מאז המצאת ממתקים ללא סוכר והמבורגרים ללא בשר לא נרשמה תגלית מרעישה
וגאונית בסדר גודל של עוגת גבינה ללא גבינה. אני חשה את הבלבול וחוסר הנוחות שלכם
נוכח השם הזה שסותר את עצמו. אבל תחשבו: שבועות, החג הלבן, השתלטות מוחלטת של
מוצרי חלב על המקררים שלנו. ויחד עם זאת אוכלוסיות שלמות של אנשים שלא משתתפים
בחגיגה. פייר? ממש לא.
וגאונית בסדר גודל של עוגת גבינה ללא גבינה. אני חשה את הבלבול וחוסר הנוחות שלכם
נוכח השם הזה שסותר את עצמו. אבל תחשבו: שבועות, החג הלבן, השתלטות מוחלטת של
מוצרי חלב על המקררים שלנו. ויחד עם זאת אוכלוסיות שלמות של אנשים שלא משתתפים
בחגיגה. פייר? ממש לא.
החלטנו שהפעם כולם ישמחו ויהיו מרוצים. אז אם אתם טבעונים, לא החברים הטובים ביותר של לקטוז, או סתם אנשים
שלא אוהבים מוצרי חלב, העוגה הזו הולכת לסדר לכם את
החג ולצבוע אותו בלבן הכי נטול גבינה שיש. טוב, בעצם בלבן-סגול.
שלא אוהבים מוצרי חלב, העוגה הזו הולכת לסדר לכם את
החג ולצבוע אותו בלבן הכי נטול גבינה שיש. טוב, בעצם בלבן-סגול.
הצ'יזקייק הזה הוא 100% טבעוני, 100% נא (מלשון raw – לא אפוי) ו- 100% מהמם. הוא גם 100% פרווה, אם זה אקטואלי
למישהו בשבועות. אני לא אגיד 100% טעים, כי כמה פעמים אפשר להגיד "100%"
בפסקה אחת? אבל הוא טעים – חבל על הזמן! הכנתו פשוטה ולא מאתגרת. כל מה שצריך זה
בלנדר או מעבד מזון על-מנת לטחון את כל המרכיבים, ומצב רוח יצירתי.
למישהו בשבועות. אני לא אגיד 100% טעים, כי כמה פעמים אפשר להגיד "100%"
בפסקה אחת? אבל הוא טעים – חבל על הזמן! הכנתו פשוטה ולא מאתגרת. כל מה שצריך זה
בלנדר או מעבד מזון על-מנת לטחון את כל המרכיבים, ומצב רוח יצירתי.
כמו שכבר הבנתם, מקורו של הצבע הסגול בתוך העוגה הוא באוכמניות, ומעל
העוגה – בצמח חמוד שגדל ליד הבית שלי ונקרא בוגנוויליה. אז לא – הפרחים אינם
אכילים. לפחות אני לא טעמתי. הם כאן על תקן קישוט בשביל היופי בלבד. זה דבר לגיטימי ואני לא מתכוונת
להתנצל עליו 🙂 ועכשיו – לעבודה.
העוגה – בצמח חמוד שגדל ליד הבית שלי ונקרא בוגנוויליה. אז לא – הפרחים אינם
אכילים. לפחות אני לא טעמתי. הם כאן על תקן קישוט בשביל היופי בלבד. זה דבר לגיטימי ואני לא מתכוונת
להתנצל עליו 🙂 ועכשיו – לעבודה.
מתחילים מתחתית: טוחנים את כל המרכיבים
במעבד מזון או בלנדר עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה ודביקה. אם הצימוקים שלכם קשים
– משרים אותם 5 דקות במים חמים. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בניילון נצמד או
נייר אפייה (מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת או כמוני – ברינג עם סרט שקוף) ומהדקים היטב
בעזרת היד או תחתית כוס. מעבירים בינתיים למקרר.
במעבד מזון או בלנדר עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה ודביקה. אם הצימוקים שלכם קשים
– משרים אותם 5 דקות במים חמים. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בניילון נצמד או
נייר אפייה (מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת או כמוני – ברינג עם סרט שקוף) ומהדקים היטב
בעזרת היד או תחתית כוס. מעבירים בינתיים למקרר.
מכינים את שכבת מוס "הגבינה":
באותו מעבד המזון או הבלנדר טוחנים אגוזי קשיו שהושרו במים במשך לילה או לפחות 4 שעות
וסוננו היטב, מיץ לימון, סירופ מייפל / דבש, חלב קוקוס ומלח במשך כ-3-4 דקות עד
שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים 2/3 כוס של שמן קוקוס מומס (1) ומערבבים שוב. את
1/3 הכוס הנותר שומרים בינתיים בצד. מעבירים את המוס לקערה נפרדת.
באותו מעבד המזון או הבלנדר טוחנים אגוזי קשיו שהושרו במים במשך לילה או לפחות 4 שעות
וסוננו היטב, מיץ לימון, סירופ מייפל / דבש, חלב קוקוס ומלח במשך כ-3-4 דקות עד
שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים 2/3 כוס של שמן קוקוס מומס (1) ומערבבים שוב. את
1/3 הכוס הנותר שומרים בינתיים בצד. מעבירים את המוס לקערה נפרדת.
במעבד המזון (אפשר לא לשטוף בין לבין) או באמצעות בלנדר מוט טוחנים אוכמניות עד שמתקבלת מחית די חלקה. אני השתמשתי
באוכמניות קפואות. אם תשיגו טריות – עוד יותר טוב. מוסיפים לקערת הבלנדר את 1/3 הכוס של שמן
הקוקוס (2) וכחצי מכמות המוס, שהעברנו לפני כן לקערה נפרדת, ומערבבים שוב עד
שמתקבלת תערובת חלקה בצבע סגול. קלי קלות.
באוכמניות קפואות. אם תשיגו טריות – עוד יותר טוב. מוסיפים לקערת הבלנדר את 1/3 הכוס של שמן
הקוקוס (2) וכחצי מכמות המוס, שהעברנו לפני כן לקערה נפרדת, ומערבבים שוב עד
שמתקבלת תערובת חלקה בצבע סגול. קלי קלות.
זהו, אפשר להרכיב את העוגה. מוציאים את התחתית מהמקרר, יוצקים עליה את המוס
הלבן ומיישרים בעזרת מרית. יוצקים מעל במרווחים 6-7 כפיות גדושות של המוס הסגול
וטיפה מטביעים אותו. בעזרת קיסם עץ מערבבים את שני סוגי המוס ליצירת מראה שיש. מעל
יוצקים את שארית המוס הסגול ומיישרים בעזרת המרית. מכסים את התבנית בניילון נצמד
ומעבירים לקירור של כ- 5 שעות, עדיף לילה שלם. אחרי זה אפשר להוציא את העוגה
מהתבנית ללא חשש – היא תתנהג יפה ותהיה יציבה.
הלבן ומיישרים בעזרת מרית. יוצקים מעל במרווחים 6-7 כפיות גדושות של המוס הסגול
וטיפה מטביעים אותו. בעזרת קיסם עץ מערבבים את שני סוגי המוס ליצירת מראה שיש. מעל
יוצקים את שארית המוס הסגול ומיישרים בעזרת המרית. מכסים את התבנית בניילון נצמד
ומעבירים לקירור של כ- 5 שעות, עדיף לילה שלם. אחרי זה אפשר להוציא את העוגה
מהתבנית ללא חשש – היא תתנהג יפה ותהיה יציבה.
לקראת ההגשה מכינים קצפת קוקוס. אפשר
בעיקרון להסתדר בלעדיה, אבל איתה העוגה נראית עוד יותר חגיגית, לבנה כמו כלה. לא
צילמתי את התהליך, כי כשמכינים את הקצפת הזאת צריך לפעול מהר כל עוד היא קרה. מצננים פחית קרם קוקוס (החל מ- 20% שומן) במקרר למשך לילה לפחות. מוציאים אותה מבלי לנער, פותחים ומעבירים לקערה רק את החלק המוצק
מלמעלה, ללא הנוזל. מוסיפים אבקת סוכר ותמצית ווניל ומקציפים בעזרת מיקסר כ-5 דקות
עד שנוצרת קצפת עבה.
