החודש מנטקה שיחקו אותה עם חומר הגלם לאתגר הבלוגרים ובחרו בדובדבנים –
פרי שכולו השראה וטעם. מכיוון שאני גולשת שוב על הגל הטבעוני, החלטתי לטבען את אחד
מקינוחי הדובדבנים הקלאסיים – עוגת יער שחור.
פרי שכולו השראה וטעם. מכיוון שאני גולשת שוב על הגל הטבעוני, החלטתי לטבען את אחד
מקינוחי הדובדבנים הקלאסיים – עוגת יער שחור.
הגרסה הלא טבעונית כוללת בין השאר קצפת ומתאפיינת בשלושה צבעים
עיקריים – לבן, חום שוקולד ואדום. השתדלתי לשמור על קווי הדימיון הכלליים האלה,
כולל הוספת שבבי שוקולד במרכז העוגה. אני מאוד מרוצה מהתוצאה 🙂
עיקריים – לבן, חום שוקולד ואדום. השתדלתי לשמור על קווי הדימיון הכלליים האלה,
כולל הוספת שבבי שוקולד במרכז העוגה. אני מאוד מרוצה מהתוצאה 🙂
בגדול העוגה מורכבת ממצרכים מאוד זמינים, כאלה שגם ככה נמצאים בכל
בית, או שניתן בקלות להשיגם. אחד ממוצרי החובה עבור כל מי שמכין קינוחים טבעוניים
הוא שמן קוקוס. זה מוצר מעולה שמחליף נהדר חמאה או שמן צמחי שלא מתגבש בקירור. אני
משתמשת בשמן קוקוס אורגני לא מזוכך.
בית, או שניתן בקלות להשיגם. אחד ממוצרי החובה עבור כל מי שמכין קינוחים טבעוניים
הוא שמן קוקוס. זה מוצר מעולה שמחליף נהדר חמאה או שמן צמחי שלא מתגבש בקירור. אני
משתמשת בשמן קוקוס אורגני לא מזוכך.
מכיוון שמדובר בעוגה שלא דורשת
אפייה, הכנתה מאוד פשוטה ולא מאתגרת. צריך רק מעבד מזון או בלנדר טוב, וטיפה
סבלנות בזמן שמרכיבי העוגה השונים מתגבשים במקרר. נתחיל?
אפייה, הכנתה מאוד פשוטה ולא מאתגרת. צריך רק מעבד מזון או בלנדר טוב, וטיפה
סבלנות בזמן שמרכיבי העוגה השונים מתגבשים במקרר. נתחיל?
יום לפני מומלץ לעשות את שתי הפעולות הבאות: לגלען דובדבנים ולהשרות
אותם ביין אדום מתוק (אני השתמשתי ביין דובדבנים שנקרא "קירש"), ולהשרות
קשיו בכמות גדולה של מים.
אותם ביין אדום מתוק (אני השתמשתי ביין דובדבנים שנקרא "קירש"), ולהשרות
קשיו בכמות גדולה של מים.
מתחילים את הכנת העוגה מהתחתית: במעבד מזון / בלנדר טוחנים את כל
המרכיבים למעט קקאו עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה ודביקה. אם צימוקים קשים, אפשר
להשרות אותם לכמה דקות במים חמים. מוסיפים קקאו ומערבבים שוב עד שהוא נטמע
בתערובת. מעבירים אותה לתבנית מרופדת בניילון נצמד או נייר אפייה, מהדקים היטב ומעבירים
למקפיא לפחות לחצי שעה. אני השתמשתי ברינג בקוטר 16 ס"מ מרופד בשקף, וממליצה
לכם, אם אין לכם רינג, להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת.
המרכיבים למעט קקאו עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה ודביקה. אם צימוקים קשים, אפשר
להשרות אותם לכמה דקות במים חמים. מוסיפים קקאו ומערבבים שוב עד שהוא נטמע
בתערובת. מעבירים אותה לתבנית מרופדת בניילון נצמד או נייר אפייה, מהדקים היטב ומעבירים
למקפיא לפחות לחצי שעה. אני השתמשתי ברינג בקוטר 16 ס"מ מרופד בשקף, וממליצה
לכם, אם אין לכם רינג, להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת.
