עוגת גבינה קרה עם תותים

מאת אולגה טוכשר
נובמבר 30, 2016
עוגת גבינה קרה עם תותים
תותים כאן, וקשה להתאפק ולא להתחיל מיד לשלב אותם בכל קינוח אפשרי. אז
לא התאפקתי. למה לי? אני פותחת רשמית את העונה עם עוגת גבינה קרה עם תותים, שמשלבת את
שני טעמי הילדות הנוסטלגיים – תותים ווניל.
עוגת גבינה קרה עם תותים
התותים מופיעים כאן גם בשכבה האמצעית בצורת מחית, שאפשר בעיקרון להכין
גם מתותים קפואים, וגם כקישוט מהמם. זה לא שאני עפה על עצמי, פשוט התותים מהממים
איך שלא תניחו אותם.
העוגה נראית מרשימה, אך יחד עם זאת היא ממש פשוטה להכנה. היא לא דורשת
אפייה, מה שמייצב את שכבות הגבינה זה ג'לטין. מה שבעצם אומר שכל מה שאתם צריכים זה מקום
במקפיא / מקרר וטיפה סבלנות. השכבות הישרות מסתדרות בעצמן – מבטיחה. אין צורך
לעמוד עם סרגל או פלס.
עוגת גבינה קרה עם תותים
הסבלנות תשתלם לכם, כי העוגה הזו היא מוש. חיפשתי
מילה אחרת ולא מצאתי. אם תקלידו "מוש" בחיפוש בגוגל, תקבלו כתוצאה את
תמונת העוגה הזו 🙂
עוגת גבינה קרה עם תותים
וגם אני נדחפתי, כי רציתי להראות לכם איך העוגה נראית
בחתך, וזו התמונה היחידה שהייתה לי. אז הי, נעים מאוד! אני אולגה, המרכיבה
הסודית 🙂
עוגת גבינה קרה עם תותים
מה אגיד עוד על העוגה הזו? בנוסף למראה החגיגי, היא ממש טעימה: לא
מתוקה מדי (תוכלו לשחק עם כמות הסוכר שבמתכון לכאן או לכאן), עם אלמנט תותי ברור
ומורגש. מרקמה נעים, רך ונמס בפה. אותי היא גם מרגיעה הודות לקוויה הישרים. ויש עליה ערימה של תותים טריים! צריך עוד מילים? לא נראה לי.. אז שיהיה בתאבון!

עוגת גבינה קרה עם תותים

אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה בקוטר 18-20 ס"מ:
לתחתית:
200 גרם עוגיות ביסקוויט
70 גרם חמאה מומסת
לשכבות גבינה עם תותים ווניל:
20 גרם ג'לטין
100 גרם (1/3 כוס + 4 כפיות) מים
400 גרם גבינה כחושה (טבורוג)
140 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
200 מ"ל (3/4 כוס + 4 כפיות) חלב
100 גרם חמאה רכה
200 גרם (קופסה קטנה) תותים, מרוסקים למחית חלקה
צבע מאכל אדום (אופציונלי)
1 כף שטוחה מחית וניל
תותים טריים לקישוט
אופן הכנה:
1.     מרפדים תבנית / רינג
בסרט או ניילון נצמד.
2.     מכינים תחתית: טוחנים
עוגיות במעבד מזון לפירורים דקים, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב. מעבירים את
התערובת לתבנית, מהדקים בעזרת הידיים לתחתית ויוצרים שכבה בגובה אחיד. מעבירים
למקפיא.
3.     מכינים שכבת
גבינה-תות: מניחים ג'לטין בקערה, יוצקים מים, מערבבים ומשאירים ל- 10 דקות, עד שכל
הנוזלים נספחים.
4.     מניחים בקערת מעבד
המזון 200 גרם (1/2 כמות) גבינה כחושה, 70 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר, 100 מ"ל
(1/2 כמות) חלב ו- 50 גרם חמאה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מחית
תותים וממשיכים לערבב עד שהיא נטמעת בתערובת. אם רוצים צבע שכבה אדום יותר,
מוסיפים מעט צבע מאכל.
5.     מחלקים את מסת
הג'לטין חצי-חצי, ממיסים את החצי הראשון במיקרוגל במשך כ- 10 שניות עד שהוא נמס
ומוסיפים לשכבת התותים. מערבבים היטב.
6.     יוצקים את התערובת על
שכבת התחתית, טופחים קצת על השיש ע"מ להוציא בועות אוויר, מניילנים ומעבירים
למקפיא ל- 30 דקות לפחות.
7.     מכינים שכבת
גבינה-וניל: מניחים בקערת מעבד המזון את שאריות המצרכים: 200 גרם (1/2 כמות) גבינה
כחושה, 70 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר, 100 מ"ל (1/2 כמות) חלב ו- 50 גרם חמאה
ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מחית וניל ומערבבים שוב.
8.     ממיסים את החצי השני
של מסת הג'לטין במיקרוגל במשך כ- 10 שניות עד שהיא נמסה ומוסיפים לשכבת הוניל.
מערבבים היטב.
9.     יוצקים את תערובת
הוניל מעל שכבת התותים שהתייצבה, טופחים קצת על השיש ע"מ להוציא בועות אוויר,
מניילנים ומעבירים למקפיא לשעה לפחות, או ללילה שלם.
10. לקראת הגשה מעבירים
למקרר. מקשטים בתותים טריים ומגישים.
11. שומרים במקרר בכלי
אטום.
הערות:
·       לצורך הכנת המחית
אפשר להשתמש בתותים קפואים.
·       אפשר להחליף את
התותים בפטל או כל פירות יער אחרים.
·       אפשר לשחק עם כמות
אבקת הסוכר בשכבות בהתאם לטעם.

 

0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

51 תגובות

  1. יש יש יש! יש לי עוגה ליומולדת של הבת שלי ש-מטורפת על תותים.
    והיא כל עך יפה…. שלמות ממש. צריך לעשות אמוג'י של העוגה שלך 🙂

  2. הי אולגה. עוגה מהממת. כמה זמן העוגה צריכה להיות במקרר לפני ההגשה ? בהנחה ששהתה לילה שלם בפריזר ?

  3. היי אולגה,נראה מדהים והשכבה הראשונה יצאה מעולה. השכבה השניה העליונה יצאה לי נמוכה ועם גושים קטנים. איך לתקן או מה לעשות בפעם הבאה?

    1. הי יוני, מרקם הבלילה זה פקטור של טחינת המצרכים. אני מניחה שככל שתעבד את התערובת טוב יותר, כך היא תיצא יותר חלקה. אם בא לך מרקם חלק משי – אפשר להעביר את התערובת דרך מסננת צפופה. לגבי גובה השכבה – כנראה שלא חילקת את הגבינה חצי-חצי. אין סיבה שהשכבות יהיו שונות משמעותית. בשכבת התותים יש את התותים שמוסיפים נפח, אז השכבה הזו קצת יותר גבוהה (רואים את זה גם בתמונה שלי).

  4. האם ניתן לקרר את השכבות ואת העוגה המוכנה רק במקרר ללא פריזר בכלל?
    והאם ניתן/עדיף להשתמש בעוגיות עם קצת טעם כמו עוגיות לוטוס לבסיס?

  5. היי 🙂 כתוב במתכון 200 גרם תותים שמרוסקים למחית.
    הכוונה 200 גרם מחית או 200 גרם תותים? כי כשעושים מחית לבד אז המשקל יורד בגלל סינון גרעינים וכן
    אשמח לחידוד תודה

  6. כמה זמן מראש העוגה נשמרת במקרר?
    אני רוצה להכין אותה ביום רביעי בערב ולהגיש ביום שישי אחרי צהרים – האם זה בסדר?

  7. העוגה נראת טוב ורציתי לנסות להכין אותה, אבל יש לי שאלה, כמה מים אני צריכה לשים ב20 גרם ג'לטין?

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם