כמו שכבר ציינתי מלא פעמים, שיתופי פעולה זה דבר נפלא. רק טוב יכול
לצאת מהם, לכן אני תמיד בעד לארח אצלי אנשים חדשים, במיוחד אם הם מביאים איתם
השראה וכמה צנצנות של ממרחים טבעיים נהדרים 🙂 את טל נמרודי, בעל המותג "ראסטיז",
הכרתי במפגש בלוגריות ונשים יוזמות. היא יפהפיה והשראה מהלכת, דוגמה לתעוזה ודבקות
לחלום. כנסו לאתר שלה כדי להכיר את סיפורה האישי.
לצאת מהם, לכן אני תמיד בעד לארח אצלי אנשים חדשים, במיוחד אם הם מביאים איתם
השראה וכמה צנצנות של ממרחים טבעיים נהדרים 🙂 את טל נמרודי, בעל המותג "ראסטיז",
הכרתי במפגש בלוגריות ונשים יוזמות. היא יפהפיה והשראה מהלכת, דוגמה לתעוזה ודבקות
לחלום. כנסו לאתר שלה כדי להכיר את סיפורה האישי.
טל כהנת של אורח חיים בריא, והיא מייצרת ממרחים טבעיים ללא תוספות
סוכר וחומרים משמרים. החלתנו שאני אשלב את התוצרת הנהדרת והכה טעימה שלה בקינוח
כלשהו. ולמרות שאנחנו נמצאים די קרוב לפורים, בכל זאת החלטתי לתת לכם אתנחתא קצרה מאוזני
המן מצד אחד וממתכונים בהשראת הודו מצד שני, ולהכין משהו שלדעתי משתלב הכי טוב עם ממרחים – עוגת שמרים.
סוכר וחומרים משמרים. החלתנו שאני אשלב את התוצרת הנהדרת והכה טעימה שלה בקינוח
כלשהו. ולמרות שאנחנו נמצאים די קרוב לפורים, בכל זאת החלטתי לתת לכם אתנחתא קצרה מאוזני
המן מצד אחד וממתכונים בהשראת הודו מצד שני, ולהכין משהו שלדעתי משתלב הכי טוב עם ממרחים – עוגת שמרים.
קראתי לעוגה הזו "חרצית", כי זה מה שהיא מזכירה לי – פרח עם
הרבה עלים. כל "עלה" ממולא באחד משני הממרחים שהשתמשתי: ממרח שקדים חלבה
או ממרח שקדים מייפל. ויש לטל עוד מלא טעמים כיפיים נוספים.
הרבה עלים. כל "עלה" ממולא באחד משני הממרחים שהשתמשתי: ממרח שקדים חלבה
או ממרח שקדים מייפל. ויש לטל עוד מלא טעמים כיפיים נוספים.
מתחילים להרכיב את העוגה מהשוליים מרכזה. אני השתמשתי ברינג, אפשר
בהחלט להשתמש בכל תבנית אחרת. אני אוהבת את העוגות שלי גבוהות, לכן תמיד משתמשת
בתבניות בעלות קוטר יחסית צר. במקרה של עוגת שמרים, אין לבצק ברירה אלא לתפוח כלפי
מלעה. כך שמתקבל מעין פרח סגור. אם תרצו "חרצית" פתוחה ונמוכה יותר,
אפשר ללכת על תבנית בעלת קוטר רחב יותר.
בהחלט להשתמש בכל תבנית אחרת. אני אוהבת את העוגות שלי גבוהות, לכן תמיד משתמשת
בתבניות בעלות קוטר יחסית צר. במקרה של עוגת שמרים, אין לבצק ברירה אלא לתפוח כלפי
מלעה. כך שמתקבל מעין פרח סגור. אם תרצו "חרצית" פתוחה ונמוכה יותר,
אפשר ללכת על תבנית בעלת קוטר רחב יותר.
בסוף האפייה משקים את העוגה בסירופ סוכר. זה מוסיף לה מתיקות וברק
מושלם.
מושלם.
העוגה הזו רכה, אוורירית וטעימה מאוד. אני מתה על עוגות שמרים, אז קשה
לי להרבות במילים מעבר לכך. היא לא מתוקה מדי, בין השאר בזכות הממרחים הטבעיים.
צורתה מיוחדת ויפהפיה לדעתי.
לי להרבות במילים מעבר לכך. היא לא מתוקה מדי, בין השאר בזכות הממרחים הטבעיים.
צורתה מיוחדת ויפהפיה לדעתי.
והכי כיף שאפשר לא לפרוס אותה, אלא לתלוש עלה-עלה. כל עלה הוא חתיכה
אוטונומית בעלת איזון טוב בין בצק למלית. יש רק בעיה אחת – אין מצב להסתפק בעלה
אחד בלבד. ראו הוזהרתם 🙂 נתראה עוד מעט במתכון פורימי ובינתיים – בתאבון!
אוטונומית בעלת איזון טוב בין בצק למלית. יש רק בעיה אחת – אין מצב להסתפק בעלה
אחד בלבד. ראו הוזהרתם 🙂 נתראה עוד מעט במתכון פורימי ובינתיים – בתאבון!
עוגת שמרים "חרצית" במילוי ממרחי שקדים
אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה בקוטר 22-26 ס"מ:
לבצק:
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
2 ביצים
500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח + 1 כפית במידת הצורך
1 כפית מלח
למלית:
1 כוס (צנצנת, 200 גרם) ממרח שקדים
1 כוס (צנצנת, 200 גרם) ממרח שקדים
להברשה:
¼ כוס מים
¼ כוס סוכר
אופן הכנה:
1. מכינים בצק: במיקרוגל מחממים חלב וחמאה
ומערבבים בעזרת מטרפה עד שכל החמאה נמסה. התערובת לא אמורה להיות
רותחת.
ומערבבים בעזרת מטרפה עד שכל החמאה נמסה. התערובת לא אמורה להיות
רותחת.
2. מוסיפים לקערה סוכר ושמרים ושוב מערבבים היטב בעזרת המטרפה.
3. מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים ביצים וקמח ומערבלים
תחילה במהירות נמוכה ואחר כך – בינונית במשך כ- 7-8 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק
שמתקבץ מסביב לוו, אך נפרד מדפנות הקערה. במידת הצורך מוסיפים קצת קמח.
תחילה במהירות נמוכה ואחר כך – בינונית במשך כ- 7-8 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק
שמתקבץ מסביב לוו, אך נפרד מדפנות הקערה. במידת הצורך מוסיפים קצת קמח.
4. מוסיפים מלח ומערבלים כ- ½ דקה נוספת.
5. משמנים קלות קערה נקייה ומעבירים אליה את הבצק. מכסים את הקערה
בשקית או ניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק, כשעה וחצי –
שעתיים.
בשקית או ניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק, כשעה וחצי –
שעתיים.
6. מעבירים את הבצק שתפח על משטח עבודה מקומח קלות, לשים כדי להוציא
את האוויר ומחלקים לשני חלקים. מתחילים לעבוד עם החלק הראשון ובינתיים מכסים את
החלק השני כדי למנוע התייבשות.
את האוויר ומחלקים לשני חלקים. מתחילים לעבוד עם החלק הראשון ובינתיים מכסים את
החלק השני כדי למנוע התייבשות.
7. מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס
(אצלי בקוטר 9 ס"מ). אוספים את שאריות הבצק, מארגנים לכדור וחוזרים על
הפעולה. מקפידים לכסות את הבצק.
(אצלי בקוטר 9 ס"מ). אוספים את שאריות הבצק, מארגנים לכדור וחוזרים על
הפעולה. מקפידים לכסות את הבצק.
8. מועכים קלות כל עיגול בעזרת האצבעות עד לקוטר המקורי (כי לבצק
שמרים יש נטיה "להצטמצם"), ומורחים במרכז כפית קטנה של מלית. מקפלים את
העיגול לחצי, ואת חצי העיגול – שוב לחצי. צובטים קלות ו"מדביקים" את
הקצוות ליצירת מראה עלים.
שמרים יש נטיה "להצטמצם"), ומורחים במרכז כפית קטנה של מלית. מקפלים את
העיגול לחצי, ואת חצי העיגול – שוב לחצי. צובטים קלות ו"מדביקים" את
הקצוות ליצירת מראה עלים.
9. משמנים קלות תבנית אפייה ומסדרים את העלים לא צפוף מדי, מהשוליים
החיצוניים כלפי המרכז. ליצירת מרכז "החרצית" חותכים עיגול בצק לשני חצאים,
מניחים אותם אחד על השני כך שתהיה חפיפה בין החלקים ומגלגלים לרולדה קטנה, אותה נועצים
במרכז התבנית (ראה צילום).
החיצוניים כלפי המרכז. ליצירת מרכז "החרצית" חותכים עיגול בצק לשני חצאים,
מניחים אותם אחד על השני כך שתהיה חפיפה בין החלקים ומגלגלים לרולדה קטנה, אותה נועצים
במרכז התבנית (ראה צילום).
10. מכסים את העוגה ומתפיחים שנית במשך כ- 30-40 דקות.
11. מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
12. אופים בין 30 ל- 40 דקות, או עד שהעוגה תופחת ומזהיבה.
13. בינתיים מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר, מבשלים
כ- 3-2 דקות ומסירים מהכיריים. מצננים.
כ- 3-2 דקות ומסירים מהכיריים. מצננים.
14. מברישים את העוגה החמה בנדיבות בסירופ ומגישים.
הערות:
· אם רוצים עוגת פרווה, מחליפים את החלב בכמות זהה של מים, ואת החמאה
במחמאה. אני ממליצה אבל להיצמד לגרסה החלבית.
במחמאה. אני ממליצה אבל להיצמד לגרסה החלבית.
· אפשר להשתמש בכל ממרח שאוהבים. תשתדלו לא לבחור דליל מדי. יתאימו
נוטלה, לוטוס, ממרח תמרים, ריבת חלב, חמאת בוטנים, וכמובן כל ממרח אחר של "ראסטיז".
נוטלה, לוטוס, ממרח תמרים, ריבת חלב, חמאת בוטנים, וכמובן כל ממרח אחר של "ראסטיז".
0/5
(0 Reviews)
7 תגובות
חרצית משובחת, כה חבל שלא פורחות כאלה בשדה!
נראה טעים ממש
תודה, ענבל 🙂
מתה על שמרים . זו נראית מעולה במיוחד !!!
אפשר להשתמש בסוכר קנים… קמח כוסמין… שמן קוקוס?
הי חני, כן לגבי הסוכר והשמן. סוכר – אותה הכמות, שמן – אפשר 85 גרם. לגבי קמח כוסמין, אני לא עבדתי איתו, אז אין לי מושג כמה נוזלים הוא ידרוש. הייתי ממליצה להוסיף אותו בהדרגה עד שיתקבל בצק דביק שמתקבץ מסביב לוו לישה, אך נפרד מדפנות קערת המיקסר. בהצלחה!
תמיד יש שאלה פלצנית קרי חני
אין דבר כזה שאלות פלצניות 🙂