הסיפור הזה מתחיל מלימון מסכן שנשכח בעמקי המקרר,
ומהסקפטיות שלי. הסקפטיות שאפשר באמת להכין מרנג שווה מנוזל שפעם שחו בו גרגירי חומוס. אקווה פאבה (או ”נוזל קטניות" בלטינית) זה לא דבר חדש. אבל רק עכשיו,
בזכות הלימון, הכרחתי את עצמי לנסות אותו, כדי לוודא באופן אמפירי שהוא באמת יכול
להחליף חלבון ביצה.
ומהסקפטיות שלי. הסקפטיות שאפשר באמת להכין מרנג שווה מנוזל שפעם שחו בו גרגירי חומוס. אקווה פאבה (או ”נוזל קטניות" בלטינית) זה לא דבר חדש. אבל רק עכשיו,
בזכות הלימון, הכרחתי את עצמי לנסות אותו, כדי לוודא באופן אמפירי שהוא באמת יכול
להחליף חלבון ביצה.
ותקשיבו – זה אשכרה עובד! אבל נתחיל מהתחלה. מכירים
את טארט הלימון המפורסם עם מרנג שרוף? קלאסי כזה, שכולם אוהבים (מי אתם, אנשים שלא
אוהבים טארט לימון?). אז כשהחלטתי להציל את הלימון שלי ולהכין את הקאפקייקס הטבעוניים,
הטארט הזה היה לי מגדלור. חלמתי על תלוליות לבנות עם שיזוף זהוב. שלא מכילות
ביצה.
את טארט הלימון המפורסם עם מרנג שרוף? קלאסי כזה, שכולם אוהבים (מי אתם, אנשים שלא
אוהבים טארט לימון?). אז כשהחלטתי להציל את הלימון שלי ולהכין את הקאפקייקס הטבעוניים,
הטארט הזה היה לי מגדלור. חלמתי על תלוליות לבנות עם שיזוף זהוב. שלא מכילות
ביצה.
ואכן
התקבלו כאלה. ללא שום טעם או ריח לוואי (מזה חששתי הכי הרבה), יציבות לגמרי,
מבריקות – מרנג לכל דבר. רציתי להיות בטוחה בתוצאה, אז השתמשתי בשיטת מרנג איטלקי,
כלומר סירופ סוכר במקום בסוכר רגיל. הטכניקה היא אותה טכניקה בדיוק, רק צריך
להשקיע טיפה יותר זמן בהקצפה. הסירופ
אמור להיות בטמפרטורת 122 מעלות, אבל אפשר בהחלט להכין אותו גם ללא מד חום. פשוט
תבשלו תערובת מים וסוכר כ- 7 דקות אחרי הרתיחה. כשהיא תסמיך משמעותית, אבל עדיין
תהיה שקופה עם מלא בועות קטנות וצפופות – זה הסימן שהסירופ מוכן.
התקבלו כאלה. ללא שום טעם או ריח לוואי (מזה חששתי הכי הרבה), יציבות לגמרי,
מבריקות – מרנג לכל דבר. רציתי להיות בטוחה בתוצאה, אז השתמשתי בשיטת מרנג איטלקי,
כלומר סירופ סוכר במקום בסוכר רגיל. הטכניקה היא אותה טכניקה בדיוק, רק צריך
להשקיע טיפה יותר זמן בהקצפה. הסירופ
אמור להיות בטמפרטורת 122 מעלות, אבל אפשר בהחלט להכין אותו גם ללא מד חום. פשוט
תבשלו תערובת מים וסוכר כ- 7 דקות אחרי הרתיחה. כשהיא תסמיך משמעותית, אבל עדיין
תהיה שקופה עם מלא בועות קטנות וצפופות – זה הסימן שהסירופ מוכן.
הקאפקייקס עצמם הם
מעין עוגות בחושות אישיות, עסיסיות וארומטיות. מכינים אותם בקערה אחת, ממש בקלות
ויעילות. 25 דקות גג – והם בחוץ, מחכים להתגנדר.
מעין עוגות בחושות אישיות, עסיסיות וארומטיות. מכינים אותם בקערה אחת, ממש בקלות
ויעילות. 25 דקות גג – והם בחוץ, מחכים להתגנדר.
אז מזלפים עליהם את המרנג, שורפים טיפה במבער (אם אין
– לא נורא בכלל), מפזרים משהו לקבלת טוטל לוק חמוד, עושים ביס
מקצועי, בשביל שתתרשמו מהמרקם האוורירי, מצלמים מכל זווית, וכעבור שעתיים אוכלים כמו שצריך 🙂
– לא נורא בכלל), מפזרים משהו לקבלת טוטל לוק חמוד, עושים ביס
מקצועי, בשביל שתתרשמו מהמרקם האוורירי, מצלמים מכל זווית, וכעבור שעתיים אוכלים כמו שצריך 🙂
אני מבטיחה להמשיך את
המסע שלי עם אקווה פאבה. בקרוב יהיו כאן סוגי מרנגים נוספים, ובשבוע הבא גם מתכון שמיועד לאלה, שבדומה לבן הזוג שלי, תוהים בעיקר מה עושים עם גרגירי החומוס שנשארים יתומים.
ובינתיים תיהנו מהעוגות המעולות האלה. הן ממש טעימות, מעין שילוב מושלם של חמוץ
ומתוק. בתאבון!
המסע שלי עם אקווה פאבה. בקרוב יהיו כאן סוגי מרנגים נוספים, ובשבוע הבא גם מתכון שמיועד לאלה, שבדומה לבן הזוג שלי, תוהים בעיקר מה עושים עם גרגירי החומוס שנשארים יתומים.
ובינתיים תיהנו מהעוגות המעולות האלה. הן ממש טעימות, מעין שילוב מושלם של חמוץ
ומתוק. בתאבון!
קאפקייקס לימון טבעוניים עם מרנג
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 12
קאפקייקס:
קאפקייקס:
1/3 כוס שמן
1 כוס חלב סויה /
שקדים / אורז
שקדים / אורז
150 גרם (3/4 כוס)
סוכר
סוכר
1/4 כוס מיץ לימון
זסט מלימון אחד
210 גרם (1/2 1
כוסות) קמח
כוסות) קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
מרכיבים למרנג טבעוני:
1/2
כוס מי חלבון (נוזל שימורי חומוס)
כוס מי חלבון (נוזל שימורי חומוס)
200
גרם (1 כוס) סוכר
גרם (1 כוס) סוכר
1/4
כוס מים
כוס מים
1
כפית תמצית וניל (אופציונלי)
כפית תמצית וניל (אופציונלי)
אופן הכנה:
1. מחממים את התנור ל-
175 מעלות. משמנים קלות את שקעי תבנית האפייה.
175 מעלות. משמנים קלות את שקעי תבנית האפייה.
2. בקערה גדולה טורפים
שמן, חלב, סוכר, מיץ וזסט לימון עד שמתקבלת תערובת אחידה.
שמן, חלב, סוכר, מיץ וזסט לימון עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים קמח, סודה
לשתייה, אבקת אפייה ומלח ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
לשתייה, אבקת אפייה ומלח ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
4. יוצקים את הבלילה
לשקעים עד גובה 1/2 ואופים במשך 20-25 דקות, או עד שהקאפקייקס מזהיבים, וקיסם
שננעץ במרכז יוצא נקי ללא פירורים.
לשקעים עד גובה 1/2 ואופים במשך 20-25 דקות, או עד שהקאפקייקס מזהיבים, וקיסם
שננעץ במרכז יוצא נקי ללא פירורים.
5. מצננים לגמרי על
הרשת.
הרשת.
6. מכינים מרנג טבעוני: יוצקים מי חלבון לקערת מיקסר נקייה עם וו בלון ומתחילים להקציף במהירות בינונית במשך כ-
7-8 דקות עד לקבלת קצף לבן אוורירי.
7-8 דקות עד לקבלת קצף לבן אוורירי.
7. במקביל מערבבים בסיר
סוכר ומים ומתחילים לבשל עד לטמפרטורת 122 מעלות (זה אמור לקחת סה"כ כ- 7
דקות) עד שבועות נראות ממש קטנות וצפופות, ומתקבל סירופ סמיך מאוד.
סוכר ומים ומתחילים לבשל עד לטמפרטורת 122 מעלות (זה אמור לקחת סה"כ כ- 7
דקות) עד שבועות נראות ממש קטנות וצפופות, ומתקבל סירופ סמיך מאוד.
8. מסירים
את הסיר מהאש ויוצקים לקערת המיקסר תוך כדי הקצפת המרנג בזרם דק על דופן הקערה.
ממשיכים להקציף במהירות גבוהה כ- 6-7 דקות נוספות, עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק. אם רוצים – מוסיפים תמצית וניל וצבע
מאכל.
את הסיר מהאש ויוצקים לקערת המיקסר תוך כדי הקצפת המרנג בזרם דק על דופן הקערה.
ממשיכים להקציף במהירות גבוהה כ- 6-7 דקות נוספות, עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק. אם רוצים – מוסיפים תמצית וניל וצבע
מאכל.
9. מעבירים את המרנג לשק
זילוף.
זילוף.
10. מזלפים על כל קאפקייק
תלולית גבוהה של המרנג, ושורפים קלות בעזרת ברנר.
תלולית גבוהה של המרנג, ושורפים קלות בעזרת ברנר.
11. שומרים במקרר בכלי
אטום.
אטום.
הערות:
· אפשר להכין את המרנג
הטבעוני גם ללא סירופ סוכר, עם סוכר רגיל. אבל אני ממליצה להשתמש בגרסה הזו, כי
המרנג יוצא יותר יציב ומבריק.
הטבעוני גם ללא סירופ סוכר, עם סוכר רגיל. אבל אני ממליצה להשתמש בגרסה הזו, כי
המרנג יוצא יותר יציב ומבריק.
· את שארית מי החלבון
אפשר לשמור בכלי אטום במקרר עד לשימוש הבא. את החומוס אפשר לשלב בסלט או כל מנה
אחרת שאוהבים. את מה שאני אוהבת תראו כאן בשבוע הבא. אפשר גם להקפיא.
אפשר לשמור בכלי אטום במקרר עד לשימוש הבא. את החומוס אפשר לשלב בסלט או כל מנה
אחרת שאוהבים. את מה שאני אוהבת תראו כאן בשבוע הבא. אפשר גם להקפיא.
· אם אין לכם מד חום,
חכו שהמים עם הסוכר ירתחו ותמדדו עוד 6 דקות. בזמן הזה הסירופ אמור להגיע ל- 122
מעלות. הבועות יהיו ממש קטנות וצפופות, והסירופ ממש סמיך, אך עדיין שקוף.
חכו שהמים עם הסוכר ירתחו ותמדדו עוד 6 דקות. בזמן הזה הסירופ אמור להגיע ל- 122
מעלות. הבועות יהיו ממש קטנות וצפופות, והסירופ ממש סמיך, אך עדיין שקוף.
· ככל שתקציפו את המרנג
במהירות גבוהה יותר לאורך יותר זמן, כך הוא יהיה יותר יציב.
במהירות גבוהה יותר לאורך יותר זמן, כך הוא יהיה יותר יציב.
· אם אין לכם שק זילוף,
אפשר לקשט את הקאפקייקס בעזרת כף.
אפשר לקשט את הקאפקייקס בעזרת כף.
0/5
(0 Reviews)
24 תגובות
בואנה את…. אלופה!
אולי נתארגן להעביר סדנת מתוקים טבעונית ב2018?
מוכנה לחזור לקונדיטוריה לביקור חד פעמי 😍
טל, תודה רבה!! השאלה רק למה לחכות ל-2018? 🙂
הבנתי שאפשר לשים אקווה פבה בקפייקס עצמן כתחליף לביצים. ניסית?
הי, לא ניסיתי. אבל אין צורך – המתכון עובד נהדר בלי הביצים
איך המתכון עובד ללא תחליף לביצים? אין צורך בתחליף בתוך המתכון עצמו?
הי עופרי, המתכון פשוט עובד, כי כאן אין בכלל צורך בביצים.
הם נראים מעולים!
אם אני אכין היום (כולל השלב של הברנר) למחר בערב ואשמור בקירור הם ייראו טוב? או שקצת צ׳יקמוקיים? או שעדיף לשמור את החלק של הברנר לממש לפני ההגשה?
הי גלית, תודה רבה! הייתי ממליצה לזלף ולשרוף את המרנג לקראת ההגשה מחר. זה הכי בטוח 🙂
הקאפקייקס פשוט מעולים!👌👌👌
השתמשתי בכל הכמות ממי החומוס בקופסה והכנתי נשיקות בתנור.
מדהים כמה שזה אותו הטעם… 😄
נכון?! שמחה שאהבת!
הכנתי, הקאפקייקס יצאו מעולים. טעימים גם בלי ציפוי. המרנג דווקא לא הלך – התערובת לא התייצבה גם אחרי עשר דקות במיקסר. אולי הוספתי את הסוכר מהר מדי, או לא מספיק בהדרגה. בכל מקרה, במקום זה אילתרתי פרוסטינג מאבקת סוכר עם קצת מיץ לימון, יצא נחמד מאוד. תודה על המתכון!
הי טל, שמחה שאהבת, ושלא איבדת את העשתונות 🙂
אפשר לוותר על הזטס לימון? לא נישמע לי טעים לשים קליות בפנים..
כן, אין שום בעיה.
האם עובד גם בתור עוגה?
אין סיבה שלא. כנראה זמן האפייה יהיה קצת יותר ארוך
חייבת לאמר לך שהמתכונים שלך מדהימים! כל מתכון שניסיתי באתר המהמם שלך יצא ממש מוצלח-תודה רבה לך (:
הי דנה, המון תודה על הפרגון! מאוד שמחה שאת אוהבת את הבלוג 🙂
יצא מעולה!
במקום מרנג עשיתי קצפת קוקוס.
הי הילה, שמחה שאהבת 🙂
הבעיה היחידה עם הקאפקייקס האלו היא שאי אפשר להפסיק לאכול אותם
שאלה יהיו הבעיות שלנו 🙂
היי אולגה
1.האם מיי החומוס הם התחליף לביצים?
2, במה אפשר להחליף אותם?
תודה
הי. כן ואי אפשר בעוד משהו טבעוני למיטב ידיעתי..