בעיקרון להסתדר בלעדיה, אבל איתה העוגה נראית עוד יותר חגיגית, לבנה כמו כלה. לא
צילמתי את התהליך, כי כשמכינים את הקצפת הזאת צריך לפעול מהר כל עוד היא קרה. מצננים פחית קרם קוקוס (החל מ- 20% שומן) במקרר למשך לילה לפחות. מוציאים אותה מבלי לנער, פותחים ומעבירים לקערה רק את החלק המוצק
מלמעלה, ללא הנוזל. מוסיפים אבקת סוכר ותמצית ווניל ומקציפים בעזרת מיקסר כ-5 דקות
עד שנוצרת קצפת עבה.
מוציאים
את העוגה מהמקרר, חולצים אותה מהתבנית, מזלפים או מורחים מעל שכבה נדיבה של הקצפת
ומקשטים באוכמניות ופיסטוק קצוץ. וכמובן – בענף בוגנוויליה 🙂
את העוגה מהמקרר, חולצים אותה מהתבנית, מזלפים או מורחים מעל שכבה נדיבה של הקצפת
ומקשטים באוכמניות ופיסטוק קצוץ. וכמובן – בענף בוגנוויליה 🙂
חותכים ומגישים. בעיקרון משולשים יכולים להיות יותר קטנים, כי העוגה
הזו די כבדה. יש לה גם נוכחות וגם משקל – זאת עוגת חג אמיתית ללא פשרות.
הזו די כבדה. יש לה גם נוכחות וגם משקל – זאת עוגת חג אמיתית ללא פשרות.
כבר ציינתי שהיא טעימה, טענתי שהיא מהממת. באחד משיריו ארקדי דוכין
אומר: "כי נאמר כבר הכל, אין לי מה להוסיף לזה". ברור שהוא לא התכוון לעוגה
שלי או לעוגות בכלל, אבל אני כרגע מאוד מסכימה איתו. צריך פשוט להפסיק לדבר ולפרוש בשיא. עם פרוסת
הצ'יזקייק ללא גבינה ביד. שיהיה חג שמח וטעים!
אומר: "כי נאמר כבר הכל, אין לי מה להוסיף לזה". ברור שהוא לא התכוון לעוגה
שלי או לעוגות בכלל, אבל אני כרגע מאוד מסכימה איתו. צריך פשוט להפסיק לדבר ולפרוש בשיא. עם פרוסת
הצ'יזקייק ללא גבינה ביד. שיהיה חג שמח וטעים!
עוגת גבינה טבעונית עם אוכמניות
אז מה היה לנו?
מרכיבים לתחתית (תבנית עגולה 18-20 ס"מ):
1 כוס (135 גרם) שקדים לא קלויים
1/2 כוס (60 גרם) אגוזים
2/3 כוס (120 גרם) צימוקים בהירים
¼ כוס (25 גרם) שבבי קוקוס
כפית תמצית / משחת וניל
קמצוץ מלח
1 כפית מים במידת הצורך
מרכיבים לשכבת מוס:
3 כוסות אגוזי קשיו (כ- 400 גרם) לא קלוי מושרה לפחות 4 שעות ומסונן
¾ כוס מיץ לימון (2 לימונים קטנים)
1/2 כוס מייפל / דבש
1/2 כוס חלב קוקוס
קמצוץ מלח
2/3 כוס שמן קוקוס מומס (1)
1/3 כוס שמן קוקוס מומס (2)
כוס אוכמניות קפואות
מרכיבים לשכבת קצפת קוקוס (אופציונלי):
פחית קרם קוקוס לאחר קירור (לפחות 20% שומן)
4 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית ווניל
חופן אוכמניות קפואות לקישוט (אופציונלי)
חופן פיסטוק קצוץ לקישוט (אופציונלי)
אופן הכנה:
- מכינים את התחתית: אם הצימוקים קשים –
משרים אותם 5 דקות במים חמים. במעבד מזון / בלנדר טוחנים את כל המרכיבים עד שמתקבלת
תערובת פירורית דקה ודביקה. מעבירים אותה לתבנית מרופדת בניילון נצמד או נייר
