ט"ו באב ממש בפתח, ואם לא בא לכם להסתפק בבונבוניירה קנויה,
תוכלו השנה לפנק את האהובים שלכם בקינוח שוקולדי מגניב מעשה ידיכם. ואם האהובים
שלכם טבעונים – אז הם יזכו פעמיים, כי מדובר בכוסות שוקולד עם קרם מלבי קוקוס מהמם
והמון פירות. טעים-טעים, וטבעוני. זה הקינוח השני שהכנתי יחד עם שני רייך. את הארטיקים
כבר ראיתם כאן לפני כמה שבועות.
תוכלו השנה לפנק את האהובים שלכם בקינוח שוקולדי מגניב מעשה ידיכם. ואם האהובים
שלכם טבעונים – אז הם יזכו פעמיים, כי מדובר בכוסות שוקולד עם קרם מלבי קוקוס מהמם
והמון פירות. טעים-טעים, וטבעוני. זה הקינוח השני שהכנתי יחד עם שני רייך. את הארטיקים
כבר ראיתם כאן לפני כמה שבועות.
כמובן שאת הקינוח הזה אפשר להכין ולהגיש בכל יום אחר
בשנה. הוא יתאים כמנה אחרונה פרווה אחרי ארוחת שישי. אבל מכיוון שיום האהבה איכשהו
מתקשר לשוקולד, אז חשבתי להעלות את המתכון דווקא השבוע, ולהקדיש אותו לכל המאוהבים,
הרומנטיים והמשקיעים שביניכם.
בשנה. הוא יתאים כמנה אחרונה פרווה אחרי ארוחת שישי. אבל מכיוון שיום האהבה איכשהו
מתקשר לשוקולד, אז חשבתי להעלות את המתכון דווקא השבוע, ולהקדיש אותו לכל המאוהבים,
הרומנטיים והמשקיעים שביניכם.
שילוב הטעמים כאן מושלם לדעתי. שוקולד וקוקוס הם צמד מעולה. אם אתם
אוהבים מי ורדים, יצא לכם מלבי אוריינטלי למדי. ושפע פירות קיץ יעטרו את הכוסות
האלה בכתר יפהפה וחושני. מה עוד אפשר לבקש מקינוח ט"ו באב?
אוהבים מי ורדים, יצא לכם מלבי אוריינטלי למדי. ושפע פירות קיץ יעטרו את הכוסות
האלה בכתר יפהפה וחושני. מה עוד אפשר לבקש מקינוח ט"ו באב?
האמת היא שאפשר לבקש שלא יהיה מאתגר במיוחד וקשה
להכנה. ביקשתם? בבקשה – עליי. באופן אופטימלי היה כדאי לטמפרר את השוקולד, אבל
ניתן להכין את הכוסות גם ללא טמפרור, בעזרת שיטה שנקראת "הזרעה".
להכנה. ביקשתם? בבקשה – עליי. באופן אופטימלי היה כדאי לטמפרר את השוקולד, אבל
ניתן להכין את הכוסות גם ללא טמפרור, בעזרת שיטה שנקראת "הזרעה".
פחות מקצועי, אבל עובד, וכל אחד בבית יוכל להשיג תוצאות מצוינות.
אפילו שעדיין קיץ וחם, ושוקולד הוא חומר גלם מפונק שאוהב בעיקר קור. פשוט נסכם
שצריך לעבוד בזריזות אך בעדינות.
אפילו שעדיין קיץ וחם, ושוקולד הוא חומר גלם מפונק שאוהב בעיקר קור. פשוט נסכם
שצריך לעבוד בזריזות אך בעדינות.
ואז הכל יעבוד כמו שצריך, ותקבלו קינוח טעים, מפנק ויפהפה. ואפילו
אקולוגי – כי אוכלים גם את כלי ההגשה 🙂 אפשר להגיש אותו מיד בתום ההכנה או אחרי
הקפאה והפשרה קצרה. בצורה כזו הפירות ייראו מושלגים. אז שיהיה יום אהבה שמח! אני
אוהבת אתכם ♥
אקולוגי – כי אוכלים גם את כלי ההגשה 🙂 אפשר להגיש אותו מיד בתום ההכנה או אחרי
הקפאה והפשרה קצרה. בצורה כזו הפירות ייראו מושלגים. אז שיהיה יום אהבה שמח! אני
אוהבת אתכם ♥
באותה הזדמנות אשמח
להזמינכם לסדנה שלי שתתקיים בת"א בתאריך 22.9. נכין ונטעם קינוחים טבעוניים
מעולים, וגם ניפגש פנים מול פנים. אני אשמח 🙂
להזמינכם לסדנה שלי שתתקיים בת"א בתאריך 22.9. נכין ונטעם קינוחים טבעוניים
מעולים, וגם ניפגש פנים מול פנים. אני אשמח 🙂
כוסות שוקולד עם קרם מלבי קוקוס טבעוני ופירות קיץ
אז מה היה לנו?
מרכיבים לקרם מלבי קוקוס:
400 מ"ל (פחית) חלב קוקוס
300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כפית תמצית ורדים (אופציונלי)
60 גרם (6 כפות) קורנפלור
מרכיבים ל- 6-7 כוסות שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר
לקישוט: פטל, תאנים, ענבים, אוכמניות, דובדבנים
אופן הכנה:
- מכינים קרם מלבי קוקוס: מניחים בקלחת חלב קוקוס, מים, סוכר ומי ורדים
(אם אוהבים) ומביאים לסף רתיחה. - יוצקים מעט מהתערובת לקערית עם קורנפלור, מערבבים היטב ומחזירים
לקלתית. ממשיכים לבשל תוך ערבוב קבוע במשך דקה או שתיים עד שהקרם מתחיל להסמיך. - מעבירים לכלי אחר, מצננים, מניילנים ומעבירים לקירור.
- בינתיים מכינים כוסות שוקולד: מרפדים קרש חיתוך בנייר אפייה.
- מחממים במיקרוגל או על באן מרי 200 גרם שוקולד ומערבבים עד שמתקבלת
תערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים בהדרגה, ב- 2-3 סבבים, 100 גרם שוקולד נותרים
ומערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס ומתקבלת תערובת חלקה. - יוצקים את השוקולד לתוך תבניות אלומיניום חד-פעמיות (המיועדות
למאפינס), או לתבנית שקעים, מסובבים כדי שיתכסו מבפנים לגמרי בשוקולד והופכים מעל
הקערה על-מנת להתפטר מהעודפים. כדי לזרז את התהליך, אפשר לטפוח קלות את התבניות על
שולי הקערה, אבל הכוסות אמורות לצאת בעובי לא פחות מ- 3 מ"מ. הופכים את
התבניות על הקרש ומעבירים לקירור של כ- 30 דקות במקרר או כ- 15 דקות במקפיא, או עד
להתייצבות מלאה. - חותכים בזהירות בעזרת מספריים את קצוות התבניות ובעדינות מורידים אותן
מכוסות השוקולד. אם משתמשים בתבנית סיליקון, פשוט משחררים את הכוסות מהשקעים. תשתדלו
לעבוד מהר, אך בזהירות. מחזירים את הכוסות לקירור נוסף של כ- 10 דקות. - מרכיבים את הקינוח: מניחים בתוך כל כוס כמה כפות של הקרם ומקשטים
בפירות טריים לפי הטעם. - שומרים במקרר בכלי אטום.
הערות:
- אם רוצים, אפשר להוריד את כמות הסוכר במתכון הקרם.
- אפשר להחליף את חלב הקוקוס בכמות זהה של שמנת צמחית. אפשר להשתמש בחלב
סויה, אורז או שקדים. במקרה כזה אפשר לוותר על המים ולהגדיל את כמות החלב ל- 700
מ"ל. - כדי להכין את כוסות השוקולד אפשר להשתמש גם בתבניות סיליקון.
- מכיוון שלא מדובר בטמפרור שוקולד אמיתי, הכוסות יוצאות מבריקות, אך
יחסית עדינות. תשתדלו ליצור כוסות בעובי לא פחות מ- 3 מ"מ. כמו כן, תשתדלו
לעבוד איתן זריז, לא להחזיק יותר מדי ביד ולהעביר לקירור במידת הצורך. - אפשר להקפיא את הקינוח ללא קישוט (בכלי אטום) ולהעביר למקרר לילה לפני
הגשה. - אפשר
לשחק עם הקישוטים בהתאם לטעם אישי ופנטזיה.
0/5
(0 Reviews)
13 תגובות
וואו! זה נראה אלגנטי , טעים ומדהים ואפילו פרווה.
חייבת לנסות, תודה אולגה על כל הפינוקים.
בכיף! ספרי לי איך יצא 🙂
מקסים אולגה:)
במה ניתן להחליף חלב קוקוס?
תודה
התכוונתי שיצא חלבי- שמנת להקצפה?
תודה שוב 🙂
אם רוצים קינוח חלבי, אפשר להחליף את חלב הקוקוס בכמות זהה של שמנת מתוקה
אומייגאד, מושלם! איזה יופי של קינוח. תודה!
מה ההבדל בין קלחת לקלתית?
קלחת זה כלי, וקלתית זו תחתית של משהו..
יש גרסה לא טבעונית שנוסתה על ידייך? כי זה נראה נהדר, אבל כמו לא מעט מהמתכונים שפורסמו בזמן האחרון, לא אגע בסויה, והקוקוס שמן ולא באמת מחליף מוצרי חלב מבחינתנו.
אני לא ניסיתי, אבל אין שום בעיה להחליף חלב קוקוס בחלב רגיל או שמנת מתוקה
נראה מהמם. הצעה אקולוגית – במקום הקאפ קייקס החד פעמי, אפשר להשתמש בתבנית סיליקון. השוקולד יצא בקלות. החד פעמי הזה מתכלה מאוד מאוד לאט.
תודה רבה, אני אקח בחשבון!