פאדג’ שוקולד וחמאת בוטנים

מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2015
פאדג' שוקולד וחמאת בוטנים
חלב מרוכז הוא אחד הממתקים האהובים על כל מי שגדל
בברית המועצות לשעבר, אם לא ה. אני בכוונה קוראת לו “ממתק” ולא
“חומר גלם”, כי בתור ילדים היינו אוכלים אותו כמו שהוא: או עם כף, או
פשוט מחוררים שני חורים במכסה ושותים ישירות מהפחית. אחחח, איפה חילוף החומרים המהיר ההוא? 🙂
פאדג' שוקולד וחמאת בוטנים
הזיכרון הזה עלה לי פתאום, כי קלטתי שזה כבר המתכון השלישי ברצף שחומר הגלם העיקרי בו הוא חלב מרוכז. כנראה שאהבתי אליו שמורה היטב אי שם
בתת-מודע, כי למרות שבשלב זה בחיי לא אחשוב לשתות אותו ישירות מהפחית, אני עדיין מאוד
נהנית להשתמש בו לצורך הכנת קינוחים.
פאדג' שוקולד וחמאת בוטנים
הכנתי גרסה דומה של פאדג’ במסגרת ש”פ עם לוטוס, והוא היה להיט. הפעם התחשק לי להחליף את הטעמים הקרמליים במשהו טיפה יותר מלוח. וכמובן
שהחשוד המיידי היה חמאת בוטנים. המרקם שלה במקור מאוד פאדג’י, וקישוט של מלח גס לא
משאיר ספק שמדובר בשילוב מתוק-מלוח קלאסי משגע. ויש בונוס נוסף – מדובר בקינוח ללא
גלוטן שמבוסס על ארבעה מרכיבים בלבד!
ההכנה מאוד פשוטה ומהירה. מרפדים רינג, תבנית או סתם קופסת פלסטיק
קטנה בנייר אפייה. אני השתמשתי בשתי מסגרות מרובעות 10 על 10 ס”מ. מעבירים לקלחת חצי פחית חלב מרוכז ושוקולד ומבשלים על אש נמוכה
תוך ערבוב עד שכל השוקולד נמס, ומתקבלת תערובת סמיכה מאוד וחלקה. יוצקים אותה לתוך
התבנית ומיישרים בעזרת הלקקן. היא מתחילה להתייצב כבר בשלב הזה. מעבירים למקפיא ל- 10 דק’ לפחות.
בינתיים מניחים בקלחת חמאת בוטנים וחמאה וממיסים על אש נמוכה. מוסיפים
את החצי השני של החלב המרוכז וקמצוץ מלח, מערבבים היטב וממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד 3-4
דקות עד שהתערובת מתחילה להסמיך. מוציאים את התבנית מהמקרר, יוצקים את שכבת חמאת
הבוטנים מעל השכבה השוקולדית ושוב מעבירים לקירור. הפעם משאירים במקרר לשעתיים
לפחות, או עד שהשכבה העליונה מתייצבת לחלוטין.
מוציאים מהתבנית, אם רוצים – מקשטים בעזרת שוקולד מומס וזורים מעל קצת
מלח גס. אל תדלגו על הפעולה הזו. גבישי המלח משדרגים את טעם הפאדג’ בצורה יוצאת מן
הכלל.
פאדג' שוקולד וחמאת בוטנים
בטמפרטורת חדר הפאדג’ נוטה להתרכך, אז תגישו אותו ישירות מהמקרר. חותכים ומגישים: אפשר לחתוך לפסים, אפשר
לקוביות. אפשר לאכול עם הכפית ישירות מהתבנית. כך או אחרת, הקינוח הזה ייגמר בלי
שתספיקו לשים לב. למה? כי הוא פשוט מעולה! מאוד פאדג’י, נמס בפה, מתוק וטיפה מלוח, סניקרסי כזה,
מזמין ביס נוסף. פינוק אולטימטיבי באפס השקעה. תכינו ואל תשכחו לספר לי איך יצא. בתאבון!