אפייה (מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת או רינג עם סרט שקוף) ומהדקים היטב. מעבירים
למקרר. - מכינים את שכבת מוס "הגבינה":
באותו מעבד המזון / הבלנדר טוחנים את אגוזי קשיו שהושרו במים במשך לילה או לפחות 4
שעות וסוננו היטב, את מיץ הלימון, סירופ המייפל / הדבש, חלב הקוקוס והמלח במשך
כ-3-4 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את שמן הקוקוס המומס (1)
ומערבבים שוב. מעבירים את המוס לקערה נפרדת. - במעבד המזון (אפשר לא לשטוף בין לבין)
או באמצעות בלנדר מוט טוחנים את האוכמניות עד שמתקבלת מחית די חלקה. - מוסיפים לקערת הבלנדר את שמן הקוקוס
(2) וכחצי מכמות המוס ומערבבים שוב עד שמתקבל מוס חלק בצבע סגול. - מרכיבים את העוגה: מוציאים את התחתית
מהמקרר, יוצקים עליה את המוס הלבן ומיישרים בעזרת מרית. יוצקים מעל במרווחים 6-7
כפיות של המוס הסגול וטיפה מטביעים אותו. בעזרת קיסם עץ מערבבים את שני סוגי המוס
ליצירת מראה שיש. מעל יוצקים את שארית המוס הסגול ומיישרים בעזרת המרית. - מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים
לקירור של כ- 8 שעות, עדיף לילה שלם. - לקראת ההגשה מכינים את הקצפת: מצננים את פחית קרם הקוקוס במקרר למשך לילה לפחות. מוציאים אותה מבלי לנער, פותחים ומעבירים לקערה רק את החלק המוצק
מלמעלה, ללא הנוזל. מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים בעזרת מיקסר כ-5
דקות עד שנוצרת קצפת עבה. - מוציאים את העוגה מהמקרר, חולצים אותה
מהתבנית, מורחים מעל שכבה נדיבה של הקצפת ומקשטים באוכמניות והפיסטוק הקצוץ. - שומרים במקרר בכלי אטום. מגישים
בטמפרטורת החדר.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים שאוהבים. סה"כ – כוס וחצי.
- אפשר להשתמש בצימוקים כהים, אבל אז תחתית העוגה תהיה כהה יותר.
- אפשר להשתמש או בסירופ מייפל, או בדבש.
מייפל היא הבחירה הטבעונית למהדרין. - השתמשתי ברינג בקוטר 18 ס"מ, אבל המתכון
מתאים גם לתבנית 20 ס"מ, פשוט העוגה תהיה קצת פחות גבוהה. - את אגוזי קשיו מומלץ להשרות במים לפחות
במשך 4 שעות, עדיף לילה שלם. כך יהיה יותר קל לטחון אותם במעבד המזון, ומרקם העוגה
יהיה ממש חלק. תקפידו לסנן היטב את המים. - אפשר להשתמש בכל פירות יער שאוהבים: גם
טריים וגם מוקפאים. - צורת הרכבת העוגה היא בגדר המלצה בלבד. אפשר לעשות שתי שכבות נפרדות –
לבנה וסגולה, או לעשות את כל העוגה במראה שיש בלי השכבה הסגולה מלמעלה. תהיו
יצירתיים. - אפשר לוותר לגמרי על שכבת קצפת הקוקוס. אם רוצים – אפשר להשתמש בקצפת
צמחית.
0/5
(0 Reviews)
76 תגובות
את אלופה, נראה מהמם!
ואוו עוגה מהממת!
כל הכבוד על האתגר 🙂
זהו. הרגת אותי.
חשבתי שהטבעונית הקודמת היתה השיא אבל העוגה הזו – סגולה! ואני כל כך אוהבת סגול!
אני אחלום על הסגול הזה בלילה…
מה מייצב אותה, השמן קוקוס? היא לא יוצאת במרקם שומני?
הי סיגל. נכון – מה שמייצב את העוגה זה בעיקר שמן קוקוס. מכיוון שהוא מתגבש בקירור וגם לא נמס בטמפרטורת החדר, העוגה אינה שומנית.
וואו.
כשראיתי את התמונה חשבתי שזו תהיה עוד עוגה עם כל מיני שמנת צמחית ומעדן סויה צמחי. אבל היא גם מתפוצצת מבריאות!
חייבת לנסות (כולל הבוגונוויליאה!)
איזה כיף 🙂 בהצלחה! אשמח לראות איך יצא
איזה כיף! גם עוגה טבעונית, גם ללא כימיקלים, גם יפייפיה ואני בטוחה שטעימה בטירוף. זו בהחלט הולכת להיות העוגה שלי לחג הקרוב! תמו חיפושיי.
מיכל, תודה וחג שמח! ספרי לי איך יצא 🙂
מדהימה!! לקחת על עצמך אתגר לא פשוט ויצא לך מושלם!! הצבע הסגול מטריףףף
איזה יופי, גם עוגה טבעונית וגם ללא גלוטן וממרכיבים בריאים !!! תודה על מתכון נפלא, הוא בטוח ינוסה בקרוב �� לינדה.
איזה עוגבה יפיפיה! אולי אחד העוגות RAW אכי יפים שראיתי!
נהדר.
יש למה לחכות בשבוע הקרוב.
D!
תודה על המתכון המהמם! נראה לך שניתן להכין כמה ימים מראש ולשמור במקפיא?
תודה רבה ולשאלתך – בהחלט ניתן להכין מראש, להקפיא ולהעביר למקרר לילה לפני הגשה. כמובן ללא שכבת הקצפת והקישוט – אותם צריך להכין ממש לקראת ההגשה.
הי, טעמתי כבר את העוגה ויצא מ ד ה י ם!! הולכת לנסות מחר..
שאלה קטנה- מה ההבדל בין חלב הקוקוס שבשכבת המוס לבין הקרם קוקוס של הקצפת?
ההבדל באחוזי שומן. בהצלחה עם העוגה!
זה נראה נהדר!
אפשר להשתמש בתחתית עם שקדים טחונים לאבקה מראש?
הי אהובה, בעיקרון אין בעיה, אבל המרקם יהיה מאוד חלק. אני אישית מעדיפה להרגיש את הצ'אנקס.
היי כמה זמן אפשר לשמור במקפיא ? מחכה כבר להכין מחרתיים
הי דנה, אני מניחה שעד שלושה ימים. אחר כך אפשר להעביר למקרר.
מקסים .טחנתי מלא זמן את הפרות יער ,אבל,עדין מרגישים גרגירים.מה עושים?
הי, אם זה מפריע לך, תעבירי דרך מסננת. בהצלחה!
מישהו ספר את הקלוריות???
אני בטוחה שאת. ורק את.
הגעת לבלוג שכולו קינוחים. בקינוח יש קלוריות. כאן נגמר הדיון. תודה כל תרומתך
היי 🙂 נראה מדהים!
לא אספיק לקנות חלב קוקוס לשכבת מוס הגבינה. באיזה רכיב אפשר להחליף כך שלא יכלול סוכר מעובד? האם אפשר במקום פשוט לשים מים? או אולי אופציות אחרות? תודה! (קרם קוקוס יש לי אבל הוא יהיה לשכבה האחרונה)
הי קארין, תודה רבה!
אפשר להחליף את חלב הקוקוס בכל חלב צמחי אחר: סויה, שקדים, אורז.. אפשר גם להשתמש במים, אבל אז תצטרכי לטעום ולתקן את הטעם. אולי להוסיף יותר מייפל וכו׳. בהצלחה! ספרי לי איך יצא 🙂
תודה 🙂 ובמה עדיף לטחון את הרכיבים? במעבד או בלנדר? במה את השתמשת? הבנתי שיש קצת הבדלים, אולי אני סתם קטנונית
אני משתמשת במעבד מזון. חשוב שיהיה מכשיר חזק ויוכל לטחון את הקשיו לכדי מסה חלקה.
הי!! העוגה מעלפת! רציתי לשאול-אפשרי להחליף את שמן הקוקוס? אצלנו בבית לא מתים על קוקוס והוא גם די יקר… תודה😍
הי מיכל, במקרה הזה לצערי אי אפשר. שמן קוקוס בניגוד לשמנים צמחיים אחרים יודע להתגבש בקירור (ולכן מחליף חמאה), וזה מה שאנחנו מחפשים כאן.
היי אולגה, אחת העוגות היפות שראיתי 🙂
שאלה,יש לי תבנית 26ס"מ מה את אומרת להכפיל ב1.5 ?
תודה רבה!
כן, 1.5 או אפילו 2. מקסימום – תיצא לך עוגה גבוהה יותר 🙂
בהצלחה!
תודה וחג שמח(:
חג שמח!
הי אולגה, האם ניתן לוותר על אבקת הסוכר? או שיש תחליף? אולי סוכר קוקס? תודה טל
הי טל. במקרה הזה לסוכר יש רק פונקציה של המתקה. כלומר במקרה הכי גרוע שכבת הקצפת לא תהיה מתוקה. אני מניחה שאפשר להשתמש בסוכר קוקוס. לא ניסיתי, אבל לא אמורה להיות בעיה. בהצלחה וחג שמח!
האם אפשר במקום צימוקים חמוציות מיובשות?
כן, לגמרי. בהצלחה וחג שמח! 🙂
היי אולגה! האם ניתן להחליף את חלב הקוקוס בשכבת המוס בחלב אורז?
הי מאיה, כן. אולי תצטרכי להוסיף קצת יותר שמן קוקוס בגלל הבדל באחוזי שומן. בהצלחה!
הי…האם ניתן להחליף את הצימוקים בתמרים?
כן, לגמרי
היי אולגה
יש אפשרות להכין עוגת גבינה קרה רגילה, עם גבינות וג׳לטין ולשלב את האוכמניות במלית כמו שכתוב כאן במתכון? זה ישתלב מבחינת חומרים לדעתך? פשוט ממש אהבתי את הדוגמא שהסגול מתערבב באופן טבעי עם הלבן של הגבינה. תודה על העזרה
כן בוודאי.
איזה כיף תודה!
רגע, אז עדיין לטחון בבלנדר אוכמניות, להוסיף שמן קוקוס ולערבב עם מלית הגבינה?
הכנתי את העוגה לכבוד פורים לאמא שלי שאלרגית לחלב ומוצריו והיה פשוט מדהים!! כולם נהנו מהעוגה וזללו אותה תוך דקות! תודה רבה על המתכון המעלף. אין ספק שהוא ברשימת מתכונים שלי
הי אורטל, כמה כיף לשמוע 🙂
תודה רבה וחג שמח!
היי אולגה,
אני מכינה את העוגה יום לפני הארוחה וצריכה לנסוע שעתיים באוטו איתה.
האם לדעתך העוגה תחזיק מעמד?
ואם כן האם כשאני מגיעה להכניס למקרר או לפריז?
תודה רבה!
ענת
הי. תקפיאי אותה לפני, וכשתגיעי תראי מה שלומה. היא אמורה להיות בסדר. אפשר להכניס למקרר
הי אולגה,
העוגה נראית מעולה! אני רוצה לנסות להכין אטתה לשבועות.
בשל מגבלות שמירת שבת- את חושבת שאפשר להכין את העוגה, לשים עליה את קצפת הקוקוס ולשמור יומיים במקרר, או שעדיף לוותר על הקצפת?
הי? תודה רבה! עדיף לוותר על הקצפת או לנסות להכין ברגע אחרון 🙂 בהצלחה וחג שמח!
אולגה יקרה,
כבר עשיתי אותה לפסח והמשפחה השתגעה עליה! אין ספק שזו עוגה טבעונית מנצחת.
רוצה להכין אותה שוב היום ואין לי מספיק זמן להשריית הקשיו – יש פתרון?
תודה, מלי
הי מלי, תודה רבה. כמה זמן יש? תשרי כמה שיותר! חובה לרכך אותם קצת
יכולה לתת גג שעתיים.
כמה שיש לך. נסי מים חמימים. בהצלחה!
היי אולגה, מתכננת להכין את העוגה מחר ויש לי תהיות:
האם ניתן להשתמש בקרם קוקוס במקום חלב קוקוס לשכבת הקשיו?
האם ניתן להשתמש בחמאת קקאו מומסת במקום שמן הקוקוס?
הי כרמל.התשובות הן כן וכן 🙂 בהצלחה וספרי לי איך יצא לך
היי מיכל, תודה על המתכון לעוגה המדהימה! אם אני מעוניינת להחליף את חלב הקוקוס בחלב סויה איך אני ממירה את הכמיות? כמה חלב סויה לשים במקום החלב קוקוס?
תודה 😃
הי ורד. שמי אולגה, נעים מאוד 🙂
אפשר להמיר, באותה הכמות. הייתי מוסיפה עוד 2 כפות שמן קוקוס, כדי להשלים את אחוזי השומן. בהצלחה
שלום לך:)
אז בהתרגשות גדולה אני כבר שבוע מתכננת להכין את העוגה לקראת ארוחת החג בשבת.
אז הכנתי אותה כבר היום (שישי) ואני תוהה מתי להכין את הקצפת.
יש לנו נסיעה של כחצי שעה למקום המפגש.
כדי להכין מחר בצהריים ולשמור במקרר, לסוע ואז שוב להכניס למקרר?
להכין את הקצפת ממש בסמוך לאכילת העוגה נשמע לי מסורבל עם כל התכנסות המשפחה והתנועה במטבח
הי יעל, איזה כיף לשמוע! עכשיו אני מתרגשת יחד איתך 🙂 את חייבת לצלם לי :))
לגבי השאלה: הכי טוב כמובן להכין בסמוך להגשה. אבל אם אין ברירה – אפשר גם לפני. שווה לשקול שימוש באינסטנט פודינג. בהצלחה וחג שמח!
בטוח אצלם! והקצפת לא תשרוד אם תוכן מראש? מה בעצם צפוי לקרות לה?
היא עלולה ליפול ולהיות פחות פלאפית..
היי אולגה, העוגה נראית מהמם ומתרגשת להכין אותה. אני יכולה להחליף את החלב קוקס בנוזל קוקוס (התבלבלתי וקניתי את זה במקום) יש לי גם קרם קוקוס אגב – מה כדאי?
הי צופיה. תודה רבה. אם נוזל הקוקוס שלך לא שקוף, אלא חלבי, זה מה שאת צריכה. אם הוא שקוף, זה לא מתאים. וגם קרם קוקוס מתאים. בהצלחה וספרי לי איך יצא 🙂
תודה רבה! אגב כתוב חצי כוס חלב קוקוס – כמה זה בגרם? אם אני משתמשת בקרם קוקוס להוריד בכמות?
חצי כוס זה 120 מ"ל. לא יודעת כמה זב בגרם 🙂 ולא צריך להוריד בכמות.
הכנתי את העוגה ליום הולדתה של אחותי הטבעונית, מתכון מעולה! לא הייתי קוראת לה "גבינה" הקרם הוא לגמרי קשיו-קוקוס…
העוגה יפה, טעימה, וחוסלה לגמרי!
תודה!
חבל שאין אפשרות להעלות פה תמונות … 🙂
הי לילך, שמחה שאהבתם 🙂 מוזמנת להעלות את התמונות בדף הפייסבוק של הבלוג או בדף האינסטגרם
העוגה נראית 🔥
במה אפשר להמיר את הקשיו ?
תודה מראש
תודה רבה! אי אפשר להחליף את הקשיו – הוא בסיס העוגה..
מתכון מהמם! יש תחליף לקוקוס למי שלא אוהבת את הטעם?
תודה רבה. הטעם לא מעוד מורגש, אבל אפשר להמיר גם בשמנת צמחית.