרטובות כדורי התערובת בגודל רצוי ולהשטיח טיפה על נייר האפייה. - מקררים תחילה על השיש ואחרי זה כשעתיים במקרר.
- חותכים לפסים או ריבועים ומגישים.
- שומרים במקרר בכלי אטום.
הערות:
- אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר חום.
- אפשר להחליף את חלב הקוקוס בכל חלב אחר: שקדים / סויה/ אורז.
- אם אתם לא מסתדרים עם חמאת בוטנים, אפשר להכין בבית מחאת אגוזים,
שקדים או פיסטוקים: פשוט טוחנים את בחירת לבכם דק-דק במעבד מזון או בלנדר ומוסיפים
קצת שמן עד שמתקבלת תערובת משכתית במרקם חמאת בוטנים. אפשר להמתיק אותה עם מייפל.
0/5
(0 Reviews)
21 תגובות
נשמע טעים!
והפרזנטציה ממש חמודההה 🙂
תמיד התמונות אצלך כל כך מגרות…
אני צריכה לבדוק כמה שיבולת שועל נשארה לי עם כל מה שאני רוצה להכין מכל המתכונים החודש!
אפשר בלי סוכר? 🙂 או להחליף במייפל..?
הי דנה. אני חושבת שכאן לסוכר יש גם תפקיד "מדביק". אני אומרת "חושבת", כי לא ניסיתי להכין ללא. הייתי משאירה איזה חצי כוס ואת השאר מחליפה במייפל.
ספרי לי איך יצא 🙂
בחלב קוקוס את מתכוונת לחלב שאלפרו מוכרים בקרטונים/ למי קוקוס/ לקרם קוקוס? תודה רבה 🙂
הי, השתמשתי במוצר שנקרא coconut liquid, בעברית זה חלב קוקוס או נוזל קוקוס. הוא חלבי אבל ולא צלול
תודה רבה!
אם אשתמש בקווקר למרות שכתבת שלא זה יהרוס את המתכון?
חני, לא, זה לא יהרוס. פשוט המרקם יהיה יותר אחיד. וחוץ מזה את הקוואקר אפשר לבשל ממש כמה דקות, הוא מתבשל הרבה יותר מהר משיבולת שועל עבה. בהצלחה! ספרי לי איך יצא 🙂
האם אפשר להשתמש בחמאת שקדים קנויה (כמו שקדימון)?
הי אושרה, אני לא מכירה את המוצר הזה. אבל אם זה כמו חמאת בוטנים, רק משקדים – אז לגמרי. בהצלחה וספרי לי איך יצא 🙂
אם אין לי שמן קוקוס, ואני רוצה בלי חלבי, במה אני מחליפה?
הי, אי אפשר להכין את החטיפים האלה בגרסה הטבעונית ללא שמן קוקוס. אם לא משנה לך הקטע הטבעוני, את יכולה להחליף את השמן בחמאה
אפשר להשתמש בטחינה גולמית במקום חמאת בוטנים?
הי, אני לא ניסיתי.. אבל נראה לי שזה יכול לעבוד 🙂
היי, אם אני פחות מתחברת לקוקוס .. במה אפשר להחליף את הקוקוס והחלב קוקוס?
ואיך ניתן לעשות בגרסה פרווה?
הי. את חלב הקוקוס אפשר להחליף בשמנת צמחית. את שמן הקוקוס לא הייתי מחליפה בשום דבר. הוא זה שאחראי על התייצבות החטיפים. באופן תיאורטי גם מחמאה יכולה לעשות את העבודה, אבל אני פחות בקטע, אז לא ניסיתי.
היי, האם לדעתך אפשר לוותר על הסוכר?
לדעתי אפשר בהחלט להוריד את כמות הסוכר. לא הייתי מוותרת לגמרי.
הי, יש אפשרות להחליף את השיבולת שועל באגוזים קצוצים גס?
הי. בגדול כן, אבל אז בעצם אין צורך לבשל את התערובת בכלל