פאדג’ שוקולד וחמאת בוטנים

אז מה היה לנו?
שכבת פאדג’ שוקולד:
200 גרם חלב מרוכז (1/2
פחית)
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
שכבת פאדג’ חמאת בוטנים:
70 גרם חמאה
1/2 כוס חמאת בוטנים
200 גרם חלב מרוכז (1/2 פחית)
קמצוץ מלח
20 גרם שוקולד + מלח גס לקישוט
אופן הכנה:
  1. מרפדים רינג / תבנית מלבנית (10 על 20 ס”מ) בנייר אפייה.
  2. מכינים את שכבת פאדג’ השוקולד: מניחים
    בקלחת את השוקולד והחלב המרוכז ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב עד שכל השוקולד נמס,
    ומתקבלת תערובת חלקה וסמיכה. מוסיפים את הווניל ומערבבים היטב.
  3. מעבירים את פאדג’ השוקולד לתוך התבנית ומיישרים בעזרת מרית.
  4. מעבירים למקפיא ל- 10 דקות לפחות.
  5. בינתיים מכינים את שכבת פאדג’ חמאת הבוטנים: מניחים בקלחת את החמאה וחמאת
    הבוטנים ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב עד שהכל נמס, ומתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים
    את החלב המרוכז והמלח, מערבבים היטב וממשיכים לבשל תוך ערבוב 3-4 דקות נוספות עד
    שהתערובת מתחילה להסמיך.
  6. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים מעל שכבת פאדג’ השוקולד את פאדג’ חמאת הבוטנים.
  7. מצננים תחילה על השיש ואחרי זה במקרר במשך שעתיים לפחות, או עד שהשכבה
    העליונה מתייצבת לחלוטין.
  8. מוציאים מהתבנית, מנתקים את הפאדג’ מנייר האפייה וחותכים לפסים או
    קוביות.
  9. אם רוצים, מקשטים את הפאדג’ בשוקולד מומס וזורים מעל מעט מלח גס
    להדגשת הטעם.
  10. שומרים במקרר בכלי אטום.
הערות:
  • אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב.
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

10 תגובות

    1. הי אירית, תודה! כבר יצא לי לחשוב על הסוגייה הזו. טרם ניסיתי להפוך את המתכון לפרווה / טבעוני, אבל אם כן – נראה לי שצריך להחליף את החלב המרוכז בקרם קוקוס ולא בחלב, כי זה צריך להיות משהו סמיך בעל אחוזי שומן גבוהים. כמו כן, על-מנת להבטיח התייצבות הפאדג' הייתי מוסיפה לשכבת השוקולד גם שמן קוקוס, ובשכבת חמאת הבוטנים מחליפה את החמאה בשמן קוקוס. מבחינת ההמתקה, הייתי מוסיפה דבש, מייפל או אבקת סוכר. לא יכולה לתת לך כמויות מדויקות. אם את מנסה, ספרי לי איך יצא. ובהצלחה 🙂

  1. נראה נהדר!!
    האם זה יעבוד עם תבנית של 20 על 30 סמ? אין לי תבנית במידה המתאימה 🙁

    1. הי, קודם כל תודה!
      לגבי תבניות: אפשר להשתמש בכל תבנית, רק צריך להגדיל בהתאם את כמות המצרכים, אחרת השכבות יהיו דקיקות, והפאדג' יצא שטוח מדי. לתבנית 20 על 30 או אינגלישקייק הייתי מכפילה את כמות המרכיבים. בהצלחה 🙂

  2. הכל יצא בסדר , אבל כשרציתי להוציא מהתבנית היה מאוד קשה .מה אפשר להוסיף לתחתית השוקולד כדי שיצא בקלות ,ולא יהיה כל כך דביק ?

    1. הי לאה. הכי טוב לרפד את התחתית והדפנות בנייר אפייה. אפשר גם לשמן אותו קצת. אבל פאדג׳ זה משהו דביק בהגדרה 🙂

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
יוני 16, 2021
קארי נודלס טבעוני עם טופו וירקות זו מנה קיצית, צבעונית וכיפית: טעימה, בריאה, מזינה, מלאה בחלבון מהצומח ומאוד פשוטה להכנה
מאת אולגה טוכשר
מאי 31, 2021
פאי ליים טבעוני זה קינוח קיצי קלאסי – טעים ומרענן, ללא אפייה, עם מלית קרמית עשירה, חמצמצה ומתקתקה בו זמנית, זריז ופשוט הכנה
מאת אולגה טוכשר
מאי 20, 2021
תבשיל קינואה טבעוני עם עדשים וירקות זה ארוחה טעימה, בריאה, מזינה, ללא גלוטן ומלאה בחלבון מהצומח, שמכינים בזריזות ובקלות
מאת אולגה טוכשר
מאי 15, 2021
עוגת גבינה טבעונית קרה ללא תוספת סוכר זאת עוגה טעימה, חגיגית, עדינה ופשוטה להכנה שמתאימה גם לכל מי שנמנע מצריכת סוכר
מאת אולגה טוכשר
מאי 10, 2021
עוגת גבינה טבעונית קרה עם פטל זה קינוח שבועות טעים, יפה ולא מסובך להכנה. העוגה יוצאת במרקם קרמי ומתיקות עדינה, והיא תכבוש את כולם
מאת אולגה טוכשר
מאי 9, 2021
פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד זו מנה שמתאימה בול לשולחן שבועות: טעימה, מוקרמת ועשירה, יפה ומגרה, וגם ממש פשוטה להכנה