בלינצ’ס טבעוניים

מאת
בלינצ'ס טבעוניים
פעם שלישית גלידה? לא. פעם שלישית בלינצ’ס! אחרי שכבר העליתי כאן בעבר שני מתכונים של בלינצ’ס חלביים, הגיע זמן שיהיה בבלוג גם מתכון של הדבר המושלם הזה בטבעונית. טבעונית זו מעין שפה שכזו ללא בשר, דגים, ביצים ומוצרי חלב. פעם חשבתי שאין מצב שאלמד אותה. היא הייתה לי לא מובנת, רחוקה ומסובכת.
בלינצ'ס טבעוניים
ערימת בלינצ’ס זהובים
אבל כמו במקרה של כל שפה חדשה אחרת, ככל שמתקדמים בלימוד, כך מתחברים יותר, והכל נהיה יותר קל וברור. למשל איך אפשר לטגן בלינצ’ס רכים וטעימים עם כל כך הרבה “ללא”.
אז נושמים עמוק ופונים לפסיכולוגיה בגרוש שאומרת שתמיד צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה, או במקרה שלנו על מצרכים שכן מותרים לשימוש. ממירים את החלק החלבי במשקה שקדים, ואת הביצים פשוט משמיטים. אף פעם לא חשבתי על זה, אבל כל עניין הבלילה עובד לא רע בכלל גם בלעדיהן.
בלינצ'ס טבעוניים
ערבוב קצר, טיגון זריז, ויש לכם ערימה של בלינצ’ס טבעוניים / פרווה נפלאים, שיכולים להתחבר גם למלוח וגם למתוק. אני בהגדרה נוטה לכיוון המתוק, לכן גלגלתי והגשתי אותם עם שוקולד מריר מומס. הכי פשוט שיש, והכי טעים!
בלינצ'ס טבעוניים
אבל טעמם ניטרלי, והם כן יכולים לשאת בתוכם גם מלית מלוחה. ממרחים, תבשיל קארי, השמיים הם הגבול. מה שצריך לדעת זה שהם פשוט נהדרים כמו שהם, גם בלי שום תוספת. פשוט “ללא” 🙂 אז נסו אותם בהזדמנות וספרו לי איך יצא. בתאבון!

בלינצ’ס טבעוניים

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 9 בלינצ’ס בקוטר 18 ס”מ:
1 כוס קמח לבן
2 כפות קמח קוקוס
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית קינמון (אופציונלי)
קורט מלח
2 כוסות משקה שקדים של תנובה
2 כפות מייפל
2 כפות שמן קנולה / קוקוס
שוקולד מריר מומס להגשה
אופן הכנה:
1.     מניחים בקערה גדולה קמח, קמח קוקוס, אבקת אפייה, מלח וקינמון ומערבבים.
2.     מוסיפים משקה שקדים, מייפל ושמן ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר עד שמתקבלת בלילה אחידה ודלילה ללא גושים.
3.     מחממים מחבת נונסטיק על להבה בינונית, משמנים קלות (רק בפעם הראשונה), ויוצקים מצקת של הבלילה תוך תנועה סיבובית שגורמת לה להשתפך באופן שווה על פני המחבת.
4.     מטגנים כ-2 דקות עד להזהבה, הופכים לצד שני בעזרת תרבד או מזלג, ומטגנים כ- 2 דקות נוספות.
5.     מגלגלים ומגישים בליווי שוקולד מריר מומס.
הערות:
·       אפשר להחליף את קמח הקוקוס בקמח רגיל או קמח מלא.
·       אפשר להחליף את משקה השקדים בכל חלב צמחי אחר.
·       אם רוצים בלינצ’ס מתוקים יותר, אפשר להגדיל את כמות המייפל או להוסיף לבלילה מעט סוכר. אבל בד”כ הם מוגשים עם משהו מתוק בצד, אז אפשר לוותר.
·       אפשר להגיש את הבלינצ’ס עם ריבה, חמאת בוטנים, ממרח לוטוס, או כל דבר אחר שאוהבים. טעמם די ניטרלי, והם יכולים לבוא גם עם מלית מלוחה.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
תגיות:
הדפסה
11 תגובות
  1. Unknown שנה 1 לפני
    הגב

    אפשר להחליף את המייפל בסילאן?

  2. Unknown שנה 1 לפני
    הגב

    האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן?

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      אני לא ניסיתי, אבל מניחה שלא תהיה בעיה. פשוט צריך להקפיד שהבלילה תהיה מספיק נוזלית, ולהשתמש ביחס יבשים-רטובים בהתאם

  3. Tzili Akiva שנה 1 לפני
    הגב

    האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא אחר (כוסמין, שיפון, חיטה)?

  4. אנונימי שנה 1 לפני
    הגב

    האם אפשר להקפיא ללא מילוי לתקופה ממושכת?

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      האמת היא שלא ניסיתי, אבל בתחושה שלי כן. בכלי אטום. להפשיר במקרר

  5. אנונימי שנה 1 לפני
    הגב

    מה זה קמח קוקוס?איפה קונים
    רוצה להכין
    תודה

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      הי, קונים בחנויות טבע, עדן טבע מרקט ואפילו ברשתות גדולות. זה קמח ללא גלוטן

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם