טארט טבעוני ללא אפייה עם גנאש שוקולד ופירות

מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 12, 2016
טארט טבעוני ללא אפייה עם גנאש שוקולד ופירותיש מתכונים שגם אם רוצים לדבר עליהם בהרחבה, זה לא כל
כך מצליח. ולא חס וחלילה כי הם לא טובים או לא מעוררים השראה, אלא מסיבה אחת פשוטה
– המראה שלהם מדבר בעד עצמם. הוא מאגד בתוכו כל כך הרבה אינפורמציה על מרקמים
וצבעים, שמילים פשוט מיותרות. בעלי דימיון מפותח אף יכולים לסגור לעצמם במדויק את
הפינה של טעם וריח. תגידו לי שאתם מסתכלים על תמונת הטארט הזו ולא מרגישים בפה את הטעם
השוקולדי שלו? 🙂
כמו כל טארט, גם הטארטים האישיים האלה מתחילים מקלתית. מדובר במתכון
טבעוני וללא אפייה, לכן הקלתיות עשויות מתערובת של שיבולת שועל, שבבי קוקוס, קקאו
וחמוציות בתגבורת מייפל ושמן קוקוס. הטעם החמצמץ העדין שלהן עושה קונטרסט נהדר
למלית השוקולד העשירה.
המלית מורכבת משני מרכיבים בלבד: שוקולד מריר משובח
ומעדן סויה בטעם שוקולד. שניהם יחד מייצרים גנאש מתוק במרקם קטיפתי שמצד אחד מתגבש
יפה ולא זולג החוצה כשחותכים את הטארט, ומצד שני נשאר רך, סופר עדין ונמס בפה, כמו
טראפלס.
טארט טבעוני ללא אפייה עם גנאש שוקולד ופירות
מעבר לכל הצדדים החיוביים הברורים מאליהם של הטארטים האלה, היתרון
הנוסף שלהם הוא בקצב ההכנה. אם יש לכם בשלוף את כל המצרכים הנחוצים, הם יכולים
להיות מוכנים ממש מעכשיו לעכשיו. כל היופי והטעם יהיו שלכם גג ב- 20 דקות.
טארט טבעוני ללא אפייה עם גנאש שוקולד ופירות
עוגית יפהפיה
כל מה שיישאר זה לתת להם כמה דקות להתייצב, ואחרי זה לקשט
בפירות לפי טעמכם. אני הלכתי על תאנים חתוכות ופטל שחור.
וזהו, יש לכם קינוח טעים מאוד שנראה מצוין, וגם מתאים
לכולם ללא יוצא מן הכלל: הוא טבעוני, פרווה, ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב. ויחד עם
זאת יעמוד בכבוד ובגבורה בתחרות עם קינוחים חלביים מושחתים. אז שיהיה בתאבון
וניפגש בקרוב ממש במתכוני ראש השנה.

טארט טבעוני ללא אפייה עם גנאש שוקולד ופירות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 4 טארטים אישיים או טארט אחד
בקוטר 20 ס"מ
:
לקלתיות:
1 כוס שיבולת שועל דקה
1/2 כוס שבבי קוקוס
1 כף קקאו
1 כוס חמוציות
2 כפות סירופ מייפל
1 כף שמן קוקוס
קמצוץ מלח
1 כפית מים במידת הצורך
למלית שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
250 גרם (2 יח') מעדן סויה בטעם שוקולד
4 תאנים שטופות וחתוכות לרבעים
חופן פטל שחור
אופן הכנה:
  1. מכינים קלתיות: מניחים בקערת מעבד מזון את כל המרכיבים למעט מים
    ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. אם היא לא דביקה מספיק, מוסיפים
    כפית מים.
  2. מעבירים את התערובת לתבניות טארט (מומלץ עם תחתית מתפרקת) ומהדקים
    היטב לתחתית ולדפנות. מעבירים למקפיא ל- 10 דקות לפחות.
  3. בינתיים מכינים מלית שוקולד: ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל או על בן
    מרי. מוסיפים לקערה מעדני סויה בטעם שוקולד ומערבבים היטב עד שמתקבל גנאש חלק.
  4. יוצקים את המלית לתוך הקלתיות ומעבירים לקירור ל- 10 דקות עד שהיא
    מתייצבת.
  5. מקשטים ברבעי תאנים ופטל שחור ומגישים.
  6. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
  • אפשר להשתמש בשיבולת שועל עבה. במקרה הזה צריך קודם כל לטחון אותה
    שתהיה דקה יותר ורק אז להוסיף את שאר מרכיבי הקלתית.
  • אפשר להחליף את החמוציות בכמות זהה של צימוקים או 4-5 תמרים. במקרה
    הזה אפשר להוריד את המייפל, כי התערובת תיצא מספיק מתוקה.
  • אפשר לקשט את הטארטים בכל פרי שאוהבים.

 

0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

22 תגובות

    1. הי נתי, את הקלתיות אפשר להכין מראש ולהקפיא. לילה לפני הגשה כדאי להעביר למקרר. בגדול אפשר להקפיא גם יחד עם הגנאש, אבל הוא לא יהיה מבריק אחרי הפשרה. בהצלחה!

  1. שלום
    האם יש לך רעיון במה להחליף את השיבולת שועל במקרה של צליאקים שרגישים גם לשיבולת שועל?

    תודה מראש

    1. הי, כמובן אפשר. שינויים תלויים בגודל התבנית. בעיקרון כמות המצרכים שבמתכון מספיקה לטארט בקוטר 20 ס"מ. אם רוצים גדול יותר, יש צורך לעשות התאמות. בהצלחה!

    2. נראה מצוין! לתבנית טארט 24 בכמה אצטרך להגדיל? 2 יח' מעדן סויה יספיקו גם לתבנית 24?

  2. הכנתי היום ויצא מעולה ! אפילו המשפחה שלא מאמינה בקינוחים שאין בהם חמאה שמנת וביצים התעלפה… היה חסר לי קצת קוקוס ושיבולת שועל אז השלמתי בתערובת של שקדים ואגוזי ברזיל. קישטתי בתותים טריים. המתכון קל והתוצאה מרשימה, תודה :-))

  3. הכנתי לאישתי, עם ענבים אדומים לקישוט. הייתה בשוק, פעם ראשונה שאני מכין קינוח כזה מושקע ויפה, ועוד החבאתי אותו במקרר בתוך סיר של מרק😁

  4. אולגה יקרה, זה פשוט מתכון מופלא. תודה רבה לך. אני גם רוצה לדעת אם יש אפשרות להכין אותו בצורה, שיהיה כשר לפסח. רעיונות לתחליף שבולת השועל בבסיס, מלבד אגוזים? וגם: האם להחליף שבולת שועל, באותה הכמות בדיוק של אגוזים? קמח שקדים, יתפוס?

    1. הי, תודה רבה! הייתי ממליצה להחליף בכמות זהה של שקדים או אגוזים, זה יוצא ממש טעים. לא הייתי מחליפה בקמח שקדים – אין צורך באמת, כי תטחני את השקדים גם ככה 🙂

        1. הי אילנה. אם זו ממש בעיה, ואין לך חמאת קקאו (אותה כמות) אפשר להוריד אותו לגמרי. פשוט תצטרכי להקפיד את הקינוח כשהוא קר מהמקרר

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם