עוגת קרמל טבעונית עם תאנים

מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 21, 2017
עוגת קרמל טבעונית עם תאנים
עוגה עם כתר תאנים
אז, איך עובר הקיץ? חמים,
אה? ואני לא מדברת על הטמפרטורות בחוץ.. מכל האנשים שבעולם, דווקא אני הייתי צריכה
להגריל דירה עם מטבח לא ממוזג?! דווקא כשכל יום כמעט אני אופה? ההוא מלמעלה כנראה בוחן
אותי, האם אתקפל. כמה חום צריך להוסיף בשביל שלא אעיז להדליק את התנור. מי שעוקב
אחריי באינסטגרם יודע שאני נכנסתי לאובססיה קלה של מקרונים טבעוניים. בינתיים לא מצליחה
להוציא אותם כמו שצריך, כי הם כל פעם מתנהגים אחרת. נו, מה חדש.. עוגיה מפונקת!

עוגת קרמל טבעונית עם תאנים
או, כמו שנאמר,
"המושלם הוא האויב של הטוב מאוד". אז לכל מי ששאל אותי מתי יהיה המתכון –
אני ממשיכה את הניסיונות, מנסה לא להזיע למוות ולא לבכות (מדי) על כמות של אבקת
שקדים שמתבזבזת בדרך. וכדי לא לצאת פולניה גמורה, באתי היום עם מתכון מוש שלא דורש
אפייה ולא עושה פדיחות: צ'יזקייק קרמל טבעוני עם תאנים. הכנתי אותו לפני כשלושה
שבועות, כשתאנים רק הגיעו. היום תוכלו להשיג אותם בקלות ובמחיר סביר.
אז למה צ'יזקייק?
מממ, כי ככה קוראים לעוגות הטבעוניות האלה בחו"ל. אני יכולה להגיד "עוגת
גבינה", אבל כמובן אין בה שום זכר לגבינה. המרקם של מוס מתקבל בזכות קשיו,
וצבע וטעם קרמלי מתקבלים באופן לא מפתיע בזכות קרמל. הוא גם אחראי על
המתיקות. אגב, הצבע במציאות הרבה יותר מרוכז ויפה.
עוגת קרמל טבעונית עם תאנים
שימו לב שהפרחים
היפהפיים האלה, שתמיד מזכירים לי את תאילנד, לא אכילים! שילבתי אותם בתמונות אך
ורק בשביל היופי. ושוב, כמה טוב שיש את האינסטגרם. ברגע שפרסמתי את תמונת הטיזר של
המתכון, מלא אנשים דאגו לעדכן אותי שהפרחים למעשה רעילים. שקר החן, הבל היופי!
עוגת קרמל טבעונית עם תאנים
לפרוטוקול: העוגה חוסלה, ואף אחד לא מת מכך שהצמדתי את הפרח לדופן העוגה
עוגת קרמל טבעונית עם תאנים
אי אפשר בלי צילום הידיים עם העוגה 🙂
אני קצת נבוכה להודות
שמה ששימש השראה לעוגה הזו הוא השיר "קרמלה" של משה פרץ, שמנגן מכל רדיו
בכל חוף של מדינת ישראל. אני נמצאת הרבה בים, ושמעתי אותו כל כך הרבה פעמים, שהייתי
צריכה להוציא אותו מהמערכת בדרך כלשהי. אז בבקשה: עוגה מתוקה כמו סוכריה, כמו
קרמלה. במרקם קטיפתי, טבעונית / פרווה, ללא גלוטן, ללא אפייה. בקרוב – עוגת "טודו
בום" 🙂
אני ממליצה לא לוותר על המלח שבמתכון, כי הוא מאזן את המתיקות. אם אתם
לא בקטע של תאנים, אפשר להשתמש בפירות אחרים. אני פשוט חושבת שתאנים יפהפיות, ויחד עם קרמל הם זוג
נהדר. תכינו כבר עכשיו, או תשמרו את המתכון לראש השנה. והעיקר – ספרו לי איך יצא.
בתאבון!

עוגת קרמל טבעונית עם תאנים

אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה בקוטר
16-20 ס"מ
:
לתחתית:
100 גרם (1 כוס)
אגוזי מלך
5 תמרים מיובשים גדולים
מגולענים
1/4 כוס שבבי קוקוס
קורט מלח
1 כפית מים (במקרה
הצורך)
למוס קרמל:
3
כוסות אגוזי קשיו (כ- 400 גרם) לא קלוי, מושרה לפחות 4 שעות ומסונן
1 כוס סוכר
3-4 כפות מים
3/4 כוס קרם קוקוס
1/4 כפית מלח
(אופציונלי)
1/2 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
מרירים (אופציונלי)
לרוטב טופי קרמל:
1/2 כוס סוכר חום
3/4 כוס קרם קוקוס
1/8 כפית מלח (אופציונלי)
רבעי תאנים
אופן הכנה:
  1. מכינים תחתית: אם תמרים קשים – משרים אותם כמה דקות
    במים חמים. במעבד מזון / בלנדר טוחנים את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת פירורית
    דקה ודביקה (במידת הצורך מוסיפים כפית מים). מעבירים אותה לתבנית מרופדת בניילון
    נצמד או נייר אפייה (מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת או רינג עם סרט שקוף)
    ומהדקים היטב לתחתית. מעבירים למקרר.
  2. מכינים
    שכבת מוס "גבינה" וקרמל: באותו מעבד המזון / הבלנדר טוחנים אגוזי קשיו
    שהושרו במים במשך לילה או לפחות 4 שעות וסוננו היטב, עד שמתקבלת תערובת ממש סמיכה.
    משאירים בצד.
  3. מניחים
    במחבת סוכר ומים, מערבבים ומבשלים על אש בינונית עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי עמוק. במקביל מעבירים קרם קוקוס לקלחת ומביאים לסף רתיחה.
  4. תוך כדי בישול הקרמל
    יוצקים את קרם הקוקוס הרותח בזרם דק לתוך המחבת וכל הזמן ממשיכים לערבב. התערובת תבעבע.
    אם נוצרים גושי קרמל, זה לא נורא: פשוט ממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שכל הגושים
    נמסים, ומתקבל טופי קרמל חלק. אם רוצים, בשלב הזה מוסיפים לקרמל מלח.
  5. יוצקים את הקרמל
    למעבד המזון, מוסיפים שמן קוקוס וטוחנים עוד 3-4 דקות, עד שמתקבלת תערובת חלקה
    וקרמית. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים.
  6. יוצקים את המוס על
    תחתית העוגה, מיישרים, מניילנים ומעבירים להקפאה של כ- 6 שעות.
  7. לקראת
    ההגשה מכינים טופי קרמל מלוח: מניחים בקלחת סוכר
    ומתחילים לבשל על אש בינונית תוך ערבוב כדקה, רק כדי לחמם אותו. מוסיפים קרם קוקוס
    ומלח, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מפעם לפעם במשך כ- 15
    דקות, או עד שמתקבל טופי קרמל סמיך בצבע ענברי.
  8. מרכיבים את העוגה:
    מעבירים את העוגה הקרה על צלחת הגשה, בעזרת כף או שקית זילוף מזלפים את רוטב
    הקרמל, ומקשטים ברבעי תאנים.
  9. אפשר להגיש מהמקפיא –
    העוגה תהיה כמו עוגת גלידה, או מהמקרר – העוגה תהיה יציבה אך רכה. שומרים בכלי
    אטום.
הערות:
  • אפשר להחליף את אגוזי
    המלך באגוזים אחרים או שקדים.
  • אפשר לוותר על רוטב
    טופי קרמל. לעוגה יש הרבה טעם, הוא רק מוסיף למראה.
  • אפשר להחליף את
    התאנים בפירות אחרים שאוהבים.

 

0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

27 תגובות

  1. היי 🙂 בתור טבעונית מתחילה שמאוד מאוד אוהבת אפיה אני מאושרת שמצאתי את הבלוג המקסים שלך!
    רציתי לשאול – אם אין לי זמן להשרות קשיו, אני יכולה להשרות רק שעה? או לבשל בהרבה מים רותחים? או לוותר על המתכון?
    מלא מלא תודה!

    1. הי עופרי, תודה רבה! 🙂
      לגבי הקשיו, צריך להשרות אותו לפחות 4 שעות, זה שלב חיוני. אף פעם לא ניסיתי לבשל אותו, אז אין לי מושג אם זה יעשה את העבודה. אם תשרי רק שעה, מרקם העוגה לא יהיה טוב

      1. היי זו שוב אני 🙂 עדיין טבעונית וכבר לא כל כך מתחילה, ועדיין מאוד מאוד מתענגת על הבלוג שלך
        שוב לא השריתי קשיו מראש 🤷‍♀️ ורציתי לשאול – טופו משי יעבוד כאן לדעתך?

        1. הי, פחות.. זה מתכון שעובד בדוק עם הקשיו. קשה לי להתחייב לתוצאה טובה עם חומר גלם אחר.

  2. שלום אולגה, אני חבר של הגר בן ישראל והכנו את העוגה ליומולדת של אמא שלי. השתמשנו בתבנית 22 ויצאה עוגה טעימה בטרוף. בטופ שמנו פיסטוק עם בננה בצורת כתר. כמות הקרמל לציפוי יצאה לנו פי 2 יותר מהכמות שהזלפתי על העוגה. בנוסף הוא לא התמצק או יצא באותו צבע כפי שתארת. יכול להיות שזה בגלל ששמתי קצת יותר קרם קוקוס ממה שצריך, אבל חייב להודות שזה לא פגע בטעם הנפלא של העוגה.

    1. הי אלכסיי ונעים מאוד 🙂 ראיתי את תמונות העוגה (הגר שלחה לי) ושמתי לב לצבע. יש מצב שהסיבה אכן כמות גדולה מדי של קרם קוקוס. או שאולי לא קירמלתם מספיק את הסוכר. ולגבי הכמות: חלק מהקרמל נכנס לעוגה עצמה, נכון? לציפוי הולך קרמל על בסיס 1/2 כוס סוכר, שזה לא כזה הרבה..

  3. יצא מהמם!! אכלנו אותה קרה מהמקפיא וכולם היו בשוק שהיא טבעונית. עוגה חלומית עם טעמים ממש מפנקים!
    הייתה לי רק בעיה עם הקרמל מלמעלה ואשמח לעצתך – הקרמל לא הגיע לצבע ענברי עמוק לפני שהוא נשרף לי מאוד מהר (על קלחת באש נמוכה, 10-12 דקות על האש). בפעם השנייה שניסיתי להכין את הקרמל ללמעלה, עצרתי כשזה היה ענבר בהיר מאוד וזה לא הפסיק לבעבע. זה גם התקשה מאוד מאוד מהר ככה שלא היה הכי קל לעבוד איתו. (העברתי לקערה ואז לעוגה, פחדתי להמיס את העוגה מהחום). האם כדאי לי להוסיף יותר קרם קוקוס?

    1. הי אניטה. קודם כל שמחה שאהבת את העוגה 🙂 לגבי הקרמל: יש מצב שכשהוספת את הקוקוס נוצרו גושים ולא כולם נמסו? אם הטופי יוצא סמיך מדי, אפשר בהחלט לדלל עם עוד קרם או חלב קוקוס. ואין צורך להעביר לכלי. אפשר לחכות דקה ממש ולצקת על העוגה. בהצלחה בפעם הבאה!

  4. הי,
    תודה על המתכון, נראה מעולה!
    האם אפשר להחליף את הקרם קוקוס במשהו אחר?
    (עם שמן קוקוס אין בעיה)

  5. היי, לא רשום מים במרכיבים לטופי קרמל.. ובהוראות הכנה כן. כמה מים שמים במחבת עם הסוכר? תודה רבה

    1. הי. זה לא כזה משנה מכיוון שכל המים (כמה שתשימי) יתאדו. הייתי מוסיפה בערך 2 כפות רק כדי להרטיב את הסוכר. ככל שתשימי יותר מים, כך ייקח יותר זמן להכין את הקרמל.

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם