טראפלס טבעוניים על מקל בייגלה

מאת אולגה טוכשר
מרץ 5, 2017
מכיוון שאני עדיין שרויה בתקופה "ההודית", הייתה לי מחשבה לדלג על פוסט פורים. גם ככה אני לא מתחברת מדי לאוזני המן, פשוט
וטעים, ולדעתי אפשר בהחלט להסתפק בו.
למזלי ולשמחתי, פורים הוא לא רק אוזני המן. משלוחי מנות לא סובלים מסנוביזם,
וגם עוגיות וממתקים אחרים מתקבלים בברכה. מה שמשאיר מלא מקום ליצירתיות. ובמקרה
שלי גם לשוקולד, לציפויים צבעוניים, כמו שאני אוהבת, וגם לשילוב הנהדר של מתוק
ומלוח.
כאמור, על תקן מתוק נמצאים שני שוקולדים: מריר בבסיס של הטראפלס ולבן
בציפוי. על תקן מלוח נמצאים מקלות בייגלה. הם גם אלה שעוזרים לממתק הפשוט להתחפש למין
עוגת קייק-פופ צבעונית ומגניבה.
ההכנה לא מאתגרת כלל: מכינים את תערובת הטראפלס, מקררים, מכדררים
כדורים בגודל רצוי, נועצים את המקלות, מקררים שוב ומצפים. כן, קירור הוא שם המשחק
במקרה של הטראפלס. ואתעכב עוד דקה על נושא הגודל שלהם: אני הכנתי ממתקים יחסית
גדולים, בגודל אגוז בערך. בדיעבד אני ממליצה להכין אותם יותר קטנים. זה טוב מכל
בחינה אפשרית: גם תתקבל כמות גדולה יותר, גם יהיה יותר נוח לכדררם, והרבה יותר נוח
ובטוח לטבול בשוקולד ולצפות. כי מקלות בייגלה יחסית עדינים ונוטים להישבר כשיש
עליהם משהו גדול וכבד. ובנוסף, זה ממש נחמד שאפשר לאכול את הממתק בביס אחד.
אם בא לכם לזרז את התהליך, תוכלו כמובן לוותר על המקלות
בכלל. אבל אני ממליצה שלא. כי אין על השילוב של מתוק-מלוח, כי הם מוסיפים קראנץ' מושלם,
וכי זה ממש כיף לקבל ממתק אכיל ב-100%. אולי הוא לא הכי דיאטטי, אבל מאוד אקולוגי 🙂
ועוד לא אמרתי שכל ביס בממתק הזה שנראה כולו עשוי משוקולד לבן, מסתיר
הפתעה של טראפל חום ומריר למהדרין. אפשר
להגיש את הממתקים האלה כמו שהם, ואפשר לארוז יפה ולהכניס למשלוח מנות. הם מתוקים,
צבעוניים, לא מלכלכים את הידיים, לא משאירים פסולת, ובמילה אחת – מעולים. אז שיהיה
חג שמח ובתאבון!

טראפלס טבעוניים על מקל בייגלה

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 12 טראפלס גדולים או 21 קטנים:
לטראפלס:
200 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל (כ-7 כפות) קרם קוקוס
1 כף אבקת שקדים
קורט מלח
לציפוי שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן פרווה
4 כפות שמן
תוספות: מקלות בייגלה, פירורי אוראו, פירורי לוטוס, שבבי קוקוס, פיסטוק
קצוץ, פטל מיובש
אופן הכנה:
1.     מכינים טראפלס: מניחים
בקערה שוקולד וקרם קוקוס ומביאים לסף רתיחה במיקרוגל או על באן מרי. מערבבים עד
שכל השוקולד נמס ומתקבלת תערובת חלקה. מעבירים לקופסת פלסטיק מרופדת בנייר אפייה
ומקררים במשך 2-3 שעות עד שהתערובת מתייצבת לגמרי.
2.     חותכים ל- 12 (טראפלס
גדולים) או 21 (טראפלס קטנים) חתיכות, ומכדררים כל אחת לכדור.
3.     ממיסים מעט שוקולד
לבן פרווה, טובלים בו קצה מקל בייגלה ונועצים במרכז כל כדור. מעבירים לקירור נוסף של שעה
לפחות.
4.     מכינים ציפוי: ממיסים
שוקולד לבן פרווה במיקרוגל בפולסים קצרים או על באן מרי ומערבבים עד שמתקבל ציפוי
חלק סמיך. מוסיפים את השמן, מערבבים ומקררים מעט.
5.     פורסים על משטח עבודה
נייר אפייה. מחזיקים את הטראפלס במרכז המקל (לא בקצה – זה עלול להישבר!) וטובלים
בציפוי עד הכיסוי המלא. משתדלים לעבוד זריז אך בעדינות.
6.     טובלים כל טראפל
מצופה בתוספת לפי הטעם (עד חצי גובה הטראפל) ומניחים על נייר האפייה.
7.     מוודאים שהציפוי
התייצב ומגישים. בקיץ עדיף להעביר לקירור נוסף של שעה.
8.     שומרים במקרר.
הערות:
·       בגדול אפשר להחליף את
מקלות הבייגלה במקלות פלסטיק, אבל אני בעד קינוח אכיל ב- 100%. מעבר לכך שזה יעיל
וממש חמוד, הבייגלה המלוח מוסיף ניגוד מעניין לשוקולד.
·       אם החלטתם ללכת על
רעיון הבייגלה, תעבדו איתם בזהירות. המקלות האלה שבריריות. אל תחזיקו אותם בקצה
(אלא כמה שיותר קרוב לטראפל) בזמן הטבילה, וגם תאחסנו במצב כזה שלא יישברו.
·       אפשר לשחק עם
שוקולדים לפי הטעם האישי. אפשר להכין ציפוי משוקולד מריר, פשוט השוקולד
הלבן מייצר משחק צבעים נחמד.
0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

2 תגובות

  1. רעיון חמוד ממש! הכי עושה חשק לנגוס לו בישבן
    בדיוק הכנתי אוזני המן צ'אי, אולי דווקא היו מתחברים לך לתקופה ההודית ומשנים את דעתך 😉 מתה על אוזני המן!

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה