הבלוג שלי ברובו
מוקדש למתוקים, אבל מדי פעם אני מעלה גם מתכונים של מה שנקרא
"אוכל-אוכל", כלומר אוכל אמיתי. המתכון הזה מופיע כאן משתי סיבות
עיקריות: קודם כל כדי לתת לכם רעיון מה אפשר לעשות עם גרגירי חומוס שנשארים אחרי
הכנת מרנג טבעוני; ולא פחות חשוב מזה – כדי לפרגן לשני אנשים נפלאים שהכרתי לאחרונה.
מוקדש למתוקים, אבל מדי פעם אני מעלה גם מתכונים של מה שנקרא
"אוכל-אוכל", כלומר אוכל אמיתי. המתכון הזה מופיע כאן משתי סיבות
עיקריות: קודם כל כדי לתת לכם רעיון מה אפשר לעשות עם גרגירי חומוס שנשארים אחרי
הכנת מרנג טבעוני; ולא פחות חשוב מזה – כדי לפרגן לשני אנשים נפלאים שהכרתי לאחרונה.
הראשונה היא גל בן זאב המהממת, שהשתתפתי בקורס הצילום הקולינרי שלה. ארבעה מפגשים בסטודיו הקסום
והמואר של גל, וסיור בשוק הפשפשים ביפו, השאירו אותי עם טונות של השראה, רצון להשתפר
ולהתקדם בתחום הצילום, לא מעט כלים חדשים, וקולקציה שלמה של תמונות נפלאות (לדעתי
כמובן) שצילמתי במהלך השיעורים.
והמואר של גל, וסיור בשוק הפשפשים ביפו, השאירו אותי עם טונות של השראה, רצון להשתפר
ולהתקדם בתחום הצילום, לא מעט כלים חדשים, וקולקציה שלמה של תמונות נפלאות (לדעתי
כמובן) שצילמתי במהלך השיעורים.
כמו למשל החציל הזה.
או החצילים האלה,
אותם ניסיתי לשחזר בבית. וכאן המקום לפרגן לבן אדם הנוסף, לשף ערן שילר המוכשר, שכיכב
באחד השיעורים עם המנות המעלפות והפוטוגניות שלו. אחת מהן הייתה כל כך טעימה, שלא
נרגעתי עד שהכנתי אותה בעצמי. ולהלן התוצאה.
אותם ניסיתי לשחזר בבית. וכאן המקום לפרגן לבן אדם הנוסף, לשף ערן שילר המוכשר, שכיכב
באחד השיעורים עם המנות המעלפות והפוטוגניות שלו. אחת מהן הייתה כל כך טעימה, שלא
נרגעתי עד שהכנתי אותה בעצמי. ולהלן התוצאה.
אפויים, מרוקנים מהבשר שלהם, וממולאים בתערובת של כל טוב, שבין השאר כוללת את
גרגירי החומוס שנפרדו ממי החלבון שלהם. יש בפנים גם עגבניות שרי צרובות, הרבה כוסברה,
חריף לאוהבי הז'אנר ושפע שקדים קלויים.
מערבבים את הכל,
מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל וכמון (הכמון לא הופיע במתכון המקורי של
ערן, אני הוספתי, כי אני מתה על התבלין הזה), וממלאים את מעטפת החציל.
מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל וכמון (הכמון לא הופיע במתכון המקורי של
ערן, אני הוספתי, כי אני מתה על התבלין הזה), וממלאים את מעטפת החציל.
מתקבלות מעין סירות
של שפע, שיכולות להיות מנה ראשונה או מנה עיקרית, תלוי איך תגישו. החצילים האלה מעולים
ברמות אחרות. יש משהו מאוד נכון בשילוב המרכיבים, משהו שמייצר ביס מושלם, משביע,
בריא. אפשר לאכול אותם חמים או קרים, ישר מהמקרר. אהבתי את שתי הגרסאות. מומלץ
להשתמש בחציל בלאדי, אבל אפשר גם ברגילים, גדולים או בייבי חצילונים.
של שפע, שיכולות להיות מנה ראשונה או מנה עיקרית, תלוי איך תגישו. החצילים האלה מעולים
ברמות אחרות. יש משהו מאוד נכון בשילוב המרכיבים, משהו שמייצר ביס מושלם, משביע,
בריא. אפשר לאכול אותם חמים או קרים, ישר מהמקרר. אהבתי את שתי הגרסאות. מומלץ
להשתמש בחציל בלאדי, אבל אפשר גם ברגילים, גדולים או בייבי חצילונים.
אני מתה על הקטנטנים
הממולאים האלה, הם נראים חמודים ממש. אבל כמובן דורשים יותר זמן התעסקות, אז הכנתי
רק אחד, להמחשה בלבד 🙂 אני ממליצה לכם לנסות את המתכון הזה בבית: הוא פשוט, לא ארוך
במיוחד, צבעוני, מלא בטעמים וניחוחות, ובמילה אחת – טעים! אז שיהיה בתאבון וספרו
לי איך יצא.
הממולאים האלה, הם נראים חמודים ממש. אבל כמובן דורשים יותר זמן התעסקות, אז הכנתי
רק אחד, להמחשה בלבד 🙂 אני ממליצה לכם לנסות את המתכון הזה בבית: הוא פשוט, לא ארוך
במיוחד, צבעוני, מלא בטעמים וניחוחות, ובמילה אחת – טעים! אז שיהיה בתאבון וספרו
לי איך יצא.
חצילים ממולאים בגרגירי חומוס, עגבניות שרי צרובות ושקדים
אז מה היה לנו?
מרכיבים לשני חצילים
ממולאים:
ממולאים:
2 חצילים בלאדי
15 עגבניות שרי
צבעוניות קטנות חתוכות לחצאים
צבעוניות קטנות חתוכות לחצאים
מעט שמן זית
מלח גס ופלפל שחור
5-6 ענפי טימין
1 קופסת שימורי חומוס
מסוננת
מסוננת
1 צרור כוסברה קצוצה
1 פלפל צ'ילי קצוץ
דק (אופציונלי)
דק (אופציונלי)
חופן שקדים פרוסים
קלויים
קלויים
מיץ מ- 1/2 לימון
1 כף שמן זית, מלח,
פלפל, כמון
פלפל, כמון
אופן הכנה:
1. מחממים את התנור ל-
190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שוטפים חצילים,
מייבשים ודוקרים בכמה מקומות בעזרת קיסם עץ או מזלג.
מייבשים ודוקרים בכמה מקומות בעזרת קיסם עץ או מזלג.
3. מניחים עגבניות שרי
בקערה, יוצקים מעט שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים.
בקערה, יוצקים מעט שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים.
4. מסדרים את החצילים
בצד אחד של התבנית, את עגבניות השרי בצד השני, מניחים מעליהן ענפי טימין ומכניסים
לתנור ל- 20 דקות, או עד שהעגבניות צרובות היטב.
בצד אחד של התבנית, את עגבניות השרי בצד השני, מניחים מעליהן ענפי טימין ומכניסים
לתנור ל- 20 דקות, או עד שהעגבניות צרובות היטב.
5. מוציאים את התבנית, מעבירים
את עגבניות השרי לקערה, ומחזירים את התבנית עם החצילים חזרה לתנור ל- 20-25 דקות
נוספות, או עד שהם מתרככים (אפשר לוודא בעזרת קיסם). מוציאים ומצננים.
את עגבניות השרי לקערה, ומחזירים את התבנית עם החצילים חזרה לתנור ל- 20-25 דקות
נוספות, או עד שהם מתרככים (אפשר לוודא בעזרת קיסם). מוציאים ומצננים.
6. מקלפים גרגירי חומוס ומוסיפים
לקערה עם עגבניות השרי הצרובות.
לקערה עם עגבניות השרי הצרובות.
7. בעזרת סכין חותכים את
החלק העליון של כל חציל לאורך, ובעזרת כף או אצבעות מרוקנים את התוכן שלו, כך
שתישאר רק מעטפת הקליפה. משתדלים לעשות זאת בזהירות ועדינות כדי לא לקרוע אותה.
החלק העליון של כל חציל לאורך, ובעזרת כף או אצבעות מרוקנים את התוכן שלו, כך
שתישאר רק מעטפת הקליפה. משתדלים לעשות זאת בזהירות ועדינות כדי לא לקרוע אותה.
8. מעבירים את בשר
החצילים על קרש חיתוך וקוציים היטב בעזרת סכין. מוסיפים לקערה עם עגבניות השרי
וגרגירי החומוס.
החצילים על קרש חיתוך וקוציים היטב בעזרת סכין. מוסיפים לקערה עם עגבניות השרי
וגרגירי החומוס.
9. מוסיפים כוסברה, פלפל צ'ילי, שקדים קלויים. מתבלים במלח, פלפל, כמון, מיץ לימון ושמן זית ומערבבים היטב.
10. ממלאים את קליפות
החצילים בתערובת ומגישים.
החצילים בתערובת ומגישים.
11. שומרים במקרר בכלי
אטום.
אטום.
הערות:
· אפשר להשתמש בחצילים
רגילים. תשתדלו לבחור את אלה עם השפיץ בקצה.
רגילים. תשתדלו לבחור את אלה עם השפיץ בקצה.
· אפשר להחליף את
שימורי החומוס בחומוס יבש מושרה ומבושל. אם אין לכם חומוס, אפשר להחליף אותו
בקטניות אחרות, כמו אורז, עדשים, שעועית.
שימורי החומוס בחומוס יבש מושרה ומבושל. אם אין לכם חומוס, אפשר להחליף אותו
בקטניות אחרות, כמו אורז, עדשים, שעועית.
· אם אין לכם זמן או
כוח, אפשר לדלג על השלב קילוף גרגירי החומוס. אבל אני אישית מעדיפה אותם מקולפים.
כוח, אפשר לדלג על השלב קילוף גרגירי החומוס. אבל אני אישית מעדיפה אותם מקולפים.
· אפשר להחליף את
הכוסברה בפטרוזיליה או עירית.
הכוסברה בפטרוזיליה או עירית.
· אפשר לשדרג את המנה
ולהוסיף גם חופן זיתי קלמטה קצוצים.
ולהוסיף גם חופן זיתי קלמטה קצוצים.
· אם לא אוהבים חריף,
אפשר לוותר על פלפל צ'ילי.
אפשר לוותר על פלפל צ'ילי.
· מתבלים את המלית לפי
הטעם האישי.
הטעם האישי.
0/5
(0 Reviews)
8 תגובות
נשמע מעולה!!! ינוסה בודאות 🙂
מאיה, את לא מבינה כמה טעים!! 🙂
אפשר להוסיף שום?
בוודאי! אפשר לשחק עם הטעמים בהתאם להעדפות האישיות שלך.
הכנתי לכבוד החג
אני מטורפת על המתכונים שלך:)
הי יהודית, איזה כיף שאהבת! תודה רבה 🙂
אחד המתכונים הנדירים! תמיד מכינה לארוחה חגיגית להרשים את האורחים. טעים ברמות!!!!
תודה רבה פולינה! שמחה שאת אוהבת 🙂