מכינים מוס: במעבד המזון / הבלנדר
טוחנים אגוזי קשיו שהושרו במים במשך לילה או לפחות 4 שעות וסוננו היטב, סירופ
מייפל / דבש וחלב קוקוס במשך כ-3-4 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים שמן
קוקוס מומס (בקיץ הוא גם ככה שומר על מצבו הנוזלי) ומערבבים שוב. מעבירים את ¾
המוס לקערה נפרדת. ממיסים שוקולד במיקרוגל או על באן מרי ומוסיפים ל- ¼ המוס
שבקערת הבלנדר. מערבבים עד שכל השוקולד נטמע בתערובת.
טוחנים אגוזי קשיו שהושרו במים במשך לילה או לפחות 4 שעות וסוננו היטב, סירופ
מייפל / דבש וחלב קוקוס במשך כ-3-4 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים שמן
קוקוס מומס (בקיץ הוא גם ככה שומר על מצבו הנוזלי) ומערבבים שוב. מעבירים את ¾
המוס לקערה נפרדת. ממיסים שוקולד במיקרוגל או על באן מרי ומוסיפים ל- ¼ המוס
שבקערת הבלנדר. מערבבים עד שכל השוקולד נטמע בתערובת.
מרכיבים את העוגה: מסננים היטב את
הדובדבנים. מוציאים את התחתית מהמקרר ומסדרים מעליה כמות רצויה של הדובדבנים. אני
שמתי 16 בכל שכבה. שומרים בצד כ- ½ כוס של המוס הלבן ואת השאר יוצקים מעל הדובדבנים
ומיישרים בעזרת מרית. מסדרים מעל שכבה נוספת של הדובדבנים, יוצקים מעליהם את מוס
השוקולד ומיישרים. שומרים בצד כף גדושה של המוס הלבן (לצורך קישוט, לא חובה אם לא
בא לכם), יוצקים מעל שכבת השוקולד את שארית המוס הלבן ומיישרים. עוטפים את התבנית
בניילון נצמד ומעבירים לקירור של כ- 4 שעות, עדיף לילה שלם.
הדובדבנים. מוציאים את התחתית מהמקרר ומסדרים מעליה כמות רצויה של הדובדבנים. אני
שמתי 16 בכל שכבה. שומרים בצד כ- ½ כוס של המוס הלבן ואת השאר יוצקים מעל הדובדבנים
ומיישרים בעזרת מרית. מסדרים מעל שכבה נוספת של הדובדבנים, יוצקים מעליהם את מוס
השוקולד ומיישרים. שומרים בצד כף גדושה של המוס הלבן (לצורך קישוט, לא חובה אם לא
בא לכם), יוצקים מעל שכבת השוקולד את שארית המוס הלבן ומיישרים. עוטפים את התבנית
בניילון נצמד ומעבירים לקירור של כ- 4 שעות, עדיף לילה שלם.
בזמן הקירור אפשר להכין שבבי שוקולד: ממיסים שוקולד על באן מרי או במיקרוגל ומורחים בשכבה
דקה על הצד ההפוך של תבנית אפייה או כל משטח חלק ועמיד. מכניסים למקרר לחצי שעה
לפחות, עד שהשוקולד מתקרר לחלוטין. מוציאים ומגרדים שבבים בעזרת שפכטל או סכין.
שומרים במקרר עד השימוש.
דקה על הצד ההפוך של תבנית אפייה או כל משטח חלק ועמיד. מכניסים למקרר לחצי שעה
לפחות, עד שהשוקולד מתקרר לחלוטין. מוציאים ומגרדים שבבים בעזרת שפכטל או סכין.
שומרים במקרר עד השימוש.
לקראת הגשה יוצרים את הקישוט: מוציאים
את העוגה מהמקרר, חולצים אותה מהתבנית, מזלפים 8 תלוליות של שוקולד מומס, מעליהן
תלוליות של המוס הלבן ששמרנו בצד, מניחים על כל תלולית דובדבן עסיסי ומפזרים במרכז
העוגה את שבבי השוקולד.
את העוגה מהמקרר, חולצים אותה מהתבנית, מזלפים 8 תלוליות של שוקולד מומס, מעליהן
תלוליות של המוס הלבן ששמרנו בצד, מניחים על כל תלולית דובדבן עסיסי ומפזרים במרכז
העוגה את שבבי השוקולד.
זהו, העוגה מוכנה. אני לא יודעת אם
תאמינו או לא, אבל להכין אותה הרבה יותר קל, מאשר לכתוב ולתאר את אופן הכנתה.
תאמינו או לא, אבל להכין אותה הרבה יותר קל, מאשר לכתוב ולתאר את אופן הכנתה.
זאת עוגה שווה-שווה: יפה למראה ונעימה לחיך. היא טבעונית, מה שאומר
שהיא גם פרווה, ונטולת גלוטן. נצלו את עונת הדובדבנים הקצרה כדי להכין אותה, ואל
תשכחו לספר לי איך יצא 🙂 בתאבון!
שהיא גם פרווה, ונטולת גלוטן. נצלו את עונת הדובדבנים הקצרה כדי להכין אותה, ואל
תשכחו לספר לי איך יצא 🙂 בתאבון!
עוגת יער שחור טבעונית
אז מה היה לנו?
מרכיבים לדובדבנים
"שיכורים":
"שיכורים":
2-3 כוסות דובדבנים, מגולענים
½ כוס יין אדום מתוק "קירש"
מרכיבים לתחתית (רינג 16 ס"מ):
100 גרם אגוזים (כוס)
60 גרם צימוקים (1/3 כוס)
כפית מייפל / דבש
כפית קקאו
קמצוץ מלח
מרכיבים למוס:
3 כוסות קשיו (כ- 400 גרם) לא קלוי, מושרה לפחות 4 שעות ומסונן
½ כוס מייפל / דבש
½ כוס חלב קוקוס
1 כוס
שמן קוקוס של כרם
שמן קוקוס של כרם
50 גרם שוקולד מריר
מרכיבים לשבבי השוקולד:
50 גרם שוקולד מריר
8 דובדבנים לקישוט
אופן הכנה:
- מגלענים את הדובדבנים ומשרים אותם ביין
אדום מתוק במשך כשעתיים, עדיף לילה שלם. - מכינים את התחתית: אם הצימוקים קשים –
משרים אותם 5 דקות במים חמים. במעבד מזון / בלנדר טוחנים את כל המרכיבים למעט
הקקאו עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה ודביקה. מוסיפים את הקקאו ומערבבים שוב עד
שהוא נטמע בתערובת. מעבירים אותה לתבנית מרופדת בניילון נצמד או נייר אפייה (מומלץ
להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת או רינג עם סרט שקוף) ומהדקים היטב. מעבירים למקפיא
לפחות לחצי שעה. - מכינים את המוס: במעבד המזון / הבלנדר
טוחנים את אגוזי קשיו שהושרו במים במשך לילה או לפחות 4 שעות וסוננו היטב, את
סירופ המייפל / הדבש וחלב הקוקוס במשך כ-3-4 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מוסיפים את שמן הקוקוס המומס ומערבבים שוב. מעבירים את ¾ המוס לקערה נפרדת. - ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן
מרי ומוסיפים ל- ¼ המוס שבקערת הבלנדר. מערבבים עד שכל השוקולד נטמע בתערובת. - מרכיבים את העוגה: מסננים היטב את
הדובדבנים. מוציאים את התחתית מהמקרר ומסדרים מעליה כמות רצויה של הדובדבנים (אצלי
– 16). שומרים בצד כ- ½ כוס של המוס הלבן ואת השאר יוצקים מעל הדובדבנים ומיישרים
בעזרת מרית. מסדרים מעל שכבה נוספת של הדובדבנים, יוצקים מעליהם את מוס השוקולד
ומיישרים. שומרים בצד כף גדושה של המוס הלבן (לצורך קישוט, לא חובה), יוצקים מעל שכבת
השוקולד את שארית המוס הלבן ומיישרים. - עוטפים את התבנית בניילון נצמד
ומעבירים לקירור של כ- 4 שעות, עדיף לילה שלם. - מכינים את שבבי השוקולד: ממיסים את
השוקולד על באן מרי או במיקרוגל ומורחים בשכבה דקה על הצד ההפוך של תבנית אפייה או
כל משטח חלק ועמיד. מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות, עד שהשוקולד מתקרר לחלוטין.
מוציאים ומגרדים שבבים בעזרת שפכטל או סכין. שומרים במקרר עד השימוש. - לקראת ההגשה יוצרים את הקישוט: מוציאים
את העוגה מהמקרר, חולצים אותה מהתבנית, מזלפים תלוליות של שוקולד מומס, מעליהן
תלוליות של המוס, מניחים על כל תלולית דובדבן ומפזרים במרכז העוגה את שבבי
השוקולד. - שומרים במקרר בכלי אטום. מגישים
בטמפרטורת החדר.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל סוג של
אגוזים שאוהבים. - אפשר להשתמש בצימוקים בהירים או כהים,
זה לא משמעותי. - אפשר להשתמש בדובדבנים רגילים ולא
"שיכורים". לדעתי, תוספת האלכוהול מאוד תורמת לטעם העוגה. אפשר להשתמש
בכל סוג יין אדום מתוק או אלכוהול אחר שאוהבים. - אפשר להשתמש או בסירופ מייפל, או בדבש.
מייפל היא הבחירה הטבעונית למהדרין. - את אגוזי קשיו מומלץ להשרות במים לפחות
במשך 4 שעות, עדיף לילה שלם. כך יהיה יותר קל לטחון אותם במעבד המזון, ומרקם העוגה
יהיה ממש חלק. תקפידו לסנן היטב את המים. - אם רוצים שכבת שוקולד כהה ושוקולדית
יותר, תוסיפו בשלב מס' 4 כפית או שתיים של קקאו. - צורת הרכבת העוגה היא בגדר המלצה בלבד.
אני ניסיתי לשמור על קווי דימיון כלליים עם עוגת יער שחור קלאסית. אפשר לשחק עם
השכבות והכמויות איך שבא לכם – תהיו יצירתיים.
0/5
(0 Reviews)
13 תגובות
היער השחור מעולם לא נראה מפתה יותר 🙂 . עושה חשק לרוץ ולקנות דובדבנים
מדליק! אוהבת את היצירתיות שלך במתכונים טבעוניים ♥
ואוו כמה שהיא יפה! 🙂
נראה סוף הדרך. אני אנסה…..
יעל, תודה רבה! אשמח לשמוע (וגם לראות) איך יצא לך 🙂
אם אין דודבנים טריים, אפשר להשתמש מדובדבנים מקופסה?
אם כן, האם בכל זאת צריך להשרות בקירש?
תודה רבה!
הי מיכל, אפשר דובדבנים מהקופסה. לגבי קירש – זה אופציונלי. בהצלחה!
היי נראה טוב
האם אפשר להכין את השכבות אחת על השניה? אין לי מספר תבניות..
הי, את כל העוגה מכינים בתבנית אחת 🙂
נראה מעולה!
האם אפשר להמיר את הקשיו במרכיב אחר?
הי יעלה, תודה רבה! במתכון הזה קשיו הוא המרכיב הראשי, אז אי אפשר להחליף אותו.
הי, אפשר להשתמש בטופו כלשהו במקום בקשיו? אם כן, איזה סוג? שואלת מבחינה קלורית וכלכלית 🙂 יודעת שזה לא ייצא אותו דבר
הי אלן, אי אפשר לעשות החלפה אחד על אחד. קשיו וטופו עובדים שונה ולא מחליפים אחד את השני. יש לי בבלוג מתכונים עם טופו וגבינת סויה שאולי יהיו שימושיים.