עוגת שכבות שוקולד במחבת עם קרם גבינת וניל ופירות יער

מאת אולגה טוכשר
פברואר 12, 2017
עוגת שכבות שוקולד במחבת עם קרם גבינת וניל ופירות יער
תאמינו או לא, את העוגה הזו הכנתי עוד לפני שטסתי להודו, במסגרת
טסטים לכתבה ב"מקור ראשון". העוגה הזו היא גרסת 1.0, עוגה רגילה, אותה
טבענתי בהמשך והפכתי לעוגת יום הולדת טבעונית מושחתת במיוחד. מאז אני רק מחפשת
הזדמנות לפרסם אותה. אז אם כמוני אתם מחפשים תירוץ להכין עוגת שכבות מרשימה, יום
האהבה הלועזי או וואלנטיין, הוא סיבה מעולה להשקיע במטבח קצת יותר מהרגיל. במיוחד
שהעוגה הזו לא באמת דורשת מאמץ מיוחד. היא אפילו פשוטה יותר מכל עוגה אחרת, כי לא
אופים אותה, אלא … מטגנים!
עוגת שכבות שוקולד במחבת עם קרם גבינת וניל ופירות יער
כן-כן, מדובר בפטנט נפלא, פשוט שוס, ליצירת שכבות עוגה רבות, דקות
ושוות בגודלן. אין צורך להסתבך ולאפות שכבה-שכבה, או לנסר עוגה מוכנה לשכבות דקות
יותר. פשוט מטגנים כל שכבה בנפרד ומרכיבים עוגה גבוהה ומרשימה במעט זמן ומאמץ.
שימו לב, לא מדובר בעוגת בלינצ'ס. השכבות עבות יותר, והמרקם שלהן הוא של עוגה
בחושה. ובאמת שההכנה עצמה פשוטה יותר מההסבר שלי 🙂
עוגת שכבות שוקולד במחבת עם קרם גבינת וניל ופירות יער
כמו במקרה של כל עוגות קרם, היא הכי טעימה אחרי לילה במקרר. למרות
שהקרם הספציפי הזה פחות נספג, וזה בכוונה. רציתי ליצר מראה "זברה" שחור-לבן.
אם תשחקו עם סמיכות הקרם (פחות אינסטנט פודינג) ותכינו גרסה דלילה יותר, חלקו או רובו
ייספג בתוך שכבות העוגה. וזה בזכות החורים הרבים שנוצרים על פני השכבות בזמן הטיגון. העוגה עדיין תישאר גבוהה ומרשימה, אבל תהפוך להרבה יותר רכה
ועסיסית.
עוגת שכבות שוקולד במחבת עם קרם גבינת וניל ופירות יער
מכיוון שרציתי לייצר מראה "עירום", השתמשתי בקרם גם למריחה
על השוליים. לא חייבים לעשות את זה כמובן, זה לשיקולכם. אם רוצים עוגה מדויקת ממש,
אפשר לחתוך וליישר את השוליים עוד יותר בעזרת רינג טיפה קטן יותר מקוטר העוגה.
עוגת שכבות שוקולד במחבת עם קרם גבינת וניל ופירות יער
מקשטים את העוגה המוכנה בשפע פירות יער ותותים שעכשיו בדיוק בשיא, וזהו – יש לכם עוגת רושם
מושלמת בלי שהייתם צריכים להדליק את התנור. תנו לה צ'אנס ותפתיעו את האהובים שלכם.
שיהיה יום, שבוע, חודש ושנת אהבה. בתאבון!

עוגת שכבות שוקולד במחבת עם קרם גבינת וניל ופירות יער

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 5 שכבות בקוטר 22 ס"מ:
מרכיבים לבלילה:
210 גרם (1.5 כוסות) קמח
30 גרם (3 כפות) קקאו
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1 ביצה
50 מ"ל (1/4 כוס פחות 2 כפיות) שמן
200 גרם (1 כוס) סוכר
1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים רותחים
מרכיבים לקרם:
500 מ"ל (2 גביעים) גבינה לבנה 5%
210 גרם (1.5 כוסות) אבקת סוכר
1 שקית אינסטנט פודינג
1-2 כפיות תמצית וניל
לקישוט: תותים חתוכים, פירות יער טריים ועלים ירוקים
אופן הכנה:
1.     מכינים בלילה: בקערה
מנפים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה קמח, קקאו, סודה לשתייה ואבקת אפייה. מוסיפים מלח
ומערבבים שוב.
2.     בקערה גדולה טורפים
בעזרת המטרפה ביצה, שמן, סוכר וחלב.
3.     מאחדים את שתי
התערובות ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
4.     מוסיפים בבת אחת את
כל המים וממשיכים לערבב בזהירות (כי זה עלול להשפריץ לצדדים) עד לקבלת בלילה יחסית
דלילה והומוגנית שמזכירה בלילת פנקייק.
5.     מחממים מחבת יבשה (מומלץ
להשתמש ב- non
stick) על אש בינונית, יוצקים מצקת
או שתיים מהבלילה במרכזה ודוחפים בעזרת המצקת לשוליים ליצירת עיגול יפה בעובי כ-
5-7 מ"מ. מטגנים כ- 1-2 דקות, עד שעל פני השכבה מתחילות להופיע בועות רבות.
בשלב זה אפשר להנמיך את האש. הופכים לצד השני בעזרת תרבד ומטגנים עוד כחצי
דקה-דקה. מעבירים על משטח עבודה מרופד בנייר אפייה או על רשת ומצננים. ממשיכים
באותה הדרך עד שהבלילה נגמרת. אמורות להתקבל 5 שכבות, מחוררות מצד אחד וחלקות מהצד
השני.
6.     מכינים קרם: מקציפים
את כל המרכיבים עד לקבלת קרם סמיך. מניילנים ושומרים עד לשימוש במקרר.
7.     מרכיבים את העוגה: מניחים
שכבת עוגה ראשונה על צלחת הגשה עם הצד המחורר כלפי מלעה ומורחים את הקרם בנדיבות.
ממשיכים הלאה באותה הדרך. מסיימים עם השכבה האחרונה מונחת עם הצד המחורר כלפי מטה.
בעזרת פלטה ארוכה מורחים את החלק העליון ואת שולי העוגה בשאריות הקרם ליצירת מראה "עירום".
8.     מקשטים בתותים
חתוכים, פירות יער טריים ועלים ירוקים.
הערות:
·       אני רציתי לייצר מראה
שחור-לבן, ולכן בכוונה יצרתי קרם סמיך שלא נספג לתוך השכבות ומשמש לכיסוי המלא של
העוגה. אם תכינו קרם דליל יותר, הוא ייספג לתוך השכבות, והעוגה תהיה הרבה יותר רכה
ועסיסית.
·       אפשר להחליף את
הגבינה הלבנה בשמנת חמוצה מסוננת מהנוזלים.
·       אפשר להכין קרם קצפת פשוט על בסיס שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג.
·       אם אתם לא משיגים
פירות יער, קישוט על ידי תותים בלבד יהיה לא פחות מוצלח.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

40 תגובות

  1. יש אפשרות להכין את הקרם אחרת, כך שלא יהיה בו אינסטנט פודינג. יש הרבה אנשים (כולל אותי) ששונאים את הטעם שלו.

  2. הכנתי את העוגה וכעת מחכה במקרר….קצת קשה להפוך את השכבות במחבת בלי שישברו,אבל כשהגעתי לשכבה האחרונה כבר הייתי מומחית. הקרם מאד מתוק לטעמי, ובעתיד אפחית את כמות הסוכר. דרך אגב, השתמשתי ביוגורט יווני סמיך כי אני גרה בארה"ב וקשה למצוא גבינה ישראלית. עוגה יפהפייה.

    1. הי כרמלה. לא אמורה להיות בעיה להפוך את השכבות אם משתמשים במחבת נונ סטיק טובה, כי יש די הרבה שומן בבלילה. לגבי המתיקות – זה עניין של טעם אישי כמובן 🙂 שמחה שאהבת את העוגה. שבוע טוב!

    2. היי אולגה
      העוגה זכתה להצלחה עצומה ובקשות לשידור חוזר. אני רוצה להוסיף שפיזרתי שקדים קצוצים וקלויים מעט בין השכבות, והשתמשתי בממתיק במקום סוכר ובאינטרנט וניל ללא סוכר, כך שבנוסף ליוגורט היא גם הייתה קלה.
      תודה על מתכון נהדר!

    3. הי כרמלה, אני ממש שמחה! אני חושבת שהגדולה בעצם היא לקחת מתכון כבסיס ולהתאים אותו לצרכים האישיים. יצירתיות היא שם המשחק 🙂 יצא לך לצלם במקרה?

    4. לא צילמתי. נראתה בדיוק כמו העוגה שלך, רק בלי קישוטי הפירות שלא היו לי ופיזרתי שקדים קצוצים למעלה.

  3. העוגה ניראת נפלא! מחר מכינה אותה ואשמח לקשר עם פירות יער מלבד תותים..היכן ניתן להשיג טריים?

  4. מהמם ורעיון מגניב ממש!!!
    האם העוגה טובה כשהיא טריה או כמו עוגות שכבות כדאי לתת לה ליליה במקרר?

  5. רעיון ממש מגניב אבל הכמויות לא מספיקות בכלל לכל העוגה:/ איך הקרם הספיק לך גם בין השכבות וגם לכסות את כל העוגה? תודה!

    1. הי נופר, כמה שכבות יצאו לך? את יודעת שכמות השכבות זו פונקציה של גודל מחבת ועובי השכבות.. יכול להיות ששמת יותר בלילה ממני. אותו דבר נכון גם לגבי הקרם. בכל אופן, מקווה שהיה לך טעים 🙂 לג שמח!

    2. עשיתי אותו קוטר שרשמת:) הקרם כיסה לי 2 שכבות בערך לא הספיק בכלל. אבל הכפלתי הכל ב2 ויצא ממש טעים! תודה רבה על הרעיון!

  6. למה כתבת שזה טבעוני חייבים לטבען אותה ויש פה ביצה ושמנת וגבינה…בביצה בכלל אין צורך ואפשר קרם קוקוס או חלב סויה או חלב קוקוס לפודינג…אבל הרעיון סבבה.

  7. אולגה יקרה
    יש לך אתר מקסים ובתור קוראת ותיקה למדי עקבתי (גם אם ללא תגובה) אחרי כל השינויים במהלך השנים.העיצוב החדש מהמם ומזמין ובתור שומרת כשרות המתכונים הטבעוניים מסייעים ומחכימים ביותר.
    רק הערה קטנה : זה האתר שלך והבית שלך וזו זכותך לערוך, למחוק או לשנות רק חבל שמתכונים שאינם טבעונייים ימחקו במשך הזמן. (כפי שציינת בקטגורית אודות) הם חלק בלתי נפרד מהבלוג והם היו אהובים מאד. לדעתי אני ועוד רבים נצטער אם יימחקו בהמשך. נקודה למחשבה.

    1. תודה רבה-רבה על הפרגון! שמחה שאת מלווה אותי לאורך זמן ומקווה שתמשיכי לחזור לכאן 🙂

  8. בס"ד
    אז סוף סוף הגיע הרגע הנכון להכין את העוגה המיוחלת
    יצא פלאצ'
    נדבק,נשרף, אוף…

    אולי יש לך המלצה לסוג מחבת מסוים, ואולי יש לך וידאו של ההכנה?
    תודה רבה
    ושבת שלום

    1. הי תמר, מצטערת לשמוע. בעוגה הספציפית הזו מאוד חשוב להשתמש במחבת non stick. אני משתמשת בפשוטה ביותר שקניתי באיקאה ועלתה לי 19₪. כל מחבת אחרת עם ציפוי אל דבק תתאים. טיפ נוסף שעוזר זה להשתמש ב-2 מחבתות, ופשוט להפוך ממחבת למחבת. ואז אין התעסקות עם תרווד וכו׳. אין לי וידאו, אבל אני בהחלט שוקלת לצלם אחד.

  9. היי אולגה .קודם כל אני רוצה לפרגן על האתר. הכנתי את העוגה הזאת כמה פעמים והיא נהדרת. הפעם בגלל שימוש בתבנית לב הייתי רוצה לאפות את השכבות במקום מחבת. האם מתאים? ואם כן בכמה מעלות ולמשך כמה זמן? אשמח לתגובה

    1. הי אירית, תודה רבה על הפרגון! אם את מחפשת עוגת שוקולד שמתאימה לאפייה, הייתי ממליצה לך לאפות את עוגת השוקולד הפשוטה מהאתר. תחפשי בשדה החיפוש 🙂

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם