טארט טבעוני ללא אפייה עם גנאש שוקולד ופירות

מאת
טארט טבעוני ללא אפייה עם גנאש שוקולד ופירותיש מתכונים שגם אם רוצים לדבר עליהם בהרחבה, זה לא כל כך מצליח. ולא חס וחלילה כי הם לא טובים או לא מעוררים השראה, אלא מסיבה אחת פשוטה – המראה שלהם מדבר בעד עצמם. הוא מאגד בתוכו כל כך הרבה אינפורמציה על מרקמים וצבעים, שמילים פשוט מיותרות. בעלי דימיון מפותח אף יכולים לסגור לעצמם במדויק את הפינה של טעם וריח. תגידו לי שאתם מסתכלים על תמונת הטארט הזו ולא מרגישים בפה את הטעם השוקולדי שלו? 🙂
כמו כל טארט, גם הטארטים האישיים האלה מתחילים מקלתית. מדובר במתכון טבעוני וללא אפייה, לכן הקלתיות עשויות מתערובת של שיבולת שועל, שבבי קוקוס, קקאו וחמוציות בתגבורת מייפל ושמן קוקוס. הטעם החמצמץ העדין שלהן עושה קונטרסט נהדר למלית השוקולד העשירה.
המלית מורכבת משני מרכיבים בלבד: שוקולד מריר משובח ומעדן סויה בטעם שוקולד. שניהם יחד מייצרים גנאש מתוק במרקם קטיפתי שמצד אחד מתגבש יפה ולא זולג החוצה כשחותכים את הטארט, ומצד שני נשאר רך, סופר עדין ונמס בפה, כמו טראפלס.
טארט טבעוני ללא אפייה עם גנאש שוקולד ופירות
מעבר לכל הצדדים החיוביים הברורים מאליהם של הטארטים האלה, היתרון הנוסף שלהם הוא בקצב ההכנה. אם יש לכם בשלוף את כל המצרכים הנחוצים, הם יכולים להיות מוכנים ממש מעכשיו לעכשיו. כל היופי והטעם יהיו שלכם גג ב- 20 דקות.
טארט טבעוני ללא אפייה עם גנאש שוקולד ופירות
עוגית יפהפיה
כל מה שיישאר זה לתת להם כמה דקות להתייצב, ואחרי זה לקשט בפירות לפי טעמכם. אני הלכתי על תאנים חתוכות ופטל שחור.
וזהו, יש לכם קינוח טעים מאוד שנראה מצוין, וגם מתאים לכולם ללא יוצא מן הכלל: הוא טבעוני, פרווה, ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב. ויחד עם זאת יעמוד בכבוד ובגבורה בתחרות עם קינוחים חלביים מושחתים. אז שיהיה בתאבון וניפגש בקרוב ממש במתכוני ראש השנה.

טארט טבעוני ללא אפייה עם גנאש שוקולד ופירות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 4 טארטים אישיים או טארט אחד בקוטר 20 ס”מ:
לקלתיות:
1 כוס שיבולת שועל דקה
1/2 כוס שבבי קוקוס
1 כף קקאו
1 כוס חמוציות
2 כפות סירופ מייפל
1 כף שמן קוקוס
קמצוץ מלח
1 כפית מים במידת הצורך
למלית שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
250 גרם (2 יח’) מעדן סויה בטעם שוקולד
4 תאנים שטופות וחתוכות לרבעים
חופן פטל שחור
אופן הכנה:
  1. מכינים קלתיות: מניחים בקערת מעבד מזון את כל המרכיבים למעט מים ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. אם היא לא דביקה מספיק, מוסיפים כפית מים.
  2. מעבירים את התערובת לתבניות טארט (מומלץ עם תחתית מתפרקת) ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מעבירים למקפיא ל- 10 דקות לפחות.
  3. בינתיים מכינים מלית שוקולד: ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל או על בן מרי. מוסיפים לקערה מעדני סויה בטעם שוקולד ומערבבים היטב עד שמתקבל גנאש חלק.
  4. יוצקים את המלית לתוך הקלתיות ומעבירים לקירור ל- 10 דקות עד שהיא מתייצבת.
  5. מקשטים ברבעי תאנים ופטל שחור ומגישים.
  6. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
  • אפשר להשתמש בשיבולת שועל עבה. במקרה הזה צריך קודם כל לטחון אותה שתהיה דקה יותר ורק אז להוסיף את שאר מרכיבי הקלתית.
  • אפשר להחליף את החמוציות בכמות זהה של צימוקים או 4-5 תמרים. במקרה הזה אפשר להוריד את המייפל, כי התערובת תיצא מספיק מתוקה.
  • אפשר לקשט את הטארטים בכל פרי שאוהבים.
 
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
תגיות:
הדפסה
22 תגובות
  1. nati 2 שנים לפני
    הגב

    האם אפשר להכין מראש ולהקפיא ?

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      הי נתי, את הקלתיות אפשר להכין מראש ולהקפיא. לילה לפני הגשה כדאי להעביר למקרר. בגדול אפשר להקפיא גם יחד עם הגנאש, אבל הוא לא יהיה מבריק אחרי הפשרה. בהצלחה!

  2. אנונימי 2 שנים לפני
    הגב

    פשוט ומקסים. קל ומרשים.
    בדיוק מהסוג המושלם לאירוח בחגים

  3. אורנה 2 שנים לפני
    הגב

    שלום
    האם יש לך רעיון במה להחליף את השיבולת שועל במקרה של צליאקים שרגישים גם לשיבולת שועל?

    תודה מראש

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      הי אורנה, אפשר להחליף אותה בכל סוג של אגוזים. בהצלחה!

  4. אנונימי 2 שנים לפני
    הגב

    היי האם ניתן להכין בתבנית טרט גדולה ? האם מצריך שינויים במתכון של התחתית ?

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      הי, כמובן אפשר. שינויים תלויים בגודל התבנית. בעיקרון כמות המצרכים שבמתכון מספיקה לטארט בקוטר 20 ס"מ. אם רוצים גדול יותר, יש צורך לעשות התאמות. בהצלחה!

    • אנונימי 2 שנים לפני
      הגב

      נראה מצוין! לתבנית טארט 24 בכמה אצטרך להגדיל? 2 יח' מעדן סויה יספיקו גם לתבנית 24?

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      מאוד גבולי. אני הייתי מכפילה את כל הכמויות.

  5. shluliton 2 שנים לפני
    הגב

    הכנתי היום ויצא מעולה ! אפילו המשפחה שלא מאמינה בקינוחים שאין בהם חמאה שמנת וביצים התעלפה… היה חסר לי קצת קוקוס ושיבולת שועל אז השלמתי בתערובת של שקדים ואגוזי ברזיל. קישטתי בתותים טריים. המתכון קל והתוצאה מרשימה, תודה :-))

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      איזה כיף! אני שמחה שאהבת 🙂
      אם צילמת, מוזמנת להעלות לדף הבלוג בפייסבוק.

  6. alina isakson שנה 1 לפני
    הגב

    נשמע מעולה 🙂 במה אפשר להחליף את הסויה??

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      תודה 🙂 אפשר לעשות גנאש רגיל עם שוקולד שקרם קוקוס או שמנת צמחית

  7. Yair Hilu 10 חודשים לפני
    הגב

    הכנתי לאישתי, עם ענבים אדומים לקישוט. הייתה בשוק, פעם ראשונה שאני מכין קינוח כזה מושקע ויפה, ועוד החבאתי אותו במקרר בתוך סיר של מרק😁

    • אולגה טוכשר 10 חודשים לפני
      הגב

      איזה כיף בטח היה לה לגלות שלא מדובר במרק :)) מקווה שזו רק ההתחלה. תעבור לקינוחים מורכבים יותר 💪🏼💪🏼

  8. אורחת פורחת 9 חודשים לפני
    הגב

    אולגה יקרה, זה פשוט מתכון מופלא. תודה רבה לך. אני גם רוצה לדעת אם יש אפשרות להכין אותו בצורה, שיהיה כשר לפסח. רעיונות לתחליף שבולת השועל בבסיס, מלבד אגוזים? וגם: האם להחליף שבולת שועל, באותה הכמות בדיוק של אגוזים? קמח שקדים, יתפוס?

    • אולגה טוכשר 9 חודשים לפני
      הגב

      הי, תודה רבה! הייתי ממליצה להחליף בכמות זהה של שקדים או אגוזים, זה יוצא ממש טעים. לא הייתי מחליפה בקמח שקדים – אין צורך באמת, כי תטחני את השקדים גם ככה 🙂

  9. אורחת פורחת 9 חודשים לפני
    הגב

    מהמם! יש סוג מסוים של אגוזים, שאת ממליצה/מעדיפה להשתמש בו?
    שוב תודה רבה וחג אביב שמח 🙂

    • אולגה טוכשר 9 חודשים לפני
      הגב

      אני אישית מעדיפה אגוזי מלך ושקדים

      • אילנה 3 חודשים לפני
        הגב

        שלום אולגה,מה ניתן לשים במקום שמן קוקוס?
        תודה

        • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
          הגב

          הי אילנה. אם זו ממש בעיה, ואין לך חמאת קקאו (אותה כמות) אפשר להוריד אותו לגמרי. פשוט תצטרכי להקפיד את הקינוח כשהוא קר מהמקרר

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם