ארטיקים טבעוניים תוצרת בית

מאת אולגה טוכשר
יולי 20, 2016
ארטיקים טבעוניים תוצרת בית
קיץ בכלל וקיץ ישראלי בפרט מזמין קינוחים קלילים,
כאלה שלא דורשים אפייה, ורצוי גם קרים או קפואים. כאלה שיורידו, ולו לכמה דקות, את
חום הגוף והבעירה הפנימית. שיקררו את השיניים והלשון ויחליקו בגרון ככדורי שלג
קטנים שנמסים לכדי שלולית מתוקה. כן, אני מדברת על גלידה, ארטיק, סורבה, ברד,
גרניטה ואייס מכל זן אפשרי. כמו כל בן אדם ממוצע שלא לגמרי מרוצה ממה שיש לו, בקיץ
אני חולמת שיהיה לי קצת יותר קר.
כששני רייך, קונדיטורית שמתמחה בקינוחים טבעוניים,
כותבת טור ב"ארץ" ובנוסף פשוט בחורה מהממת וסופר מתוקה, יצרה איתי קשר
וקבענו להיפגש, מיד ידעתי שנכין משהו קיצי. ביני לבין שני היה קליק מיידי, לא
הפסקנו לקשקש מהשיחה הראשונה שלנו ועד היום, וזאת ההזדמנות להגיד לה תודה על
החברות!
ארטיקים טבעוניים תוצרת בית
המטרה שלנו הייתה להכין קינוחים טבעוניים שאף אחד לא
יוכל לנחש על פי המראה שלהם בלבד שהם כאלה. כלומר יפים, מרשימים, ההפך המוחלט
מסטייל "הטבעונים שמדכאים אותי". וכמובן טעימים. כי אנחנו יכולות להיות
שטחיות רק עד נקודה מסוימת שאחריה זה רק איכות איכול איכות:)
ארטיקים טבעוניים תוצרת בית
אז הכנו ארטיקים עם שלוש תוספות שונות כדי שתוכלו לבחור
מה הכי מדבר אליכם, וקינוח נוסף, מהמם ממש, אבל כרגע לא אדבר עליו כדי לשמור על המתח.
פשוט תחזרו לכאן עוד שבועיים ותתכוננו להתעלף.
כמו שאמרתי, קינוח קיץ קלסי צריך להיות קליל בכל
המובנים, כלומר גם פשוט להכנה. הארטיקים האלה ממש לא מסובכים, משאירים מלא מקום
לדימיון ומשחקי תוספות, ויכולים להפוך לפעילות משותפת נפלאה עם ילדים בחופש הגדול.
הרי הכי כיף לאכול ארטיקים תוצרת בית שמכילים אך ורק את הדברים שאוהבים!
ארטיקים טבעוניים תוצרת בית
המרענו הרשמי של הקיץ
וכמובן, זה שהארטיקים האלה טבעוניים, לא אומר שהם
מיועדים אך ורק לטבעונים. הם פרווה, וזה אומר שהם יכולים להיות סיום מתוק נהדר של
כל ארוחה, ואני מבטיחה שכולם יידלקו עליהם ויבקשו ארטיק נוסף מיד אחרי שיסיימו את
הראשון. אז שיהיה קיץ קריר ובתאבון!

ארטיקים טבעוניים תוצרת בית

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 10
ארטיקים בינוניים
:
150 מ"ל שמנת צמחית קרה
400 מ"ל (פחית) קרם קוקוס קר (לילה
במקפיא)
2-3 כפות מחית וניל
תוספות לארטיק קוקוס
ופירות יער
:
חופן אוכמניות ופטל
2 כפות שוקולד מריר מומס
פטל מיובש ופיסטוק קצוץ
תוספות לארטיק מנגו
ודובדבני אמרנה
:
1 מנגו גדול טחון למחית חלקה
6 דובדבני אמרנה
תוספות לארטיק בננה
וממרח לוטוס:
1 בננה בשלה מעוכה למחית
1-2 כפות ממרח לוטוס מומס אך לא חם
תאנה חתוכה לפלחים לקישוט
אופן הכנה:
  1. מקציפים שמנת צמחית בעזרת מיקסר או מטרפה
    ידנית עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  2. מוסיפים לקערה קרם קוקוס קר ומחית וניל
    ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  3. מחלקים את התערובת לשלושה חלקים (בהתאם
    לשלוש התוספות המוצעות). לארטיק קוקוס עם תוספת פירות יער: מערבבים את שליש
    תערובת הבסיס עם הפירות ומעבירים לשקעי תבנית ארטיקים. נועצים מקלות. לארטיק מנגו ודובדבני אמרנה: מוסיפים
    לשליש תערובת הבסיס מחית מנגו ודובדבני אמרנה ומערבבים קלות לקבלת מראה משויש.
    ממלאים את השקעים בתערובת ונועצים מקלות. לארטיק בננה-לוטוס: מוסיפים לשליש
    תערובת הבסיס מחית בננה וממרח לוטוס ומערבבים היטב. מרפדים את שקעי התבנית בפלחי
    תאנה, ממלאים אותן בתערובת ונועצים מקלות. מעבירים להקפאה של 4 שעות לפחות, עדיף
    לילה שלם.
  4. מחלצים את
    הארטיקים מהתבניות. על-מנת לזרז את התהליך, אפשר לטבול את התבנית לכמה שניות במים
    חמים.
  5. לקראת הגשה
    אפשר לקשט את הארטיקים בשוקולד מומס ולפזר מעל פטל מיובש ופיסטוק קצוץ.
  6. שומרים במקפיא.
הערות:
  • אפשר לשחק עם
    התוספות בהתאם לטעם.
  • אם אין לכם
    תבניות ארטיק, אפשר להשתמש בכוסות חד-פעמיות.
  • מומלץ לזלף את
    התערובת לתבניות בעזרת שק זילוף או שקית סנדוויץ' עבה עם פינה חתוכה.
  • מקלות לארטיקים
    ניתן להשיג בחנויות מתמחות או חנויות יצירה.
0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

12 תגובות

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה