עוגת שוקולד וקפה כשרה לפסח

מאת אולגה טוכשר
מרץ 30, 2016
עוגת שוקולד וקפה כשרה לפסח
אני לא יודעת אם בדקתם, אבל נשארו רק שלושה שבועות עד
לפסח. אז מרתון קינוחים כשרים מתחיל כאן ועכ-שיו. מקווה שאספיק להציע לפחות שלושה
מתכונים מתוקים נטולי קמח ומלאי טעם וחן, אבל אל תתפסו אותי במילה. בואו נגיד שעוגת
השוקולד והקפה המהממת הזו כבר תסגור לכם היטב את פינת קינוח החג. וכן – יש אופציה
להמיר אותה לפרווה (ראו בהמשך).
עוגת שוקולד וקפה כשרה לפסח
ציפוי שוקולדים מהפנט
מדובר בעוגה פשוטה להכנה, טעימה מאוד וגם (ביננו צריך
למקם את הטיעון הזה במקום הראשון) יפהפיה. לפחות לדעתי הסופר אובייקטיבית 🙂
עוגת שוקולד וקפה כשרה לפסח
כאילו שיש סיכוי להישאר אדישים לכל השוקולדיות המבריקה והנוצצת הזו!
עוגת שוקולד וקפה כשרה לפסח
וכל האושר הזה ללא חמץ!
ובאמת שלא חסרה כאן שוקולדיות. מובהקת כזאת, מהסוג האהוב ביותר – עמוקה,
רטובה וצפופה אך לא דחוסה בבצק, וקטיפתית משני סוגים שונים בציפוי.
עוגת שוקולד וקפה כשרה לפסח
וזה לא שיש לי משהו נוסף נורא חושב לספר לכם על העוגה
הזו לפני שאעבור למתכון עצמו, אני פשוט מחפשת תירוץ לדחוף עוד כמה תמונות 🙂
עוגת שוקולד וקפה כשרה לפסח
אז רק אוסיף שהמרקם הנהדר שלה מתקבל בעיקר הודות להיעדר קמח ושימוש
באבקת שקדים. גם תמצית קפה מוסיפה לחות וטעם עדין נוסף שרק מדגיש את שלטון
השוקולד.
כאן תוכלו לראות את תיעוד שלבי ההכנה המפורטים בהמשך. תקפידו לנפות
אבקת שקדים על-מנת להימנע מהיווצרות גושים בבצק.
תמונה לפני האפיה ואחרי. לא חייבים להשתמש דווקא בתבנית כמו שלי. סתם
קניתי אחת חדשה ורציתי לנסות, אבל לצורה אין שום ערך מוסף. כל תבנית עגולה תעשה את
העבודה. רק אל תשכחו לשמן אותה היטב.
עוגת שוקולד וקפה כשרה לפסח
ביס כשר לפסח
וזהו, כעבור חצי שעה יש לכם עונג צרוף שיפצה אותכם על עוגמת הנפש של
החג. תפרסו ותגישו עם כדור גלידת וניל בצד, או עם סורבה, אם אתם בקטע פרווה. או בעצם
בלי כלום, כי העוגה הזו לגמרי מחזיקה לבד את כובד האחריות של קינוח חגיגי. אז
בתאבון ו(בקרוב) חג שמח!

עוגת שוקולד וקפה כשרה לפסח

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ:
125 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
90 גרם חמאה
30 מ"ל אספרסו
3 ביצים
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
130 גרם אבקת שקדים (1/2 1 כוסות)
10 גרם קקאו (1 כף)
½ כפית מלח
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד לבן
40 גרם חמאה, חתוכה לשני חצאים (20 ו- 20 גרם)
חופן פולי קקאו לקישוט
אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל- 170 מעלות ומשמנים את תבנית האפיה.
  2. במיקרוגל או על באן מרי ממיסים את השוקולד והחמאה ומערבבים היטב עד
    שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את האספרסו ומערבבים.
  3. במקביל מקציפים את הביצים והסוכר במשך כמה דקות עד שמתקבלת תערובת
    בהירה ותפוחה.
  4. תוך כדי הקצפה יוצקים פנימה את תערובת השוקולד וממשיכים להקציף עד
    שהיא נטמעת. מוסיפים את הקקאו והמלח ומקציפים עוד קצת עד שמתקבלת בלילה שוקולדית
    סמיכה.
  5. מוסיפים את אבקת השקדים ומקפלים פנימה בעזרת מרית.
  6. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך 25-30 דקות עד שהעוגה
    מתייצבת, נסדקת קלות, והקיסם שננעץ במרכז יוצא לח בלי פירורים.
  7. מצננים ורק לאחר מכן מוציאים מהתבנית.
  8. מכינים את הציפוי: בכלים נפרדים במיקרוגל או על באן מרי ממיסים את שני
    סוגי השוקולד עם 20 גרם חמאה כל אחד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. לתוצאה ממש
    חלקה מומלץ לסנן את תערובת השוקולד הלבן.
  9. יוצקים על העוגה את השוקולד המריר המומס ובעזרת מרית
    "דוחפים" אותו לכיוון השוליים. יוצקים מעל את השוקולד הלבן המומס ובעזרת
    קיסם עץ או סכין מייצרים מראה שיש.
  10. שומרים בכלי אטום.
הערות:
  • אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב.
  • אפשר להפוך את העוגה לפרווה ע"י החלפת חמאה ב- 75 גרם שמן
    (1/3 כוס + כפית). בציפוי אפשר לוותר על השוקולד הלבן (אלא אם כן תמצאו פרווה) ולהוסיף
    לשוקולד המריר המומס כף שמן.
  • אפשר להחליף את האספרסו בכמות זהה של קפה נמס חזק. אפשר להשמיט את
    הקפה מהמתכון (אם לא אוהבים את הטעם) ולהוסיף במקום כמות זהה של מים רותחים.
  • פולי הקקאו משתלבים מצוין עם טעם השוקולד המריר, אבל אתם מוזמנים לקשט
    את העוגה לפי הטעם. מספר הצעות: סוכריות צבעוניות, שבבי קוקוס, שקדים פרוסים,
    פיסטוק קצוץ וכו'.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

30 תגובות

  1. נראה פשוט מושלם ותודה על ההמרה לפרווה.
    במתכון כתבת פולי קקאו ובהערות פולי קפה אז מי מהם הוא הנכון?
    חג שמח וטעים!!!ישר כך,
    שרון

  2. קל,פשוט ומהיר. לא רק לפסח גם לרגישים לגלוטן זה פיתרון מקסים וטעים

  3. רק מוודאת: אבקת שקדים הכוונה לקמח שקדים?
    וגם- :כתבת להמיס את שני השוקולדים בבאן מארי. ואחר כך בתהליך ציפוי כתבת להוסיף את השוקולד הלבן המומס. אז בעצם להמיס אותם בנפרד?

  4. נראית נפלא אהבתי מאוד….
    איך מתאימים הכמויות לתבנית בקוטר 24 ס"מ?
    תודה רבה וחג שמח!!!

    1. תודה אולגה. העוגה נראית כלכך טוב שאני לא רוצה לקחת את הסיכון שאאכזב למישהו את הביס =)
      אם אני מכפילה אז לאפות ב26ס"מ/24ס"מ?

    2. אני מבינה, אבל כמות הבלילה לא תשפיע על איכות הביס 🙂 מקסימום העוגה תהיה קצת פחות או יותר גבוהה ממה שאת רואה בצילום שלי (והיא לא אמורה להיות גבוהה). אם יש לך גם וגם, לכי על 24. תבדקי את המוכנות עם קיסם. בהצלחה וחג שמח!

  5. עוגה מצויינת וקלה להכנה, שהכנתימכפרווה, וקצרה הרבה מחמאות. אפשר לעשות גם בלי ציפוי, אלא רק עם אבקת סוכר מעל.

  6. היי, אני שמתי פולי קפה במקום קקאו, מרוסקים מעורבבים עם שבבי קוקוס ויצא אחלה. בכלל הטעם של כל המרכיבים השתלב לי מצויין. מתכון מעולה, קל וטעים.

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם