אני ממשיכה בתרומתי הצנועה להיערכות לקראת פסח 2016, ובהמשך
לעוגה הקודמת נשארת, אם יורשה לי (איזה כיף שאני מחליטה), בטעם השוקולדי האהוב. לימודי
הקונדיטוריה חשפו אותי לאינספור טעמים חדשים ומרגשים, ואחרי שטמפררתי
קילוגרמים של שוקולד וגם טעמתי את כל התוצאות, חשבתי שזהו זה, אני והשוקולד כבר
לא.
לעוגה הקודמת נשארת, אם יורשה לי (איזה כיף שאני מחליטה), בטעם השוקולדי האהוב. לימודי
הקונדיטוריה חשפו אותי לאינספור טעמים חדשים ומרגשים, ואחרי שטמפררתי
קילוגרמים של שוקולד וגם טעמתי את כל התוצאות, חשבתי שזהו זה, אני והשוקולד כבר
לא.
אבל הלימודים הסתיימו, וכמו טטלה חזרתי אליו, לטעם שעבורי
כנראה לתמיד יישאר מספר אחד. ואיזה כיף שבפסח אסור להשתמש בקמח, וזה אומר שאפשר
לתת לשוקולד את התפקיד הראשי והבלעדי! כאמור, בבראוניז האלה אין קמח. אבל אין גם תחליפים,
כמו קורנפלור או קמח תפוחי אדמה. יש פה הרבה קקאו, ובשילוב עם מרכיבים אחרים הוא
הופך את העוגה הזו לחגיגה שוקולדית, לחה, עסיסית ומשגעת. ותאמינו או לא – גם פרווה. כן-כן, אין צורך בהמרות 🙂
כנראה לתמיד יישאר מספר אחד. ואיזה כיף שבפסח אסור להשתמש בקמח, וזה אומר שאפשר
לתת לשוקולד את התפקיד הראשי והבלעדי! כאמור, בבראוניז האלה אין קמח. אבל אין גם תחליפים,
כמו קורנפלור או קמח תפוחי אדמה. יש פה הרבה קקאו, ובשילוב עם מרכיבים אחרים הוא
הופך את העוגה הזו לחגיגה שוקולדית, לחה, עסיסית ומשגעת. ותאמינו או לא – גם פרווה. כן-כן, אין צורך בהמרות 🙂
את כל ההכנה אפשר ומומלץ לעשות בקערה אחת, כמו שכולנו
אוהבים – בלי ללכלך המון כלים. אני הוספתי לבלילה אגוזים קצוצים ושוקולד צ'יפס,
אתם יכולים לזרום עם כל מה שיש לכם בהישג יד. זה היתרון הגדול של עוגת בראוניז –
היא טיפוס חברתי ומתחבר בקלות.
אוהבים – בלי ללכלך המון כלים. אני הוספתי לבלילה אגוזים קצוצים ושוקולד צ'יפס,
אתם יכולים לזרום עם כל מה שיש לכם בהישג יד. זה היתרון הגדול של עוגת בראוניז –
היא טיפוס חברתי ומתחבר בקלות.
אופים, מצננים, מקשטים. זהו זה. אני הלכתי על קישוט, או יותר נכון ציור אימפרסיוניסטי משהו, בממרח לוטוס (לא כשר לפסח! שומרים מוזמנים להמיר בחמאת בוטנים למשל) בשילוב עם בוטנים מלוחים קצוצים ומלח גס. הם מאזנים נהדר את מתיקות
הבראוניז ומדגישים את טעם השוקולד.
הבראוניז ומדגישים את טעם השוקולד.
החתיכות הוורודות שאתם רואים זה פטל מיובש, המוצר
שהתאהבתי בו קשות ולכן לאחרונה דוחפת לקישוט כל המתכונים שלי. כי הוא מוסיף ארומה וטעם
חמצמץ של פטל, מצטלם מעולה, וכי כנראה בילדות דילגתי על שלב הנסיכות, והיום כל
דבר וורוד עושה לי את זה בטירוף 🙂
שהתאהבתי בו קשות ולכן לאחרונה דוחפת לקישוט כל המתכונים שלי. כי הוא מוסיף ארומה וטעם
חמצמץ של פטל, מצטלם מעולה, וכי כנראה בילדות דילגתי על שלב הנסיכות, והיום כל
דבר וורוד עושה לי את זה בטירוף 🙂
אז נסו את הבראוניז האלה בחול המועד – הם באמת פינוק נדיר שמושג בקלי קלות. כמובן אשמח שתספרו איך יצא לכם. ושיהיה בתאבון וחג שמח!
בראוניז ללא קמח עם לוטוס ובוטנים מלוחים
אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית 20 ס"מ על 20 ס"מ:
1 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום
¾ כוס שמן
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
1.5 כוסות קקאו איכותי
¼ כפית מלח
½ כוס שוקולד צ'יפס
½ כוס אגוזים / בוטנים קצוצים
לקישוט:
4-5 כפות ממרח לוטוס מומס
2-3 כפות בוטנים מלוחים קצוצים
מלח גס
פטל יבש (אופציונלי)
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מרפדים תבנית מרובעת בנייר אפייה.
- בקערה גדולה בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית טורפים את שני סוגי הסוכר עם
שמן עד שמתקבלת תערובת אחידה. - מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל וממשיכים לטרוף במשך כ- 1-2 דקות עד
שהן נטמעות בתערובת. - מנפים פנימה את הקקאו, מוסיפים את המלח ומקפלים עד שמתקבלת בלילה
אחידה וסמיכה. - מוסיפים את השוקולד צ'יפס והאגוזים ומערבבים.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים בין 25 ל- 30 דקות, עד שהבראוניז
מתייצבים אך עדיין נשארים לחים מבפנים. - מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי. אפשר ומומלץ להעביר לקירור.
- בעזרת כפית מקשטים את הבראוניז בממרח לוטוס, מפזרים בוטנים, מלח ופטל
יבש. - חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום.
הערות:
- אם רוצים גרסה חלבית, אפשר להחליף את השמן ב- 180 גרם חמאה מומסת.
- אפשר להוסיף לבראוניז כל תוספת לפי הטעם. גם הקישוט הינו בגדר המלצה.
- ניתן להחליף את ממרח הלוטוס בחמאת בוטנים או כל קישוט אחר שאינו חמץ.
0/5
(0 Reviews)
תגובה אחת
כמה שאת מושחתתתת! יופי של צבעוניות