עוד כמה ימים אני אחגוג יום הולדת. ולא סתם יום הולדת, אלא אחד מרגש
וגם קצת מלחיץ, כזה שבעקבותיו מתחלפת הקידומת, ונפתח עשור חדש. אני אחסוך מכם את
כל הרגשות המעורבים שהעניין הזה מעורר בי. בואו נתרכז בעוגת יום ההולדת, או יותר
נכון – בפאי.
וגם קצת מלחיץ, כזה שבעקבותיו מתחלפת הקידומת, ונפתח עשור חדש. אני אחסוך מכם את
כל הרגשות המעורבים שהעניין הזה מעורר בי. בואו נתרכז בעוגת יום ההולדת, או יותר
נכון – בפאי.
הרעיון להכין פאי מעניין רודף אותי כבר זמן מה. פה
ושם, באינסטגרם ובפינטרסט בעיקר, אני נתקלת לאחרונה בפאים מקושטים, מושקעים ומעלפים
ממש, כאלה שאין לי מושג איך אנשים בכלל עושים. אמריקאים כידוע הם אומת פאים,
והיכולות והיצירתיות שלהם בתחום הגיעו בסתיו הזה לשיאים.
ושם, באינסטגרם ובפינטרסט בעיקר, אני נתקלת לאחרונה בפאים מקושטים, מושקעים ומעלפים
ממש, כאלה שאין לי מושג איך אנשים בכלל עושים. אמריקאים כידוע הם אומת פאים,
והיכולות והיצירתיות שלהם בתחום הגיעו בסתיו הזה לשיאים.
כלומר אני יכולה להבין איך מכינים פאי מקושט בעלי או
פרחי בצק או בלבבות, אבל איך לעזאזל מכינים קישוט היקפי שלם בצורת צמה? כזו שלא
נחתכת בשום מקום? גילוי נאות – וויתרתי מראש מבלי לנסות אפילו. פשוט הפתיל שלי
קצר מדי לניסויים מסוג זה 🙂
פרחי בצק או בלבבות, אבל איך לעזאזל מכינים קישוט היקפי שלם בצורת צמה? כזו שלא
נחתכת בשום מקום? גילוי נאות – וויתרתי מראש מבלי לנסות אפילו. פשוט הפתיל שלי
קצר מדי לניסויים מסוג זה 🙂
אז הלכתי על קישוט פחות בצקי בהשראת עוגת התפוחים של אמא שלי, שהייתה ממש הצלחה
גדולה לפני ראש השנה. עיטרתי את הפאי ברשת מרנג שרוף קלות, שמוסיפה טקסטורה
נוספת, מתיקות וכמובן ים של חן.
גדולה לפני ראש השנה. עיטרתי את הפאי ברשת מרנג שרוף קלות, שמוסיפה טקסטורה
נוספת, מתיקות וכמובן ים של חן.
מלית הפאי מבוססת על דובדבנים חמוצים. אני מתה עליהם!
בכל צורה ובכל מצב. עכשיו הם לא בעונה, אז השתמשתי בדובדבנים קפואים. הם נהדרים לא
פחות מטריים, ואפילו מגיעים עם בונוס – הם כבר מגולענים ומוכנים להפוך למלית הכי
קלאסית וגזעית שיש. שידכתי להם תפוח אחד, כי פשוט לא הייתי בטוחה שיש לי כמות
מספקת, ויצא שילוב סופני. אתם יכולים להשתמש רק בדובדבנים.
בכל צורה ובכל מצב. עכשיו הם לא בעונה, אז השתמשתי בדובדבנים קפואים. הם נהדרים לא
פחות מטריים, ואפילו מגיעים עם בונוס – הם כבר מגולענים ומוכנים להפוך למלית הכי
קלאסית וגזעית שיש. שידכתי להם תפוח אחד, כי פשוט לא הייתי בטוחה שיש לי כמות
מספקת, ויצא שילוב סופני. אתם יכולים להשתמש רק בדובדבנים.
היתרון הנוסף של הפאי הזה שאין צורך לעשות לו אפייה עיוורת. הוא נאפה
פעם אחת, יחד עם המלית, לכן כל התהליך הופך ליותר פשוט, מהיר ונגיש למתחילים.
פעם אחת, יחד עם המלית, לכן כל התהליך הופך ליותר פשוט, מהיר ונגיש למתחילים.
בסוף האפייה מתקבל קסם של פאי, ארומטי בטירוף, עם
תחתית פריכה, מלית רכה וחמצמצה שלא גולשת החוצה, ומרנג מתוק. הטעם מאוזן ונפלא.
המראה חמוד ביותר. פשוט מותק של פאי. כל כך מתאים לסוף כל ארוחה, וגם בתור קינוח
חגיגי ליום הולדת. למשל של איזו בלוגרית אחת שאתם מכירים..
תחתית פריכה, מלית רכה וחמצמצה שלא גולשת החוצה, ומרנג מתוק. הטעם מאוזן ונפלא.
המראה חמוד ביותר. פשוט מותק של פאי. כל כך מתאים לסוף כל ארוחה, וגם בתור קינוח
חגיגי ליום הולדת. למשל של איזו בלוגרית אחת שאתם מכירים..
אז שיהיה לי במזל ולכם בתאבון. אם אתם מכינים את הפאי הזה, תעשו לי מתנה קטנה ומשמחת וספרו איך יצא. אני מאוד מחבבת תגובות 🙂
פאי דובדבנים עם רשת מרנג
אז מה היה לנו?
מרכיבים לקלתית, תבנית עגולה בקוטר 20-22
ס"מ:
ס"מ:
200 גרם (1.5 כוסות פחות 1 כף) קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
¼ כפית מלח
1 ביצה
1 כף מים קרים
להברשה: 1 חלמון מהול עם מעט מים / חלב
מרכיבים למלית:
1/4 כוס סוכר
½ כוס מים
¼ כפית קינמון (אופציונלי)
350 גרם דובדבנים קפואים
1 תפוח, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
2 כפות קורנפלור
מרכיבים לרשת מרנג:
1 חלבון
4 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה:
1. מכינים קלתית: מניחים
בקערת מעבד מזון קמח, חמאה, סוכר ומלח ומעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת
פירורית. מוסיפים ביצה ומים וממשיכים עם עוד כמה פולסים, רק עד שמתחילים להתגבש
גושי בצק. מעבירים את הבצק על משטח עבודה, מקבצים לכדור, משטחים לדיסקית, מניילנים
ומעבירים לקירור של 30 דקות לפחות.
בקערת מעבד מזון קמח, חמאה, סוכר ומלח ומעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת
פירורית. מוסיפים ביצה ומים וממשיכים עם עוד כמה פולסים, רק עד שמתחילים להתגבש
גושי בצק. מעבירים את הבצק על משטח עבודה, מקבצים לכדור, משטחים לדיסקית, מניילנים
ומעבירים לקירור של 30 דקות לפחות.
2. בינתיים מכינים מלית:
מניחים בסיר מים, סוכר וקינמון (אופציונלי) ומחממים על אש בינונית עד שכל הסוכר
נמס. מוסיפים קורנפלור ומערבבים היטב בעזרת מטרפה כדי שלא יווצרו גושים. מוסיפים
דובדבנים וקוביות תפוח, מערבבים ומבשלים תוך ערבוב כ- 10 דקות, או עד שהמלית
מתחילה להסמיך. מעבירים לכלי אחר ומצננים.
מניחים בסיר מים, סוכר וקינמון (אופציונלי) ומחממים על אש בינונית עד שכל הסוכר
נמס. מוסיפים קורנפלור ומערבבים היטב בעזרת מטרפה כדי שלא יווצרו גושים. מוסיפים
דובדבנים וקוביות תפוח, מערבבים ומבשלים תוך ערבוב כ- 10 דקות, או עד שהמלית
מתחילה להסמיך. מעבירים לכלי אחר ומצננים.
3. מחממים תנור ל- 180
מעלות.
מעלות.
4. מרדדים את הבצק על
משטח עבודה מקומח קלות לעובי 2-3 מ"מ, בעזרת מערוך מעבירים על התבנית ויוצרים
קלתית פאי. מעודפי הבצק אפשר ליצור קישוט היקפי. מחוררים את התחתית בעזרת מזלג.
משטח עבודה מקומח קלות לעובי 2-3 מ"מ, בעזרת מערוך מעבירים על התבנית ויוצרים
קלתית פאי. מעודפי הבצק אפשר ליצור קישוט היקפי. מחוררים את התחתית בעזרת מזלג.
5. מעבירים את המלית
שהצטננה לתוך הקלתית, מברישים את שולי הפאי, ואופים אותו בין 30 ל- 40 דקות, או עד
להזהבה. מצננים לגמרי.
שהצטננה לתוך הקלתית, מברישים את שולי הפאי, ואופים אותו בין 30 ל- 40 דקות, או עד
להזהבה. מצננים לגמרי.
6. מכינים מרנג: מקציפים
חלבון בקערה נקייה ויבשה במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבן אוורירי.
מוסיפים בהדרגה אבקת סוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק. מעבירים
אותו לשק זילוף עם צנטר משונן.
חלבון בקערה נקייה ויבשה במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבן אוורירי.
מוסיפים בהדרגה אבקת סוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק. מעבירים
אותו לשק זילוף עם צנטר משונן.
7. מזלפים את המרנג מעל
הפאי הקר בצורת רשת ושורפים קלות בעזרת מבער (ברנר).
הפאי הקר בצורת רשת ושורפים קלות בעזרת מבער (ברנר).
8. שומרים במקרר בכלי
אטום.
אטום.
הערות:
· אפשר להחליף את
הדובדבנים בפירות יער אחרים. אפשר להשתמש רק בדובדבנים, בלי התפוח. במקרה כזה כדאי
להגדיל קצת את הכמות שלהם.
הדובדבנים בפירות יער אחרים. אפשר להשתמש רק בדובדבנים, בלי התפוח. במקרה כזה כדאי
להגדיל קצת את הכמות שלהם.
· אפשר להניח את המרנג
על הפאי בשכבה אחידה ולא בצורת רשת. אם אין לכם שק זילוף, אפשר להשתמש בשקית
ניילון עבה עם פינה חתוכה. אם אין לכם ברנר, אפשר להכניס את הפאי עם המרנג המזולף
לכמה דקות לתנור שחומם לחום מקסימלי, עד שהמרנג משחים.
על הפאי בשכבה אחידה ולא בצורת רשת. אם אין לכם שק זילוף, אפשר להשתמש בשקית
ניילון עבה עם פינה חתוכה. אם אין לכם ברנר, אפשר להכניס את הפאי עם המרנג המזולף
לכמה דקות לתנור שחומם לחום מקסימלי, עד שהמרנג משחים.
0/5
(0 Reviews)